3. decembar 2012.13 god. comment_92724 [quote name='EdvinTB' timestamp='1354569940' post='92722'] ebo te on ja samo realno govorim, edukuj se malo, pogledaj u kakvim je financijskim govnima Chelsea bio prije Abramovica i skontat ces sam da ovih zadnjih godina Stamford Bridge nikad nebi vidio Lige Prvaka mozda ni Europa Lige da njega nije bilo! A to sto on sere sa trenerima i sto ne jebe ni 2% sto navijaci misle o tome, to je druga prica [/quote] Loš ti je rijecnik za jednog plavca. A da nisi ti mozda neka gatara pa da znas kako bi bilo da on nije preuzo Chelsea, ja bi najradije volio da Chelsea preuzme neko od njegovih legendi, igrackih legendi, ko ga uistinu voli i ko ce ga dozivljavat na pravi nacin, na pravi fudbalski klub pa makar svake godine bili u finansijskim problemima, ili ako ne moze niko od tih legendi onda nek ga preuzmu navijaci, oni bi isto tako radili..Abramovic je tu samo radi interesa i radi marke, pa Chelsea nije nicija igracka a pogotovu ne njenova. Prijavi
3. decembar 2012.13 god. comment_92730 [quote name='EdvinTB' timestamp='1354569940' post='92722'] skontat ces sam da ovih zadnjih godina Stamford Bridge nikad nebi vidio Lige Prvaka mozda ni Europa Lige da njega nije bilo! [/quote] Opet kažem, igrala se LP i prije nego što je Roman došao. Prijavi
3. decembar 2012.13 god. comment_92733 [quote name='Semir' timestamp='1354570207' post='92724'] Loš ti je rijecnik za jednog plavca. A da nisi ti mozda neka gatara pa da znas kako bi bilo da on nije preuzo Chelsea, ja bi najradije volio da Chelsea preuzme neko od njegovih legendi, igrackih legendi, ko ga uistinu voli i ko ce ga dozivljavat na pravi nacin, na pravi fudbalski klub pa makar svake godine bili u finansijskim problemima, ili ako ne moze niko od tih legendi onda nek ga preuzmu navijaci, oni bi isto tako radili..Abramovic je tu samo radi interesa i radi marke, pa Chelsea nije nicija igracka a pogotovu ne njenova. [/quote] Isto tako bi volio i ja vjeruj mi! ali stvarnost izgleda drugacije, ja sam samo htio reci to da nebi imali pare da dovodimo igrace koje smo sve dovodili ovih zadnjih 10ak godina,s kojim smo se popeli na vrh evrope a isto tako bi tesko mogli zadrzati neke kvalitetne igrace koji su vec bili kod nas. Ovo sto se trenutno desava u klubu bas pokazuje da smo igracka njegova frajer radi sta hoce, boli ga qurac! vec sam ranije pisao u ovoj temi da je to jako tesko i tuzno nama navijacima da sami sebi priznamo al nazalost tako je[quote name='Wisey' timestamp='1354570842' post='92730'] Opet kažem, igrala se LP i prije nego što je Roman došao. [/quote] jeste, jednom il dvaput! Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92755 [quote name='EdvinTB' timestamp='1354572290' post='92733'] jeste, jednom il dvaput! [/quote] Jesi li ti slučajno znao da je Roman tražio klub koji nastupa u Ligi Prvaka, a Chelsea je prethodne sezone izborio kvalifikacije za isto to natjecanje, i to je glavni razlog zbog kojeg je Roman preuzeo naš voljeni klub (+ zbog financijskih problema) . I sad ti stvarno misliš da se ne bi ukazao neko drugi da nije bilo Romana? Možda taj neko drugi ne bi imao para ko Roman, ali možda bi taj neko imao strpljenja i znanja puno više od Romana pa bi sad možda čak i sa Claudiem Ranieriem ili nekim drugim vladali engleskom. Who knows. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92880 Abramovič nije u klubu radi interesa. On nikakav profit s Chelseajem ne može ostvariti. Igrali smo i prije Abramoviča LP, ali koliko puta? Jednom - dva put? Nešto kao Villareal? Gdje je sada Žuta podmornica? Nešto potonula. Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93182 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dcwKab9QYh0 Prijavi
6. decembar 2012.13 god. comment_93314 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA Gledam video i samo ga ponavljam, suze mi idu :) Prijavi
10. decembar 2012.13 god. comment_94101 E ovo je bio televizor u našoj svlačionici prije Abramoviča, baš Lamps pokazuje na njega. Veći display na mobitelu u mene. A Kada je Abramovič došao odmah je kupio plazmu, pa LCD. To je samo jedan mali i banalni primjer koliko bi nama bilo teško bez Abramoviča: [img]http://i46.tinypic.com/9veeyv.jpg[/img] Prijavi
11. decembar 2012.13 god. comment_94138 [quote name='Caeruleus' timestamp='1355176428' post='94101'] E ovo je bio televizor u našoj svlačionici prije Abramoviča, baš Lamps pokazuje na njega. Veći display na mobitelu u mene. A Kada je Abramovič došao odmah je kupio plazmu, pa LCD. To je samo jedan mali i banalni primjer koliko bi nama bilo teško bez Abramoviča: [/quote] A da slucajno nije tehnologija napedovala ? Prijavi
12. decembar 2012.13 god. comment_94261 Kako god okreneš 90 %(ako ne i više) ljudi sa ovog foruma ne bi navijalo za Čelzi da nije Abramoviča!!! Prijavi
12. decembar 2012.13 god. comment_94273 Sve to stoji što vi sad pričate, puno je dao ovome klubu. Ali onda je Abramovič mogao tako doći u bilo koji klub i od njega napraviti "Chelsea". Po čemu smo mi onda posebni, drugačiji? Nemojte spominjati neku povijest ili prijašnje legende jer je to očito sad sve nebitno jer da je bitno di Matteo i Wilkins ne bi imali takve otkaze. Chelsea, City, PSG, sve je to isto ako pravi identitet kluba ode u kurac, kao što je to u Chelseaju slučaj u zadnje vrijeme. Sva sreća na Terryju, Lampardu, Drogbi i osvojenoj Ligi prvaka, sva sreća... Prijavi
12. decembar 2012.13 god. comment_94281 [quote name='chibabachi' timestamp='1355314060' post='94261'] Kako god okreneš 90 %(ako ne i više) ljudi sa ovog foruma ne bi navijalo za Čelzi da nije Abramoviča!!! [/quote] to je istina, ali to ne opravdava neke Abramovičeve odluke Prijavi
12. decembar 2012.13 god. comment_94285 [quote name='chelseathebest' timestamp='1355320632' post='94281'] to je istina, ali to ne opravdava neke Abramovičeve odluke [/quote] i to je istina,jbg,para vrti tamo gde burgija neće Prijavi
12. decembar 2012.13 god. comment_94332 [quote name='Blues_95' timestamp='1355219668' post='94138'] A da slucajno nije tehnologija napedovala ? [/quote] Svi veći europski klubovi su uveli plasma televizore i DVD playere u svoje svlačionice početkom 21. stoljeća. Mi smo u 2004. godinu ušli s portablom u svlačionici kakvog još možeš samo vidjeti u stražarskim kućicama na ulasku na parking. I VHS rekorder, kasetaš. Ali sreća iduće godine Abramovič je to modernizirao. Kao i svlačionice.Btw. Ja ovom slikom s ovim tv-om ne opravdavam Abramovičeve poteze u zadnje vrijeme. Samo govorim koliko nam je važan. Znate onu poslovicu "Ej Romane, s tobom je teško, al bez tebe ne ide." To je tako. Prijavi
13. decembar 2012.13 god. comment_94509 [quote name='chibabachi' timestamp='1355314060' post='94261'] Kako god okreneš 90 %(ako ne i više) ljudi sa ovog foruma ne bi navijalo za Čelzi da nije Abramoviča!!![/quote] Ja zato ponosno ističem da navijam za Chelsea još od vremena kad Abramovich nije ni znao da taj klub postoji... Prijavi
14. decembar 2012.13 god. comment_94516 [quote name='Gandalf' timestamp='1355441029' post='94509'] Ja zato ponosno ističem da navijam za Chelsea još od vremena kad Abramovich nije ni znao da taj klub postoji... [/quote] ja isticen da navijan za chelsea od vremena kad ja nisan ni zna ko je abramović Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94790 Jedan ubaciva beka kad treba ganjat rezultat, drugi faljiva praznu baru 5 minuta prije kraja u finalu svjetskog...napunio si klub liverpulskim smećem, sad pati i ispaštaj!! #ROMANOUT Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94811 Sve vodi ka tome da će uskoro najbitniji navijači Chelseaja htjeti da Roman Abramovič ode iz kluba, koliko god to teško bilo. Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94857 Imas neki konkretan info ili sam dolazis do tog zakljucka? Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94892 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1355662658' post='94857'] Imas neki konkretan info ili sam dolazis do tog zakljucka? [/quote] Logiku primjenjujući, svatko bi to mogao očekivati. Ja sam zahvalan Romanu za sve što je uradio za ovaj klub, ali on već neko vrijeme nije na pravom putu. On je skrenio negdje i od mog i našeg kluba pravi vlastitu prčiju koju puni smećem iz Liverpoola. Ljudi moji, ovo nije Chelsea. Svi koji misle da je ovo Chelsea - varaju se. Situacija se u prethodnom periodu iskristalizirala i svi su mogli shvatiti da njemu na prvom mjestu nije ni Chelseajev uspjeh, a što je najgore ni Chelseajev renome, ime i značenje koje to ime nosi sa sobom. Njega ne briga za povijest kluba, ne njeguje njegovu tradiciju, jer da njeguje, na klupi bi i danas bio onaj dragi nam talijanski ćelavac, istinska legenda kluba. Robbie, i takvi kao on, legende kluba čine klub posebnim, istaknutim iz gomile. A Roman gazi naše legende. Zar sam ja dužan pognuti glavu i prihvaćati situaciju onakvom kakvom je želi neki milijarder? Možda ništa ne mogu učiniti po tom pitanju, ali bar mogu dignuti svoj glas protiv ove tiranije. Ovo je tiranija, htjeli vi priznat ili ne. Tiranija nad srži, nad jezgrom ovog kluba - nad njegovim legendama, ali i navijačima. Zar pojedini ne vide da on ne šljivi mišljenje pravih navijača ni 1 %? Mogu vikati i dati svima do znanja da ovo nije moj klub, da ovo nije moj Chelsea. Ovo je ruskonaftaška prčija danas. Ništa više. Logičnim se nameće da će navijači željeti ili promjenu politike kluba koju treba zaokrenuti za 180° ili odlazak ovog čovjeka. On želi pretvoriti ovaj klub u nešto drugo, svima nama strano, nepoznato, negledljivo, ružno, neprihvatljivo. On gubi svoju svoju legitimnost, malo je onih koji ga podržavaju; njega i njegove odluke. Želi se navodno boriti protiv toga da široke mase nazivaju ovaj klub umjetnim, plastičnim, a svaka njegova odluka ide tim nazivima u prilog. Klub se ne stvara priljevom pustih milijuna. Ako nemaš dušu, ako nemaš zdravu unutarnju filozofiju kluba, džaba ti moj brajo sve pare ovog svijeta. [color=#0000ff]OVO NIJE MOJ CHELSEA![/color] Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94894 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1355662658' post='94857'] Imas neki konkretan info ili sam dolazis do tog zakljucka? [/quote] Sam, bar ja tako mislim, jer ne vidim da će on tu nešto promijeniti sad. Sve one [b]#rafaout[/b] poruke su zapravo neposredno upućene Romanu a ne Benitezu a one će što vrijeme odmiče i klub bude nastavio s ovakvim sranjima postati posrednije a odnos Abramoviča i navijača će biti sličniji onome koji imaju BBB i Mamić. Postoji jedna vaga. Na jednoj strani su silni milijuni i trofeji, djelomično i velika zasluga Abramoviča. Na drugoj tu je identitet i čast kluba. E pa vaga je opasno izgubila na balansu, ova druga strana možda ima par grama a ona prva je masivna ko sumo borac. Navijači će htjeti intervenirati. Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94946 Nazivi: plasticni, vjestacki su samo odraz ljudske pakosti i straha. Nicega vise. Ljudi se najvise boje konkurencije, najvise se boje toga da ono sto imaju ili sto mogu imati oni, da moze imati i neko drugi. Nema to pretjerane veze sa smjenjivanjem trenera. Pogledajte koliko je trenera prodefilovalo kroz Inter ili Real u zadnjih 15 godina, pa i vise. Moratti je cinio istu stvar sa Interom kada ih je preuzeo, ulagao mnogo, smjenjivao trenere a rezultata nije bilo. Kod nas ipak ima rezultata. Posljednjih godina je malo zavrnuo slavinu ali ponajvise zbog toga sto je citava liga u krizi. Navijaci ga ne tjeraju. Ne tjeraju ni Pereza navijaci Reala. Mislim da je to sve ishitrena reakcija, sve zbog otkaza Robbieju ali vise zbog toga sto je Benitez tu dosao. Upali smo u krizu pod Robbiejem, a u krizi nervoza dominira, a onda dolazi i Benitez. Da poludis. Da je dosao, lupam sad, Mou, Hiddink ili neko takav, ne bi bilo nikakvog tjeranja Romana. U prilog tome idu i losi rezultati pa onda sve to jos vise iskace u prvi plan. Pod tim "We want our club back" mislim da se krija zelja za tim da se iz kluba otjera Benitez, a moze i Torres. Da na klupi ne sjedi licemjerni konobar. Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94980 Stigoše nas Spursi sa AvB-om na čelu, pa ti Romane i dalje tjeraj ovakve trenere i zapošlavaj debele idiote poput Rafe. Prijavi
16. decembar 2012.13 god. comment_94995 Chelsea je prestao biti "nas" onog momenta kada je Roman Abramovic otpustio Mourinha. Tada je okrenuo ledja coveku koji mu je i doneo prve trofeje i prvu "fudbalsku" slavu. Da je Mourinhov put nastavljen, Chelsea bi sada bio fudbalska sila. Poenta je, da se tada prvi put videlo pravo lice Romana Abramovica(koje nema puno veze s fudbalom), ambicioznog biznismena, zavisnika od instant uspeha. Sve ove godine, on je kupovao poverenje navijaca, skupim pojacanjima i ponekim trofejem. I to mu je odlicno polazilo za rukom, Chelsea je bio na vrhuncu moci, dok jedan "covek" Tom Henning Overebo srusio sve sto je Roman gradio. I tada je on hteo najbolje, ali pogresno je sredstvo izabrao... Doveo je Fernanda Torresa. Cak ni MAje nisu mogle da predvide nadolazecu katastrofu, koju je tim potezom izazvao, a koja svoj vrhunac dozivljava veceras. Ali, mozda je bas Rafa Benitez spas za Chelsea. I vrapci na grani znaju zasto je on dosao u Chelsea. Poslednji pokusaj Romana da zastiti svoju najskuplju akviziciju. Pokusaj koji je, s pravom osudjen na propast, bi mogao biti dovoljan veliki sok da trgne Romana i natera ga da razmisli o svojim postupcima, i promeni nacin igre. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.