Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Cesar Azpilicueta (2012-2023, 508 nastupa)

Istaknuti odgovori

Diablo, Lukaku ga je otresao na liniji i ovaj ga faulirao i iz toga je pao gol tako da ne seri vise, lik je odron i tacka.
  • Odgovori 1,4 hilj.
  • Pregledi 93,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Kakav oproštaj, kakva legenda čovječe. Ove riječi postaviti negdje u svlačionici da bude primjer igračima kakav pristup trebaju imati i šta znači igrati za Chelsea. Hvala ti Dave, legendo plavog

• Zbogom kapitenu drugog najboljeg tima u istoriji kluba. Predivnih 11 godina, dozivelo se sve sto cini sport i zivot, usponi, padovi i kao vrhunac podizanje ovog trofeja u Portu za upis u almanahe i be

• Živ je doktor

Objavljene slike

Ajmo malo realno pricati bez neke pristranosti, kod prvog gola apsolutni krivac pobjegao mu Shaw iza ledja jos pri povratnoj lopti prema Mati nije ni pomislio da udje istom u blok.

Druga situacija u 92 ili 93 minuti Mctominay prima loptu desno od naseg kaznenog prostora nema nikakve pomoci od suigraca i ne predstavlja nikakvu opasnost po nas gol, Azpi izbija loptu bespotrebno u korner za domace.

Iz tog kornera poslije centarsuta Rojo neometan puca glavom naravno pored Azpija koji ga je pogledom ispratio i samo to sto je Pedro ostao na stativi je spasilo da ne primimo gol i vjerovatno izgubimo utakmicu.

Prvi napadam Alonsa za katastrofalne partije, ali treba i kapitena staviti u istu ravan jer doticni pruza slicne partije kao Alonso.

Meni najvise smeta sto lik nikako ne koristi prostor koji mu se non stop stvara na desnoj strani. Na svakoj utakmici ima najmanje 10x situaciju 1 na 1 sa protivnickim igracem, i svaki put, ama bas svaku put ili pokusa nabaciti sto u vecini slucajeva pogadja tog igraca ili vraca loptu nazad. Nikad, ama bas nikad da pokusa nekim driblingom ili solo akcijom nadmudriti tog igraca. 

Takodjer, ne prati dobro igru pa cesto ne utrcava u prazan prostor koji mu se stvara, pa igrac s loptom cesto gleda u tu stranu i ocekuje ga da protrci, a on kasni. 

Jebiga, da je borben to jeste. U odbrani je dobar, ali mnogo oslabio u odnosu kako je znao igrati. Prosto, treba nam bolji bek od njega.

Ma nije ni u odbrani nesto, ne odgovara mu ovaj sistem nikako, vidjeli ste protiv Uniteda otreso ga je Rasford nekoliko puta. Ja bih sledece sezone glatko u manjim utakmicama ubacivao Rece Jamesa jer je skrenuo paznju nekih klubova dobrim igrama.

Meni najvise smeta sto lik nikako ne koristi prostor koji mu se non stop stvara na desnoj strani. Na svakoj utakmici ima najmanje 10x situaciju 1 na 1 sa protivnickim igracem, i svaki put, ama bas svaku put ili pokusa nabaciti sto u vecini slucajeva pogadja tog igraca ili vraca loptu nazad. Nikad, ama bas nikad da pokusa nekim driblingom ili solo akcijom nadmudriti tog igraca.

Takodjer, ne prati dobro igru pa cesto ne utrcava u prazan prostor koji mu se stvara, pa igrac s loptom cesto gleda u tu stranu i ocekuje ga da protrci, a on kasni.

Jebiga, da je borben to jeste. U odbrani je dobar, ali mnogo oslabio u odnosu kako je znao igrati. Prosto, treba nam bolji bek od njega.

Zato jer nema brzine, izgubio je na startnosti malo i to se osjeti u igri.

Mada nije nikad imao pretjerano talenta za ofanzivu, ono a la Gary Neville sto je bio za United. Zna nekad ubosti dobru loptu, dobar centarsut ali da kazes neki strasan ofanzivac nije. To je tako jos od dana u Marseillu, a da ne pricam poslije kod Mourinha kao lijevi bek kad je u 70 % utakmica imao zabranu prelaska na protivnicku polovinu. Pa Bane Ivanovic je x puta vise talenta imao kad krene naprijed, nalazio razna rjesenja, duple pasove, kombinacije, golove davao... Tako to nije nista novo, vise treba da zabrine ovo sa gubitkom startne brzine jer tu krece lagani pad kao igraca. Vjerujem da je dijelom zbog ulaska u odredjene godine, ali po mom misljenju najvise zbog ogromnog broja minuta, uzastopnih meceva u proteklim sezonama. Uvijek je bio najstandardniji i najpouzdaniji igrac, pa ga to i lagano kosta. Moje misljenje jos od ljeta je bilo da ga se trebalo ostaviti na stoperskoj poziciji (nemojte i ovaj put spominjati visinu) i da je trebalo ici po Meuniera iz Pariza na desnu stranu.

Sezona je svakako ispod nivoa na koji nas je navikao, mada su od pocetka nesto najahali na njega, nerealno se pise i ocjenjuje pa izgubi smisao raspravljati. Kakav god da je, stavice glavu na kopacku i trcace dok mu dusa ne izdahne kao uvijek dosad, tako da ima postovanje velikog broja navijaca. I ovakav je jedan od, po prioritetu gledano, manjih problema u nasem klubu. Iako kazem, da imamo pametne glave koje razmisljaju dugorocno vec proslo ljeto bi se radile odredjene rokade i potezi za buducnost. Nazalost, toga u Celziju nema i vjerovatno nece zadugo biti.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ili Reece da podijeli minutazu s njim ili da se dovede neki novi al dobar desni bek, ovo prvo naravno svi bi voljeli vidjeti.

Jednu sezonu jos izdrzat i onda ga poslat negdje a kupit beka da bude ili rezerva Reeceu ili prvi bek, zavisi kako ce se James pokazati.

Na drugoj strani mozda bi se moglo pokusati sa Da Silvom, tak9djer dobija mnostvo pohvala za svoje igre. Ako ne, onda kupovina jakog lijevog beka je pod must.

Slažem se sa svima koji su rekli da imamo jako loše bekove, sve redom. Ne znam je li do Sarriballa (mada bi mi nevjerovatno bilo da ih neko to namjerno uči), ali svaki put kad Emerson i Azpillicueta dobiju loptu u prostor, dođu do nje, ostvare prednost od 7-8 metara u odnosu na protivnike i po pravilu zastanu, gledaju, namještaju se i dozvole da ih protivnik sustigne i izblokiraju ih svaki put. I svaki put to bude prizemna lopta. Zappacosta je drugačiji po tom pitanju jer je igrač sa možda najboljim centaršutom u ekipi (što nije teško) i njegove lopte imaju malo više smisla, ali to je jednostavno Zappacosta. Alonso uglavnom ni ne centrira, ali sa njim imamo problem druge vrste, jer je nedovoljno defanzivno odgovoran za formaciju sa 4 pozadi.

Što se tiče Reece Jamesa, prije svega na pripremama ga testirati i odlučiti da li posudba opet ili ostanak. Ako ostane i ne pokaže se odmah kako treba, uvijek ga se može na zimu na posudbu poslati. Ako će opredjeljenje kluba biti da se sve ovo rastjera i da se Jamesu pruži prilika da bude glavni bek, onda treba to uraditi i na više pozicija sa drugim igračima i žrtvovati sezonu. Mislim da na to ni trener, ni vlasnik, ni uprava nisu spremni. Druga varijanta je da se napravi roster od 30 igrača (kao što ima Manchester United već godinama) i onda pustiti da se iskristališe ko od mladih može, a ko ne može. Da mlađi nadmaše starije. Nisam optimista ni za ovo, jer znam Sarrija.

• 2 sedmice kasnije...
He did it again: @cesarazpi has played in every #PremierLeague game this season. In four campaigns (13,680 minutes) he has missed just 197 minutes.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

On može igrati nazad kad igraju trojica u zadnjoj liniji, jer za beka je u potpunosti operisan od napada, a za štopera je nizak. Međutim opet mislim da mu je prije mjesto na štoperu nego na beku. Takođe mislim da mu od pozicije štopera još bolje paše pozicija na klupi i da bude rotacija u nekim manje bitnim utakmicama. Tako bi odigrao dobar dio utakmica u sezoni, a ne bi nas nervirao kad je to najgore.

• 2 mjeseca kasnije...
Azpilicueta jeste loš ali treba biti realan, nedostaje nama kvalitete na mnogim pozicijama. Ne može se sa ovom odbranom boriti ni za 4.poziciju a kamo li za nešto više. Što će mi najviše biti krivo je što će Frank Lampard ni kriv ni dužan dobiti otkaz prije kraja.
César Azpilicueta lost possession 22 times against Man Utd, more than any other Chelsea player.

https://t.co/i9djSXwTah

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

A ne znam sta bih vise rekao za doticnog. Lik je propao skroz, nekad je bio defanzivno dobar ali vise ni to. Ajd i da zazmirimo na njegove greske u obrani, mene vise brine njegova igra prema naprijed koja je ravna nuli...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.