4. juli 2023.3 god. comment_346421 "We will build a team nobody wants to play against", "We have the same issues because we have the same players" "Boys gave everything", "We made a positive step forward" "We are Chelsea" Prijavi
4. juli 2023.3 god. comment_346424 26 minutes ago, Adi said: "We will build a team nobody wants to play against", "We have the same issues because we have the same players" "Boys gave everything", "We made a positive step forward" "We are Chelsea" Tuhel je za većinu svojih bisera u pravu bio. Prijavi
5. juli 2023.3 god. comment_346426 Vjerovatno će biti prvi trener u novijoj historiji, ako je istina što piše, koji na pripreme nije poveo nikog na koga ne računa. Sjećam se priprema sa Delačem na golu. I nije ništa pametnije mogao odlučiti. Valjda ćeš pripremati momke na koje računaš. Ovo na šta ne računaš, nek se sami pripremaju i čekaju posudbe. Prijavi
8. juli 2023.3 god. comment_346617 Tako bi trebalo biti u svakom normalnom klubu, ali sve je manje takvih Prijavi
8. juli 2023.3 god. comment_346620 Pod cleaning se verovatno misli na prodaju svih koji ne zele da igraju za Celsi, nekih koji i ne zaslužuju i potencijalno loših uticaja na tim, i to ce se do kraja prelaznog roka i desiti. Kad se cistka završi nema izgovora. Nadam se da ce se prema svakom ko ne bude imao kvalitet za Celsi ili iz bilo kog razloga unosi nemir medju igrace ponasati isto - tribine pa karta u jednom smeru. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346623 Fino priča, a zasad fino i rade, uprava i on. Zajedno su odlucili izgleda koga da tjeraju, onda ide i taj test izdrzljivosti i jos evo spominje analizu slabosti igrača i taktike. Jos malo sad sa transferima da ubodemo, volio bih da zagrizemo za Valverdea kao za Enza sto smo, jer po meni su ista klasa. Povratak u top 4 (ali ne na jedvite jade) uz dobru igru i ja zadovoljan. Jedva čekam da počne sezona. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346624 Sviđa mi se šta rade uprava i Poch već u samom startu. Tjeraj parazite iz kluba, ima tu još materijala da se otarasimo, onda stvoriti neku zdravu radnu atmosferu i rezultati ce doći. Ekipa je mlada, ne zelim odmah postaviti pretjerana očekivanja, radije ću sačekati kad se formira konačan roster pa da vidimo onda. Bilo kako bilo radujem se novoj sezoni. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346627 1 hour ago, BT14 said: Povratak u top 4 (ali ne na jedvite jade) Nema više u PL-u laganog ulaska u top4, konkurencija će bit nikad jača iduće sezone. City je City, Liverpool se dobro pojačao i neće im se opet desit onakva sezona, Arsenal je jak, United pod Haagom ide dobrim putem, Newcastle pametno radi a para im ne fali, a tu negdje još i Tottenham i Brighton. Morat će se klubovi u budućnosti naviknit da će bit jako teško u kontinuitetu bit u top4, nema više sigurne velike 4, jedna lošija sezona i ispadaš, PL se pretvara u superligu. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346628 24 minutes ago, ja13 said: Nema više u PL-u laganog ulaska u top4, konkurencija će bit nikad jača iduće sezone. City je City, Liverpool se dobro pojačao i neće im se opet desit onakva sezona, Arsenal je jak, United pod Haagom ide dobrim putem, Newcastle pametno radi a para im ne fali, a tu negdje još i Tottenham i Brighton. Morat će se klubovi u budućnosti naviknit da će bit jako teško u kontinuitetu bit u top4, nema više sigurne velike 4, jedna lošija sezona i ispadaš, PL se pretvara u superligu. To se samo tako čini. United je s Oleom bio 2. pa su onda ostali bez LP. Dali su 50 miliona za PR merchanta, već mi je smiješno. Newcastle prošle sezone bio dobar, ne znači da će i ove.Bournemouth s Howeom bio prvu sezonu 9. drugu 12. treću 14. tako da trebat će mi bar još jedna godina da ih shvatim kao ozbiljne konkurente za top 4. Liverpool dok odbranu ne riješi nisu idalje ozbiljan kandidat za top 4. Van Dijk sve gori i gori, Trent bukvalno ne može da igra desnog beka. Sozboszlai i Macallister i ne moraju ispasti kao neka pojačanja. Arsenal, mora se priznati je ozbiljan konkurent, možda i za ligu. Samo je stvar što smo zaboravili šta je kontinuitet.Prva čitava Tuchelova sezona nakon 13. kola bili prvi s 30ak bodova, završili jedva 4. sa 68 bodova, gdje je to normalna sezona. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346629 Što se mene tiče ja stvarno nisam zahtjevan kada je sljedeće sezona u pitanju, najviše me zanima da se stabilizujemo kao ekipa, da ponovo zavlada neka fudbalska atmosfera, da se probudi želja za dokazivanjem i nadigravanjem iz sedmice u sedmicu. Pod stabilizacijom takođe mislim da smo npr. u stanju opravdati ulogu favorita na Bridgeu, da smo u stanju otići na Emirates, na Etihad, na Old Trafford stvoriti koju šansu pružiti neki otpor, da smo u stanju preokrenuti nekad rezultat. Znači ne očekujem nikakvu borbu za titulu i šamaranje Citya, izostanak za te najjače ekipe iz TOP 4 vise nije bauk, sada je normalno da neko izvisi, tako da nadam se najvise našem da tako kazem fudbalskom ozdravljenju, a bio bi zadovoljan i sa nekim 5-6 mjestom, jer realno dosta je ekipa u svemu ispred nas, govorim o trenutnom stanju. BT14 je napisao "gdje je to normalna sezona" eto mozda je to i cijela poenta, daj nam jednu normalnu sezonu sta god to znacilo. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346632 PL je jedinstvena po tome sto ima sve vise jakih "malih" ekipa, koje mogu svakog da dobiju, i sto se iz sezone u sezonu taj broj povecava. Vila radi dobar posao sa pojačaima, tu je uvek neugodni Brajton, pa Brentford. Fulam je pokazivao dobar fudbal sa Silvom. Njukasl ide jako uzlaznom putanjom, para imaju, bice samo bolji. Totenhem ako sacuva Kejna je uvek opasnost Ne mogu svi da stanu u top4 ali sve manje je timova gde mozes unapred upisati pobedu i koji ce svaki znak neozbiljnosti da kazne, osim ako nisi nastimana masina ko sto je Siti. Bez obzira da l nam napad vodio Osimen il Dzekson onaj i da l u sredini igrao Valverde ili onaj Kaba iz druge francuske lige(taj bi iskidao garant😁) jedino što ja očekujem da konačno krenemo da igramo progresivan, napadacki fudbal, i bicu zadovoljan ako se to desi. Prijavi
9. juli 2023.3 god. comment_346643 Svaka sezona PL je najavljena kao najbolja ikada. Ovi koji su bili dobri prošle sezone će kao nastaviti u tom ritmu, oni koji su bili slabiji će se sada vratiti. Svaki transfer je veliko pojačanje, svaki klub napravio dobar posao i pojačao se, svi doveli dobre trenere. I onda se pola klubova raspadne. Ekipa je mlada, neiskusna i neuigrana, ali je i kvalitetna i neće imati dvostruki program. Prioritet mi je da za početak vidim maksimalno zalaganje i težnju ka napadačkoj igri. Očekujem oscilacije u toku sezone i jak finiš. Top 4 treba da bude cilj. Prijavi
10. juli 2023.3 god. comment_346651 Očekujem da makar dvije sezone izguramo pod istim trenerom, bez cirkusa i otkaza. Također bih želio da se transfer politika malo popravi, da svoje igrače štitimo ugovorima na vrijeme te da ne budemo krava muzara za ostale klubove, to su stvari koje me trenutno i najviše iritiraju izvan terena. Na terenu samo želim da znaju stvoriti 2-3 šanse po utakmici, odigrati proste stvari kao što su dupli pas, kontra itd. Prijavi
10. juli 2023.3 god. comment_346667 10 hours ago, Gringo said: Zar nije sad top 5 za ligu prvaka? Ne. Idu 4 iz Engleske, ali u LP imaju dodatna 2 mjesta za timove koji imaju najbolji koeficijent a nisu izborili plasman. Da je taj format krenuo od ove sezone to bismo bili mi i Liverpool. Mi smo trenutno treći na rang listi, ali je loše što nam se za onu tamo sezonu brišu bodovi iz sezone 18/19 kad smo osvojili LE. To je 30 000 bodova umjesto kojih ćemo dobiti 0. I bez toga imamo dobre šanse da ako izvisimo u ligi za top 4 prođemo u LP na jedno od ta dva mjesta. https://www.uefa.com/nationalassociations/uefarankings/club/#/yr/2023 Prijavi
11. juli 2023.3 god. Popularna objava comment_346702 Covjek odmah u startu izdvojio u posebnu grupu igrace na koje ne racuna. Trenirat ce odvojeno i nece biti u protokolima za utakmice. Toliko o tome da je nemoguce voditi ekipu sa puno igraca. Samo cvrsta ruka i autoritet. Prijavi
11. juli 2023.3 god. comment_346707 1 hour ago, Wisey said: Covjek odmah u startu izdvojio u posebnu grupu igrace na koje ne racuna. Trenirat ce odvojeno i nece biti u protokolima za utakmice. Toliko o tome da je nemoguce voditi ekipu sa puno igraca. Samo cvrsta ruka i autoritet. Jeste, al imam osećaj da su svi u klubu digli ruke od prošle sezone,posebno posle ispadanja iz LS, da se samo cekalo da se ona završi, te da zbog toga nije bilo talasanja previše. Sada je potpuno druga priča, a cak je i igracki kadar smanjen 7,8 igraca je napustilo klub, puno se lakše dise. Od prekobrojnih ostali samo Zijeh i Auba i Chalobah, ali mislim da ce i oni brzo biti najureni. Prijavi
18. juli 2023.3 god. comment_346909 Sreca pa najurismo sav onaj višak inace bi opet bilo pobune i otkaza 😁 Prijavi
19. juli 2023.3 god. comment_346986 Ovo je bitan detalj ako je ovo zaista tacno, cak vrednije od bilo kojih pojacanja. Generalno je klub u proteklih god dana imao jako niske standarde i u fizikom, taktikom i tehnikom smislu. Taman tako da kad izvedemo neku normalnu (ne neku filigrantsku) akciju na terenu mi smo presrećni a toga je bilo jako retko. Poch samo jako i u meso, da povraćaju od umora i da ih boli glava od razmisljanja na terenu. U sezoni ce biti vremena i za korekcije ali standardi mora da se postave. Opet ponavljam ogroman nedostatak je sto nema prvog spica i prvog partnera Enzu na sredini terena na ovim pripremama. I to mnogo koci i mislim da klub polako ulazi u neki fazu panike sa pojacanjima Prijavi
23. juli 2023.3 god. comment_347086 Sve pohvale, ovo je projekat, a ne 6 mjeseci 0 0 rezultata uz nekoliko poluprilika. Prijavi
23. juli 2023.3 god. Popularna objava comment_347094 Uzeo je De Zerbija. Ovo bi mu trebalo biti dovoljno da dobije approval od hamce. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.