Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Joao Felix (2023; 2024-2025, 28 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 271
  • Pregledi 16,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Joao vjerovatno znaci nema.

• Ako ovako nastavi igrati, kupiti ga bez razmišljanja. Napokon neko sa tehnikom, prijemom lopte, vizijom i nekim fudbalskim umjećem

• Dobro ba nije mu Maresca prvi trener u karijeri. Igrao lik u Atleticu, Barseloni i Chelseau kod razlicitih trenera i nije se proslavio i sad ga treba poredit sa De Bruyneom.  Pa 90% forumasa ga u

Objavljene slike

Maresca je htio omorodiona a dobio felixa. Izgubio gallaghera.

Vjerujem da bi nam danas i omorodion i gallagher bili korisniji a mi uhvatimo uvijek za govno

• 4 sedmice kasnije...
  • Popularna objava

Kaze Maresca da Felix i Nkunku ne igraju jer on preferira da igra sa jednom AM a to je Palmer. Pa jebem ove danasnje novinare koji svoj posao rade na nivou vesele sveske, niko da ga priupita zasto smo onda kupili Felixa ako smo vec imali 2 AM u vidu Palmera i Nkunkua? Dakle kupujes treceg AM a nema mjesta ni za drugog. Znamo mi svi odgovor ali zasto ga niko ne upita tako nesto da vidimo sta ce odgovoriti.

Popisam se na danasnje novinare, jebes mi sve ako Masko ne bi bolje radio njihov posao.

Palmer je toooooliko dobar da čak i po strani može da se snadje, to je pokazao i dokazao više puta, nije baš da za Felixa nema toliko mesta, veći mi je problem tu Nkunku ako bi baš išli u sitna creva.

Mareska nekako ne može da nadje balans kako da uklopi Mudrika, Neta, Maduekea, Nkunkua, nama definitivno čistu zamenu za napadača, nema jasne startne bekove. Sančeza brani iz samo njemu poznatog razloga. 

Kažnjava ej, Maduekea koji je klinac i to u tim godinama nije ništa čudno i nabija mu na nos.

dovodjenje Sanča podržavam extra, ali ne kapiram i dalje to apsolutno odstranjivanje Čilvela i Sterlinga, kapiram želju za prodajom ali ne i apsolutno precrtavanje u momentu kad ti nisi ni u top 4, pa nismo mi top 3 tima pa da nam se može takav luksuz priuštiti.

Nažalost neke stvari ga nisu pomilovele, šteta što Silva nije bio godinu mladji, šeta što se Dzejms, Fofana, Lavio povredio, eto tih 4 igrača mislim da bi nam debelo doneli čvrstinu, šteta što i baksuzni Dzekson nije pogodio bar 5 zicera, FALILO je treneru malo sreće, ovo što je malo mašio ili kasnio sa izmenama se dešava jebiga pa se dešava

• Popularna objava

Može Palmer na desno krilo, ali ne u ovoj formaciji. Pošto Maresca igra bez bekova koji se ubacuju u napad krila moraju da stoje uz aut liniju i igraju 1 na 1 sa protivničkim bekom. Palmer ima mnoge kvalitete, ali to mu nije jedna od većih. On bi da stoji bliže sredini i da sa te pozicije kreira šanse za sebe ili druge. Ako bi on krenuo sa aut linije da ulazi u sredinu ne bi imao ko da protrčava iza njegovih leđa i koristi prostor uz liniju. Sa druge strane, u sredini bi sad bio neki drugi igrač (Felix ili Nkunku recimo) koji bi tu pravio gužvu.

Prošle sezone je najčešće igrao desno krilo u drugačijoj formaciji. Imao je Gusta kao desnog beka koji je igrao kao klasični bek i dodavao se naprijed, a u sredini mu niko nije smetao jer je Gallagher imao drugačiju ulogu na terenu. Pred kraj sezone kod Pochettina (kada se Enzo povrijedio) je prešao na 10-ku, Madueke na krilo i počelo se u napadu igrati nešto slično ovome sad.

Što se tiče Chilwella i Sterlinga, ovo je moja pretpostavka. Pochettino je otišao zato što se nije slagao sa upravom po pitanju budućnosti kluba. Maresca je izabran u moru kandidata vjerovatno zato što se usaglasio sa vizijom uprave. Na početku se usaglasio sa upravom koji su to ključni igrači: James, Colwill, Cucurella, Caicedo, Enzo, Palmer i onda su iz uprave rekli.

Raheem Sterling - nije ključan igrač - 300 hiljada funti sedmično - prodajemo ga - reci da se ne uklapa u sistem

Ben Chilwell - nije ključan igrač - 200 hiljada funti sedmično - prodajemo ga - reci da se ne uklapa u sistem

Carney Chukwuemeka - nije ključan igrač - 100 hiljada funti sedmično - prodajemo ga - reci da se ne uklapa u sistem

Conor Gallagher - nije ključan igrač - čisti je profit - prodajemo ga - reci da se ne uklapa u sistem

Trevoh Chalobah - nije ključan igrač - čisti je profit - prodajemo ga - reci da se ne uklapa u sistem

Ian Maatsen - nije ključan igrač - čisti je profit - prodajemo ga - reci da se ne uklapa u sistem

Ne mislim da je ovakav pristup potpuno pogrešan, ali ne želim da me neko laže. Barem bismo izbjegli situaciju da se u julu otjera igrač jer se ne uklapa u stil igre i u januaru vrati jer je idealan za stil igre.

Ja ne mislim da je to baš tako kako si ti napisao jer tako je bukvalno samo marioneta koji nema nikakve uloge osim odabira prvih jedanaest prije utakmice. Mislim da na takvo nešto ne bi pristao ni ja, ni ti da smo treneri a kamo li on niti bilo ko. Maresca kao i svaki trener ima svoj način rada i stil igre pa je sasvim logično da se neki igrači ne uklapaju u taj sistem.

Kako to da se ne uklapaju baš igrači iz akademije i oni sa velikim platama koje je najisplativije prodati?

Kako to da se Sterling ne uklapa u stil igre kada je ovo idealan stil igre za njega?

Kako to da se Chalobah u junu nije uklapao, a danas se uklapa?

Kako se onda Enzo Fernandez kao najveća investicija uklapa u stil igre ako njegove pozicije nema u njemu?

• 2 sedmice kasnije...

Ode na pozajmicu u Milan.

Onaj koji ga je doveo treba da bude krivicno gonjen, jer momak od trenutka kada je dosao pa sve do odlaska na posudbu sekunde nije imao ulogu u ekipi niti je neko imao bilo kakvu ideju sta sa njim uopste.

Kriminal.

A zasto se cudite vise? 100% ima veze sa PSR i FFP. Nkunkua bi oni rado prodali ali niko ne zeli za njega dati 50+ miliona. Jer ovo pitanje rele zvuci bas kao da je iznenadjen i razmislja iskljucivo s fudbalske.

Nkunku ostaje jer smo ga htjeli prodati, posudba nije dolazila u obzir, niko nije htjeo da izvali 60 milion za njega i to ti je to, morao je Felix otici na posudbu. Neko je izgleda morao otici na kraju dana..

Uglavnom, moj neki dozivljaj situacije, ja da ovo sve uopste nema veze sa terenom i fudbalom, nema veze sa pitanjem ko nam treba ili ne treba, niti smatram da neko pita Marescu za misljenje.

Mislim da je peglanje knjiga u toku.

U kakvim su oni govnima mogu samo zamisliti čim ovo moraju raditi. Nema nijedan drugi racionalan razlog da ovo uradiš. Doslovno imaš manjak igrača i rješenje ti je da sve podijeliš na pozajmice i pri tome ne dovedeš nikog.

Bezveze posudba i bezveze igrac. Jos od onog nagadjanja da cemo ga dovesti se znalo da on uopste nije igrac koji ce nam nesto pomoci.

Milan ce njemu biti mjera i domet, bas kao i Pulisicu. Cak sta vise on je trebao u Italiju jos prije mnogo godina.

Daleko je on od loseg igraca samo ga trener nije dovoljno koristio, dobivo je vrijeme na kasicicu a bolji je bio od Maduekea, Jacksona i slicnih koji igraju svaku utakmicu.

Za godinu dana trener nije promijenio formaciju.

Ne treba zaboraviti da se Felix nije naigrao kod Simeonea, Xavija, Pottera, Lamparda i Maresce. Cak ni u Portugalu nije prva postava. Ne kazem da je Felix los igrac ali daleko od toga da ga Maresca nije znao koristiti. Ipak ubjedjen sam da ima tu mnogo vise od taktickih razloga.

Vise od taktičkih razloga ima a to je da su glupi oni što su ga doveli. Felix nije bio loš. Istina je da nije dobio mnogo šanse ali pored zdravog Palmera se niko ne bi naigrao. Nkunku je zaista bio loš a ostao je. Felix je bio solidan i mislim potreban, za svaki slučaj, do kraja sezone. Ne vidim neki razlog zašto ga šalju na posudbu sada, kada se trebamo još jače boriti za top 4. Očigledno da uprava zajedno sa trenerom misle i žele da Palmer do kraja sezone odigra svaku utakmicu 90+ minuta. Glupi su, definitivno su glupi.

Trener ga nije koristio, osim kad je bas morao, jer nije zeleo. Kraj price. Njega su SD uzeli u razmeni sa Gallagherom za koga verujem da bi ga Mareska vise cenio, cak i koristio sa Caicedom nazad dok bi isturenije igrao Enzo.  Postujem odkuku trenera da se resi igraca za kojeg smatra da se ne uklapa u viziju.

• reLo mijenja naslov u Joao Felix (AC Milan)

Vidim da su navijaci Milana odusevljeni, misljenja su da takvog igraca nisu imali jos od kad je Kaka otisao. Postoji prica i da je Conceicao bas zelio Felixa jer zeli probati igrati 4-4-2 formaciju, tako da vidjet cemo.

Sinoc je igrao kao taj drugi napadac iza Gimeneza kojeg su doveli iz Feynoorda, znaci igrao je svoju prirodnu poziciju, sto je za njega luksuz jer bas rijetko ko vise igra u takvim formacijama. On je svakako igrac koji moze puno ako dobije odgovarajucu ulogu i minute, talenat i kvalitet su tu sigurno.

Pozitivno za nas je sto nismo vec stavili u ugovor iznos za koji ga mogu otkupiti na ljeto, jer ako pokida tamo bicemo u situaciji da konacno nekog dobro naplatimo, ako budemo znali naravno.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.