Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Ako sutra ne dobije otkaz onda su u upravi budale i slijepci. Jednostavno neki od njih imaju preveliki ponos da priznaju tu gresku sto su ga doveli na klupu. Ili je to problem ili odsteta koju mu moraju isplatiti u slucaju otkaza.

Pazi ti bolan izjava poslije utakmice. Spominje neki xg i na to se vadi, opet ona dobra stara "momci su dali sve od sebe" itd itd. Daj druže promijeni ploču više. Nevjerovatno me iritira njegova pogubljenost na klupi. Ne može tako govoriti i raditi jedan trener ekipe poput Chelsea. Ne vidim način da se on digne iz ovog svega. Bukvalno nema navijača koji mu pruža podršku. Mislim da je to dovoljan razlog da mu se da otkaz. Nema povratka za njega.

Ako je poraz od Liverpoola cijena da on dobije otkaz, neka popusimo i od njih, samo nek ide iz kluba, ne mogu ga gledati vise. Ionako ko god misli da možemo izvuci neki nastup u evropskim takmičenjima iduce sezone, taj zivi u velikoj zabludi. Pobjeda protiv Liverpoola nam nista ne znači, samo ce Potteru kupiti jos vremena a nama produljiti krizu.

Daj Nagelsmana, barem necu gledati fikus pored klupe.

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Formacija sa 3 stopera u ovom modernom fudbalu nam neće donijeti mnogo, pogotovo u ligi. Od toga da krenem, prije svega jer cim sam vidio prvih 11 pitao sam se koji kurac ???

Igras sa tri stopera od toga su ti dva stopera bekovi, a jedan bek ti je veznjak i prilagođeni WB po potrebi, dok na klupi imas cistokrvnog stopera... strasno zaista...

Zasto kopira nesto sto je radio Tuchel, zasto nam trosi vrijeme i strpljenje gradeci i radeći po osnovama svog prethodnika? Ako nemas nista svoje da ponudiš onda se nosi, spakuj se sam. Kakva predsezona i kurac, nema te predsezone koja ce to iščupati.

Također ni igraci sa svojom završnicom nisu pomogli danas...

Ovog debila, ne samo da trebamo nogirati, vec ga treba i tuziti , koliko je unazadio ekipu, tj sve igrace u istoj. Bar neka mu oduzmu licencu za treniranje, da ne unisti jos kakav klub, poslije nas. 

Vece neznalice u zivotu svom, vidio nisam.

Stvari mogu postati jos gore do kraja sezone. Pogledajte samo preostali raspored. Jos uvijek imamo utakmice sa Liverpoolom, Cityem, Unitedom, Arsenalom, Newcastleom, Brightonom i Brentfordom.

Bojim se da mi nismo jos nista vidjeli.

Ma nece se iz ovog izvući nema sanse, mislim nije logicno da se izvuce, u suštini suština prolaz protiv Dortmunda mu je samo pomogao da nastavi agoniju.

Opet sa druge strane nisam bas nesto ubjeđen ni koliko je Nagelsmann dobra ideja.

Zasto ste toliko ubijedjeni za Nagelsmanna?

Ono, igrao je dobar fudbal u Hofenhajmu, solidan u Lajpcigu ali sve su to ekipe sa daleko manjim ambicija od Celzija. Takodjer forsira vecinom formaciju sa 3 nazad. U Bajernu je jedan od rijetkih kojeg su ovako potjerali sredinom sezone, a ima to svoje razloge. Nije nesto ultra ofanzivan fudbal igrao.

Zidane, Flick, Pochettino, Nagelsman, Conte, Luis Enrique

MIslim da su oni vec zapikirali Nagelsmana jer i u upravi su neki ljudi koji su radili sa njim tako da je on sigurno najizgledniji kandidat od ovih nabrojanih.

16 minutes ago, Wisey said:

Zasto ste toliko ubijedjeni za Nagelsmanna?

Ono, igrao je dobar fudbal u Hofenhajmu, solidan u Lajpcigu ali sve su to ekipe sa daleko manjim ambicija od Celzija. Takodjer forsira vecinom formaciju sa 3 nazad. U Bajernu je jedan od rijetkih kojeg su ovako potjerali sredinom sezone, a ima to svoje razloge. Nije nesto ultra ofanzivan fudbal igrao.

Slazem se ali isto tako mislim da je veliki upgrade u odnosu na Pottera. Njemac je, srcan i energican, donio bi nesto s time a to je ono sto ovom timu i fali. Mane su mu upravo 3 nazad i to sto je mlad. Bio bi deff macak u vreci ali mozda moze i uspjeti, nije da je toliki anonimus i bez iskustva.

Imal iko jos da podrzava rad Pottera u Chelseau? Sta nam je sa diabla, jel i on digo ruke? 

Trenutno se hvatamo za slamku, dakle bilo ko drugi da dodje, samo da ovaj vise ne bude trener Chelseaja.

Svaki trener ima svoje mane, tako i Nagelsman, ali Nagelsman je Guardiola za ovog naseg Harry Pottera, tako da uopste ne treba razmisljati, vec dovedi ga sto prije.

Graham Potters 22 matches have yielded 21 goals for and 21 against. Over that time his team’s accumulated xG is 28.3, while the accumulated xG against is 27.2.

Znaci prosjecni smo kako god pogledas, kako fudbalski tako i statisticki.

Ja sam baš suprotnog razmišljanja od njuše, nama treba stabilnost a ne da opet kukamo za tri mjeseca. Stabilnost, ali i rezultati odmah, s tim da bi ti rezultati bili unutar nekog realnog očekivanja sada. Volio bih da krenemo po Flika, ili Zidana sve ostalo mi je mutno. Enrike živi od slave u Barci, u Španiji protiv slabijih protivnika odličan, protiv iole dobrih ekipa loš. Konte nikako, ali znači nikako. Nagelsman još jedan još uvijek nedorečen trener, a i njegovu "idealnu" igru bi morali čekati neko vrijeme. Pochettino ništa to, u gostovanjima kod velikih ekipa bolje Sušić postavi ekipu. 

Nemamo bolje opcije od Nagelsmanna trenutno, a nisam siguran ni da njega možemo dobiti. Zidane sigurno neće doći kod nas, ne treba mu to u životu. Flick ima za godinu dana Euro u Njemačkoj, sigurno neće napustiti klupu. Conte ne može voditi ovu ekipu. Ako Potter dobije otkaz vjerovatno će doći Naglesmann jer je najpogodniji za razvoj DUGOROČNOG PROJEKTA.

Nagelsmann, preuzeo je Hoffenheim koji je bio zadnji na tabeli i osigurao opstanak. U naredne dvije sezone je zauzeo 4. i 3. mjesto što su najveći klupski uspjesi u historiji. Poslije toga je bio 9. i dobio posao u Leipzigu. Tamo je u ligi ostvario očekivane rezultate, 2. i 3. mjesto, što Leipzig i inače zauzme sa 60-ak bodova, ali je napravio iskorak u Europi. Jednom polufinale Lige Prvaka i jednom prolazak grupe sa PSG-om i Unitedom. U Bayernu nije dobio otkaz zbog rezultata. Igra napadački, igra pressing i nije fikus kraj aut linije. To su sve dobre stvari.

Malo je trenera koji su garant uspjeha u velikom klubu. Nijedan trener koji je slobodan nije sigurna opcija, tako ni Nagelsmann. Nije uspio držati svlačionicu Bayerna na pravi način. Svi moderni treneri koje smo dovodili su neslavno završili svoje karijere kod nas. Prvo Villas-Boas, pa Sarri i evo sad Potter. Nagelsmann je jedini trener koji eksperimentiše i izmišlja formacije i pozicije više od Tuchela i Pottera. On u toku utakmice promijeni više formacija, igrači Hoffenheima su se žalili da ga ne mogu pratiti.

Još malo o Potteru. Ovo je treći krizni sastanak u posljednjih 15 kola. Ako poslije svakih 5 utakmica imaš krizne sastanke i dvoumiš se da li da ga otpustiš onda tu nema nikakve dileme. Sad je imao 2 sedmice da pripremi utakmicu. Protiv ekipe koja loše brani prekide je izašao sa 1 štoperom i još 2 visoka igrača (jednog je izveo u drugom poluvremenu), protiv ekipe koja igra bez krila je izveo duple bekove i Mudryka je stavio u sredinu umjesto da na krilu napada Younga koji ima 38 godina. Čovjek se totalno pogubio.

1 hour ago, hamco said:

Mane su mu upravo 3 nazad i to sto je mlad.

Zar i ti?

58 minutes ago, Adi said:

Nemamo bolje opcije od Nagelsmanna trenutno, a nisam siguran ni da njega možemo dobiti. Zidane sigurno neće doći kod nas, ne treba mu to u životu. Flick ima za godinu dana Euro u Njemačkoj, sigurno neće napustiti klupu. Conte ne može voditi ovu ekipu. Ako Potter dobije otkaz vjerovatno će doći Naglesmann jer je najpogodniji za razvoj DUGOROČNOG PROJEKTA.

Nagelsmann, preuzeo je Hoffenheim koji je bio zadnji na tabeli i osigurao opstanak. U naredne dvije sezone je zauzeo 4. i 3. mjesto što su najveći klupski uspjesi u historiji. Poslije toga je bio 9. i dobio posao u Leipzigu. Tamo je u ligi ostvario očekivane rezultate, 2. i 3. mjesto, što Leipzig i inače zauzme sa 60-ak bodova, ali je napravio iskorak u Europi. Jednom polufinale Lige Prvaka i jednom prolazak grupe sa PSG-om i Unitedom. U Bayernu nije dobio otkaz zbog rezultata. Igra napadački, igra pressing i nije fikus kraj aut linije. To su sve dobre stvari.

Malo je trenera koji su garant uspjeha u velikom klubu. Nijedan trener koji je slobodan nije sigurna opcija, tako ni Nagelsmann. Nije uspio držati svlačionicu Bayerna na pravi način. Svi moderni treneri koje smo dovodili su neslavno završili svoje karijere kod nas. Prvo Villas-Boas, pa Sarri i evo sad Potter. Nagelsmann je jedini trener koji eksperimentiše i izmišlja formacije i pozicije više od Tuchela i Pottera. On u toku utakmice promijeni više formacija, igrači Hoffenheima su se žalili da ga ne mogu pratiti.

Još malo o Potteru. Ovo je treći krizni sastanak u posljednjih 15 kola. Ako poslije svakih 5 utakmica imaš krizne sastanke i dvoumiš se da li da ga otpustiš onda tu nema nikakve dileme. Sad je imao 2 sedmice da pripremi utakmicu. Protiv ekipe koja loše brani prekide je izašao sa 1 štoperom i još 2 visoka igrača (jednog je izveo u drugom poluvremenu), protiv ekipe koja igra bez krila je izveo duple bekove i Mudryka je stavio u sredinu umjesto da na krilu napada Younga koji ima 38 godina. Čovjek se totalno pogubio.

Zar i ti?

Nemam ja toliki problem sa 3 nazad ali smatram da je za ovu ekipu bolja druga formacija zbog napadackog potencijala kojeg imamo. 

6 minutes ago, diablo_bih said:

Ostaje Potter jos. Ja sam jedino za odlazak ako to znaci da Nagelsmann dolazi, nikakvi luzeri kao poch, enrique i ti debili.

A Nagelsman je osvojio 42 trofeja. 

Ogroman poduhvat sa Messijem,Suarezom,Neymarom, Iniestom, Busquetsom, Rakitićem imati uspješnu sezonu ili dvije u klubu u kojem se ista priča priča u zadnjih sigurno 20 godina. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.