Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

https://theathletic.com/4375449/2023/04/04/chelsea-potter-boehly-eghbali/?source=user_shared_article

Fenomenalan clanak, ulazi u detalje, potvrdjuje neke stvari koje smo pretpostavili da se dogadjaju.

Kazu da je bilo toliko igraca da nisu svi ni u svlacionicu da stanu, dok se organizovali treninge 11 na 11, na drugom terenu je ostatak ekipe igrao 9 na 9.

• While relations with Potter were never hostile, key senior players were increasingly sceptical and felt he was out of his depth
  • Some referred to him as “Harry” or “Hogwarts” behind his back, while some team selections caused confusion
  • One source suggested to The Athletic that Potter had asked a member of the team, “What do the players think of me?” — merely undermined his status.

Nakon onog klipa gde je rekao "We'll try to win the fucking Champions League"

Some of the players put it down to giddiness on the back of a run of results. It looked as if he was trying to be something he is not and fuelled the sense Potter had not looked comfortable in the Chelsea spotlight from day one, right down to his interactions with the supporters.

I igraci su mislili da je fikus:

Plenty in the squad, probably unfairly, concluded he was simply doing his masters’ bidding; that Potter was a “yes” man complying with everything Boehly and Eghbali laid down, whether on transfer strategy or even team selection. Those close to him and the owners strongly reject the suggestion any influence was exerted from above. But the fact the rumour was circulating within the squad was unhealthy and damaging.

U vezi sa Ziyechom:

There was bemusement, too, that Hakim Ziyech — so desperate to force through a loan move to Paris Saint-Germain on deadline day in January that he took himself off to the French club’s offices — was thrust straight back into the team once the window had closed and his move fallen through.

Potter considered that a sensible way of reintegrating the Moroccan into the group, an attempt to appease a disaffected senior player, but it sent out an odd message to the rest. Critically, it did not pay off. Ziyech, who will be available for sale in the summer, made little impact and has not featured since the team’s meek defeat at Tottenham towards the end of February.

Uprava je skontala da nema leba od ovog projekta nakon fijaska protiv Tottenhama.

Iskopirao sam par zanimljivih delova, bas je dug clanak. :D

Just now, Adi said:

Čak ni u svoj ljutnji nakon ove utakmice ne mogu reći da mi Potter nedostaje.

Pa to bi trebala jaca droga biti, al izgleda da zaista postoji i lako je dostupna.

• 1 godina kasnije...

Ja se ne slazem u potpunosti da je ova ekipa sastavljena za duele, prekide i kontre. Ima tu i takvih igraca ali ima i igraca koji su sasvim dobri za pas igru, malo veci posjed i neku kombinatoriku. 

Emerson
Kilman
Todibo
Paqueta
Soler
Kudus
Bowen
Summerville

Svi ovi igracu su uglavnom u prvih 11, sa manje vise par izmjena koje se desavaju kroz kolo. Cak i Alvarez je igrao u onom Ajaxu koji je igrao na velik posjed lopte. Fulkrug je igrao za Njemacku i za BVB, ekipe koje su igrala takodjer na velik posjed lopte tako da ni njemu to nije strano. Meni ni jedan od ovih igraca nije drvo, cak sta vise ima izuzetnih tehnicara i driblera u ekipi koji mogu mnogo toga s loptom napraviti. 

De Zerbi bi sa ovom ekipom uzeo posjed lopte protiv 90% ekipa.

1 hour ago, hamco said:

Ja se ne slazem u potpunosti da je ova ekipa sastavljena za duele, prekide i kontre. Ima tu i takvih igraca ali ima i igraca koji su sasvim dobri za pas igru, malo veci posjed i neku kombinatoriku. 

Emerson
Kilman
Todibo
Paqueta
Soler
Kudus
Bowen
Summerville

Svi ovi igracu su uglavnom u prvih 11, sa manje vise par izmjena koje se desavaju kroz kolo. Cak i Alvarez je igrao u onom Ajaxu koji je igrao na velik posjed lopte. Fulkrug je igrao za Njemacku i za BVB, ekipe koje su igrala takodjer na velik posjed lopte tako da ni njemu to nije strano. Meni ni jedan od ovih igraca nije drvo, cak sta vise ima izuzetnih tehnicara i driblera u ekipi koji mogu mnogo toga s loptom napraviti. 

De Zerbi bi sa ovom ekipom uzeo posjed lopte protiv 90% ekipa.

Počeli su na ljeto da sa izborom Lopeteguia prelaze na drugi tip fudbala i tada je dovedeno pola nabrojanih igrača, što još uvijek nije dovoljno. Zato je ovaj igrao nikakav fudbal jer ništa nije mogao sa njima. I unutar tih igrača postoje oni koji su mi i dalje više za ono što je Moyes radio, ali mogu Potteru da posluže. Nasuprot njima tu su Fabianski, Wan Bissaka, Coufal, Cresswell, Souček, Antonio (ako se ikad vrati) i dr. koji ne mogu to da igraju.

53 minutes ago, Adi said:

Počeli su na ljeto da sa izborom Lopeteguia prelaze na drugi tip fudbala i tada je dovedeno pola nabrojanih igrača, što još uvijek nije dovoljno. Zato je ovaj igrao nikakav fudbal jer ništa nije mogao sa njima. I unutar tih igrača postoje oni koji su mi i dalje više za ono što je Moyes radio, ali mogu Potteru da posluže. Nasuprot njima tu su Fabianski, Wan Bissaka, Coufal, Cresswell, Souček, Antonio (ako se ikad vrati) i dr. koji ne mogu to da igraju.

Slazem se ali i dalje je to veoma respektabilan sastav i nije skrojen samo za fudbal koji si opisao za duel igru, kontre i prekide. Ima tu poprilicno talenta, sve zavisi kako ih trener koristi i da li ih uopste zna koristiti. 

Zapravo ono sto hocu da kazem jeste da Potter ne mora dovesti 10 igraca da bi zaigrao bolji fudbal. Ovdje vec ima kvalitete i za pozicionu vrstu fudbala a opet i da povremeno zaprijete iz prekida ili tranzicije. Westham je igracki jaci od Bournemoutha a nisu nista slabiji ni od Fulhama ili Foresta. WHU je samo bio potreban bolji trener. Lopetegui je zakazao veoma, pogotovo ako se uzme u obzir da se vec opekao sa Wolvesima i zna sta je Premiership i kakve su utakmice svako kolo.

Ja se nadam da ce Potter raditi dobar posao sa WHU. Kad smo vec kod njega, dolazi nam na Bridz 03. februara. Nadam se da ce imati lijepu dobrodoslicu. Uprkos svemu, mislim da je svima draga osoba i takvim se i cini.

• Popularna objava

Drago mi je zbog njega, a i zato sto se skinuo sa grbace Chelseaju i platne liste. Mislim da ce odraditi odlican posao i pokazati da je dobar trener. WHU ima odlican sastav, sigurno ne ovako los kako ih je zadnji trener usrao.

Pokazat ce Poter da nije toliki balvan kao sto ga neki ovdje smatraju. 

Pise se da vec zeli Chilwela da dovede, vec u januaru.

14 minutes ago, Bari said:

Pokazat ce Poter da nije toliki balvan kao sto ga neki ovdje smatraju. 

Pise se da vec zeli Chilwela da dovede, vec u januaru.

Jesil ti bio zadovoljan Potterom i jel mislis da je on bio pravi covjek za ovaj posao?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.