Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Krizni period kluba

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1 hilj.
  • Pregledi 67 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Sve dok se u ovom klubu ne počne birati sastav i raspoređivati minutaža po zaslugama nećemo postati ono što želimo da budemo. Prezime na dresu ne smije biti bitnije od trenutne forme. Godine također n

• Zasluzeno nema sta. Mislim da ce ponedjeljak iskorisititi za neki team building za podizanje atmosfere, odlazak u pozoriste ili na neku operu ce ih duhovno pripremiti za nastavak sezone. Steta st

• Das ist Walter
    Das ist Walter

Lampard je već jednom dobio otkaz i ne treba mu još jedan. Zbog toga ne bi bio autoritet ali Terry možda bi. Ako ništa igrali bi zbog svojih supruga ili bi u protivnom bile jebane.

Objavljene slike

[quote name='mata10' timestamp='1326066134' post='15665']
ee da mi je opet dozivjet to da ne moram razmisljat hocemol pobjedit, nego koliko cemo pobjedit..
[/quote]
upravo to !!!!
  • 5 sedmica kasnije...
Da bi izašli iz krize mora se uraditi slijedeće :
1.) AVB mora prestati forsirati Bosingwu, Maloudu, Meirelesa i Torresa. To ne znači da oni neće nikad igrati, nego im drastično smanjiti minutažu.
2.) Više koristiti Bertranda i Lukakua.
3.) Podhitno mijenjanje formacije iz 4-3-3 u 4-2-3-1.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1326495032' post='17045']
Ja mislim kad bi se Kitamirike vratio u klub da bi mnogi elementi krize bili neutralizirani.
[/quote]

On bi popušio svu travu i pošmrkao sve linije xD
Da bi izašli iz krize prvo trebamo ubacit u brzinu no Chelsea trenutno stoji u leru.
Kad se izbace Bosingwa, Malouda, Meireles pa recimo i Torres to bi bila prva brzina.
Promjena taktike u već spomenutu 4-3-2-1 ili 4-3-1-2 bi bila druga brzina.
Motivirat ostatak ekipe i ubacit mlađe igrače koji imaju želje bi bila treća brzina.
Par kvalitetnih pojačanja i eto nas u četvrtoj brzini i dalje je sve lako, krećemo se punom parom prema izlasku iz krize.. hahaha :)
nece njih boas izbacit to su njegovi portugalci bosingwa ga kupio sa dva gola sto je dao a usro je sve ostalo il ga prodat il klupa
Ono sto se trenutno moze uraditi kako se ne bi obrukali i izborili tu LP za narednu sezonu je da igraci pocnu da se zalazu daleko vise na terenu i trce puno vise jer ocigledno je da smo tanki u veznom redu i da nedostaje ako smijem reci i kvalitete ali i ideje i kreativnosti jer mi na jednoj utakmici jedva da stvorimo 1-2 prave prilike za gol.. s obzirom na ove nedostatke, to se jedino moze promijeniti i nadoknaditi daleko vecom borbenoscu (borbom za apsolutno svaku loptu na svakom dijelu terena), zalaganjem i trcanjem tokom cijele utakmice.. drugo bi bilo da AVB promijeni formaciju, a to bi opet bilo povezano s ovim prvim, zbog nedostatka kvalitete na sredini pokusati sa promjenom formacije u kojoj bi imali vise igraca u veznom redu, recimo neka 4-2-3-1, mada ja to vise volim reci 4-5-1 i tako kvantitetom pokusati nadoknaditi manjak kvalitete.. to je ono sto se po meni moze promijeniti u ovom trenutku, a na ljeto bi trebalo da uslijedi jedna velika velika rekonstrukcija ekipe..
s ovom formacijom mozemo samo slucajno dobit neku veliku ekipu najbolju utakmicu smo odigrali u newcastleu
Meni je smesno traziti taktiku 4-2-3-1 a onda reci da se izbaci Torres. Ta taktika je Torresu i namenjena. Klasican 4-3-3 odgovora najvise Sturridge-u dali u ulogu na desnoj strani (kao Hulk u Portu) ili u centru (kao Falcao npr). Lukaku u centru u ulozi Drogba 2.0

Razmislite malo pre nego sto oma' krene "Aj menjaj taktiku I igrace"...
[quote name='Zemo Celikovic' timestamp='1329074608' post='25847']
s ovom formacijom mozemo samo slucajno dobit neku veliku ekipu najbolju utakmicu smo odigrali u newcastleu
[/quote]

Najbolja predstava naših igrača je bila protiv ManU u gostima, poraz 3:1. Ne šalim se!
I ta u Newcastleu je bila dobra.
[quote name='Kalouda' timestamp='1329078715' post='25859']
Najbolja predstava naših igrača je bila protiv ManU u gostima, poraz 3:1. Ne šalim se!
I ta u Newcastleu je bila dobra.
[/quote]

šta im je Anelka radio...vozo ih je ko male majmune
[quote name='jakovf' timestamp='1329082701' post='25892']
Najbolje igramo kad imamo prostora, protiv jačih ekipa ili ekipa poput Valencije.
[/quote]
kad ove recimo male ekipe nas tucu i priljepe se pa nas izgubu duele.
to je po meni najveci problem jer chelsea je oduvjek jak u duelima a sad nista
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1329126516' post='25967']
I po pitanju igre i po pitanju rezultata :unsure:
[/quote]

Ne mogu se setiti vremena kad je bilo ovoliko lose po tim pitanjima, ali mogu da se setim vece krize. Tipa kako smo imali dugovanja tolikih da nas nije kupio Roman propali bi kao Leeds. Eto, bolje 5o mesto i par titula nego Chelsea u 2/3oj diviziji. A sve ostalo ce doci, samo malo strpljenja. Jebiga, Ferguson menja ekipu iz godine u godinu pa ne moze uvek da pogodi, mi fakticki nismo menjali otkad je Murinjo otisao.
Evo ja situaciju vidim ovako..
Trenutno tranzicijsko sranje će doći na svoje naredne sezone, kupovinom jedne prave špice i davanjem šanse De Bruyneu sljedeća sezona će biti puno uspješnija. Ove sezone treba samo osvojiti to četvrto mjesto da bi bilo lige prvaka nagodinu. ÄŒak razmišljam bi li valjalo kupiti desno krilo i Sturridgea instalirati naprijed. Uglavnom, spasiti trenutno što se spasiti da, bolji dani će doći.. Dobro bi došao i neki kreativac za vezu, ne mora biti neka zvijezda samo da je mlad i lucidan.

Da je imati ovo slj. sezone: Čech, Cole, Terry, Cahill, Ivanović, Essien, Ramires, De Bruyne, Mata, Sturridge i Cavani/Falcao
[quote name='Tinmar' timestamp='1329167983' post='26222']Evo ja situaciju vidim ovako.. Trenutno tranzicijsko sranje će doći na svoje naredne sezone, kupovinom jedne prave špice i davanjem šanse De Bruyneu sljedeća sezona će biti puno uspješnija. Ove sezone treba samo osvojiti to četvrto mjesto da bi bilo lige prvaka nagodinu. ÄŒak razmišljam bi li valjalo kupiti desno krilo i Sturridgea instalirati naprijed. Uglavnom, spasiti trenutno što se spasiti da, bolji dani će doći.. Dobro bi došao i neki kreativac za vezu, ne mora biti neka zvijezda samo da je mlad i lucidan. Da je imati ovo slj. sezone: ÄŒech, Cole, Terry, Cahill, Ivanović, Essien, Ramires, De Bruyne, Mata, Sturridge i Cavani/Falcao[/quote]

Luiz?? :(
[quote name='chelseathebest' timestamp='1329168668' post='26229']

Luiz?? :(
[/quote]
Pa Luiz ili Cahill, nije to toliko bitno..
Zapali smo u jednu od vecih kriza i ovakva se kriza ne pamti vec godinama. Da bi se iz nje izvukli treba se cistiti starijih igrača, i dovesti bar 3-4 dobra i zvucna pojacanja. A što se tice trenere, na njega se ne može sva krivnja svaliti. Ja bi to pola pola, on je dosta puta pogrijesio oko izmjena i oko prve ekipe. Nadam se boljim vremenima ;)
istina u krizi smo koja se dugo nije desila , al kao što poslovica kaže poslje kiše dolazi sunce, mislim da trebamo bit strpljivi i da će se stvari posložit, prečesto su se mjenjali treneri i to ostavlja velik utjecaj na igračima, svaki ima svoju filozofiju i tu se igrači pogube, nismo mi mali klub da stvari nevaljaju , valjaju i igrači (osim par pojedinaca) i trener , nego jednostavno nejde trba vremena i mislim da će nam se iskupit i da će nas opet učinit ponosnima :)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.