30. novembar 2011.14 god. comment_8973 Nakon veÄerašnjeg poraza došlo je vrijeme da se otvori jedna ozbilja tema za jednu objedinjenu ozbiljnu i prije svega konstruktivnu raspravu. Molio bih prije svega da se na ovu temu obvezno jave oni stariji i zreliji navijači koji baš dugo prate Chelsea (korisnici osgood, Lampard i njima slični) da kroz par toÄaka opišu uzroke krize, razloge zašto kriza još uvijek traje i moguće rješenje. Ali naravno da se jave i SVI ostali koji su u mogućnosti da napišu par pametnih toÄaka o svom razmišljanju o krizi i izlasku iz nje. Znači nema psovanja, vrijeđanja igrač, trenera AVB-a i ostalih, nema rasprava o razliÄitom razmišljanju, svađa i tako to. Samo znači konstruktivno da svi iznesu svoje mišljenje o ovoj krizi. Primjer rješenja već imamo od strane korisnika Wisey: http://forum.chelseabalkan.com/index.php/topic/241-5-malih-za-jednu-veliku-promjenu-recept-za-izlazak-iz-krize/ Ali on je samo iznio moguća rješenja, ovdje se traži da napišete sve što mislite o krizi, znači to uključuje i uzroke, a ne samo rješenje/rješenja. Molio bih da vas se što više javi na ovu temu, ali ponavljam ne želim postove tima "AVB pojma nema, njemu otkaz dati, odmah će se riješiti problemi" i tako to - to ne želim! Želim znači da napišete uzroke i moguća rješenja na fin, kulturan i što više profesionalan način. Ako npr. mislite da je AVB najveći uzork krize da napišete zašto, da li zbog godina, neiskustva i tako to. Ako mislite da je netko drugi kriv, ako mislite da je kriv trenutni loš igrački kadar Chelseaja i tako to, fino da napišete gdje se griješilo u transfer politici, tko nije trebao biti sada u klubu, a tko jeste i tako to. Uglavnom, mislim da ste shvatili poentu. VAŽNA PREPORUKA: RADI ŠTO BOLJE PREGLEDNOSTI KORISTITE TOČKE (KOLIKO ĆE TOČAKA BITI TO JE VAŠ ODABIR) ZA PISANJE UZROKA I RJEŠENJA KRIZE KOJA NAS POTRESA TAKO ŠTO ĆETE KLIKNUTI NA SEDMU IKONICU U DRUGOM REDU VAŠEG EDITORA PRIJE NEGO POČNETE PISATI POST (NACRTANE TRI PLAVE TOČKE I TRI HORIZONTALNE CRNE CRTE I ISPIŠE SE NA MONITORU "Insert/Remove Bulleted List" KAD KURSOROM DOÄETE NA TU IKONICU). Ovo su preporuke, ako baš ne znate koristiti tu opciju, pišite na obiÄan način. Vi možete voditi i umjerene raspravu na ovoj temi, ta nismo roboti, ali da bi vodili raspravu morate prvo ovo odraditi što sam vam rekao, znači iznijeti svoje mišljenje kroz ove toÄke ili na obiÄan način ako ne znate toÄke baš koristiti. Ovdje neće biti ankete jer par opcija ne bi moglo zadovoljiti sve nas koji kao što je normalno imamo svi razliÄito mišljenje. Prijavi
30. novembar 2011.14 god. Autor comment_8976 Kao uzrok krize osobno smatram to da se nakon sezone doublea nije razmišljalo o budućnosti momčadi, pa je nastao ogroman jaz između generacija koji se sada oÄitava kao razmak prošlosti (Drogba, Lampard, Malouda, Anelka, pomalo i Terry) i budućnosti (McEachran, Bertrand, Lukaku..). Carlo je od toga patio prošlu sezonu, smatram da se Villas-Boas pri dolasku trebao bolje informirati i kupiti još kojeg igrača. No, jaz generacija ne smatram jedinim uzrokom, momčad hoda pognutih glava na travnjaku, i očito se vidi nedostatak Mourinhove robusnosti u klubu, jer momčad treba motivirati i nabrijati. Također, svi znamo što se dogodilo nakon otpuštanja Raya Wilkinsa, tako da mi se Äini da ni sad Villas-Boas ne uspijeva prenijeti svoje zamisli na igrače jer na kraju krajeva, nema dovoljno autoriteta da bi promijenio cijelu perspektivu igre. Da je tu Wilkins, pa da on pokušava prenijeti AVB-ove zamisli na igrače, vjerovatno bi bilo bolje. Toliko o uzrocima, u toku dana ću napisati nešto i o riješenju. Prijavi
30. novembar 2011.14 god. comment_8982 uzrok je to što je došlo do zasićenja, šta su igrači došli u godine u kojima ne mos igrat ovakav ritam koji premieship zahtjeva od njih. Mislim da je sve to zapoÄelo i prije druge sezone Ancellotijeve ere, samo sto se nije to moglo vidjeti jer su svi bili u dobroj formi i vladalo je dobro ozraÄje. rješenje imamo u Boasa kojemu abramoviÄ mora vjerovat i dati potrebna sredstva da se kupe dokazani mladi igrači a ove druge igrače smještati na klupu i prodavati ih. vjerujem samo da uprava ne treba srljat i da će bit bolje kao i jučer na izrazima igrača vidia sam razoÄaranje i nadam se da bi to moga bit neki znak na kraju mraÄnog novembarskog tunela Prijavi
30. novembar 2011.14 god. comment_8992 Puno toga je trulo kod nas, ali ovo je meni uzrok truljenja: Igraci djeluju nonsalantno, kao da izlaze na teren da odigraju partiju u gajbu pive a ne za Chelsea i sve ljude koji ih gledaju sirom svijeta. Ova generacije je osvojila dosta trofeja i njih je veoma tesko motivisati, jer su svi stvorili svoje ime a i igracki su na zalasku. Malouda, Kalou, Anelka, Alex, Mikel, Drogba, Lampard, Bosingwa a uskoro Terry i Cole spadaju u tu generaciju koja se naosvajala trofeja. Pola njih je dosta istroseno i nezainteresovano a ostatak je limitiran i nedovoljno kvalitetan. Smatram da i sa takticke strane jedna stvar sigurno ne stima, a to je visoko postavljena zadnja linija. Fino je to sto planira Boas ali to sa ovim igracima ne funkcionise, jer oni njega ili ne slusaju ili nisu u stanju izvrsiti tako nesto. A smatram da ima i jednog i drugog. Bucmasti Alex to ne moze sprovesti u djelo, on je bio spor i kada smo igrali "normalno" postavljenu odbranu, takav je rodjen. Terry ni u mladosti nije bio pretjerano brz a ta njegova brzina i agresivnost iz dana u dan slabi, logicno jer covjek stari ali mislim da on moze jos uvijek pruzati dobre partije na normalno postavljenoj odbrani. Luiz cesto nadrkan i mene je uvijek strah kada on dobije zuti u ranoj fazi meca, jer poslije toga svaki duel postaje agresivniji i pada u ruke sudije a to ne valja. Mislim da mu je Boas rekao da se ne igra kreatora vec da bude stoper ali on cesto zna izletjeti sa svoje pozicije a onda tu ostaje ne tako brzi Terry da to zatvara i generalno ova visoko postavljena odbrana ne funkcionise. Vezni - ocaj! Najkrace receno. da ne duzim sada o tome, svi znate sta ne stima, nema tu ni kvalitetnih igraca ali ni presinga, dotrajalo sve.... A kada ne valja veza, ne valja ni napad (Torres/Lukaku). Valjalo bi pokusati: Odbranu vratiti na standardnu poziciju, bar do januara dok ne dodju neka pojacanja. Davati sansu Oriolu jer bi mogao biti nas novi Makelele. Svjeza krv, nista nije osvojio, nije stvorio ime - idealan za nas. Takvih nam treba. Momak u svakoj utakmici grize i daje 120% sebe, sinoc nam je bio i zadnji vezni ali i glavni kreator u napadu i drzao koliko-toliko vezni u onom haosu. Sturridge isti slucaj, odusevljava momak. Mata isto. Prodati sve navedene igrace to se svi slazemo, i dovesti nove. Ali dovesti igrace u usponu koji se jos nisu nasladili trofeja, jer takvi su nam stigli 2003. 2004. itd., i rezultati su bili tu. I sinoc smo primjetili da igraci kao Bertrand, Romeu, Josh, Lukaku ginu, a zamislite da svaki igrac na svojoj poziciji igra tako... Vezni iz korjena promijeniti! Dovoditi igrace kao sto je Mata, momak u usponu a kvalitetan. Zadrzati Boasa ipak, uprkos ovim neprijatnostima koje svi zajedno prozivljavamo. Prijavi
30. novembar 2011.14 god. comment_8998 ma super nešta, riješili smo se prvenstva, karlin kupa, još da se riješimo lige šampinjona i fa kupa i brigama kraj, fino na miru odlgedati sezonu, bez nervoze... Prijavi
30. novembar 2011.14 god. comment_9015 Moje misljenje da je najveci krivac za krizu ovu jesu igraci kao Lampard,Drogba,Anelka,Maluda,Terry i ostali koji igraju veci dio godina u ekipi.Razlog je jednostavan.Oni su se u proslosti dokazali kao veliki igraci i velika imena i prosla su vremena kad su oni davali 120% na utakmicama i oni to znaju a i takodjer su ih i godine stigle pa kao da nemaju zelje za borbenoscu. Svi znamo da prije 3-4 god da su se Terry,Lampard i Drogba vodili kao jedni od najboljih stopera,veznjih i spiceva i to je jedan razlog zasto takvi igraci vise nisu na svom nivou jer su se zasitili pobjeda i ratova na terenu. Mislim da sam AVB jeste iskusan i da moze voditi ovu ekipu do velikih uspijeha ali kao sto je Dubrovcanin rekao da mu fali autoriteta nad ekipom i slabo ih skroz motivise. Posto nam je ovo prva godina da ovako imamo kombiniranu ekipu mladih i ovi iskusnih(starijih) to nam postaje malo problem a to Man Unt radi veci dio godina i super im ide moramo da se nosimo stime koliko mozemo i da pokusamo uskladiti tu mladu ekipu punu zelje za pobjedom i iskusne ove da se ne pravi razlika i ne osjeti medju tim igracima. Sto se tice toga sta bi mogli uraditi povodom toga da izadjemo iz krize : Ovo govorim vec po neki 5 put da u nasem klubu osobe odgovorne za transfere i taj dio posla skroz to slabo obavljaju. Mislim da smo najbolja pojacanja doveli u vrijeme Murinha i msm da bi AVB trebao malo sam sjesti i pogledati sta mu fali i da se ne gleda na to koliko igrac je u klubu i kako je igrao prije.Ovo govorim iz razloga jer nakon utakmice sa Arsenalom na FB citam kako bi Gary Caihil trebao doci u Chelsea umjesto Terrya jer nije vise na svom nivou.Ispod toga komentari su tipa "Terry je nas kapiten gdje ce neki Caihil igrati umjesto njega".E sad to nam je isto najveca pogreska.Sa navedenim komentarom sam se u neku ruku i slozio ali ne vidim razlog zasto nekom mladom igraca ne staviti da igra umjesto nekog tko grijesi iz zbog njega gubimo utakmice. Cesto se ovih dana govori da ce Drogba i Anelka otici iz Chelsea.Mogu reci da mi je drago.Drogba je zabio golova koliko vec je nezz bas tacno ali svi znamo da nije to drogba koji je nekad bio i Anelka sto se sinoc isto dokazalo i mislim da njih dvojica stvaraju pritisak na Torresa koji se puno brine oceli da igra sto se na utakmici protiv Wolvesa pokazalo kako je ljut dok je sjedio na klupi.Znamo svi da u Liverpoolu nije imao nikakve konkurencije i da je rasturao i mozda je to problem. Svi su kritizirali City zbog prevelikog ulaganja u ekipu ali bas citam neki dan da imaju preko 60 igraca i da bi trebali prodati oko 20 igraca.I na svakoj poziciji imaju po 2 cak i 3 igraca koja mogu odigrati extra super da se ne primjeti nedostatak nekog.I zbog toga razloga igraci se trude i dokazuju i msm da bi i mi tako nesto trebali napraviti i pod hitno dovesti jednog kvalitetnog napadac,veznog jednog i branica jednog. Prijavi
30. novembar 2011.14 god. comment_9026 http://www.youtube.c...feature=related Nama treba jedan covjek u klubu kao sto je Mamic u Dinamu... Pogledajte ovaj video a pogledajte i ostale njegove klipove... on jeste vulgaran i prljav ali je covjek u pravu.. Ima pravo da jebe majku igracima jer on ih dovodio i on im placu daje... Da li neko nasim manekenima ocitava bukvicu nakon poraza???? Volio bih vidjeti neki video gdje je nasim igracima ocitana bukvica.... ovdje sam postavio ovaj video i komentar jer nisam znao gdje drugo... Prijavi
30. novembar 2011.14 god. Autor comment_9040 Mislim da sam AVB jeste iskusan. O kakvom iskustvu ti pricas frende, ima jednu godinu iskustva, ako je netko neiskusan, on je pravi primjer. Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9065 O kakvom iskustvu ti pricas frende, ima jednu godinu iskustva, ako je netko neiskusan, on je pravi primjer. ma vjeruj mi da jeste iskusan,znas i sam da je bio dosta god murinhov pomocnik mda to iskustvo nije bas nesto bajno ali posjeduje ga. Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9076 O kakvom iskustvu ti pricas frende, ima jednu godinu iskustva, ako je netko neiskusan, on je pravi primjer. O kakvom ti neiskustvu priÄaš. AVB je od svoje 18. god poceo se baviti ovim poslom. Bio nekakav pomoćnik Robsonu, pa Mourinhu, uglavnom itekako dugo je u fudbalu i zna on svoj posao. A kao prvi trener je trecu sezon, a ne jednu. I znaj da smaraš konstantnim ponavljam jedne te iste priče o AVB-u. Evo i Carlo reče, da je do tima. Treba dati vremena Andreu da podmladi ekipu, da dovode kvalitetne mlade igrače i onda možemo očekivati bolje rezultate. Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9081 Procitao sam sve postove, i ne mogu nista specijalno da dodam, a da ne prekopiram necije misljenje. Ali, ja ne bih bio ja, ako i ovde ne ostavim par kilometara teksta Romanovu eru su obelezili najveci uspesi kluba u istoriji, enormno trosenje para ali i ceste promene trenera. Za sve to vreme jedina konstanta u klubu bio je Ray Wilkins. On je, uvek bio spona izmedju igraca i trenera, i napamet znao sve navike, svakog od igraca. Kako ko od njih reaguje na pohvale, kritike, sta koga motivise a sta ne. Njegovim odlaskom igraci su izgubili coveka na koga mogu da se oslone, i koji je bio uz njih, kad su uspesi stvarani. Ne znam zbog cega je covek otisao, a i da znam, ne bih ulazio u to, jer to nije predmet rasprave ovde. Andre jeste radio vec u Celsiju, ali nije imao neku zapazeniju ulogu, da bi to imalo nekakvog velikog uticaja na igrace. I on i Roberto Di Matteo su kvalitetni strucnjaci, koji znaju svoj posao, ali su novi u klubu, i ne mozemo ocekivati da ih igraci na precac prihvate, i njih i njihove takticko/tehnicke ideje. Romeu, Luiz, Ramires, Danny, Mata... Oni su mladji igraci, nemaju bog zna iskustva igranja na velikoj sceni, sem mozda Mate, ali, s njima je Andre stvorio povoljan odnos, lakse su prihvatili njegov rad, sto se i vidi na terenu. Sto se ostatka tima tice, vecina je zadovoljna onim sto je postigla i dosadilo im je da svake sezone trpe novog trenera i prilagodjavaju se razlicitim stilovima vodjenja ekipe. Izgraditi odnos na relaciji trener - igraci nikako nije lako, jos u vremenu ovakve krize rezultata i generacijskog jaza koji u klubu postoji. Ne smatram ja da Andre ne ume da motivise igrace, i da nema autoritet, vec samo da ih jos ne poznaje dovoljno i da zato stvari ne idu bas kako treba. Znacajniji napredak ocekujem tek sledece sezone, kada se jos neke stvari iskristalisu u klubu, kada se, definitivno resi ko odlazi, ko ostaje, pod kojim uslovima ostaje, i naravno, ko dolazi u klub. Dakle, da sumiram... Uzroci krize u klubu: - Osecaj odsustva Raya Wilkinsa, koji je, dolaskom Andrea i Roberta jos vise izrazen; - Nezainteresovanost vecine igraca da uci nove stvari i prilagodjava se novim zamislima; - Nedovoljno poznavanje igraca i njihovih licnosti od strane trenera i prvog pomocnika. Tesko da bi neki trener u ovom momentu uspeo da motivise igrace i izvuce maksimum iz njih, jer, i na njihovim licima, a i po prikazanim igrama se vidi da im je dosta opterecenja i konstantnog pritiska da budu najbolji i da samo hoce da mirno provedu poslednje igracke godine u igri koju vole. Svestan sam kulta legendi koji postoji u klubu, i da je svima tesko da prihvate da igraci koji su doneli sve te uspehe, vise nisu u stanju da ponesu teret tih uspeha. Oni su svoje uradili, postavili su temelj novog, VELIKOG Celsjia, i sada je red da na njihova mesta dodju mladi, vredni i zeljni radnici, da nastave gde su oni stali, i da izgrade novi kult u klubu - kult sampiona !!! Moj zakljcak je, da za krizu postoji samo jedno resenje: - Pustiti Andrea da radi svoj posao. Pod time podrazumevam: - Roman Abramovic ne dovodi u klub igrace koji su licno njegova zelja i hir. Za to su zaduzeni Andre i skautska sluzba. Jedino mesanje predsednika u transfera je odobravanje sredstava za iste. - Ne nametati treneru nikakve pomocnike, sem onih koje sam izabere. Ne dopustati neslaganja na relacijama trener - ostali cinovnici kluba(primer Valdano - Mourinho). - Dati treneru funkciju tim menadzera(trener-sportski direktor) - Omoguciti dovoljno vremena da sam formira ekipu, u skladu sa svojim shvatanjima fudbala(a vidi se da Andre voli moderan, sey fudbal), bez nametanja pritiska u vidu opsesije za trofejima. To su osnove za stvaranje sampionskog tima, i toga se treba drzati, od sada, pa zanavek Just KTBFFH !!! Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9082 Vecina nas ima slicno misljenje o krizi i uzrocima. A svi ali bas svi strucnjaci, treneri savjetuju da se Boas zadrzi jer ce klub dobiti mnogo toga kada Andre sastavi ekipu. Ja se samo nadam da Roman nece napraviti opet gresku i dati mu otkaz a covjek nije ni sezonu zavrsio, ni tim sastavio, ni pokazao ono najbolje. Romane budi razuman! Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9091 U napadu smo katastrofa, nemamo taktiÄki plan B, kad nam loše krene, nemamo ni full backove, Teri dosta krivice snosi... I u napadu i u odbrani smo loši, pravo!!! u stilu naslovne pjesme iz Mućki: God bless AVB Viva AVB Long live AVB C'est Magnifique AVB Magnifique AVB Mislio sam da ovo neću nikada napisati ali... AVB nakon komentara u vezi Hidinka pomalo zgadio... AVB sad trenutno ne zna gdje mu je glava, a gdje rep, pokušava da igra sistemom koji mu je donosio pobjede dok je bio u Portugalu, ali se taj sistem potpuno promašen pokazao u Premiershipu. Dosad je morao uvijeti da mu sistem ne valja, i da prihvati nečiji dobar savjet od ljudi koji znaju Premiership, ALI ne, mladi AVB se drznuo i i reko da će dati otići ukoliko Hiddink dođe u klub kao njegov savjetnik.... Svašta! Ovo samo pokazuje Andreovo pravo lice, koje je arogantno, ne želi da uÄio od najboljih, i tjera me da promjenim svoj stav u vezi njega i da mu želim da što prije dobije otkaz! Treba nam menadžer koji poznaje prilikei neprilike u Premiershipu, koji nije toliko arogantan i želi da konstantno uÄi od boljih! Treba nam menadžer koji će poznavati stanje u timu, i koji će prepoznati koji igrači su spremni da daju 100% i da se ne boji da ukloni one koji to nisu! Treba nam bolji menadžer, koje to zna se, jer ne vidim da je AVB u stanju da išta više uradi za tim! Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9093 U napadu smo katastrofa, nemamo taktiÄki plan B, kad nam loše krene, nemamo ni full backove, Teri dosta krivice snosi... I u napadu i u odbrani smo loši, pravo!!! u stilu naslovne pjesme iz Mućki: God bless AVB Viva AVB Long live AVB C'est Magnifique AVB Magnifique AVB Mislio sam da ovo neću nikada napisati ali... AVB nakon komentara u vezi Hidinka pomalo zgadio... AVB sad trenutno ne zna gdje mu je glava, a gdje rep, pokušava da igra sistemom koji mu je donosio pobjede dok je bio u Portugalu, ali se taj sistem potpuno promašen pokazao u Premiershipu. Dosad je morao uvijeti da mu sistem ne valja, i da prihvati nečiji dobar savjet od ljudi koji znaju Premiership, ALI ne, mladi AVB se drznuo i i reko da će dati otići ukoliko Hiddink dođe u klub kao njegov savjetnik.... Svašta! Ovo samo pokazuje Andreovo pravo lice, koje je arogantno, ne želi da uÄio od najboljih, i tjera me da promjenim svoj stav u vezi njega i da mu želim da što prije dobije otkaz! Treba nam menadžer koji poznaje prilikei neprilike u Premiershipu, koji nije toliko arogantan i želi da konstantno uÄi od boljih! Treba nam menadžer koji će poznavati stanje u timu, i koji će prepoznati koji igrači su spremni da daju 100% i da se ne boji da ukloni one koji to nisu! Treba nam bolji menadžer, koje to zna se, jer ne vidim da je AVB u stanju da išta više uradi za tim! Slazem se sa tobom ali nije on arogantan kao sto ti mislis zbog komentara na mogucem dolazku Hidnika u Chelsea. On se samo boji i ne zeli da uci od netkoga jer on oce da svi znaju da Chelsea moze uspijeti snjim i da on ne zeli nikaku pomoc. Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9095 U napadu smo katastrofa, nemamo taktiÄki plan B, kad nam loše krene, nemamo ni full backove, Teri dosta krivice snosi... I u napadu i u odbrani smo loši, pravo!!! u stilu naslovne pjesme iz Mućki: God bless AVB Viva AVB Long live AVB C'est Magnifique AVB Magnifique AVB Mislio sam da ovo neću nikada napisati ali... AVB nakon komentara u vezi Hidinka pomalo zgadio... AVB sad trenutno ne zna gdje mu je glava, a gdje rep, pokušava da igra sistemom koji mu je donosio pobjede dok je bio u Portugalu, ali se taj sistem potpuno promašen pokazao u Premiershipu. Dosad je morao uvijeti da mu sistem ne valja, i da prihvati nečiji dobar savjet od ljudi koji znaju Premiership, ALI ne, mladi AVB se drznuo i i reko da će dati otići ukoliko Hiddink dođe u klub kao njegov savjetnik.... Svašta! Ovo samo pokazuje Andreovo pravo lice, koje je arogantno, ne želi da uÄio od najboljih, i tjera me da promjenim svoj stav u vezi njega i da mu želim da što prije dobije otkaz! Treba nam menadžer koji poznaje prilikei neprilike u Premiershipu, koji nije toliko arogantan i želi da konstantno uÄi od boljih! Treba nam menadžer koji će poznavati stanje u timu, i koji će prepoznati koji igrači su spremni da daju 100% i da se ne boji da ukloni one koji to nisu! Treba nam bolji menadžer, koje to zna se, jer ne vidim da je AVB u stanju da išta više uradi za tim! Ja mislim da ti malo preterujes... Koji trener, bi prihvatio tako nesto ? I mislis da bi Hiddink mnogo pomogao timu ? Sta ako njih dvojica ne funkcionisu dobro zajedno ?! Ako im se vidjenje igre ne poklapa ?! Stariji igraci, su sigurno lojalni Hiddinku, ali, ovi mladji, kojima je Andre dao sansu, i koji dobro igraju pod njegovim vodjstvom ce sigurno vuci na njegovu stranu. I sta, kad se, njih dvojica sukobe oko prepremanje taktike za utakmicu, ili necega slicnog ?! O tome nisi mislio... Nemoj mi reci da jesi, jer se u tvom sujetnom i subjektivnom tekstu vidi da nisi. To lako moze dovesti do razdora u klubu, kvarenja odnosa gotovo medju svim slojevima kluba. Takva rana bi se jako tesko zalecila, i bacila bi klub u jos goru krizu. Razumem ove mladje, vecina njih je Celsi zavolela s pocetkom Romanove ere, mozda sezonu-dve pre toga. Ali ti, za koga znam da duze od svih nas ovde pratis i bodris Plavce, ti si me jako razocarao ovakvom izjavom. Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9096 nije arogantan u tom stilu, već što ne želi primati savjete... loše sam se odrazio ;) Prijavi
1. decembar 2011.14 god. comment_9142 Uzroci krize... novi mladi igrači i novi treneri stari igrači koji su zasićeni i ne igraju kao nekada novi stil igre neefikasnost Torresa i manjak kreativnosti veznog reda (što je jedno s drugim i povezano) pohlepni fejk fanovi koji samo žele trofeje i pobjede ne mareći za budućnost kluba manjak strasti za nogometom kod većine igrača i navijača (onih na tribinama) Izlaz iz krize...strpljenje jedno kreativno kvalitetno pojačanje ili jednostavno pustiti AVB-a i Romana da rade svoj posao... Ja hoću da Chelsea ima svog Fergusona. Samo mlađeg i ljepšeg ^^ Mi smo morali doživjeti nešto ovakvo... krizu, ponor, nazovite to kako želite.. ali nitko pa ni ja sam se nisam nadao da će ona biti ovako velika.. Poslije kiše dolazi sunce, kažu. Prijavi
4. decembar 2011.14 god. comment_9539 kad se sjetim one sezone sa Scolarijem, ovo je odlicno tad nismo bili u stanju izdvojiti se od Liverpoola, kad su oni kiksali, kiksali smo i mi, sreca, tad smo zavrsili 3. Prijavi
4. decembar 2011.14 god. comment_9614 Za Tinmara.. Novi i mlad igrac je Mata pa mogu reci i Sturridge jer mu Ancelotti nije dao sanse da se dokaze a AVB je to uradio... Ali sigurno da oni nisu uzroci nase krize.. Ulazili smo mi u krizu i prethodnih godina, kad su bili i stariji treneri... Slazem se da su ti stari igraci koji su nekada bili kostur tima prvenstveno krivi za krizu zajedno sa neefikasnim Torresom, pa mozda i taj novi stil igre, malo napadacki ali AVB ima svoju viziju, Roman zeli ljepsi nogomet tako da moramo proci kroz trnje ako zelimo postici nesto.. Nije lahko promijeniti nekadasnji vise odbrambeni nego napadacki still igre u napadacki i kreativni... Izgleda da moramo i mnogo igraca promijeniti da bi to postigli... A ne znam kakve ti veze imaju fejk fanovi sa krizom u klubu ali hajd nema veze, ja bih radije rekao da su ljudi u klubu odgovorini za ovo sto se desava, oni su ti koji odlucuju o sudbini kluba... A ko to ne zeli pobjede i trofeje? Pa to donosi i bolju buducnost a i bogatiju historiju... I mnogo novca.. :-DD Ne bih ja rekao da je samo jedno veliko kreativno pojacanje izlazak iz krize, ali dakako vrlo nam je potrebno... Prijavi
4. decembar 2011.14 god. Autor comment_9615 Pošto nisam ostavio komentar o izlasku iz krize, evo kako ja to vidim: Uz prodaju igrača za koje je već skoro pa sigurno da će otići (Alex, Anelka, Kalou, Drogba) i još možda ponekih, kupiti Cahilla ili sliÄnog stopera, plus CSKA-ov tandem Dzagoev-Doumbia koji bi nas skupa izašli max. oko 35 milijuna. Ako nas to ne bi izvuklo iz krize, zaista ne znam što bi. Prijavi
5. decembar 2011.14 god. comment_9725 sta? Drogba otici? ma Drogbi treba dati dozivotni ugovor, pa i da mu djete kad odrate da igra za Chelsea Prijavi
6. decembar 2011.14 god. comment_9790 U napadu smo katastrofa, nemamo taktiÄki plan B, kad nam loše krene, nemamo ni full backove, Teri dosta krivice snosi... I u napadu i u odbrani smo loši, pravo!!! u stilu naslovne pjesme iz Mućki: God bless AVB Viva AVB Long live AVB C'est Magnifique AVB Magnifique AVB Mislio sam da ovo neću nikada napisati ali... AVB nakon komentara u vezi Hidinka pomalo zgadio... AVB sad trenutno ne zna gdje mu je glava, a gdje rep, pokušava da igra sistemom koji mu je donosio pobjede dok je bio u Portugalu, ali se taj sistem potpuno promašen pokazao u Premiershipu. Dosad je morao uvijeti da mu sistem ne valja, i da prihvati nečiji dobar savjet od ljudi koji znaju Premiership, ALI ne, mladi AVB se drznuo i i reko da će dati otići ukoliko Hiddink dođe u klub kao njegov savjetnik.... Svašta! Ovo samo pokazuje Andreovo pravo lice, koje je arogantno, ne želi da uÄio od najboljih, i tjera me da promjenim svoj stav u vezi njega i da mu želim da što prije dobije otkaz! Treba nam menadžer koji poznaje prilikei neprilike u Premiershipu, koji nije toliko arogantan i želi da konstantno uÄi od boljih! Treba nam menadžer koji će poznavati stanje u timu, i koji će prepoznati koji igrači su spremni da daju 100% i da se ne boji da ukloni one koji to nisu! Treba nam bolji menadžer, koje to zna se, jer ne vidim da je AVB u stanju da išta više uradi za tim! Guss Hiddink Klubski trofeji 6 puta prvak s Psv-om osvoji 4 puta kup.Rang lige kao i portugalska(drugi razred euro nogometa) Jedino priznanje mu je Europski kup iz 88 godine. Interkontinentalni kup 98 s najaÄim Realom u povijesti možda (znamo kakve momčadi nastupaju na tom natjecanju izuzev južnoamerikanaca ostali su svi bez šansi a osvojit ovaj trofej,a i kad se gleda statistika između Europskih klubova i latinosa brojka ide na stranu Europljana. Reprezentativni uspjesi 98 Imao također mega jaku Nizozemsku osvojio je drvenu medalju u srazu sa Ćirom 02 sjetimo se kako je italija pokradena na uštrup domaćina koje je vodio Hiddink dovukao se ponovno do drvene medalje 06 s Australijom prošao grupu pored Hrvatske koju je vodio pijani Cico Šimunić dobio 3 žuta kartona na utakmici 08 provukao se u kvalifikacijama na račun toga što je Hrvatska dobila Engleze i tako ih eliminirala a otvorila vrata za Ruse,na turniru su igrali ok ali polufinale 11 Bilić ga našamrao u sred Istambula s nikad gorom Hrvatskom (tri godine se nije pobjedilo neku ozbiljniju reprezentaciju) I da se sad nadovežem u momčadi Chelsea osvojio je kur.inu. Prika jedino dobro je što ima sposobnog agenta koji ga skupo prodaje. Da sam u tom svijetu i da mi netko jega predloži za asistenta i ja bi slično reagirao Prijavi
6. decembar 2011.14 god. comment_9893 ja msm da bi uzrok krize mogao biti neiskustvo AVB ,to sto je sportom igrao u ligi koja ima duplo slabiju obranu od engleske.svakako bi uzrok krize mogao biti i to sto avb previse rotira i, a svakako je jedan od najvecih uzroka to sto su neki igraci stari npr.Anelka,Fereira,Malouda,Alex.neki igraci nemaju kvalitetu za chelsea npr.Mikel,Kalou.a oni koji su nas nosili posljednjih godina (LAMPARD,TERRY,DROGBA)su poceli malo padatiza izlazak iz krize potreban su pojacanja : Garry Cahill štoper 25g 13.000.000 € Gregory van der Wiel desni boÄni 23g 10.000.000 € Eden Hazard veznjak 20g 22.500.000 € ja mislim da bih njih trojica bila dovoljna izaslo bi nas to skupa oko 70-80 miliona € ove cijene su po transfermarkt naravno da bi hazard bio skuplji mozda oko 40 miliona van der wiel bi bio oko 20 miliona a Cahill bi oko 10 jer mu istice ugovor na ljeto Prijavi
7. decembar 2011.14 god. comment_9926 Nama ne trebaju nikakva pojačanja za izlazak iz krize ljudi moji.. pojačanja nam trebaju možda da pobjedimo Real ili Barcu. Za izlazak iz krize treba prolit krv, znoj i suze i to je to. Pa naša ekipa je na papiru tek nešto slabija od Cityja, da ne pričam kolko je jača od jednog Uniteda ili Tottenhama. Kakva mrtva pojačanja.... ne bi ja imao ništa protiv jednog Modrića ili Hamšika ali govoriti da mi bez pojačanja nemožemo je budalaština. Eventualno bi se bilo dobro rješit Anelke i Alexa jer su nezadovoljni i tek onda kupit možda stopera samo zato jer Alex odlazi. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.