Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Krizni period kluba

Istaknuti odgovori

Nemoj se molim te uvrijediti ali volio bih shvatiti kako tvoj um funkcionira kralju. To isto ko da si rekao recimo "Valjalo bi ostaviti Kim Jong-Una na vlasti, ali uvesti demokraciju i maksimalno liberalnu i slobodnu građansku klasu gdje će se moći kritizirati politički sistem" ili ko da kažeš "Valjalo bi ostaviti šerijat kao vrhovni zakon Saudijske Arabije ali legalizirati prostituciju, alkohol i kocku". 

Mourinho i davanje prilike mladim igračima ne ide u istu rečenicu kao što ne idu u istu rečenicu Kim Jong-Un i političe slobode ili šerijat i prostitucija/alkhol/kocka.

Roman je to već odavno od Mourinha tražio, imao i one sastanke s njim. Razumljivo. Uložio je u akademiju silne milijune, želi da se to počne isplaćivati. Šta je Mou poduzeo? Par puta RLC-a ubacio u utakmicu i izbacio ga kada je najmanje trebalo, a da ne govorim koliko ga je psihički ukopavao s onim kritikama na pressicama - kritikama koje su se trebale iznijeti u četiri oka, a ne onako neprofesionalno. A da i ne govorim o Kenedyju kojeg nema ni na klupi ili o Traoreu koji i ne igra. Važno je da Mikel uvijek tu i da uvijek uskače. Smješno više. Ako ovo ne kontaš nemam ti šta dalje objašnjavati.

Vidi, nisam ja ni rekao da je to Mou ikad radio. Ali pazi, nikad nije ostajao duže od 3 godine u nekom klubu, no treba shvatiti da je većina menadžera, posebno mlađih isto tako mijenja klubove, a sada on ulazi u te menadžerske godine kada bi se mogao zadržati u nekom klubu duže vrijeme i samim time promijeniti politiku i uvoditi mlađe. On je uvijek bio po 3 godine u klubu, izvuče maksimum iz njega i osvoji brdo trofeja i to je sjajno. Ali kada bi ostao duže morao bi se malo okrenuti i akademiji. Što kaže Gary Neville, mlada ekipa osvojila FA kup, ligu, ligu prvaka, a gdje su ti igrači? Nije baš da se ne radi ništa kao prije. Upao je RLC, on ni ne treba upasti duže od ovoga što je dosad igrao, s mladima treba jako oprezno. Ali mogao je ostati i Ake jer nam je ta pozicija ionako bila deficitirana, Chalobah, Izzy Brown, Baker, Solanke, moglo se naći mjesta za njih u nekim kup utakmicama ili lakšim utakmicama, naravno ne za sve, ali za neke da. 

• Odgovori 1 hilj.
  • Pregledi 67 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Sve dok se u ovom klubu ne počne birati sastav i raspoređivati minutaža po zaslugama nećemo postati ono što želimo da budemo. Prezime na dresu ne smije biti bitnije od trenutne forme. Godine također n

• Zasluzeno nema sta. Mislim da ce ponedjeljak iskorisititi za neki team building za podizanje atmosfere, odlazak u pozoriste ili na neku operu ce ih duhovno pripremiti za nastavak sezone. Steta st

• Das ist Walter
    Das ist Walter

Lampard je već jednom dobio otkaz i ne treba mu još jedan. Zbog toga ne bi bio autoritet ali Terry možda bi. Ako ništa igrali bi zbog svojih supruga ili bi u protivnom bile jebane.

Objavljene slike

To si sinoc sanjao pa ti zasmetalo? Aj popustice te kad pocnemo pobjedjivat. Vjerujem da ti ne bi smetalo da nas vodi neki sexy trener sa sexy fudbalom kojem se jebe za mlade, al dere guzove. Koje preseravanjee hahaaaaaaa

Daj nam bre traorea kenedya i rlca, dovedi pepa i eto dominacije

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Zaključajte ovu temu. Nema krize, bar ja mislim da je pobjeda Newcastlea koliko toliko osigurala nas od ispadanja. 

U koliko posljednjih godina je ovo najveća kriza? 10-20?

1999. smo zadnji put imali 3 poraza zaredom, cini mi se da je Vialli bio manager. I mislim da je nakon 6-7 kola dobio otkaz, samo nisam siguran jel bas te sezone ali mislim da jeste.

Halalio bih ja i plasman u CL sljedeće godine, ali da mi makar ličimo na nešto i da nam utakmice starta naših nekoliko akademaca uz ove iskusnije igrače.  

1. Nema igre, nema napretka, nema nikakvog sistema

2. Nema naših mladića

Zaključak: nikakve perspektive s ovim trenerom ja ne vidim. 

Jedino što se može desiti, ukoliko bi on ostao, jeste da spizdi 200 milja na komplet nove igrače, sa njima osvoji nešto i ponovo onda razjebe. Al i to je upitno sad kad ne bude CL, pa čak možda i ispadanje dođe u obzir.

Mi smo u velikom kanalu trenutno.Pitanje je da li bi i otkaz Murinju izvukao ove nase igrace iz tog kanala.

Otkaz se cini kao najbolje rjesenje, ali smatram da mi trenutno nismo igracki dorasli velikim Evropskim ekipama, s toga mi moramo skrsiti bar nekih 100 miliona sad u januaru, pa onda na ljeto bar novih 100 miliona.

U ovoj ekipi ima previse retardiranih igraca i bilo ko da nam dodje na mjesto trenera, imat ce velikih muka.

Nema druge nego na zimu se riješit nekoliko uhoda i osvježit ekipu sa 2-3 pojačanja. Prvenstveno dobar zadnji vezni, onda štoper i plejmejker. Ovako ne ide, od početka sezone u igri nema nikakvog napretka, pokoji bljesak i to je to. Imam osjećaj da kada bi Hazard proigrao cijela ekipa bi se digla. Više me i ove utakmice smoriše, ne da mi se ni palit tv a ne gledat ovaj jad 90 minuta. Mou-a se ne smije riješiti ni pod razno, oduvijek je bio najbolji trener za nas i tako će i ostati. 

Willian mi nikad nije bio pretjerano velik u očima ali brate da ga nismo imali ovu sezonu ni ovo malo dobra jada ne bi bilo dobro. 

Jebo majku, pa jedan Claudio Ranieri se zadržao 4 sezone u Chelsiu, 4 SEZONE!

Ranieri je napravio ekipu i ovaj je pokupio sve zasluge za trofeje.

Sada vidimo kako izgledamo kad Murinjo mora sam da pravi svoj tim.

Ne znam da li da se smijem ili da te pitam jesi li ozbiljan??

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

The core of the Chelsea team which won two Premier League titles under Mourinho, including John Terry, William Gallas, Wayne Brdige, Claude Makelele and Frank Lampard were all brought to Chelsea or nurtured by Ranieri. During his final months at Chelsea, Ranieri also identified Didier Drogba and Arjen Robben as players Chelsea should sign, both of whom went on to become key players at the club.

Duff, Crespo, Johnson, Huth takođe.

Adise šta se trzaš na takve poruke pa dovoljne su ti samo izjave hrpe igrača koji imaju samo riječi hvale o radu s Mourinhom, nije ovo fifa da kupiš igrače i 90% posla je riješeno.. Za nepovjerovat je kako su se neki potpuno okrenuli protiv njega pa pišu da ništa nije postigao sam, da je prosjek i ne znam ni ja šta, a do prije godine dana ga dizali u nebesa, a da ne pričam dok je bio u Interu i Realu kako su ga dizali i prizivali njegov povratak, ali sada ne da im ne valja ovo što sada radi nego im odjednom ne valja ni ono što je u prošlosti radio. 
Ne kažem ja ništa protiv njegovog odlaska da se razumijemo, ali ne može mu nitko osporiti ono što je osvojio, to što neki radi je licemjerno i bezobrazno. Ok je reći loš je ove sezone, loš mu je odnos s medijima, igračima, sve to stoji, ali odjednom mu osporiti sve iz prošlosti nije u redu.

Baš me zanima šta bi na njegov rad rekli recimo KDB, Mata, Ronaldo, Lukaku,  Casillias i svi ostali koji mu nisu legli i sa kojima se pokačio. Nije ovo fifa, ali imamo menadžera koji kao da igra fifu, tražio gospodin Bejla, Sterlinga, Pogbu i Stonesa, igrače koje sam ja doveo tamo jer me mrzi da istražujem.

Nisam toliko mogao da pratim Čelsi u njegovom prvom mandatu (tako da nemam neku "emotivnu povezanost" sa njim), hteo sam da ga vidim ovde, svi pričali kako je  mađioničar s kojim ćemo osvajati minimum 5 trofeja po sezoni, kad ono...

Vi meni ne vjerujete kad vam kazem da ovaj sastav nije ni u pola jak kao taj iz 2005/06.Ovdje imas samo Edena koji je klasa i koji bi i u toj generaciji imao zagarantovano mjesto u ekipi.Ostali ne bi primirisali ni klupi a kamoli prvih 11. 

Ne kazem da Murinjo nije kriv,jeste itekako.Ali cinjenica je da mi nemamo igracki kadar koji se moze nositi sa najvecim svjetskim klubovima.Realno.

Ne volim da se poredimo sa Bayernom, jer su trenutno dvije klase ispred nas, ali pogledajte malo njihov roster.Evo samo klupa sa utakmice u kojoj su pregazili Arsenal(ne mislim rezultatski vec igrom).

Bernat,Benatia,Vidal,Robben + Riberi i Badstuber koji su povredjeni.To su sve igraci koji bi kod nas igrali u prvoj postavi i bili veoma vazan faktor u ekipi.E onda kada pogledate kako im izgleda prva postava i kada je uporedimo sa nasom,covjeku sve bude jasno.

Da se razumijemo, nije ni ovaj nas sastav talašika, ali nije ni dovoljno dobar da mozemo igrati kao recimo Bayern,Barselona, Real i drugi velikani. 

Uređeno , autor izmjene: hamco

To je vise zbog karaktera nego zbog kvalitete. Ovi danas imaju usadjen neki gen u glavu ponasaju se ko figurice u sahu, ako je los igrac mozes se jebat. 

Begović nakon poraza protiv Stokea: Stojimo iza Mourinha

Prvi komentar ispod članka na klixu:

NTB
08.11.2015. u 13:18 +23
Stojite vi i na tabeli skoro iza svakoga!!!

Umalo sok od šipka ne prolih iz usta hahahahaha xD

Ne kazem da Murinjo nije kriv,jeste itekako.Ali cinjenica je da mi nemamo igracki kadar koji se moze nositi sa najvecim svjetskim klubovima.Realno.

hamco nije problem što se mi ne možemo nositi sa najvećim svjetskim klubovima, protiv takvih imaš par utakmica u sezoni ili ih nemaš nikako i tu se može desiti i ovo i ono, naš problem je što se mi ne možemo nositi ni sa prosječnim klubovima Premiershipa. Znači mi nismo u poziciji da razmišljamo o najvećim klubovima i osuđujemo igrački kadar jer trenutno ne bi mogli parirati recimo Bayernu, mi se pitamo da li mi možemo pobjediti Norwich u sljedećem kolu, to je naš trenutni nivo. Eto ti kažeš da se mi ne možemo nositi sa najvećim klubovima, a ja te pitam sa koliko vrhunskih klubova smo mi igrali od početka sezone? Gdje su tu bauk ekipe? ne možemo biti 15. u ligi i govoriti da se ne možemo nositi sa vrhunskim klubovima zbog igračkog kadra jer je to bijeg od realne situacije, ok nemamo igrački kadar da razbucamo Bayern ali zar nemamo igrački kadar koji je u stanju sada biti u top 5. Da smo sada mi 5-6 mjesto u ligi ja riječ ne bi rekao, shvatio bi to kao krizu koja je samo trenutna jer ne može uvijek biti sve savršeno, ali sa ekipom aktuelnih šampiona da budeš 15. na tabeli nakon 12 kola je sramota i za svaku osudu, ako mi vjeruješ da ja pojma nemam kako je taj Mourinho još uvijek na klupi.

Pa stoji i to sto kazes.Zato sam i napisao da ni ovaj sastav nije toliko loš da ne mozemo bolje.Medjutim mnogi se vode činjenicom, tj. porede nas sa najvecima, Bayernom, Barselonom i drugima...a ne mozes nas porediti nikako.Barem ne trenutno, govorim po igračkom sastavu.Ne znam ko da nam dodje umjesto Murinja, imat ce velikih problema ukoliko ne kupimo bar 4-5 novih igraca, bilo to sad ili na ljeto.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.