3. novembar 2012.13 god. comment_86879 Jedina zamjerka što ne da Marinu da igra i što stavlja Bertranda na krilo ! Prijavi
3. novembar 2012.13 god. comment_86905 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1351966252' post='86878'] Da sam htio FAchesteru sastaviti raspored, podvalio bih im ovako nesto. Ali njima je raspored ovakav: Villa, Norwich, QPR, West Ham, Reading itd. [b]Odlicno su sve isplanirali i bacili nam buvu kad je najteze.[/b] Na Robbieju ce biti ogroman pritisak i tek cemo sada saznati kakav je on trener. Nikad nista nismo mogli odraditi na lak nacin, tako ce biti i sada. Treba sada ekipu pripremiti za Shakhtar. Utakmica velikog znacaja. Ne znam sta da ocekujem. Sezona je jos duga, ima jos dosta utakmica da se odigra ali trenutno ne disemo onako kako zelimo. Sve je na nasim plecima. Svaka Robbiejava odluka ce se u narednim danima pratiti lupom jer ce sada mnogo toga ici preko njegovih ledja. [/quote] ajde ne pretjeruj, da su nas pokrali onoj utakmici - jesu, da općenito suci navlaÄe za manchester - da, ali da sad namiÅ¡taju raspored je malo pretjerano, okanite se tih teorija zavjere... Å¡to se tiće rdm-a svi koji govore protiv njega govore gluposti, Äovjek osvoji prvi lp u povjesti, napravi jedan od najboljih startova u sezonu ikad i sad bi vi da on dobije otkaz zbog jednog nerijeÅ¡enog koji je sasvim normalan, protiv vrlo neugodne ikipe u gostima i to bez najboljeg igraÄa (mate), osim toga ako ste mislili da će mo ostvarit 38 pobijeda i to u najjaÄoj ligi svijeta onda neznam stvarno Å¡to reći... Prijavi
4. novembar 2012.13 god. comment_86930 [quote name='ja13' timestamp='1351979066' post='86905'] ajde ne pretjeruj, da su nas pokrali onoj utakmici - jesu, da općenito suci navlaÄe za manchester - da, ali da sad namiÅ¡taju raspored je malo pretjerano, okanite se tih teorija zavjere... [/quote] Nisam rekao da namjestaju raspored vec da se sluze Fergijevim vezama kada im to zatreba. Sasvim slucajno se bas njima sudi skoro svaki derbi, sasvim slucajno. Prijavi
5. novembar 2012.13 god. comment_87180 Ma kakvih Fergie veza, ne lupetajte. To je sve marketinski trik PL, zato je PL i najskuplja liga na svetu, zato su njeni TV prava najskuplji. Kad bi Chelsea pobedio United, on bi se bodovno odelio previse nasprema United i City, tako se PL cini manje interesna, Chelsea ce biti u punom trku i najverojatno dace zavrsiti sezonu u Mourinhovom eru, odlepiti se od konkurenata jos u Decembru i onda samo odrzavaj i rotiraj igrace za rezultate do maja. Tada je PL bila dosta jeftinija. Ovako TV su skuplja zato sto se PL pretovorila u prvnestvno gde se sampion uvek odlucuje u maju i ne postoi drugi nacin za bolje zarade na TV prava, a to je upravo sto marketing mafija u PL zeli. Nemojte se zanositi za FA i Fergiom, Fergi je obicni matori pijanac cija ekipa najvise koristi ima iz gresaka sudije, koje su namerne radi razne pricine. Prijavi
5. novembar 2012.13 god. comment_87199 U zadnjoj recenici si rekao da FAchester ima najvise koristi od sudija, objasni zasto. Marketinski trik, a? Prijavi
5. novembar 2012.13 god. comment_87201 Ova kraÄ‘a nas je, ma Å¡ta Robbie priÄao po medijima, dosta psihiÄki poremetila i na neki naÄin osakatila. Sada smo na velikom iskuÅ¡enju Å¡to se toga tiÄe, a naravno glavni je uvijek trener. Prijavi
5. novembar 2012.13 god. comment_87203 [quote name='Wisey' timestamp='1352141929' post='87201'] Ova kraÄ‘a nas je, ma Å¡ta Robbie priÄao po medijima, dosta psihiÄki poremetila i na neki naÄin osakatila. Sada smo na velikom iskuÅ¡enju Å¡to se toga tiÄe, a naravno glavni je uvijek trener. [/quote] Sve zbog covjeka koji ne zna pravilno koristiti pistaljku. Prijavi
5. novembar 2012.13 god. comment_87216 Rekao sam to već negdje Äini mi se, ali ponovit ću ako treba. Na ovom Äovjeku je najveći zadatak sada. On je taj koji treba u ovim trenucima joÅ¡ viÅ¡e pažnje posvetiti naÅ¡im momcima kako bi im joÅ¡ podigao samopouzdanje nakon raznih sudaÄkih malverzacija i loÅ¡ijih rezultata u vrlo kratkom periodu, treba im u glave unijeti žar i želju za pobjedom protiv Shakhtara viÅ¡e nego Å¡to je to bio sluÄaj u cijelom dosadaÅ¡njem dijelu sezone. Sljedeća utakmica je jedna od najvažnijih do sada, ako ne i najvažnija, ona bi mogla biti smjernica za dalji nastavak sezone. Pobjedom bi doživjeli straÅ¡no pozitivan psiholoÅ¡ki Å¡ok, ajmo reć "izvukli se iz problema", skoro pa osigurali prolazak dalje u Ligi prvaka, a da ne priÄamo kako bi se to sve pozitivno odrazilo i na naÅ¡e igre u domaćem prvenstvu gdje nam slijede strahovito teÅ¡ke utakmice. Ajmo Robbie brate, pokaži Europi Å¡ta je Chelsea! Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87296 Bojim se da nama svima vrlo dragi RDM nece ostat dugo na poziciji menagera kao sto svi želimo! Danas ujutro sam u novinskom izdanju 24 sata procitao kako se Guardioli svidja momcad koju je slozio Chelsea. Pogotovo igraci Oscar, Hazard i Mata. I da je uputio svog menagera da mu ugovori angažman u Chelseau jer nakon 1 godisnjeg odmora htio bih ponovo postat trener i krenut s nasim Chelseaom. Posto je ova vijest dosla iz 24 sata pitanje je kolko je pouzdana, ali di ima dima ima i vatre, a poznavajuci Abramovica nebi se zacudio da se to realizira! Samo mi je žao što će Guardiola ako postane menager Chelsea ponovo dobit u ruke gotov proizvod kao što je dobio Barcu kad mu ju je bivši menager Rijkaard složio! Tako da ako je ovo istina nebi se zacudio da RDM odleti na kraju sezone :/ Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87297 Ne mora da znaci da ce otici sa klupe na kraju sezone.Sa titulom u PL,ni Roman mu nece moci nista.A kad se to desi,Gvardiola ce preuzeti neki drugi klub i gotova prica.Ne moze ni on doveka cekati lose RDM-ove rezultate. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87300 [quote name='Villas-Boas' timestamp='1352195943' post='87296'] Bojim se da nama svima vrlo dragi RDM nece ostat dugo na poziciji menagera kao sto svi želimo! Danas ujutro sam u novinskom izdanju 24 sata procitao kako se Guardioli svidja momcad koju je slozio Chelsea. Pogotovo igraci Oscar, Hazard i Mata. I da je uputio svog menagera da mu ugovori angažman u Chelseau jer nakon 1 godisnjeg odmora htio bih ponovo postat trener i krenut s nasim Chelseaom. Posto je ova vijest dosla iz 24 sata pitanje je kolko je pouzdana, ali di ima dima ima i vatre, a poznavajuci Abramovica nebi se zacudio da se to realizira! Samo mi je žao što će Guardiola ako postane menager Chelsea ponovo dobit u ruke gotov proizvod kao što je dobio [b]Barcu kad mu ju je bivši menager Rijkaard složio![/b] Tako da ako je ovo istina nebi se zacudio da RDM odleti na kraju sezone :/ [/quote] Vjeruj mi, ta Farcelona i ova sada se mnogo razlikuju. A ova iz posljednjih 5 godina je Guardiolinih ruku djelo. I ja dajem velike sanse dolasku Guardiole. Roman zeli pored seksi igre, da i akademija proradi. Da prvi tim i akademija budu usko povezani. Zbog toga mislim da ce on krenuti po Guradiolu, jos ako i ovaj zeli posao, to je mislim pa svrsena stvar. Male sanse dajem RDM-u da i naredne sezone ostane gdje jeste. Ali treba sacekati i vidjeti sta ce zavrsiti u nasim vitrinama na kraju sezone. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87316 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1352197791' post='87300'] Vjeruj mi, ta Farcelona i ova sada se mnogo razlikuju. A ova iz posljednjih 5 godina je Guardiolinih ruku djelo. I ja dajem velike sanse dolasku Guardiole. Roman zeli pored seksi igre, da i akademija proradi. Da prvi tim i akademija budu usko povezani. Zbog toga mislim da ce on krenuti po Guradiolu, jos ako i ovaj zeli posao, to je mislim pa svrsena stvar. Male sanse dajem RDM-u da i naredne sezone ostane gdje jeste. Ali treba sacekati i vidjeti sta ce zavrsiti u nasim vitrinama na kraju sezone. [/quote] Sto se tice akademije, trener je tu najmanji problem. Gledajuci Chelsea godinama unazad, od svih igraca koji su prosli omladinske pogone samo je John Terry dobio pravu sansu da se pokaze. Ryan je na dobrom putu, ali tek odlaskom Cole-a ocekujem da se vidi da li je sazdan za konstantnu igru u prvom timu Plavaca. Klub nije pridavao nikakav znacaj akademiji i mladjim kategorijama. Sad klub ima jako talentovanu generaciju omladinaca, ali realno gledano, samo sacica njih se moze nadati realnoj sansi u prvom timu. Mnogo toga se u klubu mora promeniti, da bi se u buducnosti racunalo na stvaranje igraca. Guardiola je tvorac ove Farcelone, ali ne trenira Guardiola njihove klince. Treneri La Masie su godinama unazad najbolji u svom poslu - pripremanju klinaca za veliku scenu. Skautska sluzba je takodje neizostavan deo stvaranja uspesne skole fudbala. Mnogo je talenata u svetu, ali samo najbolji skauti umeju da izaberu prave. Spanski klubovi ce uvek biti u prednosti nad Engleskim, sto se razvoja talenata tice, jer se njihovi omladinski sastavi takmice u nizim ligama. To je ogromno takmicarsko iskustvo za mladice tih godina. Romana zanima iskljucivo uspeh, i to u sto kracem mogucem roku. Ako Robbie ove sezone zadovolji, i tim bude bitan faktor u borbi za PL i LS verujem da ce ostati na klupi. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87322 ma oÄemu vi piÅ¡ete koji guardiola, ako abramović potira rdm-a da bi dovea guardiolu onoda neka se sam goni iz chelsea. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87323 Guardiola i Tito Vilanova su trenirali Farcine klince prije nego su preuzeli A tim. Guardiola je tada usavrsio neke detalje njihove igre u tim kategorijama pa je isto to uradio i sa prvim timom. Uprava bi mu dala potpunu slobodu jer zeli da sve kategorije ekipe igraju isto. To pravo moze imati Guardiola. On moze odrediti treninge mladjim kategorijama i program rada koje ce treneri sprovoditi. Brendan Rodgers ti sada cini istu stvar sa LFC-om. Svaka mu cast na forsiranju Sterlinga, Susa i Wisdoma. Iako su neozbiljna ekipa godinama unazad, to je ono najpozitivnije za buducnost. Kod nas bi Guardiola mogao uspostaviti sistem igre koji bi kopirala U21 i U18 ekipa kao i nize kategorije. Nasa akademija u proslosti nije imala toliko obecavajucih klinaca kao sada. Sada je potreban taj link izmedju A tima i akademije, mnogi vide Guardiolu kao pravog covjeka za to. Ako ne uzmemo PL i zajebemo u LS ( to je ispadanje odmah poslije grupe, ili cak i u grupi ne daj Boze) mislim da Robbie leti. Bicemo bitan faktor u PL kako god, ali sada se ceka titula jer se vidi da mozemo do nje. Mislim da je osvajanje prvenstva prioritet za ostanak Robbieja. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87326 Roberto Di Matteo mora ostati trener Chelsea i tacka.Zavrsili smo pricu ! Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87331 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1352209674' post='87323'] Guardiola i Tito Vilanova su trenirali Farcine klince prije nego su preuzeli A tim. Guardiola je tada usavrsio neke detalje njihove igre u tim kategorijama pa je isto to uradio i sa prvim timom. Uprava bi mu dala potpunu slobodu jer zeli da sve kategorije ekipe igraju isto. To pravo moze imati Guardiola. On moze odrediti treninge mladjim kategorijama i program rada koje ce treneri sprovoditi. Brendan Rodgers ti sada cini istu stvar sa LFC-om. Svaka mu cast na forsiranju Sterlinga, Susa i Wisdoma. Iako su neozbiljna ekipa godinama unazad, to je ono najpozitivnije za buducnost. Kod nas bi Guardiola mogao uspostaviti sistem igre koji bi kopirala U21 i U18 ekipa kao i nize kategorije. Nasa akademija u proslosti nije imala toliko obecavajucih klinaca kao sada. Sada je potreban taj link izmedju A tima i akademije, mnogi vide Guardiolu kao pravog covjeka za to. Ako ne uzmemo PL i zajebemo u LS ( to je ispadanje odmah poslije grupe, ili cak i u grupi ne daj Boze) mislim da Robbie leti. Bicemo bitan faktor u PL kako god, ali sada se ceka titula jer se vidi da mozemo do nje. Mislim da je osvajanje prvenstva prioritet za ostanak Robbieja. [/quote] A po cemu si ti toliko siguran, da iako Guardiola dodje Roman nece i dalje terati po svome, i oterati ga kod prvog saplitanja Mou je Romanu doneo prve trofeje, imao poverenje i postovanje igraca, pa je oteran kao poslednji jadnik iz kluba. Ne znam gde je Roman bio kad se taj isti seksi fudbal, koji on toliko ceni i zagovara lomio o bedra ponosnih igraca Chelsea-ja. A i pitanje je koliko bi godina, truda i novca bilo potrebno, i koliko bi igraca moralo da prodefiluje omladinskim kategorijama Chelsea-ja da se stvori i blizu tako dobra generacija da zadovolji Romanove zelje. Guardiola nema mesta u Chelsea-ju niti ce ga ikad imati ! Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87351 [quote name='Whisper#2' timestamp='1352211405' post='87331'] A po cemu si ti toliko siguran, da iako Guardiola dodje Roman nece i dalje terati po svome, i oterati ga kod prvog saplitanja Mou je Romanu doneo prve trofeje, imao poverenje i postovanje igraca, pa je oteran kao poslednji jadnik iz kluba. Ne znam gde je Roman bio kad se taj isti seksi fudbal, koji on toliko ceni i zagovara lomio o bedra ponosnih igraca Chelsea-ja. A i pitanje je koliko bi godina, truda i novca bilo potrebno, i koliko bi igraca moralo da prodefiluje omladinskim kategorijama Chelsea-ja da se stvori i blizu tako dobra generacija da zadovolji Romanove zelje. Guardiola nema mesta u Chelsea-ju niti ce ga ikad imati ! [/quote] Nisam ni rekao da sam siguran, ali postoje vece sanse da mu Roman dopusti da radi po svome. Isto tako, kako si ti tako siguran da bismo mi bili ocajni pod Guardiolom? I nije humano porediti seksi fudbal pod AVB-om sa tim sto bi radio Guardiola. To se cak i ne moze porediti. Pogledaj samo roster pod AVB-om i sada. Samo dovedes jednog jaceg igraca na centru, vratis Josha sa pozajmice i imas vezu iz snova. U svemu postoji rizik od neuspjeha ali sa ovakvim igracima vece su sanse da bi to uspjelo. Da ne govorim o tome koliko je Guardiola bolji motivator od AVB-a i konkretno Vilanove koji sada vodi Farcelonu, to se odmah vidi. Bitno je samo odraditi dobar posao sa prvim timom, da se zna cemu se tezi i kako se zeli igrati. Mladje kategorije samo prepisuju modul i nacin prvog tima, cak i ne moraju igrati potpuno identicno. Vazno je da igraci razumiju sta se treba raditi na terenu. Kad moze jedan Swansea igrati dopadljivo konstantno i kada oni imaju sistem, mozemo i mi sa duplo boljim igracima na svakoj poziciji. Guardiola je neko ko ima iskustva sa tim. Bas sam citao neki dan o Realovoj akademiji koja ne daje rezultate iz razloga jer je konkretno Mourinho odredio koji igrac treba igrati na odredjenoj poziciji, a onda trener akademije to zanemari. Bas zbog toga se Mourinho i oglasio, smatra da akademija mora pratiti prvi tim. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87354 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1352214881' post='87351'] Nisam ni rekao da sam siguran, ali postoje vece sanse da mu Roman dopusti da radi po svome. Isto tako, kako si ti tako siguran da bismo mi bili ocajni pod Guardiolom? I nije humano porediti seksi fudbal pod AVB-om sa tim sto bi radio Guardiola. To se cak i ne moze porediti. Pogledaj samo roster pod AVB-om i sada. Samo dovedes jednog jaceg igraca na centru, vratis Josha sa pozajmice i imas vezu iz snova. U svemu postoji rizik od neuspjeha ali sa ovakvim igracima vece su sanse da bi to uspjelo. Da ne govorim o tome koliko je Guardiola bolji motivator od AVB-a i konkretno Vilanove koji sada vodi Farcelonu, to se odmah vidi. Bitno je samo odraditi dobar posao sa prvim timom, da se zna cemu se tezi i kako se zeli igrati. Mladje kategorije samo prepisuju modul i nacin prvog tima, cak i ne moraju igrati potpuno identicno. Vazno je da igraci razumiju sta se treba raditi na terenu. Kad moze jedan Swansea igrati dopadljivo konstantno i kada oni imaju sistem, mozemo i mi sa duplo boljim igracima na svakoj poziciji. Guardiola je neko ko ima iskustva sa tim. Bas sam citao neki dan o Realovoj akademiji koja ne daje rezultate iz razloga jer je konkretno Mourinho odredio koji igrac treba igrati na odredjenoj poziciji, a onda trener akademije to zanemari. Bas zbog toga se Mourinho i oglasio, smatra da akademija mora pratiti prvi tim. [/quote] Pod seksi fudbal sam mislio na polu-finale Lige sampiona 2012 Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87356 Reci odmah da znam. Ma Guardiola samo neka nauci kako se vrsi presing i dosta. Onaj presing koji oni rade je najbolje za gledati, x puta bolje od besumicnog dodavanja. Kad se svi zbiju u red sirine 20m i napadaju te kao jedan veliki blok, a izmedju uopste ne moras mnogo trcati. Saigrac ti na 5m od tebe. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87366 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1352215330' post='87356'] Reci odmah da znam. Ma Guardiola samo neka nauci kako se vrsi presing i dosta. Onaj presing koji oni rade je najbolje za gledati, x puta bolje od besumicnog dodavanja. Kad se svi zbiju u red sirine 20m i napadaju te kao jedan veliki blok, a izmedju uopste ne moras mnogo trcati. Saigrac ti na 5m od tebe. [/quote] Zato treba uvesti novu narodnu izreku : "Ramiresom protiv Barcelone !" Bataljujemo offtopic vise Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87373 Rasprava vam je kvalitetna, ali previše je to 'šta bi bilo kad bi bilo'. Pustimo stvari neka idu svojim tokom, nek Robbie nastavi raditi onako kako najbolje zna i vidjet ćemo. Reći ću samo jedno: Šta god da se desi, Robbie Di Matteo je ušao u nezaborav u ovom klubu. Prijavi
6. novembar 2012.13 god. comment_87378 [quote name='Wisey' timestamp='1352223513' post='87373'] Rasprava vam je kvalitetna, ali previše je to 'šta bi bilo kad bi bilo'. Pustimo stvari neka idu svojim tokom, nek Robbie nastavi raditi onako kako najbolje zna i vidjet ćemo. Reći ću samo jedno: Šta god da se desi, Robbie Di Matteo je ušao u nezaborav u ovom klubu. [/quote] Pa ti si mogao da je oplemenis, umesto sto je prekidas Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.