6. april 2012.14 god. comment_39934 Tore Andre Flo o svom starom pajdi Robbieju: [url="http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17619478"]http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17619478[/url] Prijavi
7. april 2012.14 god. Autor comment_40174 Ima Roberto Di Matteo znanja, ali što ima sreće, to je Äudo jedno Prijavi
7. april 2012.14 god. comment_40176 To je to, njemu se vraća sve ono što Andreu nije išlo na ruku u mnogim tekmama. Prijavi
7. april 2012.14 god. comment_40210 [quote name='Caeruleus' timestamp='1333820562' post='40174'] Ima Roberto Di Matteo znanja, ali što ima sreće, to je Äudo jedno [/quote] dns mu osmjeh na klupi kad su primili gol ko da je zna da ce pobjedit Prijavi
7. april 2012.14 god. comment_40211 [quote name='chelsea4evercr' timestamp='1333831922' post='40210'] dns mu osmjeh na klupi kad su primili gol ko da je zna da ce pobjedit [/quote] I reakcija kad je Bane dao gol Napoliju, u fazonu "Nisam ni sumnjao, da cemo proci" Di Matteo na klupi + Bane na terenu = Liga Sampiona Prijavi
10. april 2012.14 god. comment_40573 [img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551950_289226481154222_112317085511830_684394_1546395993_n.jpg[/img] Prijavi
10. april 2012.14 god. comment_40576 [quote name='Wisey' timestamp='1334070221' post='40573'] [img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/551950_289226481154222_112317085511830_684394_1546395993_n.jpg[/img] [/quote] pa i nje mu lako momcad koja nije u dobroj kondiciji izbalansirat u tri jaka natjecanja: fa cup jedini trofej za osvojit premier liga : ako ne budu 4 nema lige prvaka liga prvaka: tri teske utakmice i lutrija za osvajaje Prijavi
10. april 2012.14 god. comment_40686 Mnogi su, posle njegovog odlicnog starta prizeljkivali da ce on biti taj koji ce podici tim, i spasiti sezonu. Medjutim,ocigledno je, da nije do njega.... Jednostavno ovom timu treba carobnjak, ne trener. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40703 Ja sam rekao i kad je dosao a reci cu i sada - nista mu necu zamjeriti bez obzira gdje zavrsimo. Jer realno niko nije ni ocekivao da cemo imati samo 1 poraz pod Di Matteom. Promijenio je odmah formaciju, Matu vratio na prirodnu poziciju, pokazao i da ima muda da nekada formaciju prilagodi protivniku. Da je AVB bio malo fleksibliniji i odvazniji, ne bi ni popio otkaz. Da je Robbie prije dosao, ko zna kakva bi prica bila, jer rezultati malo je reci da nisu losi, nego su odlicni otkad nas on vodi. Ali druga stvar je sto je on dosao kada smo bili u govnima, pa vise od ovoga i ne moze uraditi. Ja sam mu zahvalan sto smo u 1/2 finalu LS a to ja sam, a vjerujem ni vecina nas nije vjerovala. Sto nas je odveo u 1/2 finale FA Cupa, jer sam ladno nakon prve tekme sa Birminghamom mislio da cemo i tu ispasti. Uradio je koliko je mogao i pozitivno iznenadio sve one koji vole Chelsea, ali nije sve do njega. Svjezina je potrebna na ljeto. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40718 Ne vidim po Äemu je to Robbie fleksibilniji od AVB-a, pa on uvijek gura 4-2-3-1 bez obzira na kadar i protivnika. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40721 Protiv Benfice je izveo klasicnu 4-4-2 formaciju kako bi suzbio brz vezni kakav ima Benfica. Pokazao da ima viziju i ideju i da je spreman nesto isprobati i prilagoditi se protivniku, sto je svakako veliki plus. Tako treba razmisljati mladi trener. Prilagodjavati se protivniku, igracima koje ima i na taj nacin se stice i trenersko iskustvo. Treba svasta isprobati. Rekao sam vec, Matu ubacio u sredinu i on je koliko je mogao prilagodio se igracima koje ima. Nije pokusavao nametnuti igru za koju nemas igrace. Da je AVB prilagodio formaciju malo ekipi bar do kraja ove sezone, stavio Matu da kreira, vjerujem da bi ostao. Pa onda od naredne neka krene sa onom svojom 4-3-3 sa igracima koji su sposobni za to. O tome ti ja pricam. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40724 Nije taÄno da je igrao 4-4-2 protiv Benfice, niti u prvoj a ni u drugoj utakmici. Pokušava isturiti centralnog veznog na krilo, zatim ofanzivnog veznjaka povlaÄi na defanzivnog.. nije li to nametanje igre za koje nema igraÄe ? Dalje, Mata je igrao Äesto u sredini i kod Andrea samo što je njemu Malouda igrao po strani a kod Robbieja to je Kalou. Nemoj sad vinko doći ovdje i reći da mi Di Matteo nije dobar, a da je AVB dobar. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40725 [quote name='Wisey' timestamp='1334149678' post='40724'] Nije taÄno da je igrao 4-4-2 protiv Benfice, niti u prvoj a ni u drugoj utakmici. Pokušava isturiti centralnog veznog na krilo, zatim ofanzivnog veznjaka povlaÄi na defanzivnog.. nije li to nametanje igre za koje nema igraÄe ? Dalje, Mata je igrao Äesto u sredini i kod Andrea samo što je njemu Malouda igrao po strani a kod Robbieja to je Kalou. Nemoj sad vinko doći ovdje i reći da mi Di Matteo nije dobar, a da je AVB dobar. [/quote] ovako slažem se s tobom jer mrzim kad rade od igraca polivalentnog igraca ka kalou i ramiresa na bokovima. kalou je spic a ramires centralni vezni nikakvo krilo. taj postupak mi se ni svida jednako i u robia kao i u boasa Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40727 Kako god da sezona zavrsi ja bi volio da on ostane na klupi jer izgleda da je ovo najvise sto se moze sa ovim igracima. Na ljeto mu dopustit da napravi ekipu kakvu on hoce i siguran sam da ce to ponovo biti pravi Chelsea Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40728 [quote name='Wisey' timestamp='1334149678' post='40724'] Nije taÄno da je igrao 4-4-2 protiv Benfice, niti u prvoj a ni u drugoj utakmici. Pokušava isturiti centralnog veznog na krilo, zatim ofanzivnog veznjaka povlaÄi na defanzivnog.. nije li to nametanje igre za koje nema igraÄe ? Dalje, Mata je igrao Äesto u sredini i kod Andrea samo što je njemu Malouda igrao po strani a kod Robbieja to je Kalou. Nemoj sad vinko doći ovdje i reći da mi Di Matteo nije dobar, a da je AVB dobar. [/quote] Ono je potpuno drugacija formacija od 4-2-3-1, potpuno drugacija postavka igraca i potpuno drugaciji zadaci kao i transformacija iz odbrane u napad i obrnuto. To nije bila klasicna 4-2-3-1 vec neka 4-4-1-1 sa Kalouom koji je po potrebi bio krilo ili poluspic, na desnoj strani Ramires koji je djelovao vise defanzivno nego ofanzivno, kao i ostatak tima. Jedini se Torres isticao prema naprijed dok su svi iza pretezno bili u liniji koja se nekada mijenjala, tako da je i Mata znao biti taj poluspic a Kalou krilo, ali opet je iza bila linija veznog koja je bila disciplinovano postavljena. Slicna jeste, ali ne i ista 4-2-3-1 formacija. Pa Ramiresa je gurnuo na krilo jer je pokusao iskoristiti njegovu brzinu, a ona mu najbolje moze doci do izrazaja na krilu. A i Ramires je bolje zatvarao tu desnu stranu u odbrani od Dannyja koji je opet bio u losoj formi i frustriran, a i vi ste ga zeljeli na klupi. Ramires nije dobar s loptom, tako da se njegove greske na krilu ne odrazavaju u tolikoj steti kao kada se uspanici na sredini kao da se prema njemu kotrlja balvan a ne okrugla lopta. Ne znam na kojeg ofanzivnog mislis? Ako je to Lamps, onda si pogrijesio. Lamps u svojim godinama jedino sto moze igrati je ova sadasnja pozicija. Dakle, uz jednog dobrog zadnjeg veznog pored sebe, smirenog kao sto sada igra Mikel. Tako da Lamps ne mora vise biti box to box igrac i da se trosi kao nekada sto se trosio. Sada djeluje tu na centru sve do posljednje trecine terena i na taj nacin se manje trosi i lakse mu je igrati. U zadnjoj trecini terena, Mata, krila i napadac trebaju zavrsavati posao. Ovo sto Robbie radi nije nikakvo nametanje, vec izvlacenje onog sto se moze izvuci iz pojedinih igraca u ovom trenutku. AVB nije popustao od 4-3-3 formacije a znao je da ovdje nema Hulka, Moutinha, Guarina, Falcaa koji su bili u zivotnoj formi i koji su sposobni za takvu igru. Mata je kod njega bio i previse zavucen na krilo i Matina vizija se nije isticala. A znalo se ko dobar dan da je Mata igrac koji voli biti tu negdje oko lopte, uvijek u centru desavanja. Na krilu toga nema. Pokusavao je da mi odmah sa ovakvim igracima igramo neki "sexy" fudbal. Rasirio nam stopere Terryja i Luiza daleko jednog od drugog i tek kada smo se naprimali golova i golova (ponajvise u zadnjih 15 minuta tekme), onda je popustio po tom pitanju i stopere vratio na neku prirodnu udaljenost, onako kako im prija. Da je tako prilagodio jos nek sitnice, dajem glavu da bi on ostao. A to sto je igrao Malouda sam i zaboravio, to je tek haos. I Lamps nije zasluzio biti na klupi pored ovakvih tuljana u nasoj vezi, a vi pricajte sta hocete protiv njega. Ja sam bio uz AVB-a i zao mi je sto je dobio otkaz, ali ima istine u tome da nije bio dovoljno prilagodljiv onome sto ima. Dosao je u veliki klub kao najperspektivniji trener na svijetu i morao je vise toga isprobati. Tu fleksibilnost je nekada i pokazivao, kao npr kad smo gubili od Uniteda na Old Traffordu kada je iz 4-3-3 presao u 4-2-3-1 i odmah smo bolje izgledali. Ali uvijek kada bismo se dobri pokazali u 4-2-3-1, on bi kasnije opet pocinjao sa 4-3-3. Kazem opet, mogao je u prvoj sezoni malo vise adaptacije pokazati a onda naredne sezone sa novim, mladim igracima poceti sa uvodjenjem tog njegovog sistema kojeg je imao u Portu. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40732 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1334153388' post='40728'] [/quote] šta reći osim da se slažem s tobom mislim da AVB nije bio dovoljno prilagodljiv protivniku, više manje uvijek se igralo 4-3-3 i to sa istim igraÄima dok Robbie puno više rotira igraÄe i pokazuje da je vrlo prilagodljiv i to je ono što mi daje optimizma Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40737 Ne vjerujem da se razumijemo, ali ok. Po vašem ispada da je Di Matteo bolji trener od Boasa ? Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40739 [quote name='Wisey' timestamp='1334158214' post='40737']Ne vjerujem da se razumijemo, ali ok. Po vašem ispada da je Di Matteo bolji trener od Boasa ?[/quote] u to neću ulazit ali sve vodi do toga da je RDM trenutno bolji trener za Chelsea nego AVB Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40740 To stoji i to ne može niko sporiti, ali ono na što želim je 'zaluÄ‘enost' navijaÄa u smislu nerealnog sagledavanja situacije. Jednostavno, Robbieju se poklopilo nekoliko stvari koje se Andreu nisu desile (za neke je i sam kriv, ali većim dijelom ne) i odreÄ‘eni rezultati su došli. Ipak, tek će se do kraja sezone pokazati njegova stvarna kvaliteta. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40757 [quote name='Wisey' timestamp='1334158214' post='40737'] Ne vjerujem da se razumijemo, ali ok. Po vašem ispada da je Di Matteo bolji trener od Boasa ? [/quote] Ne. AVB je i dalje najperspektivniji trener na svijetu i ono sto je on uradio sa Portom je za veliki respekt. Ne moze se tu nista njemu prigovoriti, to moze uraditi samo neko ko zna znanje. Ali u Portu su mu se slozile sve kockice. Imao je mlade, nedokazane igrace a opet sposobne za 4-3-3 i to je tamo savrseno funkcionisalo. Kada je dosao kod nas ja sam ocekivao od njega mnostvo ideja po pitanju formacije, isprobavanja igraca itd., jer ipak je on mlad. Kada si mlad pun si nekih ideja, fazona, isprobavanja ali on je uhvatio neki pravac s kojeg se nije micao, iako je bilo potrebe da se s vremena na vrijeme nesto novo isproba. AVB je generalno bolji trener od Robbieja, ali je Robbie uradio vise sa ovim igracima, sto ne znaci da ni AVB ne bi, da je pokazao sav svoj talenat. Ja prvi nisam ocekivao ovo od Robbieja. I on kao neko ko je neocekivano iskocio iz drugog plana, i neko ko je bio omalovazavan od strane navijaca (ne sa ovog foruma) uspio je koliko-toliko zakrpiti rupu i izvuci sezonu zasad ovim 1/2 finalima. Ja to nisam ocekivao, necu mu nista zamijeriti. Eto, samo mislim da je AVB dosao kod nas u pogresno vrijeme. Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40778 ma blesavo je govorit tko je bolji, AVB je jko perspektivan trener zbog onoga što je napravio u Portu, ali kad je došao u Chelsea ko da se usro, stalno je gurao istu taktiku i iste igraÄe a u prijelaznom roku nije napravio ništa, možda se Äovjek stvarno usrao gradio ime tokom cjele karjere i onda došao Romanu te shvatio da sve može past u vodu ako zabrlja, a Roman kakav je neda nikome vremena nego par loših rezultata i šlapa i jbg tako je ispalo, da je imao možda više malo muda i mašte da isproba izÄarobira, dovede 2-3 igraÄa u prijalznom roku osvježi ekipu tko zna di bi sad bili al eto nema ga i sretno mu daljnjem nastavku karijere. Dok se RDM-u s druge strane pružila prilika života, prilika da ispliva i normalno je da Äe u toj situaciji uÄinit sve da uspije i iÄ na sve ili ništa jer što se trenerske karjere tiÄe nije imao nešto, otkaz u Wiganu , stoga mu je ovo bila jedna od onih prilika "jednom u životu" on ju je zgrabio i po meni za sad radi dobar posao tj pobjeÄ‘uje i donosi bodove, donjeo je polufinale Lige prvaka i FA cupa, i iduÄe sezone nadam se da Äe ostat , napravit par transfera složit si ekipu i krenut jurišat po trofeje i na vrh gdje Chelsea i pripada Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40791 [quote name='chelseathebest' timestamp='1334155650' post='40732'] šta reći osim da se slažem s tobom mislim da AVB nije bio dovoljno prilagodljiv protivniku,[b] više manje uvijek se igralo 4-3-3 i to sa istim igraÄima[/b] dok Robbie puno više rotira igraÄe i pokazuje da je vrlo prilagodljiv i to je ono što mi daje optimizma [/quote] Ovo boldirano nije tacno. Nemojmo sebe lagati, svi igraci su dobijali sanse, a sto se nisu hjteli zalagati to je druga prica. Ali svi su dobili dovoljno sansi da pokazu sta znaju i koliko vrijede, ali i to je treca prica... Ako pogledas Barcu kako godinama igraju i da ove sezone igraju s istim igracima skoro svaku utakmicu, tvoje optuzbe su manje vise glupe.. Da je AVb imao bolje igrace na raspolaganju i bolju klupu a da je onda imao lose rezultate, onda bi i ja osuo paljbu na trenera... Ko god dam vodi ove igrace nece puno vise napredovati... Jer to vise nije kvalitet... Prijavi
11. april 2012.14 god. comment_40794 jedna stvar koju triba znat i upamtit chelsea nije ekipa za 4-3-3 i to je to oni su stari a ovi mladi(sturridge) previse sebicni Prijavi
13. april 2012.14 god. comment_41025 [url="http://footballspeak.com/post/2012/04/10/dominance-of-the-Red-Devils.aspx"]Manchester Dominance coming to an end...[/url] [quote][font=Arial, helvetica, sans-serif][size=3][color=#ffff00][b]The era of United's dominance has never seen them lauded for their style or quality. Instead more for their drive, hunger and never say die attitude. They reflect their manager in this respect and this "winning" mentality has been the reason for their supremacy.[/b][/color] United's style has been questioned for years, yet they are efficient and have been successful. However, in the big games, especially against the tactically and technically superior Spanish sides United have been outplayed. [color=#ffff00][b]Ferguson has never been a great tactician, which is perhaps why his side haven't won as much in Europe[/b][/color], he has been outdone by Guardiola and Mourinho many times and Bielsa gave him a lesson this season too. A new European tactic may be needed to compete with the top sides and so a new coach may be required.[/size][/font][/quote] Kao sto rekoh vise puta. Ne trebam nam pametan, treba nam gladan. Ako ne moze vec Mourinho da dodje, onda RDM je savrsen u ulogu trenera u medjuvremenu. Otkad je on tu, momci imaju zelju za pobedu. Vidi se na njima. On moze da utice na nove igrace koje dolaze. Tactics? Fuck tactics! A sto se tice Evrope... neka ceka to malo, prvo da dobijamo Ligu! Jos jedan EDIT: Najbolja taktika Manchestera je bila kad je tu bio ovaj Portugalac. NAdjemo nekog nalik Boasa kao asistenta, i eto ti, savrsen par! Prijavi
14. april 2012.14 god. comment_41063 [url="http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17712974"]http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17712974[/url] BBC-jev interview sa Robbiejem. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.