Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Eden Hazard (2012-2019, 245 nastupa)

106 članova je glasalo

1. 1.

• Da
      65%
      29
    • Ne pored Messija i Ronalda
      9%
      4
    • Ne, jednostavno nije ambiciozan toliko
      9%
      4
    • Ne, jednostavno nije materijal za najboljeg igrača svijeta
      15%
      7

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

https://twitter.com/HLNinEngeland/status/996631922821468160?tfw_site=WAGNH_CFC&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fweaintgotnohistory.sbnation.com%2F2018%2F5%2F16%2F17358562%2Fhazard-demands-improved-squad-and-100-less-conte-before-signing-new-chelsea-deal

• Odgovori 5,9 hilj.
  • Pregledi 365,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Kako vrijeme prolazi sve mi vise i vise zao sto nije ostao u Chelseau do kraja karijere…jebo ga njegovi snovi i Real   

• Mislim da niko nije iznenađen ovom odlukom. Da je htio nastaviti do 1. septembra bi sigurno imao klub, ili u Belgiji, ili na bliskom Istoku, dalekom Istoku, ili dalekom Zapadu. Ponuda je sigurno bilo.

Objavljene slike

Sad svi vi što imate žene recite im "Ja sam veoma srećan sa tobom, ali otvoren sam i za nove stvar". Da vidimo šta one misle o tome.

Znači sve je jasno, sad je red na upravi. Ako mu dovedu top pojačanja ostat će...

mrtavker, pogrešna usporedba, previše romantično gledaš na nogomet. Chelsea mu nije žena, već firma gdje radi a u modernom svijetu sasvim je normalo mijenjat poslove, tj kad napreduješ odeš z firme gdje ćeš dobit bolje uvijete.

mrtavker, pogrešna usporedba, previše romantično gledaš na nogomet. Chelsea mu nije žena, već firma gdje radi a u modernom svijetu sasvim je normalo mijenjat poslove, tj kad napreduješ odeš z firme gdje ćeš dobit bolje uvijete.

Nije to romantika, postoji nešto što se zove lojalnost pa čak i u firmi u kojoj radiš. Hazarda od lojalnosti dijeli samo jedna malo bolja ponuda. I neće ovaj biti lojalan nikome prosto mu je takav karakter. U njegove igračke sposobnosti ne ulazim, to je nediskutabilno.

Nastavljajući govoriti u toj metafori,Chelsea je bio veoma loša žena Hazardu i ničim nije zaslužila da ostane sa njom.Za sreću je potrebno dvoje,ako mu nisu spremni dovesti nekog s kim će moći igrati lijep fudbal i osvajati trofeje i treba da ide.On je bio ekstremno lojalan kad shvatiš kako bi se na njegovom mjestu ponijele ostale zvijezde.Bili smo 10. pa nije otišao,ove godine smo opet ostali bez LP i igrali smo grozan fudbal i opet je spreman ostati,ako klub pokaže malo dobre volje da napreduje,ali je i to puno što traži.

Nastavljajući govoriti u toj metafori,Chelsea je bio veoma loša žena Hazardu i ničim nije zaslužila da ostane sa njom.Za sreću je potrebno dvoje,ako mu nisu spremni dovesti nekog s kim će moći igrati lijep fudbal i osvajati trofeje i treba da ide.On je bio ekstremno lojalan kad shvatiš kako bi se na njegovom mjestu ponijele ostale zvijezde.Bili smo 10. pa nije otišao,ove godine smo opet ostali bez LP i igrali smo grozan fudbal i opet je spreman ostati,ako klub pokaže malo dobre volje da napreduje,ali je i to puno što traži.

Ma je li, toliko je lojalan i toliko voli ovaj klub da mu se mora dovoditi ekipa sa kom će igrati? Uzmi za primjer prave lojalne igrače koji su igrali za tim bez obzira na to. I dalje potvrđujete moju tezu da je dobar fudbaler, ali da je obični "zaposlenik" kojeg boli uvo za klub.

I budimo realni da Real ili Barsa mrdnu prstom ne bi ga više nikad vidio tu. Zato on nikako ne može u isti koš sa pravim legendama kluba koji nisu marile i stajale na vratima kad god je bilo kritično, a takvih je bilo nećemo se lagati. Ne posmatra svaki fudbaler to kao biznis.

Ma je li, toliko je lojalan i toliko voli ovaj klub da mu se mora dovoditi ekipa sa kom će igrati? Uzmi za primjer prave lojalne igrače koji su igrali za tim bez obzira na to. I dalje potvrđujete moju tezu da je dobar fudbaler, ali da je obični "zaposlenik" kojeg boli uvo za klub.

I budimo realni da Real ili Barsa mrdnu prstom ne bi ga više nikad vidio tu. Zato on nikako ne može u isti koš sa pravim legendama kluba koji nisu marile i stajale na vratima kad god je bilo kritično, a takvih je bilo nećemo se lagati. Ne posmatra svaki fudbaler to kao biznis.

Kriviš ga jer je ambiciozan.Ima potencijal da bude najbolji igrač na svijetu,ali zbog defanzivnog fudbala koji igramo nikad neće moći dati više od 20 golova u sezoni.Volio bih da ode u Real pa da pokaže da je jedan od najboljih i da može zabiti više od 20 golova.Šta misliš koliko bi golova zabio da je igrao u Liverpoolu ove sezone? Padamo kao klub i zato bi Hazard iz nekog osjećaja lojalnosti trebao da pada sa nama? Mislim da je ispao fer i korektan prema klubu i više nego što je to klub zaslužio.

O cemu ti drobis keru, boga ti.. Promasio si ceo fudbal.

6 godina covjek ovdje, vodio te do najvecih trofeja, vuko klub i uvijek bio jedan od najkonstantnijih i najboljih, zabijao golove, dijelio asistencije, uzimao nagrade, nosio masu nekih prosjecnih igraca na svojim ledjima itd itd, ljubio grb.. Mislis da Real Madrid, Barcelona ili Bayern ne zele ovakvog igraca? Nemoj biti smijesan, pa Zidane bi sad guze dao da ga ima u svojoj ekipi.

Normalno da ce Hazard kad zavrsi svoju karijeru biti bok uz bok s legendama kluba, a Upravi kluba nek ide na cast sto ovakvoj igracini nikad nisu slozili ekipu da se onako pravo napadne Liga Sampiona. Hazard ce biti mozda ne najveci, ali vjerovatno najbolji igrac koji je ikad igrao za Celzi. Bolji i od Zole. Dovoljno je pogledati izjave sviju koji su igrali s njim u CFC i to je jasno.

Okej, BT14 i ja se očigledno razlikujemo u stavovima i tome kako posmatramo stvari, međutim Wisey, ti ga nalupa kao da ne razumiješ maternji jezik. Ko je o tome što ti pišeš išta rekao?

Ne kažem da nije mnoštvo toga napravio i da nije nosio tim u mnoga navrata, kažem kako on uopšte ovaj klub ne posmatra kao mjesto kome treba da se stopostotno posveti i ne razmišlja ni o čemu drugome. On je konstantno "srećan" ovdje, ali konstatno je otvoren da prvom prilikom ode. I naravno biće uprava kriva jer eto nisu htjeli da mu kupe saigrače jer on toliko želi da igra za ovaj klub, ali prosto mu smeta cijelo okruženje (ovo nisu moje riječi, to sa igračima ste vi započeli).

Ne znam što vas toliko pogađa, prosto je čovjek takvog mentaliteta.

I otišao bi on davnih dana da nije imao ogromne padove taman kad su ga mislili poplašiti ovi "velikani", a nije im se dala davati ogromna suma.

O tome se ovdje diskutovalo x puta. I ptice vec na grani znaju da citava Belgija druka za Hazarda da ide iz Celzija, to je sasvim jasno. Covjek od njihovih novinara nema mira, jednostavno ljudi jasu po njemu a znamo svi da je Hazard tip zajebanta, a i sta ces drugo s lesinarima nego im bacat kosti. :D Neka im, nek se upale malo.

A to nikako ne znaci da se ne posvecuje klubu, jednostavno ne vidim po cemu to zakljucujes. Odnos prema igri, prema navijacima, prema treneru i Upravi jednostavno bez ikakve mrlje u dosadasnjoj karijeri (osim sto ga je junac Mourinho optuzivao za neke gluposti). Mislim da itekako ima drugih igraca, pogotovo njegov zemljak, za kojeg se itekako moze primijeniti to sto pises.

A Uprava ce sigurno biti kriva ako ovakva igracina ode, ovo je vec ogromno cudo ako takva klasa ostane jos jednom igrati Evropsku ligu kod nas, vec 2. put u 3 godine i u to u vrijeme njegovih najboljih, najzrelijih igrackih godina. Zapitaj se malo bi li to mnogi igraci koji ovdje vaze za legende kluba pristali uraditi. 

Dobro Courtoisu je glupo komentarisati. Njega za klub veže jedino ugovor, njemu "oralo goralo".

Ne kažem da se ne posvećuje klubu, mislim u neku ruku. Posvećuje se na sportski način, a to je da igra, ne zabušava, daje neki sportski maksimum. Problem je što od njega nikad nisam vidio tu žar i ljubav prema klubu, odnosno da igra za klub jer voli, a ne jer je to njegova dužnost.

Generalno gledano moj stav, glupo je da ja nekog ubjeđujem u to ili neko mene u suprotno. Široko mu polje i sad mu je najbolja prilika da me razuvjeri. Čitava ova generacija nakon one poznate stare generacije mi izgleda sterilno i nekako bez duše i karaktera koji je karakterisao staru ekipu. Naravno tu uvijek postoji razlika od igrača do igrača i glupo je generalizovati.

A pa dobro, to je tesko ocekivati od igraca, pogotovo ako dodje sa strane, pa jos iz druge drzave. Jos moderni fudbal, drustvene mreze, novinari i sve ostalo. Rijetko se dozivi da imas takvog igraca, sto istinski osjeca strast i ljubav prema klubu. U citavoj generaciji mozda jednog ili dvojicu. Trenutno je jedini takav Azpilicueta.

Pa eto Cahill je kapiten, pa lik nit smrdi nit mirisi, jednostavno nikad nece biti gotiva i omiljen medju navijacima jer ne vidis to na njemu.

Za ostalo si u pravu sve, pogotovo zadnji pasus.

dosta se suska o tome da city salje 100m £ ponudu za hazarda. ne zelim ni pomisljat da su ovi nasi ludovi u upravi spremni na ovo, to bi bilo pomracenje uma totalno ako imamo i dalje ikakve ambicije.. Cak se divim cityjevo hrabrosti da uopce ovakvo sta pokusaju, bas su puni sebe...
[quote name="mrtavker" post="281448" timestamp="1526630165"] Nije to romantika, postoji nešto što se zove lojalnost pa čak i u firmi u kojoj radiš. Hazarda od lojalnosti dijeli samo jedna malo bolja ponuda. I neće ovaj biti lojalan nikome prosto mu je takav karakter. U njegove igračke sposobnosti ne ulazim, to je nediskutabilno.[/quote]Lojalnost je sto je ostao i nakon svih ovih godina i "pojacanja" koja dovodimo. Stotine miliona se potrosilo posljednjih nekoliko sezone a nije se doveo osim Kantea kvalitetan igrac. Hazard je danas jedan od najkvalitetnijih igraca koji moze igrati gdje pozeli i svjestan je svojih kvaliteta. Ja ga u potpunosti razumijem. Ako ostane u ovakvom Chelseau sa ovakvim ambicijama, nece ostati u svjetskoj historiji kao jedan od najboljih. Sjecat ce ga se samo navijaci Chelsea kao npr. Joe Colea tj. igrača koji nije dostigao svoj puni potencijal. Joe Colea su u tome sprijecile povrede a Hazarda u tome moze sprijeciti ostanak u Chelseau. (Naravno, govorim o ovakvom Chelseau bez ambicija). Sent from my SM-G935F using Tapatalk

U ovome što si citirao imaš odgovor u drugoj rečenici.

U svakom slučaju vjerujem da mu je ovo zadnja sezona ovdje i srećno mu bilo. Bio je najbolji igrač proteklih godina i to je činjenica. I pored svega toga mislim da i dalje nije zablistao do kraja, na stranu driblinzi, atraktivna igra i sve ostalo, "world star" učinak je očigledno izostao. Veliki postotak golova koje je dao su penali i to je takođe činjenica, veliki broj utakmica koje je krasio belgijski mentalitet i enormna kurcobolja i lelemudanje.

Druga stvar je to što ovdje ko god napiše nešto što se ne sviđa globalnom mišljenju navijača Čelsija biva iznapušavan bez pardona.

@mrtvaker

Na kakav ucinak mislis po tebi je trebao zabijati 30 golova u sezoni i onda bi zadovoljio tvoj kriterij.
Slazem se za te bezmudne partije pogotovo u LP,ali Eden je najkvalitetniji igrac u Engleskoj.
Svojom, a i timskom zaslugom je osvojio sve trofeje u Engleskoj kao i EL 2013, cast je imati u timu igracinu poput Edena.
Njegovu izjavu po pitanju ugovora razumijem da ceka upravu kluba da pokazu kakve su im ambicije i da ocekuje od njih da dovedu par odlicnih igraca,a ne polovnjake kakve su znali.
Tada mozemo ocekivati u tom slucaju da i on potpise novi ugovor jer zeli i sam jos veci iskorak u LP, do uprave je sve.
Niko nije veci od kluba pa ni Eden, ali u ovih 6 godina koliko je u klubu dao je mnogo ovome klubu i u slucaju potpisivanja ugovora i produzivanja vjernosti klubu mozemo ga svrstati u legende kluba,mada i sada nije daleko od toga.

Normalno da je trebalo, svaki igrac koji igra na toj poziciji, a smatra se svjetskom klasom daje vise golova od Hazarda. Ko da ja ne zelim da on daje vise golova, ali prosjek sa jedva 15 golova po sezoni je zaista malo. (Ta prica sa losim saigracima ne pije vodu, s obzirom da je nosilac tima u svakom slucaju ima slobodu da to i napravi.)

https://www.whoscored.com/Players/33404/History/Eden-Hazard

(Samo EPL)

Nije se mozda nazabijao golova u svim sezonam koliko je tu, ali je za svaki osvojeni trofej dao ogroman doprinos svojim partijama.
Rijesavao je dosta utakmica svojim potezima pa i ovo zadnje finale Fa cupa npr. kakve bi fajde bilo da je zabijao po 30 golova, a da nije osvojio nista,mozda bi sa individualne strane bio zadovoljan, ali svi igraci igraju i sanjaju o trofejima.
Sa prosjekom od 15 golova po sezoni je osvojio svaki bitan trofej u Engleskoj i zasluzeno ga po prikazanom drugi navijaci klubova iz EPL nazivaju najkvalitetnijim igracem u ligi.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.