Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Zavisi od volje čelnika Junajteda. Murinjo svoje igrače, one najbolje forsira i opterećuje maksimalno. Ljudsko telo može da podnese takav napor samo određeni period, onda dolazi do premora što dalje uzrokuje i psihički pad.
Ako su u Mančesteru voljni da mu na svake dve, tri godine ispunjavaju želje ulažući veliki novac u igrački kadar, moguće je i da će ostaviti trag u klubu.
Jednostavno to je Murinjo. Njemu su igrači potrošna roba, sredstvo za ostvarivanje ličnih ciljeva. Ne zanima ga kako i koliko će ih koristiti, samo dok se slepo povinuju njegovim zamislima. U suprotnom bivaju prozvani izdajnicima.

Njemu su igrači potrošna roba, sredstvo za ostvarivanje ličnih ciljeva. Ne zanima ga kako i koliko će ih koristiti, samo dok se slepo povinuju njegovim zamislima. U suprotnom bivaju prozvani izdajnicima.

Šta misliš, ko će biti prvi proglašen krticom? :D Ko će biti taj koji će novinarama otkriti taktiku i formaciju koju je genijalac pre toga iskoristio u 78 vezanih utakmica. :D

Šta misliš, ko će biti prvi proglašen krticom? :D Ko će biti taj koji će novinarama otkriti taktiku i formaciju koju je genijalac pre toga iskoristio u 78 vezanih utakmica. :D

Bastijan Švajnštajger
  • Autor

Nevjerojatnu sreću i euforiju vidim među navijačima Uniteda. Sinoć lik što za ManU navija sjedi do mene a na mobitelu mu wallpaper Mourinho s grbom Uniteda. Taj isti lik je pljuvao po Mourinhu do prije samo nekoliko mjeseci nazivavši ga kukavičkim i neinovativnim trenerom. Sad govori nema boljeg na svijetu. Baš su se digli, misle da im slijedi period dominacije....moždaaa i jest. Ali čim taj period prođe, a neće trajati duže od godinu dana (maksimalno dvije) slijedi im takvo otriježnjenje i takav pad. Slijedi im novi period totalne pogubljenosti od kojeg će se oporavljati fino vrijeme. A također im slijedi da uz svaku utamicu Uniteda zaspu. Kad počne praviti bunkere protiv West Hama, Evertona itd znat će im guzica. Ali neka, neka uživaju sad. Mourinhu što dalje kuća od Chelseaja. Hvala njemu na svim trofejima, ali neka neka nemojte nam ga više. Želimo da nam se vrati euforija oko Plavaca i da se prije početka svake utakmice ne osjećam kao da idem na sahranu. Da se stare strasti razbuktaju. Ova sezona je bila tragična.

Nevjerojatnu sreću i euforiju vidim među navijačima Uniteda. Sinoć lik što za ManU navija sjedi do mene a na mobitelu mu wallpaper Mourinho s grbom Uniteda. Taj isti lik je pljuvao po Mourinhu do prije samo nekoliko mjeseci nazivavši ga kukavičkim i neinovativnim trenerom. Sad govori nema boljeg na svijetu. Baš su se digli, misle da im slijedi period dominacije....moždaaa i jest. Ali čim taj period prođe, a neće trajati duže od godinu dana (maksimalno dvije) slijedi im takvo otriježnjenje i takav pad. Slijedi im novi period totalne pogubljenosti od kojeg će se oporavljati fino vrijeme. A također im slijedi da uz svaku utamicu Uniteda zaspu. Kad počne praviti bunkere protiv West Hama, Evertona itd znat će im guzica. Ali neka, neka uživaju sad. Mourinhu što dalje kuća od Chelseaja. Hvala njemu na svim trofejima, ali neka neka nemojte nam ga više. Želimo da nam se vrati euforija oko Plavaca i da se prije početka svake utakmice ne osjećam kao da idem na sahranu. Da se stare strasti razbuktaju. Ova sezona je bila tragična.

United nije mali klub i mislim da je za Mourinha samog ovo najveći izazov, čak veći i od Reala. U Realovoj svlačionici je imao rušitelje atmosfere, zna se da su Španjolci i Portugalci ko mi i Srbi otprilike :D. Mislim da će maksimalno ozbiljno pristupiti ovom. 

Kad vidim kako se na Moyesa gledalo kao prirodnog nasljednika Fergusona, i to bez ikakvog temelja, znao sam da United neće daleko sa njim. Nije imao karizmu. Van Gaal ima karizmu, ali nema dobar nos za otočki nogomet i odradio je katastrofalni prijelazni rok. 

Popušili su sa obojicom. 

Jedino što su mogli napraviti je dovođenje Mourinha. Čovjek koji želi ovaj posao, koji ima karizmu, kojem je Ferguson uzor i koji će znati posložiti ekipu. 

Neće mu biti lako jer će ga svakom prilikom kad ne bude išlo dobro, napadati hijene iz televizijskih i novinarskih kuća, redom bivši Unitedovi igrači ili simpatizeri. Od komentatora na Sky Sportsu, BT Sportsu, novinara Daily Maila itd. Mislim da će biti pod velikim presingom jer su očekivanja porasla nakon debakla zadnjih par godina. 

Svi zaboravljaju otočke medije kao faktor. Ja sam siguran da će Contea, Kloppa i Guardiolu toliko razhebati da neće znati što ih je snašlo kad ne budu na vrhu. Mourinho tu pliva ko riba u vodi. 

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3616944/Sevilla-sporting-director-Monchi-considering-leaving-club-end-joining-Manchester-United.html

Dakle, počinje se žestoko u Unitedu, Mourinho hoće Monchija, bivšeg sportskog direktora Seville za sportskog direktora u Unitedu.

Čovjek je dobar za prodaju škarta drugima i odličan za kupovinu kvalitetnih igrača "ispod radara skauta". Samim tim će olakšati posao Mourinhu, jer se zna da će on dovoditi klasna pojačanja. Ako uskoro dođe do ovog transfera, United bi mogao postati otočki Juventus u budućnosti.

znači mourinho i dalje nema želju da se bavi fudbalom već upravama, skautima i kako to uvijek biva novinarima i igricama

super

Junajted da postane engleski Juventus, zar to ne znači da bi mu uprava osvajala titule svojim genijalnim transferima, što bi onda značilo da je on nula od trenera i da nema nikakve zasluge za to?

thinking_dino_442.jpg

Junajted da postane engleski Juventus, zar to ne znači da bi mu uprava osvajala titule svojim genijalnim transferima, što bi onda značilo da je on nula od trenera i da nema nikakve zasluge za to?

thinking_dino_442.jpg

Ne, htio sam reći da će Mourinho i dalje dovoditi top igrače po svom guštu, a da se neće htjeti brinuti oko toga kamo prodavati škart tipa Mata, Lingaard ili Rojo. Igrači za koje je Monchi našao više nego dobre zamjene su Dani Alves, Adriano, Julio Baptista, Jose Reyes, Frederic Kanoute, Luis Fabiano, Alvaro Negredo, Seydou Keita, Jesus Navas, Federico Fazio, Ivan Rakitić, Carlos Bacca. 

Monchi će biti Mourinhov savjetnik za transfere najvjerojatnije i predlagati mu igrače vrlo dobre kvalitete. Znam da je u Sevilli imao shemu oko skautiranja barem par igrača za svaku poziciju istovremeno.

Ukratko, Mourinho će dovoditi igrače za oko 50 milijuna eura ili više, Monchi će dovoditi best buy za 10 milijjuna ili 20. 

Ovo ne može nikako ispasti loše za United. 

Monki je majstor transfera, Sevilji je zaradio preko 150 miliona evra. To ako nisi upućen, ne znači da ne valja.

Ne znam koliki je majstor, sigurno bolji od Emenala, ali sada zbog njega da nesto United uradi na transfer planu posebno, ne vjerujem.

Ako im bude dovodio Fazia, Adriana i tako te, bit ce vrh.

Ima logike da Junajted hoce da postane kao Juventus. Evo sad su doveli trenera koji moze da ih izbaci u drugu ligu. To je prvi korak.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Malo je falilo da povjerujem sve dok ovo nisam pročitao

"On mnogo poštuje United i znao je da preko Uniteda može postati svjetski poznat."

eto nije svjetski poznat

Na stranu to sto volim Josea kao trenera i kao osobu koja voli ili je voljela(pokazivala ljubav) prema mom klubu, ovo sto je uradio je tako govnarski da nema oprosta. Vise nisi one of us, vise nismo ljubavnici i tjt...

Na stranu i to sto je on karakterno, mozda losiji covjek od Lamparda ili Cecha, potez koji su povukli je jednak i za mene su izdajice sve trojica. Licemjerno opravdavanje jednog od njih, a pljuvanje drugog je toliko glupo da mi je zao takvih osoba...

Sve najgore u karijeri i na SB bi trebao biti ispracen mnogo jakim standing zvizducima :D

Na stranu to sto volim Josea kao trenera i kao osobu koja voli ili je voljela(pokazivala ljubav) prema mom klubu, ovo sto je uradio je tako govnarski da nema oprosta. Vise nisi one of us, vise nismo ljubavnici i tjt...

Na stranu i to sto je on karakterno, mozda losiji covjek od Lamparda ili Cecha, potez koji su povukli je jednak i za mene su izdajice sve trojica. Licemjerno opravdavanje jednog od njih, a pljuvanje drugog je toliko glupo da mi je zao takvih osoba...

Sve najgore u karijeri i na SB bi trebao biti ispracen mnogo jakim standing zvizducima :D

Imam osecaj da ce vecina da mu skandira nazalost.

Nema šanse da će mu zviždati itko, najtrofejniji je trener i to je to, nisu navijači kratkog pamćenja. Medijska slika o Mourinhu je puno gora nego realno stanje stvari, jednaka stvar i sa Ronaldom kao igračem, traži im se dlaka u jajetu jer su najbolji, ne mogu ih na stručnom području napadati, pa ih na osobnoj razini vrijeđaju, pa ovakvi, pa onakvi, pa u sjeni, pa bunker, a u biti najbolji u svojem poslu. 

Eto, Fabregas je isto prešao iz Arsenala u Chelsea pa ga ne mrzim, kao ni Ashley Colea dok je igrao. Joe Cole prešao u Liverpool, Mata u United (njega ne volim jer je loš igrač), pa Gallas iz Chelseaja u Arsenal

Prelazak u gradskog rivala i u rivala s kojem se deceniju i jace borimo za vrh engleskog fudbala je izdaja. IZDAJA. I tu je kraj price, a ono sto je Lamps uradio je ustvari sad nekako i najblaze. Ali ga stavljam u isti kos jer je to uradio onako hinjski...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.