Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

Mislim da je reludin upravu 100%, AVB je istu "podrsku" imao odozgo pa znamo kako je proslo to. Ne budu li se rezultati instantno popravili noga mu je, pocevsi sa Villom u sljedecoj utakmici.

Mislim da mnogi ovdje nisu svjesni o koliko se katastrofalnim rezultatima radi, cini mi se da sam negdje procitao da u zadnjih 37 godina nismo ovako lose krenuli u sezonu. Valjda od onih dana kad nas je Kerry Dixon vadio iz govana u staroj diviziji. Nedopustivo je ovako bahacenje u takvoj situaciji. Makar preuzmi krivicu, o najbolji treneru u historiji kluba, budi malo musko za promjenu a ne placipicka koja kuka na sudije. Jebale te sudije, dabogda nijedan penal ne dobio dok ne pocnes raditi taj posao za koji si masno placen.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 393 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Problem kod Moua uvijek bio taj da kad god je pogubio konce vise nikad ih nije pofatao ponovo, jedino kad promijeni klub, ne znam za sto bi sad bilo drugacije.

Nekadašnji portugalski reprezentativac i igrač Porta i Čelsija, Deko, smatra da je Žoze Murinjo najveštiji od svih trenera, kada je u pitanju odnos sa novinarima.

„Murinjo je verovatno jedini menadžer koji poznaje novinare toliko dobro, da može da ih okrene u svoju korist.

On može da predvidi o čemu će se razgovarati na konferenciji. I onda cela stvar postane igra, marketinški trik.

Nekada koristi štampu kao sredstvo da motiviše svoje igrače.

Sećam se dok sam bio u Portu, imali smo rivalitet sa Benfikom. On je iskorišćavao medije, i bio je neprevaziđen u tome“, rekao je Deko. 

Ne bavi se time, takav je po prirodi. Jebe se njemu sta ce neki novinar da kaze, ima svoj djir i kome se svidja nek ga prati, a kome ne nek hejta. Ne skodi klubu time, moze skodit samo sebi licno... I dobio je punu podrsku kluba, ali eto cak i nakon kapitenove izjave pa cak i nakon klupskog saopstenja i dalje se izvlace neki zakljucci. Da je tako dobio bi dosad otkaz jebes me, sef ima puno povjerenje i razrijesene ruke. Radi sta hoces, vadi nas iz rupcage i okreni nas uspjehu. Ako ne bude, onda ti je noga. Pa valjda je dosad bilo dovoljno materijala za otkaz, a ne eto ti jos dvije tekme pa da vidimo. Za te dvije tekme nit se moze sta popravit nit bilo sta, mogli bi samo pobjedit dvije vezane pa da ostane onda sto posto. Da li biste bili zadovoljni onda? Podrska se pruza da se nadje najbolje i napravi najbolje za klub, nije to bezveze nesto. A ako bas nikako ne bude moglo ic, jebiga. Najlakse je dat otkaz i zaposlit menadzera. Ko bi nas odbio? Rijetko ko. Al ko sto sam rekao da li je to ono sto ce nas klub da vrati tamo gdje pripada. Mislim da su vece sanse da bismo opet lutali u beskraj... Sem da nas zvijezde ne posluze kao one historijske godine

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Imao sam srecu da ga pratim od prvog dana kad je krocio u klub 2004.god...

Definitivno mogu da kazem da je kao trener izgubio onu zlatnu nit,koja ga je krasila i cinila boljim od ostalih trenera. Murinjo vise nije u TOP 3 trenera.njegov je problem sto ima previsoko misljenje o sebi prestao je kao trener da se usavrsava,svaki dan svake godine u fudbalu ima nesto novo,mislim da je on kao trener doziveo stagnaciju.

Licemjerno je skandirati njegovo ime prije par mjeseci, a sad ga prozivati prelosim trenerom koji je izgubio sve ono sto je imao. Dobro pita autor ovog teksta sto je Igi postavio, kakvi ste vi fanovi? Ne zasluzujete da navijate za ovaj klub. Greska bi velika bila da je vec sad otkaz dobio, a kako ce se situacija razvijat cemo da vidimo. Licemjerno i plasticno, pun kurac takvih, tek se u ovakvoj situaciji vidi dosta toga... Pitanje za Igija, da li je i Terry fanboy, Roman? Necu dalje. I samo cu rec svi oni pravi ljudi su dali podrsku i vjeruju sefu i zele da mu pruze sansu da zajedno uspijemo, samo supci s ovih prostora ga tjeraju i jos skroz mali broj pristalica iz Londona. Ima tu jos dosta toga dobrog u ovom tekstu, evo ovo o krivici igraca. Ovdje konkretno na forumu imas likove koji kritikuju dosta igraca, dosta kljucnih igraca a uz njih i sefa. Ali ne traze otkaz, svaka im cast. A ovi sto bi jedva cekali da se probude s tom vijesti, nek se stide svega sto su pricali i kako su podrzavali sefa dok je islo. Mislim da bi Mou dao vise kapi znoja i krvi na terenu, sad da udje, nego pojedini igraci. U tome lezi jedan veliki problem, a koji je problem doveo do toga jebiga niko ne zna... Mou je jos tu kurve i molite Boga da se ne digne iz svega ovoga jer kako cete nastavit navijat za klub??? Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
Ja shvatam sta hoce Dzan da kaze.Stick together i kad ide ali bogami i kad ne ide.Evo,cim je krenulo maĺo nizbrdo svi hoce otkaz.Dobro ne bas svi...
Licno ne zelim otkaz, bar ne jos (mada kao da se ja pitam nesto). Medjutim Dzan ne shvatas da je nizbrdo krenulo od nove godine, a ne od pocetka ove sezone. Ekipa ne igra nikako odavno, samo sto smo pre uzimali bodove, a sada ni to ne, pa je drasticna razlika.

Mora se nesto menjati. Prvi Mourinho, njegov pristup, vodjenje ekipe, ego i mnogo toga.

Ima vremena za povrat u igru, ali moraju se stvari menjati sada vec ogromnom brzinom.
Za mene nema nista od titule ove sezone, a da se treba mijenjati treba. Ja ne bjezim od toga. Ali ne svidja mi se pljuvanje po njemu. Bukvalno pljuvanje. Nije zasluzio da se tako ponasa prema njemu, zasluzio je postovanje, odanost, zasluzio je i ono sto je dobio. To je povjerenje. Prve tri sezone u klubu je sve islo kako je bilo i planirano, zar ne? Jest, tako je. Znam ja da vec duze vrijeme ne igramo predobro, ali rezultati su bili tu. Sad kad nema rezultata sve se blati, i ovo i ono prije. Pa ne moze tako. Prebrzo bi to bio urucen otkaz sefu, prebrzo. Neki kazu da je bilp koji drugi trener dobio bi otkaz, pa naravno tako i treba da bude! A ako je vec otkaz neizbjezna opcija, neka to bude na kraju sezone. Kad se bude moglo suditi kako treba i kad se moze reci ovako vise ne ide. Mozda ce bit kasno, mozda cemo sjebat sezonu, evropu slj godine a mozda i necemo. Mislim samo da je za ovakve promjene pravo vrijeme na kraju sezone, nikako sad... Smijurija cemo bit pazite sta vam kazem, garantujem. Ako mu damo otkaz u roku mjesec dana pa pocnemo da lutamo s menadzerima opet... Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
Trener nije klub, igrači nisu klub. Svi oni su samo promenljive u jednačini. Dobro razmislite pre nego što napišete da je kritika Murinju okretanje leđa Čelsiju. On prosipa priču kako je veći od kluba, i vi je oberučke prihvatate.
Veci od kluba zato sto je izjavio da ne bjezi od odgovornosti, nece dat otkaz jer smatra da mu igraci vjeruju i da su uz njega i da ako mu daju otkaz da ce se zajebat posteno? Jedino ako je slagao da je najboljo trener u historiji kluba, pa sam kapiten je izjavio nesto slicno u izjavi gdje mu pruza podrsku. Sta je s vama ljudi. Govori istinu lik :D

Sve gvardiolini hejteri a dali bi supcica da dodje na klupu, da se sminkerise kraj linije, da mi izmislja njegov savremeni stil 23 2458 formaciju. Ma bjezi bre u kurac, moze da mu prolazi tamo gdje mu glavni konkurent okrenu straznjicu za 5 1 u najjacem derbiju sezone lol ba.

Ne znam sta hoce neki, koga? Ko ce to napravit nesto, pa de ubijedite me necim i ok, uredno sve. Priznacu ako uspijete, ali nikad necu biti licemjeran ko ovi sto se preko noci okrenuse protiv mourinha

Ne govori on istinu već spašava svoj pakaš, zatrpo se do grla u govnima kao i svaki put kad igra treću sezonu sa nekim timom. Takav trener je da ne može držati kontinuitet jer ima nekih suludih hirova za koje igrači očigledno nemaju razumijevanja. Niko od njega ne traži da odmah napusti klub, već tražimo neke promjene, a ne da kriza tuče sa svih strana, a on ništa ne mijenja dok rezultati sve gori i gori. Kasnije na presu govori kako je on najveći trener svih vremena i ta sranja. Da je pravi lik ćutio bi u takvim trenucima i pokušavao od početka izvući nešto, a ne da se valjamo u blatu. 

Šta mene boli kita što si ti najbolji trener kad mi gubimo mečeve na po Stamforda svako drugo kolo?

Ja njega jako poštujem, ali trenutno je umislio da je diktator i što je najgore od svega nas navijače pravi budalama, razumijem da to radi novinarima, ALI NAMA?? 

I nemojte misliti da je ovo mala kriza, mi ovako kriziramo ima pola godine, samo što nas tad koliko toliko držalo samopouzdanje od prijašnjih utakmica, a sad ništa. Jednostavno donji smo.

EDIT- Za ove što ga brane ko da im je tata, slobodno neka se stave u poziciju, da su u sledećoj sezoni i da su ostali bez LŠ, bez nekih igrača koji bi odmah napustili da ne igraju LŠ, bez ijedne titule od prošle sezone? Da li bi ga i sa tom činjenicom podržali sad na ovom mjestu?

A kako smo krenuli teži slučaj će biti top 4. Početak sezone je, ali opet šanse za to su već sada ispod 50%.

Licemjerno je skandirati njegovo ime prije par mjeseci, a sad ga prozivati prelosim trenerom koji je izgubio sve ono sto je imao. Dobro pita autor ovog teksta sto je Igi postavio, kakvi ste vi fanovi? Ne zasluzujete da navijate za ovaj klub. Greska bi velika bila da je vec sad otkaz dobio, a kako ce se situacija razvijat cemo da vidimo. Licemjerno i plasticno, pun kurac takvih, tek se u ovakvoj situaciji vidi dosta toga... Pitanje za Igija, da li je i Terry fanboy, Roman?

Alan-Pardew-001.jpg?w=620&q=85&auto=form

Naravno da sebe postavlja u poziciju da je veći od kluba, nekoliko puta je imao te izjave koje su mix egoizma preko kojeg on ne može da pređe i očajnog čovjeka koji pokušava sve da ubijedi da je sve savršeno. On je trebao dobiti otkaz ako ništa onda zbog toga, ne možeš sa 8 osvojenih bodova iz 8 utakmica govoriti da si ti najbolji trener za taj određeni klub niti da si ti najbolji za to mjesto, ne možeš govoriti sa tolikom količinom kurcobolje i sigurnosti da si jedan jedini. Ne radi ništa da bi bilo bolje nego fura potrošene igrače, od polovine prošle sezone mi smo u kurcu sa igrom, jedina razlika što smo u prošloj sezoni nekako dolazili do bodova, recimo sjetite se kako smo pobjedili QPR u gostima, tako igramo već 6 mjeseci, za to vrijeme nije ništa urađeno, sjetite se kada smo u ligi posljednji put odigrali jednu odličnu utakmicu, ja mislim da je to bilo prošle sezone protiv Swanseaja. Mourinho nije neko ko će žrtvovati sebe za klub, to su priče za vrtić, Mourinho nije neko ko voli neki klub više nego što voli sebe, Mourinho neće nikada ništa mjenjati u sastavu jer bi onda morao priznati grešku. Čovjek kojem je jedini cilj da iz svake situacije sebe "opere" sve ostalo je manje bitno, kriza u kojoj se Chelseaja nalazi se jedino može završiti velikim rezom, sve ostalo je još veći kanal, igrači više ne vjeruju ni sami sebi a da ne govorim koliko vjeruju Mourinhu.

U potpunosti se slažem sa kerom, Mourinho samo jednom gubi konce u određenom klubu nakon toga više nikada ne vrati kontrolu.

Ne vidim Igi sta si postavio. Jebiga vi imate svoje ja svoje. Ne branim ga ko da mi je babo, ustvari ne branim ga uopste. Samo zelim da se fer raspodijeli krivica i zelim da dobije povjerenje koje je zasluzio. Ako ne bude islo, raskidamo i to je to. Nikakva frka nije otpustit onda, bio to Mou il neko deseti. Prerano je za otkaz.

Čekaj, pa mi smo vise od pola godine bez igre, gore ti je neko rekao, zadnja dobra utakmica je bila protiv Swansea u Januaru, od tada niti jedna jedina utakmica nije bila kako treba. Sve neka provlačenja bila do kraja sezone, nekako smo uspjeli osvojiti. Ove sezone identicna igra, u nekim trenutcima još gora, ali ovaj put bez bodova, zato i jesmo gdje smo. 

Da nismo imali sreće u drugom dijelu prošle sezone, te dobijali tekme koje nismo trebali niti smo zaslužili, titulu nebi osvojili, borili bismo se za četvrto mjesto, tako smo dobro igrali, tako igramo i sad. 

I šta se dešava? Treneru ne pada na pamet da mijenja svoje ljubimce koji su jedni od najvećih krivaca za loše igre, kupi igrače koji mu trebaju onda ih ne koristi, smišlja sve i svašta, valja razne gluposti da bi i daje forsirao svoje ljubimce.  I tako iz utakmice u utakmicu. Pa pogledaj mu izjave bolan, toliko piša po nama i po klubu da je to nevjerovatno, u inat sve radi iako klub tone sve dublje i dublje. Iz zadnje njegove izjave se može zaključiti da će on i dalje forsirati isto i to je to, pa ako bude dobro bit će, ako ne, ne. I takav 12 milki uzima po sezoni?

Ima je on i previše podrške od svih nas, previše podrške i povjerenja. On je morao dobiti sad otkaz, nakon subotne utakmice, s takvim čovjekom se ne može napredovati i ići dalje, jer umjesto da pomogne klubu, cijeloj ekipi pokušavajući razne stvari, sistem, igru, igrače sve ako treba mijenjati, on ništa. Al neka, izdržat ćemo još par utakmica, a znam da će biti smao još par utakmica, takav je da neće ubaciti svježu krv, mijenjati one koje stvarno treba mijenjati. Za mene je završio i jedva čekam dan kada će otkaz popit, pa makar s njim da smo osvojili 7 titula i 5 LP i sve kupove...  Ja mu mogu poručiti adio Mourinho, a vi pojedini branite ga, molite se da vam idol ne odleprša.

Ne vidim Igi sta si postavio. Jebiga vi imate svoje ja svoje. Ne branim ga ko da mi je babo, ustvari ne branim ga uopste. Samo zelim da se fer raspodijeli krivica i zelim da dobije povjerenje koje je zasluzio. Ako ne bude islo, raskidamo i to je to. Nikakva frka nije otpustit onda, bio to Mou il neko deseti. Prerano je za otkaz.

Da, ako ne bude išlo onda otkaz, a pošto nam trenutno ide onda nema potreba da se o tome razmišlja..

Nas niko neće čekati da mi odlučimo igrati fudbal i osvajati bodove, još par utakmica i eto ti trećina sezone već ispucana, nemamo mi toliko vremena koliko neki misle da imamo. Mourinho trenutno ne zaslužuje nikakvo povjerenje jer nema ni jednog razloga za to, u drugom dijelu prošle sezone smo isto izgledali katastrofalno, sjećam da smo nas par sve to opravdavali titulom dok su neki već tada počeli kritikovati sistem i sve ostalo, i sada mislim da ne smijemo omalovažavati osvojenu titulu bez obzira na okolnosti, ali sve sam to radio zato što sam mislio da će se sve srediti do početka nove sezone, da će se odraditi pametno prelazni rok i sve ostalo, jer smo imali šampionsku ekipu, što je odlična podloga za nadogradnju ekipe. Sada od te šampionske ekipe nema ni traga ni glasa, sada smo prosjek ekipa kojoj je uspjeh 10 minuta dobre igre, na osnovu čega da vjerujem u Mourinha, možda da mu vjerujem na osnovu činjenice da iz utakmice u utakmicu stavlja mrtvog Ivanovića u prvu postavu a bek oko kojeg smo se vukli pola prelaznog roka ima ulogu turističke posjete, sve pod izgovorom "treba da upozna ligu", liga se ne upoznaje sa tribina već na terenu.

To je ono o čemu pričamo

'Mourinho je istrošio svoje igrače nakon godinu dana, ili čak dvije, konstantnog igranja sa istim imenima', rekao je Capello.

'O tome se pričalo još dok je bio u Realu, a sada sam dobio potvrdu cijele priče. Istina je da Chelseaju fale neki igrači, poput Courtoisa, ali bilo je i dosta taktičkih grešaka od strane trenera, koji se ove sezone ne priprema dobro za svoje utakmice.'
Source: http://chelseabalkan.com/index.php/201510065492/vijesti/zanimljivosti/capello-uspostavio-dijagnozu-chelseajeve-krize-mourinho-je-istrosio-igrace.html

Ma mi igramo ovaj očaj još od siječnja, s jedinom razlikom što onda Bane nije bio ovolika rupetina i što je Hazard nešto znao i odigrati. To je jedina jebena razlika.
I najbolji manager na svijetu da u toliko mjeseci nije ništa uspio promijeniti.
Sad kad nas je sreća napustila imamo točno onakve rezultate kakve zaslužujemo.

I mislim da je pozitivno što uprava konačno daje povjerenje manageru, samo što to rade s krivim managerom.
Nadam se da će to povjerenje pokazati i nekom budućem manageru koji će ga zaslužiti, za razliku od ovog.
Mourinho dobija ogromno povjerenje i podrsku Uprave, meni je samo zao sto barem 10% od te podrske nije dobio i Robbie Di Matteo nakon sto je osvojio ono sto Mourinho s Chelseajem nikad nije, ali njega su sutnuli u 5 ujutru poslije 2 vezana poraza sa mnogo slabijom ekipom nego sad, podsjecam bili smo na -4 od lidera i sljedeca utakmica upravo protiv njih na Bridgeu. Ova sezona jeste losa, usrana nikakva ali za mene se ne moze porediti s onim osjecajem u sezoni 12/13 kad su potjerali Robbieja i doveli FSW. To mi je ubilo zelju za gledanjem utakmica kluba, kako god zavrsilo.

Svaka cast Kapelu i ako ga ne simpatisem kao trener,covek je sve upravu sto je rekao za Murinja spalio je igrace sa 14-15 igraca je odigrao preko 50.utakmica prosle sezone posledice su viden na Azaru,Fabregas,Ivanovicu,Teriju...itd

Covek je apsolutno poentirao da Murinjo takticki gresi i da su lose odradjene pripreme.

Jos jednom svaka cast Kapelu covek ima muda,sto niko na Ostrvu do sada od novinara ili ti trenera nije imao muda javno da kaze sta je Celzijev problem.

Ajde na stranu forma i sve...ali kako je mogao da istrosi igrace? Nije mi jasno. To je njihov posao, verovatno vecina i voli da igra fudbal... kako mogu da se zasite toga? Em rade ono sto vole, em imali su odmor, em zaradjuju silne milione, uzivaju u najboljim stvarima sto svet moze da im pruzi. Po cemu su se istrosili? Sta bi bilo da rade na gradjevini 10+ dnevno sati, 6 dana nedeljno, za 10-15e?

To je njihov posao i debelo od toga zaradjuju.. kako mogu za 2 godine da se istrose?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.