3. maj 2015.11 god. comment_216112 Titula u ligi, hladno sef izdominirao. Usutkao sve hejtere po ko zna koji put. Ucinio nas ponosnim ponovo. Titula vracena gdje joj je mjesto :D HVALA Prijavi
3. maj 2015.11 god. comment_216155 http://www.goal.com/en/news/7180/galleries/2015/05/03/7002732/messi-the-actor-wenger-the-voyeur-and-mourinhos-20-maddest/arsene-wenger-and-jose-mourinho/21#photo Njegove najbolje metafore. Prijavi
3. maj 2015.11 god. comment_216175 aaaa hejteri, gledajte čiji mu dres sin nosi ahhahaha To smo vec King i ja konstatovali u temi Multimedija :D Prijavi
3. maj 2015.11 god. comment_216176 Isti klinac koji je pljuvao Chelseajeve navijače na instagramu. Mali je nadrkani balavac koji koristi tatine privilegije da se ugura među igrače, gdje mu nije mjesto. Abramovičev sin mi se čini puno boljim.. Kad se sjetim samo one radosti u Minhenu, skoro da je plakao. Prijavi
3. maj 2015.11 god. comment_216185 aaaa hejteri, gledajte čiji mu dres sin nosi ahhahaha Zato se onaj panj obavijen mahovinom, tj. Willian, uvlači ovom malom u pakšu da urgira na tatu da igra utakmicu svaku. Prijavi
3. maj 2015.11 god. comment_216188 Isti klinac koji je pljuvao Chelseajeve navijače na instagramu. Mali je nadrkani balavac koji koristi tatine privilegije da se ugura među igrače, gdje mu nije mjesto. Koliko znam ono nije bio stvarno Murinjov sin na tnjiteru al nebitno Prijavi
3. maj 2015.11 god. comment_216195 Nisam htio ovaj post pisati dok se ne osvoji prvenstvo matematički. Sačekao sam evo do danas. Titula je tu nakon 5 godina i Jose jeste ponovo začepio usta kritičarima. Osvojili smo pored toga Capital One kup zaokruživši prilično uspješnu sezonu. Prilično kažem jer su partije protiv PSG-a u LP, te Bradforda u FA kupu dvije velike velike mrlje. Govorio sam čitave prošle sezone svima koji su kritikovali Josea da se strpe i sude mu na kraju naredne odnosno ove sezone. Evo desilo se ono što sam priželjkivao, osvojili smo taj Premiership i to izuzetno uvjerljivo, gledajući bodove. Jose je učinio veliki iskorak naprijed s ovom ekipom, od nedorečenog rostera punog talenata je stvorio šampionski tim. Uradio je najvažnije, usadio im je pobjednički mentalitet. Ova sezona je bila puna pritiska, stalno se govorilo da moramo osvojiti ligu, da konkurenti nisu nikad lošiji, da ostali opadaju u formi...Možemo slobodno podijeliti tu godinu u dva dijela, baš onako kalendarski. Prvi dio od utakmice sa Burnleyem pa do Tottenhama u gostima. Taj meč sa Tottenhamom je (kao oni mečevi sa Stokeom i Sunderlandom u 13/14 sezoni) poslužio kao prekretnica u igri. Činjenica je da ima sličnosti u tim mečevima, a to je da smo izgubili primivši 3, tj. 5 golova. Do 1.1.2015 smo izgledali zaista fenomenalno, uz tek poneki kiks. Rastrčani, agresivni, efikasni, ma milina je bila gledati taj tim. Posebno se ističe nekoliko utakmica, po meni gostovanja Liverpoolu, Schalkeu i kod kuće Aston Villa. Najviše mi se svidio pristup igri. Presing kojim smo slamali protivnike je bio impresivan. Izgledali smo kao tim koji može otići jako daleko na svim frontovima. Šta se tačno desilo poslije Tottenhama nije mi još uvijek jasno. Mislim da je tu nekoliko faktora uključeno. Jose je morao više rotirati u prvom dijelu sezone bez obzira na formu igrača, jer je očigledno bilo da su neki od njih u velikom padu kasnije. Matić koji je ključni igrač naše ekipe uz Hazarda je ilustracija toga. Ovaj sadašnji Matić je blijeda sjenka onog iz oktobra/novembra. Sav mi djeluje usporen, i u trku, i u predaji lopte. Fabregas je isto tako prilično opao, Ivanović je imao problema s formom... Druga stvar opet je promijenjen pristup utakmicama, gdje se umjesto presinga odlučujemo na pasivniju igru defanzivno a prema naprijed šta Hazard iskreira. Malo je reći da je bilo mučno gledati mnoge utakmice u drugom dijelu. Smatram da je pred Joseom ogroman posao naredne sezone, otprilike jednako težak kao dosad. Odbraniti titulu je uvijek puno teže nego je osvojiti. Uostalom, najbolji primjer nam je Man City. Mi ne smijemo poći tim putem, nadam se da nećemo stvarno. Puno je upitnika pred 2015/16. Iskreno se brinem da li je ova ekipa i ovaj način igre pročitan. Da li su u stanju podignuti nivo igre? Shvatam da je ovo bilo završavanje posla, ali neki nastupi su bili zaista katastrofalni. Još više boli kada znaš kakav je kontrast bio u prvoj polovini, odnosno kad si već vidio šta je ekipa u stanju pružiti. Jose ne smije kočiti u nekim utakmicama. Ispadanje od PSG-a nije samo po sebi velika sramota, ali način na koji smo ispali je prilično gorak. Onako pogubljen tim Chelseaja nisam odavno gledao. O Bradfordu ne želim ni pričati. Joseu predstoji sada zadatak sa kojim se još nije suočio u karijeri. Dosad je uvijek bilo osvajanje trofeja pod bilo koju cijenu, pa tako i ove sezone. Međutim, od naredne se očekuju i neke druge stvari. Vjerujem da mu je to i Roman Abramovič rekao, prilično sam siguran. Ono što ja kao navijač želim vidjeti je hrabrija igra, malo više slobode prema naprijed. Evo baš danas protiv Palacea smo pobijedili 1:0 kući, znam da je bilo odrađivanje posla ali vidjeti Mikela, Zoumu, Matića i Filipea Luisa u sredini terena protiv takve ekipe na domaćem terenu je smiješno. Smiješno je isto tako način na koji smo razbili Liverpoola u prvoj polusezoni kad ga uporedim sa partijom u Capital One kupu isto na Anfieldu gdje je završilo 1:1, ali gdje smo odigrali toliko bezmudno i loše da smo zaslužili primiti tri komada. Mogu razumjeti 4-5 utakmica godišnje da se igra defanzivno i isključivo na kontranapade uz primarni cilj osvajanje boda, ali ne mogu provariti da smo tako nastupili protiv svakog iole jačeg protivnika ove godine, s ekipom kakvu imamo i s potencijalom koji možemo ostvariti. Nezadovoljan sam da se kući branimo protiv bilo koga na svijetu, taman i ona najjača Barcelona došla. Jedno je prepustiti posjed protivniku uz efikasne kontranapade i čekanje na sredini, a nešto sasvim drugo smo mi igrali. Ofanzivna igra se mora poboljšati, ne smije jedini sistem biti 'daj Edenu loptu pa šta bude'. Ekipa se mora osvježiti na ljeto definitivno. Josea čeka težak prijelazni rok jer je sada bitno riješiti se nekih igrača te potpisati adekvatna pojačanja. A ne potpisati Cuadrada za 25-30 miliona pa mu davati minute na kapaljku. Isto vrijedi za Luisa. Isto tako veoma je zanimljivo šta će se dogoditi vezano za mlade igrače o kojima se toliko pričalo, odnosno o kojima je Jose toliko pričao. Hoće li Loftus-Cheek igrati za Chelsea? Zaista bi bilo šteta da se ne iskoristi silan potencijal i talenat koncentrisan u našoj akademiji, među tim mladićima koji su se doslovno prošetali do titule najboljeg tima u Evropi. Da podvučem crtu, sezonu smo završili s uspjehom. Mogu reći da od svih Chelseajevih prvenstava ovo mi je ipak najmanje drago, bez obzira na sve rekorde i samo 2 poraza. No to ne umanjuje činjenicu da smo nakon 5 godina došli do tog željenog trofeja pa makar se patili pola godine. Zaslužili su igrači svojom borbom, bili su najkonstantniji kroz sezonu u odnosu na protivnike. Zaslužio je i Jose zbog rada koji je uložio da pretvori tim u šampione. Siguran sam da nema boljeg trenera na svijetu za Chelsea. Volim Josea i želim da ostane ovdje što duže, neka bude i 10-15 godina. Neke stvari će u tom slučaju ipak morati popraviti ako i on želi stvoriti dinastiju. Nadam se zaista da je u stanju učiniti taj korak naprijed i optimističan sam da nas naredne godine očekuje još više od Chelseaja. Uz par kvalitetnih pojačanja, par akademaca i hrabrijom igrom idemo u nove pobjede ! JOSE MOURINHO - ONE OF US Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216207 Dosta si istina napisao i dobar post. Naravno i ispunio svoju rec, da ces suditi posle druge sezone, ali moram da priznam da mi je nesto fascinantno. Fascinantno mi je kako pamtite te detalje, koja utakmica, sta, kada. Svaka cast. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216218 Zato se onaj panj obavijen mahovinom, tj. Willian, uvlači ovom malom u pakšu da urgira na tatu da igra utakmicu svaku. Hajd skontaj šta pišeš, pa nije ti ovo FK Donja Slatina pa da neko kod nekog urgira da bi neko igrao. Ako se šališ onda ok.. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216228 Sad kad je titula odbranjena, red bi bilo da vidimo jedno nakantavanje protivnika. Evo Liverpool se nudi... Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216237 E Didi sto si igrao, igrao si. :D Bravo Murinjo, zbog ovoga si ovde, cestitke! Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216240 ništa mi ne znači to da nakantamo nekog tolko,mada ne bih se žalio ali voleo bih da da priliku mladjim igračima,ne da baci kompletan U21 na teren naravno nego da dobiju priliku pre svega Solanke i RLC Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216249 po meni otac radi dobar posal, nadam se dace sa pojacanjima sljedece sezone na mjestima kojima triba stvorit borbenu i pozrtvovanu ekipu koje ce se bojat, da cemo imat najjacu kontru i da ne plivamo u obrani ka ove sezone al i dalje nije ovo oni mou od prije.... Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216256 Šta se tačno desilo poslije Tottenhama nije mi još uvijek jasno. Delom si sam sebi odgovorio pad forme, povrede, tanka klupa jednostavno, ekipa nije više mogla da igra onako kao u prvom delu sezone. Da imamo kapricioznog trenera poput LVG-a ili Vengera, slepo bismo se držali te "filozofije" i sigurno ne bismo juče osvojili titulu, možda bismo doživili još neki "Tottenham", kao što se to Profesoru dešavalo prošle sezone. Nije Murinjo lud, fleksibilan je, pa promenio pristup. Ekipa je pokazala da ume da dolazi do rezultata na sve načine. Imali smo utakmice u kojima smo rano ubivali protivnike i završavali posao, utakmice u kojima smo preokretali, pobede u poslednjim minutima, kao i utakmice u kojima smo uspevali da sačuvamo gol prednosti. Ekipa ima karakter, njegovom zaslugom. Najbolji je trener u ligi, bez premca. Sezona je bila odlična, uzeli smo ono što smo najviše želeli (barem ja) i LK kao bonus. Onakvo ispadanje od PSG-a je "gorko", ali mene nije toliko pogodilo, za ovu sezonu je meni cilj bila ligaška titula. Svejedno je bismo li ispali od nekog drugog ili ovako, mislim da bi nas još nekoliko utakmica u LŠ poremetilo, a svakako je ne bismo osvojili. Sada treba pametno odradIti dobar prelazni rok, dovesti adekvatna pojačanja pa krenuti u odbranu titule i po novu Ligu šampiona. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216258 "We need a couple of players to give more strength and depth to the squad," believes the Chelsea boss. "We want to keep the same number of players and have a more uniform group in terms of not quality but experience, to give us that little bit of extra in case we progress in the Champions League." Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216259 Samo da ni slucajno ostavis Drogbu i bit ce sve u redu! Laca7 podhitno se mora dovesti. Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216384 u portugalu javljaju da je murinjovog oca strefio moždani udar ali da je sad ok Prijavi
4. maj 2015.11 god. comment_216419 https://www.youtube.com/watch?v=w0NB2oEuoi8 Odličan intervju. Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216423 Produžio ugovor kao što se i najavljivalo https://twitter.com/DuncanCastles/status/595425742336479232 Prijavi
5. maj 2015.11 god. comment_216435 Čini se da Roman nakon AVB-a više nije opsednut "seksi" fudbalom... Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.