Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 393 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Dobro hajmo dopustit da svi seru nesto na nase ime i po nama
Mi cemo bit kulijana, uzivacemo u trofeju i pusticemo svakog drugog glupana da nas pljuje

Izdominirao u ligi, izdominirao direktno rivale, pustio ih da pricaju dok ih ne vrati tamo gdje im je mjesto

No medjutim sta se desava, i dalje se nastavljaju price. Pa dobro sad cu vam i usta zacepit sabani maloumni

Nema potrebe za tim podrugljivim tonom, sezona je gotova prvi smo, zaista ne vidim potrebu da on na to veče uzima rivale usta u ovom kontekstu. Drugo je kada brani ekipu dok traje sezona i kada priča da se protiv Chelseaja vodi kampanja. Tada on indirektno utiče na ponašanje sudija a sada ne vidim nikakv razlog za ovo osim da ispadne faca medju okupljenom masom.

Mou je takav, zato i jest unikat i najbolji. Karakter jeben do boga

A to da ce levati ladit muda cisto sumnjam, Rodgersu se drma sve. Pelegrini bi mogao letit, remont se tu nazire. Wenger old skul, zato i jest arsenal takav kakav jest...

LVG bi mogao popravit ugled mnogo sljedecu sezonu, imam osjecaj da ce bit tako

Ne slažem se Chibom. Ovo je fantastično. To je jedan od razloga zašto je Special One.. Čovjek je rekao sve na smiješan i zanimljiv način, možemo reći i da se narugao s protivnicima i to sve na pristojan način, na način da ga nitko ne može kazniti.

Najjaca beseda ikaaaaaaaaad, izdominirao

LVG je Junajtedovima car kad prica "bilismo bolji od Celsija, imali smo posed, kada smo dosli protiv njih imalisu 80 bodova koliko sad imaju 83, a tada smo imali 30 i mogli smo da budemo sampioni", a ovo je detinjasto i nepotrebno nasima.

Treba uzivati dok imamo ovakvog cara na klupi

https://www.youtube.com/watch?v=G48s6P3wNnE

Nije poneta u tome dal će neko dobiti otkaz ili ne,popraviti ugled ....

fazon je u tome što nije dobro za samog Murinja da se tolko nervira,sa jedne strane to je veliki plus jer on daje ne 100 % nego 150% svojih mogućnosti a ljudi koji na takav način prilaze problemima ne poznaju sredinu znači oni su ili najbolji za 10 ili ih nema nigde

njih ili pamte za sva vremena il niko za njih nije čuo 

a to može da se vidi iz nejgovih gestikulacija,izjava,postupaka

na drugu stranu dobra većina nema visoke standarde pa će neke stvari pregurati tek tako samo da završi posao 

zamislite kao da neko sprema ispit i zna da je najbolji i da zna bolje od drugih 3 x bolje al od 100 pitanja on zna 99 i zbog tog jednog ima da se pojede 

takav je i Murinjo,zato i jeste najbolji jer je u neku ruku i lud al sad već ulazi u fazu pred pucanje i njega u narednom periodu mogu da sačuvaju samo pobede i molim boga da sve teče glatko il u suportnom neće se dobro završiti 

i kolko god nekima zvučalo da ja pričam nešto protiv njega,baš naprotiv,plašim se da neće još dugo izdržati pot teretom koji nosi

chiba utripovao si nekakav Murinjov "umor" i "pucanje". mozes li da opises na osnovu kojih izjava i kojih postupaka si to zakljucio?

na osnovu cega kazes da se nervira i da daje 150% svojih mogucnosti, zasto mislis da se on plasi tog 1 pitanja?

kakav to teret on nosi?

dosta stvari ti je neosnovano u postu i rekao bih vrlo subjektivno... takodje i tesko razumljivo, barem meni. malo mi se cini i da si preterano negativan sa ovakvim komentarima. uzivaj covece, pa izdominirali smo ligu (i mm kup!). sve ide po planu, nema frke. :)

meni se ovaj video cini kao odlican "banter" iliti podjebavanje protivnika na finjaka. vrlo kulturno i sa stilom.

chiba utripovao si nekakav Murinjov "umor" i "pucanje". mozes li da opises na osnovu kojih izjava i kojih postupaka si to zakljucio?

na osnovu cega kazes da se nervira i da daje 150% svojih mogucnosti, zasto mislis da se on plasi tog 1 pitanja?

kakav to teret on nosi?

Pa vidi se iz aviona da poslije Madrida to nije isti trener i čovjek kao što je prije bio. On je tamo ostario jedno 10 godina. 

Al eto, za nadat se da će mu se sada poslije ovih trofeja to samopouzdanje malo vratiti inače će biti ovako kako chiba kaže.

Počeo je sa rečenicom:Moji igraci nisu dobili dovoljno respekta kojeg su zasluzili od prvog do zadnjeg dana.Ponovo brani igrače i njihovu čast.

Nasmijao publiku.Ako su svi drugi uzivali i smijali se,zasto onda nama da smeta?Nismo mi navijaci protivnickih klubova.

Za razliku od Wengera,Pelegrinija,Van Gala i drugih trenera,Murinjo kad god prozove nekog od njih ili njihovih klubova ima rezultatsko pokriće.Pa zamislite koliko bi pomenuta trojka likovala da je obratno.

Covjek je jebini  Dr.House.Toliko je ispred svih,da je to prosto nevjerovatno.

Počeo je sa rečenicom:Moji igraci nisu dobili dovoljno respekta kojeg su zasluzili od prvog do zadnjeg dana.Ponovo brani igrače i njihovu čast.

Ovo njie branjenje časti ovo je podcjenjivanje protivnika na veoma ružan i neprimjeran način,

Joj oko čega vi sve pravite dramu, jel spomenuo ime nekog kluba? nije, jel dao prostora da se svako pronađe u tome što on govori? jeste, jel tačno to što govori? jeste.

Pa koliko su nas puta otvoreno prozivali i Wenger i Van Gaal i Pellegrini i to u toku sezone dok smo bili prvi na tabeli, koliko puta su omalovažili sve ono što ima veze sa Chelseajem i pozicijom na tabeli, niko ni tada nije nas žalio niti je neki navijač recimo Citya rekao "ma ne treba Pellegrini da tako priča".

I sad ja treba da se zamaram što je Mourinho njih prozvao na jedan sasvim kulturan način, i to gle čuda prozvao ih je Mourinho, Mourinho kojem je to u opisu njegovog funkcionisanja.

Ali naravno hajde da gala večeru okrenemo u smjeru da je Mourinho umoran, pa Van Gaal je pričao gluposti i to pijan ko čep pa nikome ništa.

Mislim da vi želite da Mou bude umoran.. Kao da želite da nije sve po njegovom, odjednom vam smeta što je ovakav. Prije je bio legenda, kralj, car radi svoga ponašanja i izjava, sada odjednom ne valja. Imam dojam da vi želite da on kiksa, da ne valja, kao da samo čekate svaku njegovu izjavu i tražite i najmanji povod da opletete po njemu. Možda nisam upravu, ali to je moj dojam.

Mislim da vi želite da Mou bude umoran.. Kao da želite da nije sve po njegovom, odjednom vam smeta što je ovakav. Prije je bio legenda, kralj, car radi svoga ponašanja i izjava, sada odjednom ne valja. Imam dojam da vi želite da on kiksa, da ne valja, kao da samo čekate svaku njegovu izjavu i tražite i najmanji povod da opletete po njemu. Možda nisam upravu, ali to je moj dojam.

Ja ne kažem da ne valja samo kažem ono što mislim a to je u ovome konkretnom slučaju činjenica da je bez ikakve potrebe diskreditirao potivnike na krajnje neprimjeran način. Neki smatraju da je tim činom branio ekipu, ja to izvinite ne vidim, ovo je za mene bilo potpuno bespotrebno i samim tim ružno blaćenje rivala. Ali znamo svi kakav je Jose zato i jeste poseban i zato i jeste unikat. Jose mi je omiljeni trener svih vremena ali ne moram se slagati u svemu sa njim, ako uradi nešto dobro pohvaliču ako uradi nešto što mi se ne sviđa kudiću ali neću udariati glavom u zid kao neki ovdje. Da se Mourinho skine go i skoči u Temzu, neki ovjde bi rekli kralj, svaka mu čast. Ne ide to tako, jarani moji.

Ja ne kažem da ne valja samo kažem ono što mislim a to je u ovome konkretnom slučaju činjenica da je bez ikakve potrebe diskreditirao potivnike na krajnje neprimjeran način. Neki smatraju da je tim činom branio ekipu, ja to izvinite ne vidim, ovo je za mene bilo potpuno bespotrebno i samim tim ružno blaćenje rivala.

Pelegrini: Celsi igra kao mali klub

LVG: Daleko smo bolji od Celsija

Venger: Murinjo ne postuje rivale

ALI MURINJOVO PONASANJE JE RUZNO BLACENJE, NEPRIHVATLJIVO I DISKREDITIRA PROTIVINIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U najmanju ruku ovdje je pretjerao ali nemojmo više o tome, radi se o trivijalonoj stvari, važana je titula i bitno je da je to veče prošlo u sjajnom raspoloženju. Očigledno se ne slažemo ja mislim da je ovdje Jose postupio kako nije trebao ti tako ne msiliš i to je ok.  Nema više potrebe za prebacivanjima, to je moj stav ali znamo da Jose neće stati i da će iskoristiti bilo kakvu priliku da bocne protivnika, već smo 5 puta kosntatovali da je to prosto dio nejgovog karaktera, i da je to jedna od stvari koja ga čini posebnim,

mijenjaju misljenje kako vjetar zapuse

Ti ne misliš da se promijenio u Madridu? Ne misliš da je izgubio mnogo samopouzdanja?

To se tek polako vraća na svoje. On dobro zna da je Chelsea više njemu uradio uslugu što ga je doveo nego što je on učinio klubu. Baš zbog tog stanja nakon Reala. Mourinho je tamo dobro osakaćen. Pa ono ubadanje prstom u oko Vilanovi nikad ni u kakvoj situaciji stari Mourinho ne bi ni pomislio uraditi, kamoli da to stvarno uradi.

Istina je da prije podbadao rivale i odgovarao na provokatorska pitanja, ali ko se dobro sjeća prvog mandata nije bilo ovako djetinjastih poteza kao što je crtanje nekih grafikona i pripremanje govora na gala večeri koji velikom većinom se bazira samo na rivale, a ne na svoje igrače. Ako i ne pamtite onda pogledajte prijašnje konferencije pa ćete se uvjeriti. Ja podržavam njegove odgovore protivničkim managerima, branjenje svog kluba, međutim nekad trebaš pustiti da rezultat govori za sebe i jednostavno uživati u njihovoj patnji. Dovoljno si se borio sa tim cijele sezone, zar ima potrebe da se uopće spominju protivnički timovi na svečanosti Chelseaja, aktuelnog prvaka države? A ne da se cijeli govor posvećuje Arsenalu, Cityu i Unitedu. Posveti ga svojim igračima, prozovi ponaosob svakog od njih, zahvali se navijačima koje si napadao a koji te obožavaju, zahvali se stručnom štabu i osoblju, spomeni neke ljude iza kulisa koji su mnogo zaslužni za čitav projekat itd itd.. Ovo od sinoć je na nivou forumaša i internet navijača, nikako ne priliči manageru koji je osvojio duplu krunu. 

Slijepo braniti i slijediti nikog nikad.

Joj wisey brate jesi zapeo..   Pa cijelu sezonu on brani svoje igrače, svoj klub, navijače jest napadao, ali im se i zahvaljivao, u čemu je bolan problem??  

Pa i sinoćnji govor je lijepo krenuo, spomenuvši svoje igrače te kako ih se podcjenjuje, te kako se podcjenjuje sam Chelsea i njegovi rezultati.  Moje je mišljenje, da je on ustvari cijelo vrijeme o Chelsea govorio (naravno, na malo drugačiji način), igrali smo jednostavno fudbal, nekada smo branili se, nekad napadali, ali igrali smo fudbal i zasluženo smo osvojili, to je on htio reći i rekao je.

Meni ove sezone također smetaju neke stvari kod njega, naročito što se tiče igre, ali za ovo od sinoć mu se nema šta reći, napravio je jednostavno show i kapa dole.  Šuknuo je momački i Wenger (koji nas je blatio) i Pelegrinu (koji nas je omalovažavao), ali i LVGu (koji je također govorio loše o našem klubu). Mou im je na jedinstven način odgovorio i sad isti se mogu samo pokrit ušima i začepit gubicu.

On je šampion, Chelsea je šampion i to je to.

Ponavljam i meni smetaju neke stvari kod njega, žalio sam se tokom sezone, ako to bude i sljedeće još više ću popizdit, ali ne treba se sad pravit lud il šta već i na svaki kurac skakat, ma daj ba... Opusti se ti wisey, kad već o tome govoriš stalno.

U pravu si, ne preostaje sada ništa drugo nego da se čeka naredna sezona koja će ponuditi dosta odgovora na moje sumnje. Nadati se da će ići samo na bolje.

.... Ja podržavam njegove odgovore protivničkim managerima, branjenje svog kluba, međutim nekad trebaš pustiti da rezultat govori za sebe i jednostavno uživati u njihovoj patnji. .....

Ne slažem se s tobom gotovo u nijednom dijelu teksta, a pogotovo u ovome dijelu. Šta da rezultat govori? Pa ne daju nam da uživamo u tome! O tome Mou i govori cijelo vrijeme. Ekipa nije dobila ni blizu dovoljno respekta za ono što je napravila. Ovim je barem pokazao što su radile ostale 3 ekipe kojima su se svi divili

Ne slažem se s tobom gotovo u nijednom dijelu teksta, a pogotovo u ovome dijelu. Šta da rezultat govori? Pa ne daju nam da uživamo u tome! O tome Mou i govori cijelo vrijeme. Ekipa nije dobila ni blizu dovoljno respekta za ono što je napravila. Ovim je barem pokazao što su radile ostale 3 ekipe kojima su se svi divili

Ma ko ti ne da? Pa gotovo sve i jedan pundit na televiziji je pohvalio Chelsea, neki čak i više nego što smo zaslužili. Kome su se to divili više nego nama? Pola ekipe u Team of the Year, naš igrač dobio Player of the Year, naš trener dobio Manager of the Year. O čemu pričaš? Ti bi povjerovao da Mourinho sad izađe i kaže da je Zemlja ravna ploča, zato jer svi ostali tvrde da je okrugla. Pričao je i o kampanji protiv Chelseaja pa se poslije kajao jer nikakva kampanja te vrste nije postojala.

Naravno da je ekipa dobila dovoljno respekta, taman onoliko koliko i Mourinho daje drugima. Kako se ti ponašaš u porazu tako dobiješ i od protivnika. Misliš da će sad njegov govor začepiti nekome usta i da će neko nekog više respektirati? Malo sutra, sljedeće sezone opet po starom.

Nije to baš istina ,stanje se maltene nije ni promenilo,niti će se promeniti pa ne znam šta Murinjo da izjavi i baš zato nije morao da se spušta na "njihov" nivo.

Naime,oduvek je bilo i biće onih koji mrze Čelzi i šta god mi uradili,kako god igrali,hejteri(ne volim da koristim tu reč al ne znam kako drugačije da ih označim)nikad neće da promene svoj stav.

I to nema veze sa inteligencijom,stepenom obrazovanja,jer svakojaka izjave koje namju veze sa životom možete čuti od navijača sa ulice pa sve do novinara,experata pa i trenera,dakle od dna do vrha

ali isto tako stiglo je mnogo pohvala na račun kluba(što se odnosi i na Murinja) i čini mi se da se napokon posle toliko godina neke stvari menjaju u pozitivnom smeru i za to je najviše zaslužna ta politika da se posluje u skladu sa FFP,jer niko ne može da veruje da smo mi od tankera došli do toga da osvojimo ligu a da smo pritom poslovali u plusu i ne samo to,mnogo toga ima pozitivnog počevši od uspeha na nivou akademije,potpisivanje ugovora sa novim sponzorima itd..

i upravo to je trebala da bude osnova tog govora kojim bi stavili tačku ne samo na titulu nego generalno na jako uspešnu godinu iza nas,jer čelzi jeste klub na ostrvu koji je najviše napredovao u poslednje vreme

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.