20. april 2015.11 god. comment_214121 Ljubav prema klubu i ljubav prema trofejima nisu ista stvar. Mnogi ovde mesaju ta dva pojma. Ti kao panter ne znas sta je ovo prvo, a ovo drugo nikad nisi osjetio. Tako da nisi kompetentan da pises na tu temu. Prijavi
20. april 2015.11 god. Autor comment_214135 Stari šaljivdžija hehe: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3046257/Marouane-Fellaini-twin-mix-Chelsea-players-sweating-jokes-Jose-Mourinho.html Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214136 E ovako. I jedna i druga strana su u pravu povodom pisanja. I treba zahvaliti na trofeju PL i mora da se menja nacin igre. Medju prvima sam davno pisao i prosle sezone o "kukavickoj igri" tj branjenju 1:0, prepustanju lopte protivniku i cuvanje svog gola, ove sezone je to doprinelo osvajanju PL, kao i tome da imamo 3 poraza tokom cele sezone. Ali javlja se problem kod toga sto protivnici tipa Hull, WH i slicni nisu nadigrani, nego smo se provlacili i cuvali i protiv tih timova. Znamo svi filozofiju Mourinha i njegovo branjenje svog gola, medjutim gde nalazim problem vec par utakmica. Nama je broj kvalitetnih igraca slab. Nemamo igrace koji menjaju tok utakmice ulaskom u 60 minuti, ne postoji vise takvih igraca preciznije receno. Imamo Remyja, a on je vala menjao tok utakmica, imamo donekle, ali to je 50% igraca Willian/ OScar nije bitno ko od njih dvojice. Pogledmo nasu klupu tokom utakmice, Remy, Drogba, Oscar, Ramiz, Obi, Luis Cuadrado. Remy sam rekao ok, Drogba star, Oscar igrac koji bljesne jednom u 6 meseci, Ramiz, Mikel defanzivci, Cuadrado i kada udje igra 5 odbrambenog skoro, a i nije u formi, cemu vec. Dakle, mi nemamo igrace za preokret, slabi smo po tom pitanju, preslabi za tim koji cilja najveca dostignuca. Nama je to sto uradi prva postava, to, nema filozofije oko toga, jedna postava nam je izgurala celu sezonu upravo zbog manjka kvaliteta. Definitivno nam treba vise kvalitetnih igraca, a manje Salaha i slicnih. Naravno promasaji moraju postojati,ali smanjeni na minimum. Sto se tice Josea, ne mozemo reci da tim ne napreduje. Prosle godine sa timom koji je imao na raspolaganju, u ovo vreme smo vijali prov mesto i na kraju ispusili, ove godine smo skoro vec obezbedili titulu, sa nekim njegovim igracima koje je uklopio (Fabregas, Costa, Courtois). Napredak. Da li je Chelsea najbolji zato sto su drugi losi, nas to ne zanima, kao recimo sto ne zanima Djokovica sto je Nadal stalno pod povredama ili Federer mator. Trofeji se broje, a kakva je konkurencija to je do njih, ne do nas. Nova stvar, domaci teren je opet neosvojiva tvrdjava,to smo zeleli, zar ne? Postuje se FFP, posluje se lepo, dosta pogodaka sa transferima je bilo, bilo je i promasaja, Boze moj, sta sada. Jose je doveo igru Chelsea na visi nivo, stanje PL tabele govori, ali tu ima i mora biti dosta napretka. Moramo se resavati igraca koji ne sluze nicemu i dovesti par ozbiljnijih igraca da mozemo da biramo stil igre, nama su sve izmene defanzivne, osim Remya. Dakle treba nam par pojacanja, sredina terena i to desno krilo, neko pravo vise, konkurencija Cuadradu, treba nam pojacanje i u odbrani, pre svega stoper i da ovaj tim malo osvezi igru. Trebaju nam kupovine pravih igraca da bi bili konkurenti u PL sledece godine, a i u LS. Treba nam kvalitet za prvi tim, a ne klincurija koju uzgajamo, oni moraju sada na leto biti u drugom planu. Jose je doneo trofej, doneo je tacnije 2 trofeja, dovoljno da skupi kredite za sledecu sezone,a on ih ima. Sledece sezone se mora igra unaprediti, raznostiti ekipe tipa Hull i Sunderland, a ne da nam rade o glavi. Sve u svemu, nadam se svetlijoj buducnosti sa Joseom na celu. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214141 Previse su pojedinci sebi dozvolili da im se protivnicki navijaci tj. njihovo pljuvanje po Chelsea-u i Murinju(stil igre) uvuce pod kožu,pa su i oni poceli da razmisljaju na isti nacin.A stvarno ispada da je tako.Vjerovatno vise ne mozete da podnesete kritike tipa "parkirali bus","kukavice","sretnici" i slicno.Ljudi boli vas kurac sta drugi mislili,mi cemo ove godine osvojiti 2 trofeja pored klubova koji su doplo vise od nas trosili,tih istih klubova koji 2 godine zaredom ne mogu da nas pobjede.Pa nije to mala stvar.Volio bih i ja da konstatno napadamo,vrsimo pritisak na protivnicku odbranu,da se prilike redaju svake 2 minute,ali kao u svakom dvoboju pa i u jebenom ratu moras se znati i braniti a ne samo napadati.Murinjo je skontao da mu to donosi rezultat. Takodjer morate shvatiti da mi i nismo toliko igracki jaki(kao sto neki misle) kao klubovi iz samog vrha.PSG,Bayern,Real,Barselona su skoro na svim pozicijama jaci od nas.Djeluje da pricam nebuloze ali to je cinjenica.Samo bi Hazard mogao imati zagarantovano mjestu u bilo kojem klubu a za ostale nisam bas siguran.Dobri jesmo ali ne i najbolji.Mislim da ima mjesta za napredak ali prije svega moramo dovesti jos nekih igraca,prije svega veznog igraca koji je tehnicki jak,krilo koje se ne libi sutati,driblati i jos jednog stopera koji takodjer zna zadrzati loptu i lijepo je iznjeti kako bi imali bolju organizaciju ponovnog napada. Zaista vas shvatam sta govorite ali nemojte sad biti ni nezahvalni,pa ljudi moji, 2 trofeja nam se smjese i to jedan koji nismo osvojili 5 godina. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214142 Gdje se krije? u Avganistanu.. Jaoj kakav humor. Sto se tice ovog za Moua, mi cemo postati ko Partizan i Zvezda, slijepo cemo vjerovati treneru koji je osvojio ligu (ligu koja je toliko opala da klubovi iz nje ne mogu pobijediti tim iz francuske lige), dok u Evropi sa njim stalno oglodjemo polni organ. Vjerovatno je u ovom trenutku Mou najbolje rjesenje za Chelsea, ali sigurno necu tvrditi da je on Bog i svemoguci, a pogotovo ne sa ovakvom igrom gdje pola godine ne mozemo nadigrati ni najvece levate, a protiv bilo kog jaceg se zatvaramo i zadovoljavamo se sa 0:0 i eventualnom sansom da damo gol iz kontre. Naravno ovde se uvijek neko uvrijedi kad se iskritikuje Mou, ali treba iznijeti svoje misljenje, a ne glumiti podanika i braniti covjeka kad god neko napise nesto, a da se ne slaze sa njim. Takodje i Ancelotti je za vrijeme svoje vladavine kod nas imao odlicne postavke u ligi gdje smo ove west hame, fulhame i boraniju jeli za dorucak i dali preko 100 golova u sezoni, ali njega niko nije zvao specijalni carlo i nisu mu se ljudi klanjali, a napravio je isto sto i Mou sada. A vi se slobodno zapitajte, da li zelite da pratite Chelsea koji ce ligu osvajati bunkerima protiv osrednjih premierligaskih klubova i onaj Chelsea koji nije ni blizu da osvoji LS. Naravno svi ce sad skontati ovo kao pljuvanje, a ne kao iznosenje misljenja. Naravno ja sam super zadovoljan sto smo osvojili titulu i sigurno ne bih trazio drugog trenera, ali kao sto rekoh vec, nikome necu vjerovati slijepo pa makar to bio i trener kluba za koji navijam. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214143 Malo mi svi znamo o ovoj kompleksnoj igri da bismo kritikovali Josea. Mozemo samo da mu zahvalimo i da zamerimo par sitnica i to je sve. Smesno je kritikovati trenera koji nonstop unapredjuje tim i usput osvaja 2 trofeja. hamco je pogodio sa onim njihovo pljuvanje po Chelsea-u i Murinju(stil igre) uvuce pod kožu,pa su i oni poceli da razmisljaju na isti nacin.A stvarno ispada da je tako.Vjerovatno vise ne mozete da podnesete kritike tipa "parkirali bus","kukavice","sretnici" i slicno. Meni licno ne smeta kada me tako zajebavaju. Samo im odgovorim 3 BODA, TITULA. Mogu samo da cute ili da nastave da se gube. U fudbalu postoji i odbrana a ne samo davanje golova i driblinzi u prazno. Ja bih dodao i ovo: Jbg na Balkanu je popularno/dobro biti negativan i misliti negativno. Osvojimo titulu i kup i svi pricaju kako od nas nema nista, kako propadamo (STA KOJI KURAC???). Tipicno balkanski, poserem se na takav gubitnicki mentalitet. Videcemo Chelsea za par godina i doci cu na ovu temu da pozdravim sve koji misle da je Mou trener u opadanju i da zna samo bunker da postavi. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214146 U prvom dijelu sezone ekipe je bila vrh, igra je bila vrh, perverzija, sada smo pali, ok, ali 2 trofeja su tu. Naravno da ima prostora za napredak, ali reći da ne napredujemo je glupost, puno pametnije igramo, možda to sada nije baš lijepo oku, ali igramo pametnije u drugom dijelu sezone, puno se manje riskira, pazi se na rezultat i to je bitno jer nam je trofej bitan. Da se razumijemo, ja koji sam veliki obožavatelj Mou-a, trenutno čitam i knjigu o njemu koju sam nedavno kupio, pratim njegove izjave i sve oko njega, ja također bih volio da igramo ljepše, ali morate shvatiti neke stvari. Nije sve kao na igrici. Ne mogu svi igrači biti stalno u formi, stalno odmorni. Nije lako biti trener, nije to samo poslati igrače na teren i gotovo. On prilagođava igru rezultatu koji želi, ali i njihovim mogućnostima. Pa mi prvi ne možemo znati u kakvom su stanju taj dan igrači. Znam da ćete mnogi reći da je to u redu za utakmicu - dvije, ali se ovdje radi o dužem periodu. Znam ja to, ali samo vam želim ukazati da nije sve tako crno-bijelo. Svi su oni ljudi, Nek npr. Cesc ima slabiji dan, a s druge strane nek Mile Jedinak ima malo bolji dan i ta 2 igrača su isti, čak je Jedinak onda i bolji, a jedan igra u top klubu, drugi u osrednjem klubu PL. Dakle sve su to ljudi, nisu to neke ogromne razlike kakve vi mislite da jesu. Ne znam koliko ste me uspjeli shvatiti, ali želio bih vam za kraj poručiti da ste na početku sezone željeli makar PL, dobili ste i Liga kup i PL. I Mou, i igrači su imali taj pritisak dan od navijača i javnosti, evo vam trofej, ajmo sada opuštenije, nagodinu možemo razmišljati o boljoj igri, odnosno o igri iz prvog dijela sezone. A reći ću vam nešto što je jedan navijač Uniteda napisao ispod izjave Van Gaala da igraju lijepo. ''Mi ne želimo igrati lijepo, mi želimo pobijeđivati, mi želimo trofeje.'' Ja sam također pobornik toga i uvijek ću biti, ako može uz trofeje ići lijepa, tečna igra - odlično, ako ne, ja nemam neki problem s tim dok su tu trofeji. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214152 Jaoj kakav humor. Hvala puno, znači mi podrška fanova.. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214162 nije problem bunkera u tome što je dosadan, neatraktivan i sl, a po najmanje po tome što nas drugi kritiziraju, da smo ko barca i da svi svršavaju na nas ko na njih, vjerojatno ne bi ni navija za chelasea, problem je u tome što ne donosi rezultat, sam mou kaže da je rezultat najvažniji, e pa ja odgovorno tvrdim ovakvom igrom nečemo daleko doč, mislim da je ipak svima nama najvažnije da chelsea napreduje i dugoračno stvori konstantu i igru, mou trenutno ne ide u tom smjeru... što se tiče toga da nemamo dovoljno kvalitetnu ekipu, to je djelom točno ali sama igra nema veze s igračima, ekipa je dovoljno jaka da se stvori prepoznatljiva igra koja će se kasnije pojačanjima samo dodatno usavršavat, a osim toga sigurno je dovoljno jaka da je nedopustivo zatavrat se u 60-oj pri 1-0 umisto da dokrajčimo protvinika koji je slabiji od nas ili onakva sramota protiv psg doma s igračem više... i btw, ako mou i nije zadovoljan ekipom i smatra za bolju igru da mu treba i jača ekipa, opet je sam za to kriv, novaca je imao dovoljno i sam je kriv što igrači koje je doveo, i ne malo platio, ne igraju dovoljno dobro ili što se rješio nekih igrača koji sad u svojim novim klubovima igraju odlično... Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214166 Hvala puno, znači mi podrška fanova.. Hehe, fanovi su uz te'. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214181 Previse su pojedinci sebi dozvolili da im se protivnicki navijaci tj. njihovo pljuvanje po Chelsea-u i Murinju(stil igre) uvuce pod kožu,pa su i oni poceli da razmisljaju na isti nacin.A stvarno ispada da je tako.Vjerovatno vise ne mozete da podnesete kritike tipa "parkirali bus","kukavice","sretnici" i slicno.Ljudi boli vas kurac sta drugi mislili,mi cemo ove godine osvojiti 2 trofeja pored klubova koji su doplo vise od nas trosili,tih istih klubova koji 2 godine zaredom ne mogu da nas pobjede.Pa nije to mala stvar.Volio bih i ja da konstatno napadamo,vrsimo pritisak na protivnicku odbranu,da se prilike redaju svake 2 minute,ali kao u svakom dvoboju pa i u jebenom ratu moras se znati i braniti a ne samo napadati.Murinjo je skontao da mu to donosi rezultat. Takodjer morate shvatiti da mi i nismo toliko igracki jaki(kao sto neki misle) kao klubovi iz samog vrha.PSG,Bayern,Real,Barselona su skoro na svim pozicijama jaci od nas.Djeluje da pricam nebuloze ali to je cinjenica.Samo bi Hazard mogao imati zagarantovano mjestu u bilo kojem klubu a za ostale nisam bas siguran.Dobri jesmo ali ne i najbolji.Mislim da ima mjesta za napredak ali prije svega moramo dovesti jos nekih igraca,prije svega veznog igraca koji je tehnicki jak,krilo koje se ne libi sutati,driblati i jos jednog stopera koji takodjer zna zadrzati loptu i lijepo je iznjeti kako bi imali bolju organizaciju ponovnog napada. Zaista vas shvatam sta govorite ali nemojte sad biti ni nezahvalni,pa ljudi moji, 2 trofeja nam se smjese i to jedan koji nismo osvojili 5 godina. Naravno da je odbrana sastavni dio fudbala, kao i svakog drugog timskog sporta. A kod nas je bio uvijek mnogo mnogo mnogo bitan dio. Ali i kroz ove tvoje rijeci se vidi da nisi zadovoljan onim sto nam Mou i ekipa serviraju. Zadovoljan si sa 2 trofeja, ko sto sam i ja. Prezadovoljan. Mi smo u prvom dijelu sezone bili Chelsea, u drugom dijelu nismo ni blijeda sjenka Chelsea. Dosta puta smo imali srece, a da ne pricam koliko nas je puta individualna kvaliteta Hazarda izvukla, ponajvise Hazarda. Sve u redu, igrajmo fudbal s MALO vecim defanzivnim pristupom, pardon ne defanzivnim. Nego ratnickim. Mi smo postali previse defanzivna ekipa, to svaki laik vidi. Mou je uvijek bio tako orjentisan trener, ali ne u ovolikoj granici. Ovo je previse. Uostalom ja i volim takav fudbal. Mislim onaj po kojem je Mou za mene najbolji trener. Jako, snazno u duelima, cvrsto, okomito, ubitacno, visok presing, visoko izac. Sta mi imamo od toga, evo samo cu za primjer rec drugi dio sezone? Imamo, znas sta? Povlacenje u svoj prostor, PREDUBOKO, izbijanje lopte. Prave smo Stoke, iz one sezone 12/13 Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214186 Evo kako ja gledam na to: U prvom dijelu sezone briljirali,poredili nas sa Chelseam iz 2004,igra bila lijepa za oko ma apsolutno sve.Tada skupili dosta bodova napravili razliku u odnosu na konkurente. Tu razliku sada samo znalački čuvamo i igramo iskusno i pametno.Jose je vjerovatno gledao na ove zadnje utakmice u fazonu bolje da uzmemo i bod nego da 3 izgubimo. Tu razliku je sada i povećao i samo se čeka kraj ove sezone . U LP jbg svakom se desi loša noć.Nije to nikakvo opravdanje ali tako je.I njima se dosta stvari poklopilo. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214188 Losa noc? Daleko od toga. Nismo ni probali, da bi se mogla nazvati losa noc :D Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214192 Naravno da je odbrana sastavni dio fudbala, kao i svakog drugog timskog sporta. A kod nas je bio uvijek mnogo mnogo mnogo bitan dio. Ali i kroz ove tvoje rijeci se vidi da nisi zadovoljan onim sto nam Mou i ekipa serviraju. Zadovoljan si sa 2 trofeja, ko sto sam i ja. Prezadovoljan. Mi smo u prvom dijelu sezone bili Chelsea, u drugom dijelu nismo ni blijeda sjenka Chelsea. Dosta puta smo imali srece, a da ne pricam koliko nas je puta individualna kvaliteta Hazarda izvukla, ponajvise Hazarda. Sve u redu, igrajmo fudbal s MALO vecim defanzivnim pristupom, pardon ne defanzivnim. Nego ratnickim. Mi smo postali previse defanzivna ekipa, to svaki laik vidi. Mou je uvijek bio tako orjentisan trener, ali ne u ovolikoj granici. Ovo je previse. Uostalom ja i volim takav fudbal. Mislim onaj po kojem je Mou za mene najbolji trener. Jako, snazno u duelima, cvrsto, okomito, ubitacno, visok presing, visoko izac. Sta mi imamo od toga, evo samo cu za primjer rec drugi dio sezone? Imamo, znas sta? Povlacenje u svoj prostor, PREDUBOKO, izbijanje lopte. Prave smo Stoke, iz one sezone 12/13 Shvatam ja sta vi govorite.Ali Murinjo je vidio da mu ovaj nacin igre protiv jacih klubova donosi rezultat i to se nece promjeniti sve dok ne popusi par poraza.Jer zasto bi ista mjenjao kad mu ide dobro.On vjerovatno to drugacije gleda od nas,obicnih navijaca koji teze i necem drugom osim trofeja.Medjutim njemu su ocito trofeji najvazniji i samo mu je to bitno,za ostalo ga boli kurac.Nije covjek picka ili kukavica kako ga neki nazivaju vec jednostavno mu taj sistem igre protiv jacih timova polazi za rukom pa taman i da je faktor srece u pitanju,ali prolazi.Prosle godine smo morali stizati rezultat protiv Parizana pa smo i napali.Sve je stvar taktike,nekad prodje a nekad ne.A vecinom prolazi.Protiv PSG-a nije proslo i sta cemo sad,jebaji ga.Idemo dalje. E sad dolazimo do onog drugog dijela,a to sam pomenuo ranije.Mi nemamo sad toliko jak sastav da se mozemo nadigravati sa bilo kojim protivnikom kad god nam se prohtije.To je cinjenica koje mnogi nisu svjesni.Pa sjecate li se kakve smo mi igrace prije imali?Makelele,Deco,Balack,Esien,Lampard,Joe Cole,Robben,Duff,Drogba,Carvaljo,Galas...pa pojedini igraci iz sadasnje postave nisu ni do koljena ovim igracima.To su bili borci a ujedno i znalci,sve su znali o igri koja se zove fudbal. Slazem se i sa ovim sto je Bari rekao,covjek privodi sezonu kraju na rutinski nacin.Zamisli scenario da smo izgubili od uniteda pa onda i od Arsenala?A mi pobjedismo United,a ne vjerujem ni da cemo izgubiti ni od Arsenala(mada i da se desi nije smak svijeta).Uostalom mi nismo izgubili dvije godine zaredom od nasih najvecih rivala,pa zasto da covjek ista mijenja?To je Murinjova logika. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214198 Secate li se vi Di Mattea i tika taka igre ( u drugoj RDM-ovoj sezoni) ? Ocu opet takav fudbal da gledam, fudbal u kojem su Oskar, Mata i Azar sijali punim sjajem, sve iz prvog kontakta, lagana igra. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214200 Secate li se vi Di Mattea i tika taka igre ( u drugoj RDM-ovoj sezoni) ? Ocu opet takav fudbal da gledam, fudbal u kojem su Oskar, Mata i Azar sijali punim sjajem, sve iz prvog kontakta, lagana igra. i gdje si bio sta si radio?Ubio nas i Juventus i Atletico u pojam.Zgazili nas ljudi ko plitak potok.ispali iz grupne faze Lige Prvaka i vucarali se po Premirshipu ko Arsenal. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214204 i gdje si bio sta si radio?Ubio nas i Juventus i Atletico u pojam.Zgazili nas ljudi ko plitak potok.ispali iz grupne faze Lige Prvaka i vucarali se po Premirshipu ko Arsenal. Kako se vucarali ????? Pa bili smo u vrhu, malo opali u formi, ali smo drugi bili kad je on dobio otkaz. On je izvlacio maksimum iz ekipe, doslo je do smjene generacijem, ta sezona je najteza za vodit tim. Lako je vodit tim kad ti imas 9 standardnih prvotimaca i dvojicu treba da uklopis. RDM RDM RDM RDM RDM RDM RDM Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214217 Ovo što smo odigrali protiv Uniteda je "totalni fudbal" za ono kako ćemo odigrati protiv Arsenala. hahahaha jedva čekam da to vidim, naravno i novu poplavu riječi kao što su autobus, antifudbal, kukavice itd. Titula je tu, do kraja sezone samo uživat u svemu što se dešava na terenu. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214219 do kraja sezone pola litra rakije pred svaku utakmicu šukurac Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214222 Ako hocemo da gledamo pravi Chelsea protiv Arsenala, morali bi primiti prvi gol, a znamo da se to nece desiti. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214224 Voleo bih da pobedimo sa jednim sutem u okvir gola. I sa 20% poseda. :) Iskreno, uzivam u takvim pobedama. Izgledaju profesionalno i surovo. Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214228 Ja vise uzivam u onima, tipa 6-0, ali ni takve mi pobede ne smetaju! Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214229 jebeš pobedu,ova izjava fabregasa da čeka titulu 27 godina nož u srce kako ih je zakopao ,strašno Prijavi
20. april 2015.11 god. comment_214250 Voleo bih da pobedimo sa jednim sutem u okvir gola. I sa 20% poseda. :) Iskreno, uzivam u takvim pobedama. Izgledaju profesionalno i surovo. To su jebozovne pobjede :D Prijavi
21. april 2015.11 god. comment_214261 Prisjetiti se ove preskonferencije,neprocjenjivo. https://www.youtube.com/watch?v=mrplT__tUxc Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.