Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

Zamislite kada bi 40 hiljada navijaca u isti glas otpevalo "Carefree", ili da samo uzvikuju "Chelsea Chelsea". Pa tacno bi protivnik u panici strpao loptu u svoj gol.

Ma nema od toga ništa, na naše domaće utakmice dolazi gospoda kojima je jedini cilj da budu viđeni. Ima mali dio koji dođu navijati i to je to..

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Vidim da je Mou postigao ono što je htio sa ovom izjavom.

Svatko tko očekuje bolju atmosferu na Bridgeu je idiot. Jedan jedini posjet tom stadionu dovoljan je da svatko iole normalan vidi razloge zašto je tamo stanje takvo kakvo je i nije onaj tip koji je pisao Terryu otkrio toplu vodu.

Svi uspoređuju atmosferu na Bridgeu s atmosferama na stadionima gdje je podrška domaćoj ekipi fenomenalna(Balkan, Turska...)...

A cijela srž problema je u tome da je ogromna razlika u populaciji koja dolazi gledati Chelsea i populaciji koja dolazi gledati recimo Dinamo, Hajduk, Partizan, Zvezdu, Željezničar, Besiktas, Fener...

Osnovni razlog tome je CIJENA KARATA. Na Maksimir, Poljud, Koševo, Marakanu, može doći svatko i tamo je pun kufer mladih navijača, jer najskuplja karta za najskuplju utakmicu ne stoji više od 20-ak eura, dok je neka osnovna cijena karte za neku prosječnu utakmicu možda 5 eura. GODIŠNJA KARTA za najskuplju tribinu na Maksimiru, košta jednako koliko karta za JEDNU UTAKMICU na Bridgeu!!! Na Maksimiru se znači može pogledati 20 utakmica po cijeni jedne u Londonu. Takvu kartu si može priuštiti gotovo svatko pa će na utakmicu doći brdo mlađe populacije koja podiže atmosferu na stadionu ili delikvenata koji dolaze raditi probleme. Na Bridgeu je prosječna cijena karte za bilo koju normalnu utakmicu 80-ak eura i tu zabavu si ne može priuštiti baš svatko. Zato je većina gledateljstva iz viših slojeva društva i u zrelijim godinama života. Tako da ta 2 profila gledateljstva nikako ne mogu praviti jednake atmosfere i glupo je to i očekivati.

Na kraju krajeva ne moramo ići daleko. Evo nam najbolji primjer sad za Maribor. Chelsea nam nije nikad bliže došao i da su se karte mogle nabaviti normalnim putem preko kluba po 30-ak eura išlo bi nas na utakmicu 200 s ovih prostora. Međutim nisu se mogle i mogu se nabaviti jedino na crno, preprodajom od domaćih navijača za minimalno 100 eura po karti. I na kraju nas ide koliko? Ja znam da nas za sad ima 4-5 maksimalno...

Drugi razlog je taj što se gdje god imamo dobru atmosferu može vidjeti da gledatelji ogromnu većinu vremena tijekom utakmice prestoje na nogama i dopušteno im je gotovo sve, dok će vas sa Bridgea izbaciti ako se ustanete  i utakmicu gledate s nogu par minuta. A ako na teren ubacite bilo što ili probate upaliti bengalku, zaboravite više na posjet Bridgeu u ovom životu... 

Zato imamo takvu situaciju da na ovim našim prostorima ljudi idu na utakmicu navijati za momke koji pretežno imaju dvije lijeve, a na Bridge ljudi dođu na miru pogledati vrhunski nogomet...

Baš mi je glupo to što se mora sjedit, treba bar dopustit stajanje na tribinama iz golova.

Zato je u Bundesl Ligi atmosfera odlična jer je dozvoljeno stajanje još je i pivo dozvoljeno na tribinama.

a na ove naše domaće stadione (nzm za hrv,ali za jna) nije potrebno ni plaćati kartu.. tj ako si imalo razgiban možeš preskočiti :D

evo npr kako veliki broj delija uđe na sever..

https://www.youtube.com/watch?v=GrMqn78MXLc

nisu oni jedini, al eto taj snimak da ne bude da sve Grobare stavljam

na stamford bridge dođu bogati kinezi, bogati egipćani da vide salaha kako trčkara pored terena, dođu klinci kojima ćale kupi kartu jer nije pao dva predmeta u privatnoj školi i tako ta raja.. kojima je dati 100€ ništa.. tako da ne očekujte da navijači zagrljeni skaču i pjevaju...
nzm što se ne naprave stojeće tribine, nek postave ogradu za svaki red i to je to

Edi Volter navijač Čelzija, čekao je da počne utakmica protiv Maribora uz kinesku hranu. U testu je video Murinjov lik i uplatio da će Čelzi osvojiti Ligu šampiona...image.jpg?imageId=22083&thumb=1

Požurio je u kladionicu i uplatio 1000 funti na to da će Čelzi osvojiti Ligu šampiona. Dobitak je 6000. 
Sve to jer je na testu koje je došlo u sklopu kineske hrane video Murinjov lik. Bio je to dovoljan znak za ovog navijača londonske ekipe da Čelzi osvaja LŠ.

- To mi je ritual. Sve sam napravio kao inače. Testo mi je ispalo. Podigao sam ga  a onda je uslijedio šok. Murinjov lik zurio je tačno u mene. Na sreću, nisam ga pojeo. Sačuvao sam ga u kuhinji, ali ko zna do kad će trajati - kazao je Edi, kojem je ovo bila najveća pojedinačna uplata u kladionici do sada.

Jednostavno nastavlja da svim trenerima u Premiershipu daje skolske instrukcije iz predmeta koji se zove "Fudbalska taktika i jebatorika" !

sa porodicom

10698595_731639850244898_805481948390020

http://bleacherreport.com/articles/2263995-exclusive-jose-mourinho-turned-down-manchester-united-job-to-return-to-chelsea?utm_source=twitter.com&utm_medium=referral&utm_campaign=programming-UK

Toliko o tome da je Murinjo izludeo kada je čuo da je Mojzi dobio posao u Junajtedu i da se vratio u London da bi se osvetio.

Nemoj im razbijati iluziju ovako drsko. Oni su odbili Josea zbog PONAŠANJA !

čitam nemanjin uvod pred luzerpul u svlačioni i sjetim se onog mourinhovog

bravo za nemanju što se tiče igara, isto tako i što se tiče uvodnog takozvanog motivacijskog govora...

ali za mene je ovo majka svih govora 

http://www.youtube.com/watch?v=wwzUqbdmyhE

ejjj braćellaaa pa gdje ćeš nakon ovog izgubit, i da hoćeš NE SMIJEŠ..kakva maherčina..

volio bi samo da mogu slušati sve te razgovore između mourinha i igrača, medija itd..nevjerojatnu karizmu ima čovjek, i definitivno mi je najdraži trener ikada, gdje god je bio

Bog je,bas sam skoro pustio njegovu kompilaciju i gledao pred spavanje, bas je ono, uvek te iznenadi,ne mozes mu doskociti.

On je primer kako se treba postaviti u zivotu,krenuti,gristi, truditi se, od najnize stepenice doci do one najvece. 

Naklon do poda za sve sto je uradio, sto jest,jest, to mu niko ne moze osporiti. Mogu ga ljudi mrzeti ili voleti,ali uspeh mu niko ne moze osporiti, niti zgaziti. 

Uhvatili su ga na kako gleda tenis,i zamolili za komentar. 

https://www.youtube.com/watch?v=eJ6hv821pBc

Aitor Karanka je nakon odlaska Josea Mourinha u redove Chelseaja, preuzeo vodstvo engleskog Middlesbrougha, a za španjolski ABC dao je vrlo zanimljive izjave vezane uz tri provedene godine na klupi Reala, kada je imao ulogu pomoćnog trenera.

Kazao je kako se nakon svake odigrane utakmice u Championshipu čuje s Portugalcem ne bi li mu Mourinho udijelio pokoji savjet. Za Karanku ne postoji nitko bolji od 51-godišnjeg stručnjaka.

„Mourinho je taktički stotinu koraka ispred ostalih ljudi u svojoj struci. Daleko je najbolji trener na svijetu. U Madridu je napravio revoluciju“, rekao je Karanka i osvrnuo se period proveden u Realu gdje su velike bitke vodili s Barcelonom Pepa Guardiole.

„Da nije bilo Josea, Barcelona bi pod vodstvom Guardiole uzela (tada) novih šest titula.Mourinho je osoba koja je prekinula dominaciju Barcelone“, odlučno je poručio bivši Realovac, nakon čega se dotaknuo jedne od gorućih tema unutar tadašnje 'Kraljevske' svlačionice – Ikera Casillasa.

„Pokazao je (Mourinho) kako misli na dobrobit cijele ekipe. Maknuo je Casillasa s mjesta prvog vratara jer Iker nije bio u formi i na svom najvišem nivou. Kada je Ancelotti stigao na klupu potvrdio je da smo bili u pravu“.

Naravno, nije mogao ostati nijem niti na upit o Zlatnoj lopti i vječnom srazu Cristiana Ronalda i Messija.

„U trenucima kada je Messi preuzeo Zlatnu loptu iz ruku Cristiana Ronalda, smatrao sam kako to nije bilo korektno. Cristiano je najbolji igrač na svijetu, bez dileme. Neobično je da Messi ima četiri Zlatne lopte, a on tek dvije. Na redu je da Cristiano dobije i treću“, poručio je Karanka.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.