Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

Mozda polufinale LP donosi vise novca od osvajanja EL.

Sam plasman u osminu finala LŠ donosi više novca od trofeja LE...

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Voleo bih samo da igramo malo ofanzivnije,jer realno mozemo. Secam se prve utakmice sa Liverpulom,primili smo gol odmah na pocetku i onda ih zdrobili do kraja poluvremena,preokrenuli rezultat,realno popisali se po njima i onda se povukli u drugom poluvremenu,Arsenal smo isekli presingom i nisu znali gde su,a dobili su 3 komada...

Da znam da ne mozemo drugacije da igramo,shvatio bih,ali znam da mozemo i da imamo kadar za to. 

Ali cekamo drugu sezonu,bice bolje.

Pa Adise svi smo ocekivali sezonu bolju od prosla. Prosla sezona s Benitezom i Di Matteom = 1 osvojen trofej od 6 mogucih, trece mjesto u ligi. Ova sezona s Mourinhom = 0 osvojenih trofeja od 5 mogucih, trece mjesto u ligi. U sustini sezona losija od prosle. Uz to smo ostali bez Mate, najboljeg igraca. Igra nam nije napredovala u veznom redu i napadu. U obrani jeste. To je to. Sezona je neuspjesna. Nema tu neke velike filozofije. Nitko nije ocekivao cuda da osvojimo duplu krunu ili nesto, al smo svi htjeli to priznati ili ne ocekivali bar jedan trofej. A taj jedan trofej je mogao ako ista biti FA kup kojem smo pristupili jako neozbiljno i nezrelo.

Prošle sezone smo osvojili 1 trofej od 8

FA Community Shield - izgubili od Man.Citya 3:2
Premier League - 3. mjesto, 75 bodova
UEFA Super Cup - izgubili od Atletica 4:1
UEFA Champions League - ispali u grupnoj fazi
FA Cup - polufinale, izgubili od Man.Citya 2:1
League Cup - polufinale, izgubili protiv Swansea 2:0
FIFA Club World Cup - 2.mjesto, izgubili protiv Corinthiansa 1:0
UEFA Europa League - osvojeno

Ove sezone 0 trofeja od 5

FA Cup - ispali u osmini finala od Citya 2:0
League Cup - ispali u četvrfinalu od Sunderlanda 2:1 na produžetke
UEFA Champions League - polufinale, ispali od Atletica 3:1
UEFA Super Cup - izgubili na penale od Bayerna
Premier League - vjerojatno 3., trenutno 78 bodova, vrlo vjerojatno na kraju 84 boda

Za mene je ova sezona uspješnija, siguran sam da bi s Mourinhom osvojili makar ono klupsko svjetsko prvenstvo, a i ove sezone imamo već sada 3 boda više nego prošle, a vjerojatno će biti i 9 bodova više nego prošle, ove godine smo 'skinili' sve velikane engleskog nogometa.. Naravno da bi svi voljeli trofej, ali meni je ovo za prvu sezonu sasvim dovoljno, naredne očekujem trofej.

Sve jace glasine da Mou hoce Kurtavog na golu od naredne sezone i da se ne bi trebali iznenaditi ako proda i Hazarda ali i Oscara.

Pored Coste, najnovije glasine su da ide i po Varanea.

• Autor

Prošle sezone smo osvojili 1 trofej od 8

FA Community Shield - izgubili od Man.Citya 3:2
Premier League - 3. mjesto, 75 bodova
UEFA Super Cup - izgubili od Atletica 4:1
UEFA Champions League - ispali u grupnoj fazi
FA Cup - polufinale, izgubili od Man.Citya 2:1
League Cup - polufinale, izgubili protiv Swansea 2:0
FIFA Club World Cup - 2.mjesto, izgubili protiv Corinthiansa 1:0
UEFA Europa League - osvojeno

Ove sezone 0 trofeja od 5

FA Cup - ispali u osmini finala od Citya 2:0
League Cup - ispali u četvrfinalu od Sunderlanda 2:1 na produžetke
UEFA Champions League - polufinale, ispali od Atletica 3:1
UEFA Super Cup - izgubili na penale od Bayerna
Premier League - vjerojatno 3., trenutno 78 bodova, vrlo vjerojatno na kraju 84 boda

Za mene je ova sezona uspješnija, siguran sam da bi s Mourinhom osvojili makar ono klupsko svjetsko prvenstvo, a i ove sezone imamo već sada 3 boda više nego prošle, a vjerojatno će biti i 9 bodova više nego prošle, ove godine smo 'skinili' sve velikane engleskog nogometa.. Naravno da bi svi voljeli trofej, ali meni je ovo za prvu sezonu sasvim dovoljno, naredne očekujem trofej.

Za prošlu sezonu sam zaboravio Community Shield, znači 1 od 7 smo osvojili.

Ne može biti nikako 1 od 8, jer 8 trofeja nije bilo u igri. Ne može igri u jednoj sezoni biti trofej Lige prvaka i Europa lige, tj. da se oba osvoje. To se računa kao jedan trofej.

Dugo sam se kanio da napišem jedan ovakav post. Ipak sam odlučio da sačekam sami kraj sezone, gdje se stvari sumiraju i ocjenjuju, pa evo bolje je da to sada uradim.

Dakle, ako govorimo o igri ekipi i pristupu managera mislim da moramo podijeliti sezonu na prvi i drugi dio. Prelomnica je po mom mišljenju bila utakmica protiv Sunderlanda u Capital One kupu (poraz 2:1). Već u sljedećoj, gostovanje Arsenalu (0:0), vidjele su se zamišljene promjene i sve je krenulo u jednom drugom smjeru. Ipak, smatram da ono što je Jose zamišljao treba tražiti u prvom dijelu. Isto tako treba se zapitati zašto to nije funkcionisalo i zašto se moralo od toga odustati. Dio odgovora ponudio je sam manager:

"I made the decision to stop that evolution in the style and philosophy of play and went in the direction where I felt it was the only way, with this team and these players, we could get results," said Mourinho. "I adapted. The team became more strategic and less intuitive from a certain point of the season because we went for results.

"There was a moment that I felt this Premier League was so dangerous; that the big risk for every one of the big teams was to be out of the top four."

Od ovoga trenutka pa nadalje u 32 utakmice Chelsea u njih 19 nije primio gol. Naravno, to se odrazilo i na napadački dio gdje nismo mogli probiti nekoliko 'manjih' timova i zbog toga vrlo vjerovatno izgubili titulu. Taj prvi dio sezone bio je pokušaj da se uvede ono što ja vjerujem da ćemo gledati naredne sezone: jak presing prema naprijed, čvrsta igra na sredini terena, oduzimanje lopte i brza transformacija prema golu. Za ovo nam je ove sezone falilo nekoliko krucijalnih igrača, jedan od njih je doveden u zimskom prelaznom roku i biće kamen temeljac za ono što sigurno slijedi. Također, dosta turbulencija se kreiralo oko sudbine Mate, koliko god je Jose pokušavao da umiri situaciju nije u tome do kraja uspio i stvari su se odrazile na ekipu. Ne dešava se često da se na tako prisilan način morate riješiti igrača kojeg ste željeli zadržati i uklopiti ga u svoj tim. Međutim, desilo se to što se desilo, što se čak djelimično pozitivno odrazilo, jer je tim počeo disati lakše i rasterećenije. Fine su se pare zaradile na Kevinu De Bruyneu isto tako. Dovedena su dva igrača od kojih tek naredne sezone očekujem eksploziju iako su obojica već pokazali neke jako dobre naznake.

Da bi ovakva igra uspjela nedostajala nam je, pored navedenog, i efikasna realizacija. Često puta smo imali situacije gdje smo uzeli loptu protivniku na njihovoj polovini i umjesto da se sjurimo prema golu, mi je prodamo još jeftinije, ili promašimo zicere. To je razlika u odnosu na prvu Joseovu eru, kada su Duff, Cole, Robben i ekipa pokazivali letalan instinkt kad se kreira takva prilika. Sada se previše drka lopta, uputi se pogrešan zadnji pas, ili jednostavno promašimo čistu šansu. Falio je dosta taj pravi napadač. Ubica pred golom. Neko ko je u stanju da unosi nemir među protivničke odbrambene igrače, da primi loptu prsima, zagradi se, da ih razbaca.. Svejedno je kako se zove taj igrač, jel Diego Costa, Cavani, jel to Lukaku, potpuno je nebitno. Jedino što je sigurno jeste da nam nedostaje taj igrač. Eto'o-u je trebalo pola godine da uhvati neku formu, Torres je previše nekonstantan bio ove sezone, a Demba nema tu klasu u sebi.

Drugi dio sezone ne trebam previše opisivati. Konsolidirali smo odbranu, povezali linije i počeli graditi svoj uspjeh od toga. Definitivno su Azpi, Terry, Cahill i Bane bili naši najbolji i najkonstaniji igrači. Hazard je odskakao od ekipe prema naprijed, nosio je tim u mnogim mečevima i osvajao nam bodove svojim bravurama. Ne treba pustiti takvu klasu, treba smiriti strasti.. Jasno da njemu nije odgovarala ova varijanta koju smo igrali drugi dio sezone. Nije imao ispomoć beka, borio se sam nerijetko i protiv trojice, četvorice, a još je uz to morao pomagati u odbrani. Ja razumijem njegovu frustraciju iako je nije trebao javno iznositi. Dakle, do polufinala LP nas je dovela ova Joseova odluka i implementacija iste u stvarnosti. Budite sigurni da onakvu disciplinu, koncentraciju i živce u odbrani nije lako zadržati kroz 90 minuta. Pogotovo kada vas iznova napadaju osice poput Suareza, Cavanija i ostalih. Tako da možemo biti jako zadovoljni kada se uzme sve u obzir, na kraju nas je ipak samo jedna jedina utakmica dijelila od finala Lige Šampiona. Velika je šteta što nismo uspjeli, bila bi to svojevrsna nagrada za trud i borbu cijele ekipe, ali posebno gore navedenih igrača.

"For a transitional season, to arrive where we did is very good," . "We are ready for the improvement we need for next season."

Najviše upitnika u ovoj ekipi leži u njenom najvažnijem dijelu - sredina terena. Ramires je, prema svojim mjerilima i načinom na koji nas je navikao proteklih godina, odigrao ispodprosječnu sezonu. Previše ishitrenih poteza kojima poništi sav trud napravljen, pa ako hoćete i previše tih suspenzija. Ipak, ne treba sumnjati da će ovaj momak biti tu naredne sezone, a ja vjerujem izaći još bolji iz ove loše forme. Ono što bih ja volio vidjeti jeste Ramires u formaciji 4-3-3 kao jedan od tri vezna igrača. Objasnit ću dole niže njegovu ulogu u tome. Matić u cijeloj priči jedini nije upitnik, i kako sam rekao, samo neka nastavi u istom stilu, bit će važan kotačić ekipe dugi niz godina.

Upitnici se zovu: David Luiz, Lampard, Mikel ? Imam osjećaj da će barem jedan od navedenog trojca morati napustiti tim. Sva tri su imali i dobrih i loših utakmica. Ja lično bih teška srca presjekao i pustio Obija, koji mi je ultra drag momak i igrač, i nema boljeg čovjeka kada hoćete zabetonirati pristup svom golu (što ga možda i ostavi u timu dogodine), ali je od navedenog trojca najslabija karika, a usput bi oslobodio mjesto za nekog mladića iz naše škole koji može kvalitetno odigrati ponekad.

Od Schürrlea i Williana kao krilnih igrača očekujem još jaču, bolju, efikasniju drugu sezonu. Pogotovo ovaj drugi pokazuje nekada sjajne naznake, ali nikako da se oslobodi do kraja i pokaže muda. Mora biti odlučniji. Oscar je jako čudnu godinu imao. Od našeg najboljeg igrača u tom prvom dijelu, pa do potpunog nestanka u drugom. Razočarao sam se i ja u njega. Momak posjeduje očigledan kvalitet, ali se pogubio, počeo je na terenu da bježi od lopte, da samo prebacuje na Hazarda, nije ništa iskreirao i jedan je od najvećih krivaca zašto nismo one manje protivnike uspijevali probiti na vrijeme. Kritike na njegov račun su apsolutno opravdane, ali naravno u granicama normale, što kod nas jebiga nije moguće pošto su uvijek ide iz jedne krajnosti u drugu. Ako dovedemo veznjaka na ljeto, njegovo će mjesto među 11 biti kompromitirano. 

Što se managera tiče, ja sam apsolutno od prvog trenutka uz Josea. Podržavam njegove odluke, izjave, sa velikom većinom se slažem. Mislim da odlično vodi ekipu. Ova sezona je bila jako dobra. Nije bila sjajna. Realno, mogao se uzeti makar jedan trofej, zaslužili smo to nekim partijama gdje smo pokazali sjajnu igru. Velika šteta i za ove mladiće da nismo uspjeli u tome. Ipak, treba reći da smo u zadnje dvije sezone ispadali iz utrke za titulu u decembru. Ljudi moji, u decembru. Vi kao da ste zaboravili. Kaže ovaj 'prošle godine bili treći, evo i sad ćemo'. Da, površni gledalac bi rekao tako. Samo što smo se prošle sezone borili svim silama za tu treću poziciju, na prvu nismo mogli ni pogledati koliko je daleko od nas bila. A sada se borimo do zadnjeg kola vjerovatno za titulu, treće će nam mjesto biti utješna nagrada. Ovo je ogromna razlika. Isto tako od tima koji je igrao Evropsku Ligu postali smo polufinalista LŠ. Mislim da je napredak evidentan. Al dobro, navikao sam na svakakve postove, zato sam i sačekao kraj da zapišem svoja razmišljanja. Uzalud bi se bilo prepirati.

Za kraj sam ostavio još očekivanja od prijelaznog roka. Moje neke lične želje su napadač, vezni i lijevi bek. U prijevodu neka to budu Costa, Barkley i Luke Shaw. Volio bih da dogodine probamo sa 4-3-3. Imali bi fenomenalne bekove u Daveu i Shawu, stravično pokretan, brz i jak vezni red u Matiću, Ramizu i Barkleyu, te ultrajeben napad sa Edenom, Salahom i Costom. U rotaciji igrači poput Baneta, Luiza, Lampsa, WIlliana, Schürrlea, Oscara, Lukakua.. Mislim da je ovo ekipa koja bi otišla jako jako daleko u svim takmičenjima pod vodstvom jednog i jedinog - Josea Mourinha. 

To su moje želje i snovi, a sad šta će se dogoditi ostaje da vidimo. Kako god bilo, naredne godine svim silama napasti Premiership, tog trofeja sam se jako zaželio.

Neću mu ništa prigovoriti, rekao sam da želi u dvije sezone barem Premiership da osvoji, tako da ima još godinu fore kod mene.

Potrebne su promjene u ekipi, treba se riješiti Boasovog i Benitezovog smeća, prije svih mislim na Torresa, Dembu i najgoreg od svih Oscara, zatim maknuti Mikela i Colea koji su loši i dovesti neke zamjene za njih i pokušati Diega Costu na ljeto zakaparit. Hazarda treba prizemljiti i naučiti timski igrati, previše solira i blesira se. Zadovoljan sam Matićem, Schurrleom, Willianom i manje više obranom i Cechom, ostalo može se popraviti

Iako nema trofeja ove sezone, mislim da su rezultati najbolji što su mogli biti, ne vjerujem da bi netko s ovim rosterom više uspio, pogotovo u Premiershipu. Ne sumnjam u Mourinhove kvalitete, lijepo će složiti ekipu po svojem guštu i bit ćemo opet na vrhu

Želje za ljeto? Costa, Khedira, Varane, Shaw i neki surprisse transfer možda

Lukakua ne želim gledati u Chelseaju, nek je on zabijao u malom Evertonu, ne treba nam, ima i boljih solucija

Lukakua ne želim gledati u Chelseaju, nek je on zabijao u malom Evertonu, ne treba nam, ima i boljih solucija

Everton je veći klub od Čelsija. :D

Ako je tacno ovo da je napao Salaha i Matica u svlacionici (a mislim da nije ) nek pakuje polako Mou kofere ,od familije oce da napravi razdor u klubu :D 

Ako je tacno ovo da je napao Salaha i Matica u svlacionici (a mislim da nije ) nek pakuje polako Mou kofere ,od familije oce da napravi razdor u klubu :D

Verujem da nije.

Ali ako jeste, pa dobro, neka je zadovoljan Vilijanom (nikad konkretan), Oskarom (loš već mesecima) i Ramiresom (ima više suspenzija nego preciznih dodavanja, o golovima da ne pričam).

Ma oni su glavni krivci, nisu ni 4 puna meseca u klubu. Hljeb ih jebo. Jedna loša utakmica i novinari odmah gledaju kako da naruše harmoniju u klubu koja se stvarala čitave sezone.

Iz iskustva sa Sportsmailom, odgovorno tvrdim da je ovo istina.

Pa šta ako ih je napao? Svako ima drukčije metode rada. Poslušajte malo trenera Vrbanjuše, popularnog Bracu, kako im skoro pa mater jebe na poluvremenu.

Mislite ako su profesionalci i zarađuju xy hiljada eura sedmično, da se niko na njih ne smije izgalamiti?

• Autor
Jel Mou i u jednom trenutku skupio muda pa samog sebe napap pogledavsi se u ogledalo. I on dobar dio krivice snosi za ovakvu sezonu, a ne igraci koji su ovdje ni 4 mjeseca.

Iz iskustva sa Sportsmailom, odgovorno tvrdim da je ovo istina.

Pa šta ako ih je napao? Svako ima drukčije metode rada. Poslušajte malo trenera Vrbanjuše, popularnog Bracu, kako im skoro pa mater jebe na poluvremenu.

Mislite ako su profesionalci i zarađuju xy hiljada eura sedmično, da se niko na njih ne smije izgalamiti?

Mourinho po nikakvom osnovu ne može svoj bijes zbog neosvojenog trofeja iskaliti na Salahu i na Matiću koji su tu novopridošlice. 
Umjesto da je uzeo Oscara uza zid pa ga išamarao skupa sa Ramiresom i Torresom. 
Iako ja ne vjerujem da je ovo istina, ali ako je onda se Mou malo pogubio u svojim metodama... 

Nije im jebo mater, samo malo zagalamio. I to je nacin rada. Treba vidjet kako ko reaguje. Znamo i mi i Mou da je matic nas najbolji vezni, nisam detaljno pratio tekmu al sam cuo da je imao u prvom poluvremenu par gresaka.

A sto sebi ne jebe mater sto nam je usrao sezonu ,sto je prodao Matu i poslao na pozajmicu LUkauka 

Poceo mi je ic na kurac sa njegovim glupostima ,sto se Benitez,RDM,AVB nisu zalili na igrace a imali su i slabije sastave u prosle dvije godine,no on sere po igracima umesto da ih podrzi .

Gotivio sam ga ranije kao caleta ali odkad se vratio kod nas skroz drugaciji covjek . 

A sto sebi ne jebe mater sto nam je usrao sezonu ,sto je prodao Matu i poslao na pozajmicu LUkauka 

Poceo mi je ic na kurac sa njegovim glupostima ,sto se Benitez,RDM,AVB nisu zalili na igrace a imali su i slabije sastave u prosle dvije godine,no on sere po igracima umesto da ih podrzi .

Gotivio sam ga ranije kao caleta ali odkad se vratio kod nas skroz drugaciji covjek . 

CUj usrao sezonu? Pa jarane mi  od Ancelottia ne licimo na nikakav tim. Mou je polako poceo popravljati sve. Svi se pribojavaju Chelsea, smatraju ih najjacim timom u engleskoj.

Mi jesmo osvojili sa Di Matteom LP i Kup, pa sa ovim klocem EL al realno, u EL smo od sviju jaci 15 puta bili a i tu nas je sreca pomazila. Benfica je bila bolja, a kako smo LP osvojili zna se, sudjena bila nema drugog objasnjenja.

Ove godine napokon smo se borili za titulu u ligi, zaboravio sam kakav je osjecaj.

@ivanovicu2.

Ja nisam nigdje nikada vidio da se Murinjo kako ti kažeš "sere" po svojim igračima. Ako igrač igra loše i ako pogriješi, sigurno ga neće podržati nego mu ukazati na pogreške. Valjda trener ima puno pravo i autoritet da zagalami na svoje igrače. Oni su tu da igraju kako im se kaže. Oni za svoje igre odgovaraju njemu. Trener odgovara nadređenima.

Oscar je priča za sebe. Niko nije mogao pretpostaviti da će od onako važnog igrača u prvom postati tako nevažan u drugom dijelu sezone. Zato je kasnije i preselio na klupu. Siguran sam da je imao dobrih razgovora sa Murinjom u vezi igre. Nije ni on cvjećka niti ima poseban status.

Tebi je možda krivo što se protivio Banetovoj igri jer je Bane tvoj zemljak, ali navikni se.

Ja sam prijatelju rekao, da smo imali Matu do kraja sezone imali bi mnogo veće i realnije šanse da budemo prvaci ali ko je mogao pretpostaviti da će Oscar onako drastično pasti iz forme. Tako smo izgubili ne jednog, nego dva AMF igrača. Zato i jest morao promijeniti stil igre, povući igrače itd. Ostali smo bez kreativca u napadu. 

Ne bih krivio Murinja, neke stvari se jednostavno nisu poklopile, nije se odigrali kako se zamislilou par utakmica, pojedini igrači su razočarali. Jedan od njih je Oscar u kojeg sam od svih najviše razočaran, a vjerujem mnogi ovdje i na forumu a i van ovog foruma.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.