1. maj 2014.12 god. comment_173629 Za prvu sezonu ja sam vise nego zadovoljan,a svi koji pricaju kako Mourinho ne zna igrati fudbal pa ne moze Mou mesto igraca da kreira napad,ali zato moze da u odbrani svede greske na minimum.Kad stigne Costa koji svaku utakmicu igra kao da mu je poslednja u zivotu bice to siguran sam mnogo bolje. Što smo i sinoć vidjeli :D Prijavi
1. maj 2014.12 god. comment_173632 Nije meni krivo što nećemo osvojiti nijedan trofej nego način na koji mi igramo. Protiv bilo koje malo jače ekipe bunker, protiv slabijih ne možemo probiti bunker. Da kojim slučajem Mourinho ode na kraju ove sezone ne bih nimalo žalio. Bilo koji trener koji bi došao teško da bi igrao defanzivnije nego što sad igramo. ČINJENICA JE DA MOURINHO NE ZNA IGRATI OFANZIVNO. U Wisyevom stilu: Kad sam ovo vidio prestao sam čitati. Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173658 Chelsea ove sezone u PL - 69 golova Manch. City ove sezone u PL - 93 gola (utakmica manje) Liverpool ove godine u PL - 96 golova :D Chelsea ove sezone u PL - 69 golova BEZ NAPADČA Man. City ove sezone u PL - 93 gola sa 4 napadača Liverpool ove sezone u PL - 96 golova sa 3 napdača Prijavi
2. maj 2014.12 god. Autor comment_173691 Bez obzira na sve, ovo će zasigurno biti neuspješna sezona. Bez iti jednog trofeja, mora biti neuspješna za klub kao što je Chelsea gdje su ambicije velike i gdje se ogromni novci troše. Pogotovo kad vidim da je ManU osvojio onaj Community Shield u najgoroj sezoni u zadnjih 20 godina. Pa eto i oni takvi osvoje onaj polutrofej, a mi ništa. A što je najgore od svega nisam vidio da je Chelsea u ovoj sezoni koja je evo na pragu svog kraja uspio da stvori neki stil igre. Igra nam je ista od odlaska Carla Ancelottija - sve ide na silu, prepuštanje inicijative protivniku, obrana i to. Nijedan normalan navijač ne bi trebao biti zadovoljan, jer nismo dobili trofeje - haj dobro, ali to što nismo dobili ni prepoznatljiv stil igre ili njegove obrise za početak e to je već problem. Da je bio koji trofej, nitko se ne bi žalio, ali ovo je jedna velika nula. Za mene su greška posudba Lukakua i prodaja Mate. Koliko god mi i vi govorili da Mou tu nije ništa kriv on je toliki autoritet da je istinski želio zadržati obojicu zadržao bi ih. I tu je kraj priče. Znači za mene Mou nema ove sezone prolaznu ocjenu. Bilo je utakmica u kojima je oduševio - a to su one tekme u Premiershipu protiv ekipa iz TOP7 pozicija (sem Evertona). Tu je baš oduševio, ali globalno gledano sezona se ne može nazvati uspješnom. Jedini kad bi se osvojio Premiership, ali male su šanse. Mou će morati nešto mjenjati iduće sezone, valjda je svima jasno. Nije to samo ni do napadača što neki kažu, pa po meni je kriminalno stalno forsiranje Oscara i Ramiresa koji kvare svaki pokušaj nešto malo tečnije igre. Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173696 Preso je na 442 a nije ni probao 4231 - onako kak znamo najbolje. Igrao skoro 70 minuta 4 2 3 1 Nije meni krivo što nećemo osvojiti nijedan trofej nego način na koji mi igramo. Protiv bilo koje malo jače ekipe bunker, protiv slabijih ne možemo probiti bunker. Da kojim slučajem Mourinho ode na kraju ove sezone ne bih nimalo žalio. Bilo koji trener koji bi došao teško da bi igrao defanzivnije nego što sad igramo. ČINJENICA JE DA MOURINHO NE ZNA IGRATI OFANZIVNO. Idi šćipaj prištiće bolan. @Kae Nemamo obrise igre a šes puta smo čvršća ekipa nego prethodnih godina kad je svaka fufa dolazila na Bridge da uzme bodove. Obrise igre ti nema United koji je očajan u oba smjera. Sezona nije uspješna ali idemo uzlaznom putanjom. Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173701 Znači za mene Mou nema ove sezone prolaznu ocjenu. Prolazna ocjena svakako, ali ipak nije odličan (5). ;) Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173716 Ja svakako dajem prolaznu ocjenu Mourinhu. Prošlih sezona smo se sramotili i kao što kaže Dvanaesti, svi su dolazili na SB da uzmu bodove. Ove sezone su sa SBa odlazili praznih gaća. Malo nam je falilo da budemo prvaci iako se nisam nadao da ćemo se boriti za titulu, došli smo do polufinala lige prvaka iako sam mislio da će nam četvrtfinale biti najveći uspjeh. Mi smo svakako osvijetlili obraz engleske lige i pokazali da smo jaki te da ćemo sljedeće sezone, sa par pojačanja biti strah i trepet za protivnike. Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173717 Kad se sezona zavrsi napisacu malo opsirniji post,istina ova sezona jeste bez trofeja a imali smo priliku uzeti premiership samo da smo dobili jednu od manjih utakmica,najveca greska mu je ta sto je prodao Matu jer je ostao na igracima koji nisu u stanju napraviti sansu kao Mata,previse se oslanjao na Oscara koji je zaista na pocetku sezone igrao bolje nego Mata ali nakon sto je prodao Matu tu je nestao Oscar.Vjerujem da ce biti sledeca sezona bolja u smislu osvojenih trofeja. Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173721 Prolazna ocjena to znaci dovoljan (2) ili? Moje misljenje je da Mou je obavio dobar posao, jer sjetimo se prethodne dvije sezone gdje smo bili u Premiershipu koje je po meni najbitnije nase natjecanje i uvijek sam za osvojiti to natjecanje nego iti jedan europski trofej. Europa takodjer smo odigrali zadovoljavajuce zao mi je samo tog zadnjeg poraza pogotovo jer se dogodio na SB-u, zato me samo to malo grize, ali po meni to se ne bi mozda ni dogodilo da Hazard nije bio neodgovoran, i Eto'o napravio jako glupi prekrsaj, vjerujem da bi tekma otisla u drugom smjeru. Kad pogledamo pojacanja osim Matica (steta sto je dosao na polusezoni sto od ljeta nije bio s nama), Williana (za kojeg jos nisam siguran, ocekujem puno vise sljedece sezone od njega), Salaha (o kojem ne mogu suditi, da ima potencijala ima, radnik je sto mi se jako svidja, takodjer naredne sezone cemo vidjeti sto ce taj momak pruziti) po meni su ostali osrednji igraci nisu to neke klase, i zato se nadam da ce Mou ovo ljeto sloziti momcad po svom ukusu prvi se spominju Vidal i Diego Costa, Zouma dolazi i nadam se da se vraca Cortouis. Ako postoji koja trampa za Oscara ja bi ga odmah mjenjao npr. za Tonija Kroosa, samo zamislite Matic-Vidal-Kroos-Hazard-Willian(Salah)-Diego Costa vjerujem da je bi to bila Mourinhova momcad po njegovom ukusu. Sto se tice Hazarda vidim da ga je Mou kritizirao sad je pitanje kako ce se Hazard postaviti, ako bude zelio ici neka ide vrata su mu otvorena po meni, a tad Reusa ne bi smjeli propustiti jer vjerujem da ce taj za razliku od Hazarda ginuti za momcad i nece npr. kao Hazardu protiv Atletica igrac mu uci u ledja, ipak je momak njemac. Meni ja Hazard jako drag igrac vrhunski znalac i sve, koji mora shvatiti da je momcad na prvom mjestu, bilo bi mi zao da ode, ali ovaj pristup mu nije potreban i to nam nije potrebno imati takvog igraca u klubu. Cilj je sljedece sezone osvojiti ligu, i znam da Mourinho sam to zna, i vjerujem da ce sve napraviti da uradi to. Prijavi
2. maj 2014.12 god. Autor comment_173749 Pa evo ja da povučem jednu paralelu s prošlom sezonom. Prošle sezone su nas vodila dva trenera - Roberto Di Matteo i od kasne jeseni FSW (Benitez). U toj turbulentnoj sezoni smo uspjeli osvojiti trofej - Europa ligu i završiti treći u ligi. Ove sezone nas je vodio jedan trener - Jose Mourinho koji nas je preuzeo krajem petog mjeseca i koji je imao puna tri mjeseca da dovede koga treba od igrača, pogotovo dobrog, mladog i agilnog napadača. U toj sezoni koja se trebala planirati, jer nije bila turbulentna kao prošla kada su nas vodila dva trenera, stvari stoje sljedeće - niti jedan jedini trofej i opet ćemo izgleda završiti treći u ligi. Znači prošla sezona je uspješnija za jedan trofej, i to ne bilo kakav trofej. E sada uz to smo prodali Matu, našeg najboljeg igrača, jer se neviđena hajka povela na njega oko neke njegove tzv. limitiranosti, ''slabosti u obrani'', onda prodao se Kevin De Bruyne i tuga - Lukaku iznenada posuđen. Što se igre tiče ruku na srce da se ne varamo sekunde, igramo isto od 2011. godine, sve na silu nešto, a ništa se ne mjenja. Istina, Mou je obranu doveo do savršenstva, ali čak i takva obrana zna kapitulirati protiv manjih ekipa, a i protiv Atletica vidjeli smo. Znači obrana još može napredovati, bez obzira šta mislili. A sredina i napad ne da nam nisu napredovali, al u najmanju ruku su ostali isti, a uz odlazak igrača kao što je Mata čak i stagnirali. Znači nikako ne mogu biti zadovoljan sezonom, jer kad već nismo osvojili trofej čovjek očekuje da se nešto radi u Chelseaju da se stvara neki stil igre. E ono što me najviše zabolilo od svega. Kad je AVB preuzeo klub, jako je loše urađen ljetni prelazni rok. Jako jako loše, dosta je starih igrača ostalo. I onda dolazi RDM i samo smo srcem i trudom osvojili Ligu prvaka igrajući u tom trenutku s tim igračkim kadrom i s tim stilom igre jedino kako smo mogli - OBRANU. I šta se od tada promjenilo? I dan danas dvije godine poslije mi igramo isto - OBRANU, jer s ovim igračkim kadrom i stilom igre drugačije i ne možemo. To nam donosi pobjede ,Liverpool - City - Arsenal i sve to stoji. Ali žalosno je ovako ako ćemo nastaviti. Jer druge ekipe su u međuvremenu dobro napredovale, a primjer su vam Atletico i Borussija. Pa shvatio bih ja da smo mi Everton ili tako nešto, ali mi imako i novčane i trenerske kapacitete da budemo bolja ekipa koja se neće morati konstantno braniti čitavu tekmu i čekati kontra-napad. Mou mi je najdraži trener svih vremena, najbolji taktičar je na svijetu bio i ostao, zaslužuje dugiiii niz godina da bude u nas jer voli ovaj klub, ali tako ga slijepo braniti nije OK. On mora neke stvari mjenjati, a nama treba jedan vezni red koji će dominirati, ne u smislu jebene tika-take, nego bar da bude ako ne vrhunski, onda odličan. Mi nemamo odličan vezni red ni blizu. Previše je oscilacija. Možda vas zadovoljavaju ti neki igrači tipa Oscar i Ramires, ali meni je zabrinjavajuće što su takvi igrači u prvih 11 Chelseaja, znajući kakve smo sile nekad imali na tim pozicijama. Prijavi
2. maj 2014.12 god. comment_173854 kad mi neko kaze da ekipe na sbu vise ne dolaze po bodove a upravo nas dva poraza na sbu kostala dva trofeja :( Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173878 kad mi neko kaze da ekipe na sbu vise ne dolaze po bodove a upravo nas dva poraza na sbu kostala dva trofeja :( Crv srušio glavne argumente svih Mourinholjupca. :D Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173882 kad mi neko kaze da ekipe na sbu vise ne dolaze po bodove a upravo nas dva poraza na sbu kostala dva trofeja :( To se može na dva načina reći, može se reći i da nas je ''loša'' igra u gostima koštala trofeja (Aston Villa, C.Palace, Newcastle, Stoke) Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173884 kad mi neko kaze da ekipe na sbu vise ne dolaze po bodove a upravo nas dva poraza na sbu kostala dva trofeja :( Pa ne dolaze na SB po bodove nego da nam izbijaju trofeje. :D Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173911 S jedne strane, složićemo se da je sezona neuspešna iz prostog razloga što klub kao što je Chelsea ne može sebi dozvoliti da završi sezonu bez trofeja (ako završi a velike su šanse). Pogotovo ako je na klupi Mourinho, sezonu sa Grantom ne računam mada je i on uradio više nego što se očekivalo od njega. Mou je imao dosta grešaka... Prvo Lukaku, imaš napadača u svom dvorištu i pošalješ ga na pozajmicu. Zatim, fokusirao se samo na Runija jer je mislio da će uspeti da ga dovede i na kraju kad nije uspeo dolazi Eto'o. S konja na magarca. Zatim Mata, ali ne toliko odlazak najboljeg igrača prethodne 2 sezone koliko razlog za njegov odlazak. ''Oteraš'' čoveka jer se ne zalaže dovoljno za ekipu i ne igra odbranu, a podrediš sve Edenu (glavnoj zvezdi, koji nas je istina vukao dobar deo sezone sam) koji nije ništa bolji po tom pitanju i koji te sjebe u najvažnijoj utakmici jer 2 gola idu na njegovu dušu. Na stranu to što nam je Mata itekako nedostajao u utakmicama u kojima se protivnik brani. Da budem iskren i pošten do kraja, i ja sam podržavao tu odluku Mourinha kao i sve njegove odluke ali sad vidim koliko sam neiskusan, naivan, kako god. S druge strane, možemo biti zadovoljni borbom za titulu do samog kraja i polufinalom LŠ ako se uzme u obzir ko igra u napadu (u poređenju sa konkurentima u EPL recimo), ko igra na sredini, koliko nam znači Matić i kako Mou nije mogao računati na sve igrače u LŠ (opet naravno njegovom greškom, ne našom sigurno). Znamo valjda svi za Jozinu drugu sezonu, a saznaće i ostali ako već ne znaju (mada sam siguran da znaju i da zato ovoliko ''laju''). Meč sa Atleticom... Šta reći osim da su nam ljudi očitali lekciju ? Ili valjda Simeone Mourinhu. Samo ću reći Azpilicueta na krilu i to je to. Kompletna odbrana podbacila, to je najbolje objašnjenje. Mou podbacio, ni to nije loše reći kao ni to da je Mou sigurno svestan kako i zašto je podbacio. Idemo dalje... Bog na nebu, Jose na zemlji. Hazard na terenu nadam se, inače... Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173914 Pogledajte malo unazad pa ćete vidjeti da su nas City, Arsenal, Liverpool, United silovali na SBu. Toga više nema. Vjerovatno su neki očekivali čuda ove sezone i odmah, hajmo kriviti Mourinha. Prijavi
3. maj 2014.12 god. Autor comment_173935 Pa Adise svi smo ocekivali sezonu bolju od prosla. Prosla sezona s Benitezom i Di Matteom = 1 osvojen trofej od 6 mogucih, trece mjesto u ligi. Ova sezona s Mourinhom = 0 osvojenih trofeja od 5 mogucih, trece mjesto u ligi. U sustini sezona losija od prosle. Uz to smo ostali bez Mate, najboljeg igraca. Igra nam nije napredovala u veznom redu i napadu. U obrani jeste. To je to. Sezona je neuspjesna. Nema tu neke velike filozofije. Nitko nije ocekivao cuda da osvojimo duplu krunu ili nesto, al smo svi htjeli to priznati ili ne ocekivali bar jedan trofej. A taj jedan trofej je mogao ako ista biti FA kup kojem smo pristupili jako neozbiljno i nezrelo. Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173936 Pa sto nisi rekao da ti je draze osvajat EL nego igrati polufinale LP. Prijavi
3. maj 2014.12 god. Autor comment_173940 A tebi je sezona uspjesnija ako ne osvojis nista a igras polufinale LP gdje ispadnes, nego sezona u kojoj osvojis EL? Meni nije izvini. Mozda polufinale LP donosi vise novca od osvajanja EL al ako cemo se tom logikom voditi onda je Arsenalova svaka sezona uspjesna jer finacijski dobro isposluju, nemaju dugove ni minuse ali nemaju ni trofeje koji pored prestiza donose i dodatni novac. Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173942 Cae ako je ispadanje u grupnoj fazi LP da bi se osvojila EL uspjeh onda neka hvala. Ajde da nismo bili u LP pa osvojili Europsku pa ajde to je super. Ovako smo imali ambicije u LP, otresoše nas u skupini ko slinu i eto onda na guzove osvojili EL. Ne znam, meni je nekako draže da ljudi na nas računaju kao prijetnju za osvajanje Lige prvaka, nego da ispadnemo u grupi. A što se tiče igre. Prošle sezone smo bili totalno neprepoznatljivi u većini utakmica bezidejni, ko muhe bez glave. Ove sezone se vidi disciplina i čvrstoća u igri. Obrana je ključni faktor momčadi, ali dogodine će se i to ublažiti kad Mou posloži kockice i kad dovede karike koje mu fale. Iako karika koja nam je u LP falila na sredini je trenutno u momčadi, ali bez prava nastupa. Prijavi
3. maj 2014.12 god. comment_173943 Ove godine nam je tim TOP4 u evropi. Prosle godine nismo bili ni u top16. Nema pehara al makar se mozemo nadati sljedece sezone kad vidimo koliko smo se popravili za 1 godinu. Prijavi
3. maj 2014.12 god. Autor comment_173944 http://www.mozzartsport.com/vesti/bas-je-poseban-murinjo-prvi-put-ostaje-bez-trofeja-priznao-da-su-mu-poslednje-cetiri-godine-najgore-u-karijeri/75584 Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.