3. oktobar 2020.6 god. comment_303808 Pa tesko je bilo kroz sredinunjer su im i napadaci pokrivali prostor u sredini i skupljali su. Zato je bilo skoro pa nemoguce kroz sredinu pa je lopta morala ici na stranu. Tu onda dolaze do izrazaja igraci koji su dobro s loptom u nogama i koji znaju driblati i napraviti visak 1 na 1 sa igracem koji ga cuva. Pulisic je vrhunski u tome, ima dobro ubrzanje i kontrolu lopte, za razliku od Wernera koji trazi prostor iza igraca ali to u ovoj utakmici nije bilo moguce. S druge strane Odoi je desnjak i igra na desnoj strani, samim tim mu je teze ali to je vec druga tema. Poenta je da nije lahko igrati na ovakvu odbranu, pa niej CP ekipa toliko losa koliko se zapravo cini. Redovno uzimaju bodove i Unitedu, Cityu, Arsenalu upravo zbog ovakvog nacina igre. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303811 Pa zato imaš i odbrambene igrače koji znaju sa loptom, Jorginho je spor i on ne smije rizikovat da izgubi loptu. Kante npr nije toliki talenat kad je u pitanju igra sa loptom, ali je smije povući smije, dodati u sredinu iako često pogriješi ispravi začas. Kova ili Mount u sredini s Kanteom bi mogli fino igrati i moglo bi se pokušavati kroz sredinu. Možda si ti i upravu možda i ne bi funkcioniralo, ali da se ne pokuša nakon onakvih 45 minuta igrati malo kroz sredinu je stvarno idiotski. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303816 A dobro nije da nismo nikako pokusali. Razumijem ja sta ti zelis reci , ali prosto je tesko kad skoro svih 11 igraca brani gol na 30 m od gola. Slazem se s konstatacijom da trebamo malo vise rizikovati i pokusati sa stoperima malo visocije igrati, ali jebga sad, koliko smo losi bili u odbrani mozda je i to razlog zasto nismo bili malo odlucniji. Sa Ziyechim na desnoj strani bi i to se moglo popraviti jer on kao ljevak na desnoj strani ce ulaziti u sredinu mnogo vise nego Odoi ili Willian prosle sezone koji su desnjaci. S druge strane imat cemo i Pulisica kojem je to specijalnost tako da ce se moci praviti i overloading sa bekovima... Vidjet cemo ali smatram da cemo s ovim igracima i pojacanjima generlano ove sezone biti samo bolji kako vrijeme bude odmicalo. Prosto mora tako biti, zakoni vjerovatnoce to govore :D Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303825 Ma ovo je bas pravi igrac, milina ga gledati. Volim brate kad igrac ima osjecaj u nozi za pas a ovaj momak tacno to ima. Zna kad dati jaku loptu, kad dodati u prostor, kad u noge, zna vratiti povratnu odmjereno ali ne prebrzo. Pravo elegantan vezni igrac a uz to i relativno jak na lopti, fino se moze zagraditi, okrenuti, ima ga i u defanzivi, presingu... Zasad to super djeluje, jos samo da trener malo skonta kakvim ga igracima treba okruziti da se ono najbolje iz ekipe izvuce. Mislim da ce povratak Pulisica tu mnogo znaciti. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303826 Meni on djeluje jako pametno, ali se vidi mala zadrška koje kad se riješi neće mu biti ravnog na toj poziciji. Prijavi
4. oktobar 2020.6 god. comment_303899 Odličan je Kai, samo mi djeluje nekada previše opušten kad primi loptu, tj. ne očekuje da ga u istoj sekundi neko, sustigne i napadne, to je ta razlika između Bundeslige i Premiershipa. Inače odličan juče Prijavi
10. oktobar 2020.5 god. comment_304177 Izjavio je da ga je iznenadio tempo i fizička sprema engleskog fudbala te da se je "sjebao" zbog toga na početku te da su utakmice veoma iscrpljujuće. To se vidjelo odma na početku, opušteno je ulazio u duele i kod prijema lopte je opušten bio ali to ne postoji u Engleskoj Prijavi
17. oktobar 2020.5 god. comment_304341 Meni ide na kurac malo ovaj momak jer se setka. Ispred 16erca dobije loptu, vrati je nekom i umjesto da trci da trazi loptu on se vucara bezveze i ceka da ovaj igrac nadje nekog drugog il nesto sam uradi. Izbacit ce ga mount iz prvih 11 lad se zijo i pula uhljebe u startnu postavu. Prijavi
17. oktobar 2020.5 god. comment_304343 Meni je dobar bio prepametan igrac koji sa loptom ima vecinom pravo rjesenje, jedini problem mu je ta nonsalantnost. Prijavi
18. oktobar 2020.5 god. comment_304357 Zna dečko sve sa loptom,to je tačno i zna da se ubaci na mesto spica i da isprati napad odlično. Ali kretnja sa i bez lopte izmedju našeg veznog reda i njihovog golmana mora da bude mnogo bolja i agilnija. Takođe treba da se brže oslobodi lopte jer je lagan ko perce i uvek ce biti meta presinga protivnika. Adams ga je otresao ko slinu o beton. Prijavi
18. oktobar 2020.5 god. comment_304422 Pogriješio jest, ali je momak pravi protulijek za Sarriball i dodavanje u prazno.Za mene jos jedna odlicna partija i sto prije Lampard ode prije će ljudi shvatiti o kakvoj se igračini radi. Prijavi
22. oktobar 2020.5 god. comment_304666 Koliko ste zadovoljni zabsad sa Havertzom? Po trenutnoj igri citavog tima i njega. Mislim da bi imali vise koristi od mounta u sredi. Just sayin Nadam se da ce citav Tim proigrat pa i kai pokazat potencijal Prijavi
22. oktobar 2020.5 god. comment_304668 Moram priznati da sam ocekivao vise. Ne ocekujem da sad svaku utakmicu ima gol ili asistenciju nego overall game da bude bolji. Na trenutak se vidi da ima znanje i da je dobar dok onda na trenutak izgleda kao potpuni amater, obicni prijem i kontrola lopte mu budu problem. Vrijeme ce pokazati da li je flop ili ne. Prijavi
22. oktobar 2020.5 god. comment_304670 Od svih nasih igraca najvise zna lopte. Dragulj ove ekipe i treba da se ekipa gradi oko njega. Morat ce malo ocvrsnuti i ojacati, premlitav je u duelima. Kada to popravi i uigra se sa Pulisicem, Ziyom (ako budu igrali zajedno) bit ce to glavobolja za protivnike Prijavi
22. oktobar 2020.5 god. comment_304672 Vjerovatno će mu trebati još koji mjesec da se prilagodi. I Pulišić je na početku bio slab, a kako je završio sezonu svi znamo. Prijavi
22. oktobar 2020.5 god. comment_304682 Kai je ponajprije kupljen radi budućeg potencijalna ne trenutne kvalitete. Tako da pomalo... Nadam se samo da ga pritisak visoke cijene neće uništiti jer od njega u ovom trenutku ne treba očekivati igre igrača vrijednog 80M već to tek treba postati... Prijavi
23. oktobar 2020.5 god. comment_304685 Iskren da budem nisam očekivao previše odmah na početku, čak sam kontao da će biti lošiji, čisto zbog toga jer je ogromna razlika između fudbala u engleskoj i njemackoj, pogotovo fizički, segment gdje je on slab. Što se mene tiče zasad dobar i to dobar na samom početku a kakav će tek biti kada se adaptira i ojača... Prijavi
24. oktobar 2020.5 god. comment_304847 Ja opet moram pitati, kakve veze ima sistem sa osnovama fudbala kao sto je prijem lopte, pas dalje od 5m ili kontrola lopte a da istu ne izgubis tokom utakmice preko 10 puta?! Samo pitam... Prijavi
24. oktobar 2020.5 god. comment_304851 Ja opet moram pitati, kakve veze ima sistem sa osnovama fudbala kao sto je prijem lopte, pas dalje od 5m ili kontrola lopte a da istu ne izgubis tokom utakmice preko 10 puta?! Samo pitam... Ljudi kad odluče nekog da pljuju, pljuju sve imalo ili ne veze s njim. Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304869 Buduci da igra krilo kod masterminda i da nam nije cilj preći centar, trebalo je Mosesa ostaviti Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304878 Ne znam je li do Havertza samog ili ga jebe Lampard sa ovim sistemima igre, ali KAI apsolutno ništa još ne pokazuje, ni 1% od onog što smo očekivali. Kao sto neko gore reče, problem sa osnovama ima. Nadam se da ce se trznuti, jer ako bude mu cijela sezona ovakva, proglasit će ga flopom, iako je mlad igrač. U današnjem vremenu nema milosti ni prema kome. Već se počelo pisati po malo da je promašaj, malo se pretjeruje, ali isto tako ove partije sto pruza ne idu mu u prilog. Prijavi
25. oktobar 2020.5 god. comment_304879 Trenutno su nam sva pojačanja u napadu flopovi zahvaljujuci tactical mastermindu Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.