28. septembar 2020.6 god. comment_303322 Ali tesko da ti se moze svidjeti, najvjerovatnije je posudba. Prijavi
29. septembar 2020.6 god. comment_303461 Komandant veznog reda, ovakvog nijesmo imali jos od Bizona Essiena iz Gane Prijavi
29. septembar 2020.6 god. comment_303469 Al fakat, ako ce dolazak Ricea znaciti da ovog lika necu vise vidjeti u prvih 11 cekam ga rasirenih ruku. Uputi opasnu loptu svaku petu utakmicu koju odigra. Ne daj Boze da nesto dodatno povuce. Prijavi
29. septembar 2020.6 god. comment_303472 Šutite, bar igra na svojoj poziciji, a ne negdje na krilu ili iza napadača Prijavi
29. septembar 2020.6 god. comment_303475 Mikel bez odbrane Bukvalno je to i meni palo na pamet. Mislim, nije ni odigrao toliko lose danas, ali generalno ne razumem koja je uloga ovog pass matera, ovaj pass mastera. Prijavi
30. septembar 2020.6 god. comment_303504 Bukvalno je to i meni palo na pamet. Mislim, nije ni odigrao toliko lose danas, ali generalno ne razumem koja je uloga ovog pass matera, ovaj pass mastera. Da šuta penale ? Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303774 Pokazao da moze biti itekako od koristi. Odlicna partija danas. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303796 Dobar dobar, samo sam volio da je dao penal Abrahamu ili Werneru. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303804 Meni lično i nije bio od neke koristi, nemojte me pogrešno shvatiti nije imao grešaka, odigrao korektno ali realno gledano dosadna utakmica, duge lopte u širinu. Baš me zanima koliko je imao upućenih loptu u sredinu za Havertza ili Tammya. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303809 Koje koristi, jedino sto je znao te penale uvaljati ali to bi vecina nasih igraca mogla. Totalno smijesan igrac. Uvaljuje se stalno stoperima u krilo, umrtvljuje igru, spore lopte, pass master daje prvom do sebe stalno. A sto se odbrane tice tu je prica prepricana x puta, siluje ga ko stigne. On mora sto prije da leti iz ekipe, nikako da bude konstantan u prvih 11 Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303817 Koristi da je danas vise napada zaustavio od Kantea,vise presjecenih lopti, poslao sjajnu dubinsku loptu za Tammya, mjenjao stranu dugim loptama i tako razvlacio odbranu. Vidim vec si na dva mjesta napisao tu tvrdnju uvaljuje se stoperima u krilo. Ne znam sta bi to trebalo znaciti. Logicno da ce on primati lopte od stopera jer je najsigurniji na lopti, to mu i jest jedan od zadataka na terenu. Sto vise ovakvih partija kao danas. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303836 Kako hinjski uze penal Abrahamu, a jos ga Cezar odbrani u tome. A Lampard sve nijemo posmatra sa strane. Fuj Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303838 Pa svaka cast kapitenu sto ga je podrzao. Zna se ko izvodi penale a ne kome se qrac digne. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303851 Cuj hinjski uze Abrahamu penal. Pa Jorginho je izvodjac, sta se Abraham koji kurac gura. Azpi mu je trebo samarcinu dat, da mu nikad ne padne na um, da uzima loptu od izvodjaca penala. To sto nije sposoban zabiti gol iz igre, sam je kriv, pa hoce iz penala kao. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303855 Joj al vi drkate kurac na autoritet i hijerarhiju, tražio je penal na 3:0 ne na egalu... Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303856 Koristi da je danas vise napada zaustavio od Kantea,vise presjecenih lopti, poslao sjajnu dubinsku loptu za Tammya, mjenjao stranu dugim loptama i tako razvlacio odbranu. Vidim vec si na dva mjesta napisao tu tvrdnju uvaljuje se stoperima u krilo. Ne znam sta bi to trebalo znaciti. Logicno da ce on primati lopte od stopera jer je najsigurniji na lopti, to mu i jest jedan od zadataka na terenu. Sto vise ovakvih partija kao danas. Nema vezni igrac sta traziti izmedju dva stopera. On se uvlaci nazad na libera lafo. pa kao rasiruje stopere i onda ocekuje od njih da krenu naprijed, organizuju igru. Zato i nema pravih okomitih pasova ka Havercu ili Abrahamu. Da nece Zuma neki pas dati? Pravi zadnji vezni igrac mora znati primiti loptu na malom prostoru, izmedju igraca, moci iizdrzati duel, pa se eventualno okrenuti i odigrati pas. Nemas ti sta stoperu na 5 metara prilaziti. To su sve beskorisne kretnje i pasovi, ostalo od pusaca i njegovog fudbala jos. Al ovaj to radi jer zna da ga siluju redovno, svjestan je da bi svaku loptu izgubio u duelu i time nastaje kontra za protivnika. A tek u odbrani ga nema. Danas je samo jednom to uradio za 90 minuta i to na 3-0 kad je rijesena utakmica bila. Eh bas zato gledas spor, dosadan, bezmudi fudbal, gdje lopta samo kruzi okolo bez probijanja a protivnik se lagano pomjera s jedne na drugu stranu i svjesno prepusta bekovima taj prostor. Ja tvrdim da ovaj igrac apsolutno nista ne nudi na terenu, potpuno beskoristan i prevazidjen tip igraca na top nivou. Mozda bi u Italiji nesto mogao eto. Eno gledaj kako jedan Modric igra, ili je igrao na tom mjestu. Primjer zadnjeg veznog igraca. Sto neko rece, ovo je sve Mikel radio i jos igrao solidno odbranu. Jedino nije dobijao da penale puca i bude zamjena kapitena. Al je makar mogao uci pred kraj da znas da ce odraditi posao, sacuvati loptu i rezultat. Prijavi
3. oktobar 2020.6 god. comment_303864 Joj al vi drkate kurac na autoritet i hijerarhiju, tražio je penal na 3:0 ne na egalu...dosta nam je barkleya, ne treba nam opet jos jedan. Npr da mu je trebalo za hattrick, garant bi mu jorg sam ponudio. Prijavi
4. oktobar 2020.6 god. comment_303872 Ti tvrdis da nista ne nudi na terenu ja tvrdim da nudi i da moze biti od velike koristi (ne protiv Liverpoola i takvih ekipa). Mozemo se do sutra raspravljati ja svoje misljenje necu promjeniti kao ni ti svoje. I to je posteno svako ima svoje vidjenje. Samo mala napomena,nije isti tip igraca kao Modic, Frello je deep lying playmaker. Prijavi
4. oktobar 2020.6 god. comment_303874 Pa hejteri Modrića tvrde o njemu upravo to što ti govoriš o Jorgihnu, da dodaje samo prvom do sebe i unazad. Kad je tek doša u englsku govorilo se da je i preslab i malešan za tu ligu. Prijavi
4. oktobar 2020.6 god. comment_303875 Nemojte uzimat u usta istovremeno i Jorginha i Modrica, nije Luka to zasluzio. Elem, ja vise naginjem misljenju Wiseya kada je Jorginho u pitanju. Danas od sporih igraca nemas nista dobrog, sve vrhunske ekipe na tim pozicijama imaju fizicki mocne igrace koji em mogu trcati mnogo em znaju igrati lopte em nisu propuh u odbrani. Prije svega te vrhunske ekipe nemaju spore igrace kao sto su Jorginho, to se prosto ne prasta. Svaka greska u vezi je potencijalna opasnost jer on ne moze ispratiti nazad. Protiv ekipa kao sto su CP ili WBA i nekako moze proci, ali opet nije to to jer mam u tim utakmicama treba igrac koji zna gurnuti loptu iza ledja odbrane sto ovaj radi jednom u 10 utakmica. Mozda bi Jorginho i bio od koristi u ekipi kao sto je City ali i tu bi oni najebali, zamisli da te jedan Bayern napada ili da ti presjeku loptu u sredini terena... znaci haos. Ti kad pogledas Liverpulu igraju maltene trojica destruktivaca u vezi, ni jedan nije bogzna neki velemajstor s loptom(evo sad im je dosao Thiago) ali ljude trce i oru teren. Njihov je svaki duel skoro. Ista stvar i sa Bayernom, igraju im Goretzka i Kimich, ili je igrao Thiago. Pogledas Barselonu i njenu sporu vezu, dzabe vrhunski napad, veza spora i troma i desi ti se da primis 8 komada. Danas u modernim fudbalu je potrebno mnogo fizicke spreme, moras moci mnogo trcati, biti snazan, i jos ako pri tome znas igrati lopte, onda si pravi igrac. Ne kaze Klopp dzabe, gegen presing je bolji od i jednog playmakera. Prijavi
4. oktobar 2020.6 god. comment_303877 Najbolja ikad fudbalska generacija(koju sam ja gledao) , ekipa pa i reprezentacija je imala jednog igraca kao sto je Jorginho. Xavi, Iniesta i Busquets sve osvojili sto se osvojiti moze, sa Barcelonom sa reprezentacijom. Najdominantnija ekipa u posljednjih nekoliko godina i to u kontinuitetu su bili. Naravno mislim na Busqueta. Sve je stvar percepcije, stila igre, trenera kako ce iskoristiti igraca Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.