Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Antonio Conte (2016-2018, trener)

Istaknuti odgovori

Ne slažem se da tko ne ostvari top4 odma treba dobit otkaz. Ekipa koju imamo realno nije kvaliete da je sigurna u top4. Osim toga ne možeš radi jedne lošiji sezone odmah davat otkaz. Treba nam malo stabilnosti po pitanju trenera, a to se ostvaruje da nedaješ odmah otkaz nakon jedne lošije sezone.

Ja sam doduše i sam za otkaz Contea, ali ne zbog rezultata, nego jer ne želim ovakav Chelsea, tj. za mene je Conte predefanzivan i mislim da je došlo vrijeme da dovedemo drugčijeg trenera...
  • Odgovori 2 hilj.
  • Pregledi 143,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Opa, ne udara samo James Mounta. Imamo situaciju i na forumu.

• Conte je sve u pravu sto je rekao za Spudse. Ja samo ne znam sta je on ocekivao odlaskom tamo. Ajde Murinjo je propao pa je prihvatio prvo sta mu se ponudilo. Ali Conte je i dalje trenirao na vrhunsko

• Ne slazem se. Najgori su ljudi hinjavci koji sute na sve i samo izbacuju neke dosadne floskule da bi prikrivali stvarne probleme. Nekad je okej zastititi igraca u javnosti, ali ne stalno. Oni su odras

Objavljene slike

Ja navijam za njegov otkaz od one utakmice protiv citya. Tada se doticni popisao i po klubu i svima nama koji navijamo za isti.

Onako nesto uradit moze samo idiot, a idiot nam.ne treba da vodi ekipu. Takodjer poteze koje je napravio u zadnjoj utakmici takodjer pokazuju da je poglup frajer ili nas namjerno rusi (nista nije nemoguce).
Nece frajer otkaz da da a zeli da ga dobije. Dakle klasicni uhljup, gleda korist svoju i nije ga sramota.

Majmune ne mogu vise da te gledam, idi sto prije i vodi sa sobom ove Zapacoste, Bakayoke i Morate mamu vam svima jebem.
Nisam gledao utakmicu pa uđoh sad u 21:25h da vidim rezultat i iznenadih se ali ne toliko. Covjek je procitan ko bukvar. Svaka njegova utakmica je ista. Isti fazon, ista taktika, sve isto pa protiv koga upali a i ćorava koka ponekad zrno ubode.

Poslije kupa mu se zahvaliti i dovesti nekoga ko igra napadacki a ne pickasto defanzivno.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nadam se da ce ostati još. Nema boljeg na tržištu trenutno.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Šta kažes sad? I Prljača iz Čelika može vodito ovako.

Ja sam ga podrzavao do prve tekme s Barcelonom. Jbg pojeo je govno, a ovo sve dalje je cisti bezobrazluk. 

A kad sam kod bezobrazluka, bezobrazni Führer sad ne da vise da se promijeni avatar kekek :D

Čovjek ima istu taktitu igrao protiv Barce ili Burnleya. Imao je ove sezone poraza u kojima smo primili po 3 ili 4 gola a u kojima nismo kako treba ni taprijetili. U drugom dijelu sezone se uopste nismo nametnuli kao opasna ekipa, utakmice smo dobijali na osnovu dobrih igara pojedinaca a ne kolektiva. Kao kolektiv smo ove sezone propali.

Upravo to, ono sto svaku dobru ekipu krasi jeste sistem i igra kolektiva a tek kada sistem zakaze ili ne nudi pravi odgovor na protivnikovu igru, tada uskacu individualci i svojom genijalnoscu spasavaju ekipu i trenera. Nesto sto Messi ili Ronaldo rade godinama, ili nesto sto je Costa kod nas radio prosle godine.

Mi ove sezone igramo stvarno lose, taktika nam je procitana a trenerova nezainteresiranost se prenjela na igrace tako da ni ti igraci ne pruzaju onoliko koliko bi zapravo mogli.

Bojim se da kola ne krenu nizbrdo (ukoliko vec nisu) i da bi mogli izgubiti igraca kao sto je Hazard ukoliko Conte ostane.

Naredne sezone igramo LE, veliko je i pitanje da li cemo uspjeti dovesti veliko trenersko ime jer veliki igraci sigurno nece htjeti doci igrati LE, pogotovo sto vise nismo u situaciji da finansijski nadmasimo nase rivale u prvenstvu i na taj nacin ubjedimo igraca da predje kod nas. Ali i pored toga, ostanak Contea ce samo produziti ovu agoniju jer covjek je digo ruke od ovog kluba. 

Hvala mu za titulu ali bojim se da nas ta titula ne kosta i previse kada je buducnost ovog kluba u pitanju jer sad smo poprilicno u nezavidnoj situaciji obzirom da su nam protivnici City, United, Liverpul, Totenhem postali poprilicno stabilni i jaki klubovi i top 4 ce i narednih godina biti izuzetno tesko ostvariti. Ne treba zaboraviti ni Arsenal koji po meni i dalje ima skup dobrih igraca koji samo nisu vodjeni dobro.

Hvala na kupu i zbogom!

Ekipa nema neki aman kvalitet, ali Conte nije napravio nikakvu igru u drugoj sezoni niti je pokazao volju da ista promijeni u pristupu i motivaciji. Na to sve ponovo citavu godinu bez Lige Sampiona. Vrijeme je za novog trenera.

Moje neko mišljenje je da je on dobar lik, ali da je prosječan trener. Odnosno ima tu jednu taktiku i radi dok drugi ne skontaju, a onda kad ga skonta jedan skontaju ga i svi ostali.

Takođe za nekog ratnika za ko kog važi kao persona, čudno je da cijelu sezonu nema ni m od muda.

Ma dobar je Conte trener, problem je što tip trenera koji igra na rezultat i ima taj bunker-taktičarski mentalitet. Uglavnom, on i ako može, zna i hoće odigrat ofnzivno to sigurno neče radit protiv jačih od sebe i s ekipom koja nema dovoljno kvalitete.

On bi bio ok trener da mi imao super jako ekipu, vjerujm da u takvim uvjetima čak i ne bi igrao toliko defanzivno, problem je što nemamo takvu ekipu a da bi je imali moramo dovest 3-4 WC igrača, što sumnjam da će se dogoditi. S obzirom na to, nama treba drugčiji trener, trener koji je spreman forsirati napadčku igru neovisno o kvaliteti kadra, što Conte nije.

Uz to, Conte jednostavno nije dobar fit za nas u ovom trenutku. Igrački kadar nam nije za najviše domete, a pitanje je imali uprava namjeru uložiti dovoljno da postane takav. Potencijalno nas čeka suša rezultata i igranje Arsenala, biti u top4 i eventualno uloviti koji kupić povremeno. A Conte nije trener za tako nešto. On je ambiciozan još relativno mlad trener, željan rezultata i trofeja, i nema ni volje ni živaca voditi ovakvu ekipu. A i ako nas stvarno čeka takvo razdoblje, mislim da bi svima nama bilo puno ugodnije da barem igramo fin nogomet kad već nema titula. A Conte to nemože pružiti...

U slučaju da zadržimo Hazarda i uz njega odlučimo uložiti ozbiljan novac, nemam ništa protiv da Conte ostane (istina, osobno bih više volio neko ofenzivnije atraktivnije rješenje ali nemam ništa protiv ni Contea, drag mi je tip a i mislim da bi u takvim uvjetima igrao i atraktivnije), ali u trenutim uvjetima on nije trener za nas.

Dobra igra bez rezultata je bezvrijedna. Rezultati bez dobre igre su dosadni.

Ono sto Gvardila cini izuzetnim je sto ima oboje.

Pep ima viziju, al njega izdvaja to sto ima dovoljno para i poverenja da tu viziju sprovede u delo. Pre svega para.

Pep ima viziju, al njega izdvaja to sto ima dovoljno para i poverenja da tu viziju sprovede u delo. Pre svega para.

Slazem se. Pa to cak ne krije ni sam Guardiola. U vise navrata je pomenuo da su mu za dobru igru i dobar rezultat potrebni najbolji igraci i stalno samo njih hvali i istice u prvi plan pripisujuci njima svaku pobjedu i sve ono sto dobro rade.

Problem je sto danas mnogi treneri ne znaju da uspostave dobru igru ni pored silnog novca ni mnostvo dobrih igraca u svojoj ekipi.

Slazem se. Pa to cak ne krije ni sam Guardiola. U vise navrata je pomenuo da su mu za dobru igru i dobar rezultat potrebni najbolji igraci i stalno samo njih hvali i istice u prvi plan pripisujuci njima svaku pobjedu i sve ono sto dobro rade.

Problem je sto danas mnogi treneri ne znaju da uspostave dobru igru ni pored silnog novca ni mnostvo dobrih igraca u svojoj ekipi.

Djelomicno se slazem, volio bih ga vidjeti u nekoj podjednakoj ekipi jer dosad je vodio samo najjace klubove u ligama. Al valjda ce i to doci na red, ima jos juventus i psg proci pa cemo vidjeti dalje

ja13 sve objasnio. Makar mislim da mi i bez nekih basnoslovnih cifara, uz pametna ulaganja, prodaju i kupovinu mozemo sloziti sasvim dobru ekipu koja ce bar drzati korak i biti oko vrha. Gotovo nemoguce je da City ponovi identicnu ovakvu sezonu, tako da ce ipak dogodine utrka biti nesto otvorenija.

Najvaznije je da se slozi dobar kadar u Upravi i dovedu ljudi s sirom vizijom funkcionisanja, tu mislim na sportski segment jer smo u finansijskom pokriveni. Legende odnosno bivsi igraci takodjer moraju biti na neki ukljuceni u rad upravnih struktura, ako ne u prvom planu onda makar kao neki funkcioneri ili pomocnici pa da kasnije mozda oni preuzmu. Strucni stab treba formirati od vlastitih struktura + par ljudi koje novi manager zeli donijeti sa sobom.

Conte nije pokazao niti zelju niti znanje da uspostavi neku prepoznatljivu, kvalitetnu igru, iako je prosle sezone izgledalo kao da ce stvoriti odlican balans izmedju napada i odbrane. Ove godine je sve uprskao i podbacio, uz citavu masu skandala i van terena. Kad se sjetim kako smo prosle sezone jedva cekali svi skupa utakmice, tako je ove totalna suprotnost. Uz nekoliko sramotnih izdanja kao sto je npr. City u gostima gdje sam po prvi put nakon Bog zna koliko godina ugasio Celzijevu utakmicu prije samog zavrsetka. To jednostavno nije prihvatljivo, kakve god igrace imali na terenu ocekuje se borbenost i zalaganje a ne da skinu gace prije pocetka.

ne kuzim bas sta nasi cekaju, nadam se da ce brzo otkaz a ne cekati poslije sp-a.. navodno nam se sarri opet nudi, tj. tako nesto je izjavio predsjednik napolia da se ne mogu dogovoriti oko novog ugovora i da postoji klauzula i da ne zna sta ce se dogoditi

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.