Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

Taman prije tekme kontam dosao pameti sto ce Rudigera odstraniti, a on nastavi sa debilnim Christensenom i retardiranom formacijom. Pored Christensena i Kepe, najveci krivac, sada je sreca jedino sto nece vise moci gurati debila Christensena i sto se vraca Pulisic, Thiago i Ziyech, mozda cak i Chilwell.

• Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Ovaj sve gore i gore vodi ekipu. Jel mislite da ce ta pojacanja sama po sebi proigrati? Hoce mudo.

Jbt pa on nije sposoban postaviti igrace na svoje prirodne pozicije, sta dalje da pricamo. Izmislja toplu vodu, a ustvari samo se sramoti.

Katastrofalno vodjenje ekipe. Katastrofa.

Ma svi seru nova pojačanja kao loša, a najbolje odigrali pored dvojca Kante i Kovačić. Parkiro čovjek bus,a prodo priču Werneru i Kaiju da hoćemo igrat atraktivan fudbal. 

Vezni red prije ulaska Thiaga bio jači od Liverpoolovog. Znači neshvatljivo mi je s ovakom odbranom i golmanom igrati bunker, pa bkte Kepa će primiti gol to svi znaju, ja msm da ga niko na fantaziju nema, i frajer hoće na kontre igrati. Njemu ide ovaj poraz na dušu,uprkos svim individualnim greškama igrača. 

Poslije meca na pitanje o igri na kontre, kaze da smo prosle godine primali dosta golova i da je to nekad potrebno pogotovo protiv ekipa kao sto je Liverpul.

Sve bih mu mogo oprostiti ali da igramo na kontre a samim time pustas protivniki da ti kontrolise igru, to mu ne bih nikad oprostio i zelio bih mu momentalno otkaz. Nadam se da ovaj dolazak defanzivnog trenera nece znaciti i promjeni u taktici, a sve je izglednije da hoce. Jer ne samo da smo Liverpulu pustili da nam kontrolise igru, nego i Brightonu.

Sve sto zelim od trenera to je hrabra igra bez puno pametovanja i taktiziranja ko da je sah u pitanju. Pa jedan Graham Potter koji vodi Brighton igra otvoreno protiv bilo koje ekipe a ovaj se nas brani.

Nadam se samo da je ovo samo trenutno jer je kasnije u pressu izjavio da cemo vremenkm biti bolji jer nam se vracaju jako bitni igraci koji ce odmah konkurisati za prvih 11. Mozda jednostavno vidi kakve metuzaleme imamo trenutno, ko ce ga znati. Nadam se samo da pickasta igra nece biti u nastavku, ne zanimaju me rezultati na taj nacin, zelio bih mu otkaz odmah u tom slucaju.

BIce ovo jebena sezona za njega, mlad i neiskusan trener, ulozeno mnogo para, ocekivanja velika, pritisak ogroman.

Medjutim to sve nije razlog za ovako ocajno postavljen mec.

Juce me je jedan jaran pitao sta ocekujem, rekao sam, ukoliko postavi formaciju tako sto ce na krila gurnuti igrace koji to nisu, 2:0, eventualno 2:1, tako je i bilo. Cim sam vidio formaciju znao sam da ne treba da ocekujem nista

Obrana, Christensen i Alonso, hajde eto Chilwell povredjen, Azpiju to nije prirodna pozicija ali opet sam siguran da bi odigrao bolje, pogotovo u odbrani.

ALi Christensen, hljeb te jebo, nemoguce je da je Christensen toliko dobar na treningu a Tomori toliko los a da na utakmici nakon ulaska Tomoria iako sa 10 igraca u polju odbrana izgleda 10 puta bolje, jebo te Christensen

Sredina

Jorginho, Kovacic, Kante, Mount, Havertz

Stavio sam ih sve u sredinu jer su igrali toliko povuceno da ih ne mozes racunati kao napadace.

Kakva je ovo logika kurceva, ne znam sta je gore. Jorginho, Kova, Kante, Mount i Kai, ja ne znam sta je on njima rekao, kako da igraju, gdje da igraju, kako se uopste spremao za mec, meni ovo logike nema, toliko igraca koji igraju na slicnim pozicijama gurnuti na teren zaista ne kontam.

Sta jos ne kontam, stajanje nakon sto se lopta prebaci na krilo, igrac stane i ceka svog suigraca, dakle Werner je na krilu, ceka ALonsa da prodje naprijed, naravno odbrana to zatvori i lopta ide nazad ili suprotno bek primi loptu i tako pola sata ceka i vrati loptu nazad, prostora kad ima, prostor se ne napada.

I tako dalje i tako dalje, necu sve u jedan post i menui bi bilo mrsko procitati

Sta jos ne kontam, stajanje nakon sto se lopta prebaci na krilo, igrac stane i ceka svog suigraca, dakle Werner je na krilu, ceka ALonsa da prodje naprijed, naravno odbrana to zatvori i lopta ide nazad ili suprotno bek primi loptu i tako pola sata ceka i vrati loptu nazad, prostora kad ima, prostor se ne napada.

Eh ovo što si rekao, nema mi ništa mrže kad vidim ovo. Ovo je Hazard radio, al on je mogao predriblati 4-5 igrača bez ikakvih problema. Znači da li je do trenera ili su igrači maloumni ja ne znam

Eh ovo što si rekao, nema mi ništa mrže kad vidim ovo. Ovo je Hazard radio, al on je mogao predriblati 4-5 igrača bez ikakvih problema. Znači da li je do trenera ili su igrači maloumni ja ne znam

Stalno se to radi, prostor se ne napada, pogotovo me to nervira kada se ide u tranziciju. Pogledas nas kako cekamo da se citava odbrana vrati i postavi, jos malo Alonso (ili WIllian) pocese mudo i onda se krene naprijed, onda prebacis na City i vidis kako se ljudi satrase trceci naprijed i napadajuci prostor.

Nista nismo iskoristili, Arnoldovu kriminalnu odbranu, Liverpoolovu visoko postavljenu zadnju liniju, te stoperski par Van Dijk, Fabinho, tacnije odigrali smo tako da su oni izgledali kao Maldini i Baresi

Ma meni je to najviše i smetalo danas, znači imaš ovakve okolnosti: 

-Kepa karina, primiće gol 100%, ako ne stvore priliku stvoriće im on priliku.

-Naša odbrana se popravila malo

-Liverpoolova odbrana zadnjih par mjeseci ne liči na sebe uopšte, primaju puno golova

-Dovedeš ljude koji znaju igrati fudbal, samo Werner i Havertz su tu, ali znaju ljudi igrati fudbal čak i na twitteru ih protivnički navijači ne ismijavaju jer vide da ljudi imaju tu virtuoznost, tu kreativnost i samo je pitanje vremena kad će pući i kad ćemo nekog nabušiti i to 6-7 komada. 

- Naš vezni red je 100% jači od Liverpoolovog, znalo se da Thiago neće startat i bukvalno su ih mogli ismijati. Pa Pušač je u prvoj svojoj sezoni na Bridgeu uzeo bod zato jer se nadigravao. 

I onda frajer parkira bus i igra na kontre, i čak je na press konferenciji poslije utakmici rekao kako se mora ovako igrati protiv ekipe poput Liverpoola pa bog te jebo jel zato utrošeno 300 miliona na igrače koji znaju igrati fudbal. Pa šta misliš šta je Timi i Havertzu rekao kad ih je zvao na telefon da dođu "You know guys I would like us to play good football against small teams, but against big teams we will have to suffer." Isto što je Konte uradio protiv City,napisao je neko već znači nije zato doveden ni on ni pojačanja. Radije bih da smo izgubili 6-3 i da je Timo zabio koji i Havertz asistiro nego ovo, samo frustracija, jedino što možemo reći pozitivno nismo primili 5 komada. 

Dragi Franče Lamparde,

Molim te da prestaneš biti tvrdoglav i da iz svoje glave izbiješ ideju od tome da Jorginho, Kovačić, Kante, Mount i Havertz igraju zajedno na terenu. Ja znam da su to sve odlični igrači, ali tako ne može da se igra. Ljudi jednostavno smetaju jedan drugom i niko ne može doći do izražaja na pravi način. Puno bi bolje bilo kada bi zaigrao neki krilni igrač koji bi raširio njihovu odbranu i prošao nekoga 1 na 1. Ovako im je posao u odbrani bio olakšan, jer smo ponekad sami sebe čuvali. Isto tako, želio bih ti sugerisati da prestaneš forsirati Mounta u ovolikoj mjeri, danas nije bio dobar i trebao je ranije da napusti teren. Rudigera i Christensena te molim da ne koristiš sve dok imamo Zoumu i Tomorija na raspolaganju. Ti si glavni krivac za ovaj poraz, da smo igrali ozbiljnije možda do onih kikseva ne bi došlo, možda bismo zabili neki gol i stvorili neku šansu. Ja te idalje podržavam i vjerujem da možeš sa ovom ekipom napraviti velike rezultate. Znam da ti trenutno fali nekoliko bitnih igrača, znam da ti treba vremena, ali bojim se da ga koristiš na pogrešan način. Nakon utakmice protiv Sheffielda si rekao da si nešto naučio, nadam se da si i sada. Mada su se neke stvari od tada ponovile i danas. Imaš sad idealne protivnike da staviš igrače koje nisi smio ubaciti protiv Liverpoola i priliku da izvedeš neku normalnu formaciju. Iskoristi to.

Tvoj veliki fan.

Daj Bože da Lampard uči od grešaka i da zaista ostvari dobru trenersku karijeru, legenda kluba, mlad zasjeo za kormilo, bila bi to zaista lijepa prica.

Ali kurčina moja

Dvije utakmice, apsolutno bez glave i repa, gledam utakmicu i toliko nerviranja kad sebi kosu nisam počupao, posebno onda kad je Kante bio u 16tercu i na kraju završila lopta kod naše odbrane.

Sastaviti se s loptom nismo znali, Liverpool je igrao protiv nas kao protiv nekog osrednjeg tima.

Kad je Christensen dobio crveni karton, ekipa nije nikakvu žar pokazala da se bori, eventualno pokuša napasti.

I na kraju sam dokaz da je Lampard išao na bod, bilo je prilika kad pridjemo 16tercu, u vecini slucajeva to Werner bude, nema mu podrške, svi ostali iza.

na hajr da ovo izađe i da Lampard proslavi novu kao trener chelsea, a vidjecemo hoće li i to dobro tad biti, na kojoj cemo poziciji se nalaziti na tabeli.

Tanko je ovo nisam zadovoljan ni po cemu, također bi volio da uspije kao trener ali mogla bi vrlo lako kostati njegova tvrdoglavost. 

Umjesto da se vodi logicnim rijesenjima on se bavi eksperimentisanjem i vala Mount ne zasluzuje da stalno igra 90 minuta dok nam jedino zdravo krilo sjedi na klupi, nista dat cu mu sud kada se vrate svi oporavljeni igraca i kada vidimo kako ce tada izgledati igra.

Okej, fale bitni igrači,ali nece ni to dugo da traje.
Ne znam kako Lampard misli da uopšte završi sezonu na klupi Celsija ako ce posle uloženih 250 miliona da mu igru diktiraju Brajton i slični.
O utakmici sa Liverpulom mogu da kažem samo da je potpuno suluda njegova izjava da je hteo da igra na kontre a na terenu mu JEDAN brz igrac.

Ne bih se slozio da je Lampard tvrdoglav, cini mi se kao da je suprotno problem. Za razliku od prethodnih trenera koji su stalno forsirali iste igrace i istu formaciju, Lampard je redovno menjao i sastav (osim Mounta) i formaciju. Zato igraci cesto deluju pogubljeno na terenu. Kao i ni sam ne zna u kom smeru da vodi ekipu.

Lampard previse majmunise s formacijama, igracima itd.

Ako si doveo havertza da ti igra krilo, onda ok al ak si ga planirao kao desetku, drugog napadaca, il sta vec pa i stavi ga tu.

Sad ce 5 kola igrat na krilu i hop hajde na desetku. Umjesto da se uci odmah na desetci sporazumijevat sa kanteom, kovom, wernerom pa kad dodje pulisic i ziyech lagano i njih ubacivat, lampard ovdje 2 utakmice ne zna sta radi.
Sreca je sto nas brajton nije pobjedio iako su igrali bolje od nas. Dva kola igramo bez krila, a cho sjedi na klupi.

Mogli smo vrlo lako na 0 bodova ostat nakon 2 kola.

Lampard previse majmunise s formacijama, igracima itd.

Ako si doveo havertza da ti igra krilo, onda ok al ak si ga planirao kao desetku, drugog napadaca, il sta vec pa i stavi ga tu.

Meni je i Jorginho u celoj ovoj prici cudan, prvo ne vidim njegovu funkciju na terenu, sta on treba da bude, nisam pratio Sarrijevu sezonu. Je l' on treba da bude neki kreativac? Ima vise zutih kartona nego golova i asistencija zajedno. Drugo, covek je kapiten kad nema Azpija??? Zasto i kako se to desilo? Do pre par meseci cesto nije bio ni u protokolu za utakmice i pricalo se da ce otici iz kluba, a onda se odjednom vrati u prvu postavu sa kapitenskom trakom.

Meni je i Jorginho u celoj ovoj prici cudan, prvo ne vidim njegovu funkciju na terenu, sta on treba da bude, nisam pratio Sarrijevu sezonu. Je l' on treba da bude neki kreativac? Ima vise zutih kartona nego golova i asistencija zajedno. Drugo, covek je kapiten kad nema Azpija??? Zasto i kako se to desilo? Do pre par meseci cesto nije bio ni u protokolu za utakmice i pricalo se da ce otici iz kluba, a onda se odjednom vrati u prvu postavu sa kapitenskom trakom.

Njegova uloga u ekipi je da uzme loptu od štopera i da napravi dupli pas sa Kovačićem, pa dupli pas sa Kanteom, pa dupli pas sa Kovačićem i onda ide iznenada no look lopta na Kantea koji je u međuvremenu utrčao u protivnički 16-erac. Uglavnom lik koji odigrava sigurne pasove, čuva loptu i ne griješi. Stoji na centru i pokazuje rukama drugim igračima gdje treba da se postave bez lopte i kako da se kreću. Zbog toga je neko procijenio da ima dobre liderske sposobnosti i nagradio ga pozicijom vicekapitena. Sarri mu je dao da izvodi penale kada nema Hazarda i tu praksu je Lampard nastavio.

Znaci uglavnom Mikel bez fizicke snage ili Fabregas bez talenta. :D

https://twitter.com/CFCYahya/status/1307742193348743168

u sustini ispada da sve sto je radjeno prosle god se ne vazi

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1308052110752116745 Možda svršava na Mounta , ali zato tjera sve ostale levate 

Moraće Havertzu nabaviti novog donkeya

Protiv Brightona smo pokušali neki pressing u 4 navrata, svaki put su izgubili loptu. Danas smo ove zaganjali par puta i skoro svaki put smo imali zicer. Imamo igrače koji su sposobni da to rade i trebamo to češće početi raditi.

Bayern je prvak Europe, prošetali su se do titule sa štoperskim parom Alaba i Boateng. To nije ništa bolje od igrača koje mi imamo. Oni su napravili takav sistem da ti uopšte ne dođeš do njih dvojice. Ako bismo se mi počeli braniti od napadačke trećine, lakše bismo sakrili nedostatke odbrambenih igrača. Lakše reći nego uigrati, ali neka rade na tome.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.