9. august 2020.6 god. comment_299381 Sramota je samo izvesti jednu izmjenu i stavljati konstantno Christensena u sastav. 100ti mec za malog debila, nadam se i zadnji mec. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299382 Glede obrane, po xG mi smo trebali primit 41 gol, a primili smo 54, što ukazuje da je ipak više do kvalitete pojedinaca nego do organizacije obrane. Dakako, ni 41 nije idealno, i svakako da Lampard treba poraditi na tome (pogotovo prekidima) ali nije ni toliko strašno da se treba pričat o otkazu Lampardu. Recimo, Liverpool ima 39, samo 2 manje od nas. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299384 Glede obrane, po xG mi smo trebali primit 41 gol, a primili smo 54, što ukazuje da je ipak više do kvalitete pojedinaca nego do organizacije obrane. Dakako, ni 41 nije idealno, i svakako da Lampard treba poraditi na tome (pogotovo prekidima) ali nije ni toliko strašno da se treba pričat o otkazu Lampardu. Recimo, Liverpool ima 39, samo 2 manje od nas. xG ??? Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299390 xG ??? What does xG mean? The term xG in football is an abbreviation which stands for 'expected goals'. It is a statistical measurement of the quality of goalscoring chances and the likelihood of them being scored. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299399 Eto Whisper ti je dao definiciju. Sam broj udaraca a pogotovo golova nije najbolje mjerilo što se zapravo događa. S xG se procjenjuje koliko je ekipa trebala dat golova s obzirom na kvalitetu složenih šansi. Uzimaju se obzir pozicija udarca, kut, kojim dijelom tijela puca, položaj obrambenih igrača i sl. Naravno što više parametara to bolje. I onda se na osnovu velikog seta podataka određuje vjerojatnoća da će pojedini udarac završiti golom (najčešće nekim AI algoritmom) Evo jedna zgodna stranica s statistikom za lige petice: https://understat.com/ Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299408 Da, sećam se da je neka matematika u pitanju xG kaže koliko BI TREBALO, a realnost je da smo primili više od Burnleya i Crystal Palace, tako da manite me s tim pričama šta bi bilo kad bi bilo, ispada da bi TREBALO da odbrane bude u rangu Liverpoola. :D Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299411 Na kraju ćemo kupiti golmana, što je najjače vjerovatno Onanu jer Oblaka ne možemo, a Onana je gori golman od Kepe (Kepe u nekakvoj formi, a ne ovoj fucked up psycho shit formi). Možda kupimo štopera ili lijevog beka, sumnjam da će biti oboje, ali jedno bi trebalo biti. Nakon što sve to kupimo pomislićemo da je problem riješen, ali ćemo se uvjeriti da je to glupost jer Lampard nije u stanju da postavi odbranu. Nije odbrana samo jedan igrač ili dva i nema veze da li si napadački ili tim koji igra odbranu, odbranu igra više igrača (uključujući prije svega zadnje vezne) i mora da postoji neki sistem. Pogledaš golove od juče i sve ti je jasno, jebote treći gol ova dvojica markiraju saigrače, jedan igrač stoji sam ispred Emersona drugi stoji iza njega. Protiv Arsenala odbrana visoka kao da si pitao Aubu kakvu hoće, deset puta je mogao proći pored ovih naših, a kontam sve da je Terry u odbrani sa takvim sistemom ne bi dobro prošli. Isto sam primijetio da primamo veliki broj "euro golova". Jeste, kad nisam vidio nijedan tim da dopušta protivničkim igračima da se namjeste i šutaju izvana. Kornere i ostale prekide da ne spominjem. I ne može meni niko reći da je problem izričito u igračima. Bolje bi bilo platiti Lampardu Udemy kurs da odgleda kako se postavlja odbrana i kad je postavi kako treba onda vidjeti ko je u stvari uljez. Ako je Kepa skrljaj pare na golmana, ako je neko od zadnje linije kupuj i doviđenja. Ovako kad gledaš ispade da moramo kupiti komplet odbranu što je van pameti i ne znam kako ljudi uopšte misle da je to realno jer su već kupljena tri vrhunska igrača (ako računamo Kaia), dodaj još golmana, beka i štopera to je 6. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299414 Ovako kad gledaš ispade da moramo kupiti komplet odbranu što je van pameti i ne znam kako ljudi uopšte misle da je to realno jer su već kupljena tri vrhunska igrača (ako računamo Kaia), dodaj još golmana, beka i štopera to je 6. Na ovom forumu prvo počnemo terati komplet ekipu. Jbg balkanska je to krv moj burazeru, vole ljudi klub, nije svejedno kad te zguzi Bayern sa 7 komada.. Moraju se negde istresti hehe Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299416 Na ovom forumu prvo počnemo terati komplet ekipu. Jbg balkanska je to krv moj burazeru, vole ljudi klub, nije svejedno kad te zguzi Bayern sa 7 komada.. Moraju se negde istresti hehe Haha baš, ali, ovaj je još dobar, pogledaj http://www.reddit.com/r/chelseafc, tu su već kupili 11 novih igrača. Pa sunce ti poljubim ja kad sam fifu igrao nisam htio previše da kupujem, ono, pokušavam da to djeluje realno. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299421 Da, sećam se da je neka matematika u pitanju xG kaže koliko BI TREBALO, a realnost je da smo primili više od Burnleya i Crystal Palace, tako da manite me s tim pričama šta bi bilo kad bi bilo, ispada da bi TREBALO da odbrane bude u rangu Liverpoola. :D Pa da, trebala bi po kvaliteti šansi koje su ekipe stvaraju. Dio sistema/organizacije igre je valjda da protivničku ekipu dovede do što manje šuteva sa što lošijih/težih situacija. Ako je trebalo da primimo 41 a primili smo 54 tko je kriv za to? Loša obrana ili trener? Da je to trenera onda bi smo valjda i trebali primit 54. Ovo zasigurno ukazuje i na to da je golman loš. Da prima ono što ne bi trebao primat. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299435 Penali na xG "vrijede" 1, dok golovi poput onog koji nam je dao Jay Rodriguez ne "vrijede" ni 0.2. Mi smo se naprimali tih "jeftinih" golova i zato je takva statistika. Prijavi
9. august 2020.6 god. comment_299440 Video u kojem je objašnjeno na bolji način nego što bih ja to mogao riječima https://www.youtube.com/watch?v=w7zPZsLGK18 Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299468 "In the last 20 years we had players, teams with prime (Eden) Hazard, (Diego) Costa, (Petr) Cech, (John) Terry and (Didier) Drogba," Lampard told BT Sport following their 4-1 defeat at Bayern in Saturday's second leg. "Competing for the Premier League year on year, getting to finals and semi-finals regularly. We know that's not the case now... It's not a slight work in progress. It's a work in progress. It's not the norm for Chelsea." Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299482 Vidjet ćemo ga iduće sezone, imat će bolje igrače i samim tim i veća će biti očekivanja. Nadam se kako će nastaviti hrabro kao na početku sezone, poslije se malo pogubio i ustrtario Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299485 Uradio je on dosta toga što smo svi ovdje na forumu priželjkivali duži period. Konačno smo vidjeli veliki broj omladinaca u prvom timu doduše imao je i transfer ban veliku ulogu u tome, ali vjerujem da bismo ih gledali i bez toga. Willian i Pedro na odlasku, pozitivni znakovi da ćemo se riješiti i škarta koji manjkaju kvalitetom poput Batshuayi, Drinkwatera, Bakayoka, Zappacoste i ostale ekipe. Povezujemo se sa ozbiljnim imenima i ozbiljnim talentima što priliči klubu kakav je Chelsea. Kad se samo sjetim da smo se donedavno povezivali sa Andyem Carrolom, Joshua Kingom i takvim stručnjacima.. Lampard zna šta treba ovom klubu, vjerujem u to. Ostvarili smo cilj za ovu sezonu a to je top 4, nadao sam se da ćemo uspjeti i kup osvojiti ali šta je tu je. Iduće sezone povisiti očekivanja a sa pravim pojačanjima možemo ih i ostvariti. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299487 To je sasvim normalno da svi mi imamo veca ocekivanja naredne sezone, a samim tim cemo i manje tolerantni biti. Lampard je izuzetan posao odradio uprkos svim njegovim tackictkim nedostacima, ali sveukupno mislim da idemo pravim putem. Vidjet cemo, odbrana svakako ne moze biti gora nego ove sezone, a napad ce sa novim igracima biti sigurno bolji. Tako da sam siguran da cemo i mi gledati jos bolju igru uz bolje rezultate. U suprotnom, Lampard ce biti prvi na udaru kritika. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299499 Uradio je on dosta toga što smo svi ovdje na forumu priželjkivali duži period. Konačno smo vidjeli veliki broj omladinaca u prvom timu doduše imao je i transfer ban veliku ulogu u tome, ali vjerujem da bismo ih gledali i bez toga. Willian i Pedro na odlasku, pozitivni znakovi da ćemo se riješiti i škarta koji manjkaju kvalitetom poput Batshuayi, Drinkwatera, Bakayoka, Zappacoste i ostale ekipe. Povezujemo se sa ozbiljnim imenima i ozbiljnim talentima što priliči klubu kakav je Chelsea. Kad se samo sjetim da smo se donedavno povezivali sa Andyem Carrolom, Joshua Kingom i takvim stručnjacima.. Lampard zna šta treba ovom klubu, vjerujem u to. Ostvarili smo cilj za ovu sezonu a to je top 4, nadao sam se da ćemo uspjeti i kup osvojiti ali šta je tu je. Iduće sezone povisiti očekivanja a sa pravim pojačanjima možemo ih i ostvariti. Kako njemu pripisujes zasluge za odlazak Vilijana kad čovek samo sto nije plakao pred kamerama da mu obezbedi novi ugovor? Njega tek čeka težak posao naredne sezone. Stvaranje nekog sistema igre(iskreno se nadam), uklapanje novih igrača, sređivanje odbrane, načina treninga... Prethodna sezona nije nosila veliki pritisak sa sobom. Svaka sledeća ce biti teza. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299507 Kako njemu pripisujes zasluge za odlazak Vilijana kad čovek samo sto nije plakao pred kamerama da mu obezbedi novi ugovor? Njega tek čeka težak posao naredne sezone. Stvaranje nekog sistema igre(iskreno se nadam), uklapanje novih igrača, sređivanje odbrane, načina treninga... Prethodna sezona nije nosila veliki pritisak sa sobom. Svaka sledeća ce biti teza. Sigurno neće otvoreno govoriti kako želi da ga se riješi, zašto bi stvarao sebi još veći teret novinara? Slažem se da ga čeka težak posao naredne sezone, u to nema sumnje, novi igrači, veliki novac utrošen, itd. I ja zajedno sa vama očekujem pomake u određenim segmentima, dobar dio si i sam naveo. Vidjet ćemo šta nam budućnost nosi. Hoću da kažem da mi je drago što vidim znakove starog Chelsea, konačno gledamo te dugo očekivane omladince, stekli su veliko iskustvo na ogromnim takmičenjima. Nadam se da će iduće sezone biti još bolji. Neću da izgleda da ga branim, dižem u zvijezde ili tako nešto, svjestan sam da ima tu dosta nedostataka ali vidim i dosta pozitivnih stvari u svemu ovome. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299511 Kako njemu pripisujes zasluge za odlazak Vilijana kad čovek samo sto nije plakao pred kamerama da mu obezbedi novi ugovor? Njega tek čeka težak posao naredne sezone. Stvaranje nekog sistema igre(iskreno se nadam), uklapanje novih igrača, sređivanje odbrane, načina treninga... Prethodna sezona nije nosila veliki pritisak sa sobom. Svaka sledeća ce biti teza.Buduci da je dugo bio Willianov saigrac i da je Lamps legenda kluba a Willian ima mnogo utakmica, nije bas ni ljudski da bilo kako drugacije odreaguje pred kamerama. Ne znam zasto uopšte ste to spominjes u tom kontekstu... Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299515 Buduci da je dugo bio Willianov saigrac i da je Lamps legenda kluba a Willian ima mnogo utakmica, nije bas ni ljudski da bilo kako drugacije odreaguje pred kamerama. Ne znam zasto uopšte ste to spominjes u tom kontekstu... A zašto da ne spomenem? Neko će se uvrediti možda? Niti sam nesto izmislio niti slagao. Edit : Mislim da su vremena inkvizicije davna prošlost. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299516 Pa dobro, sta je lose u tome sto je zagovarao njegov ostanak? Mozda je zelio jos godinu dana da ga zadrzi. Ovu zadnju sezonu je Willian solidno odigrao i sasvim je uredu ako Lampard smatra da bi mu mogao posluziti eventualno jos godinu. Ovaj htio 3 godine, nisu se dogovorili i otisao. To sto je nas godinama frustrirao radi drugih stvari je drugi par opanaka. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299517 Realno Willian je ispao šupak, odbijanje 2 godine ugovora koji nije dobijao ni Terry, iako je to politika kluba, je čisto nepoštovanje. Još u Arsenal otišao, msm, boli me uvo, super što je otišao, ali mogao je to na ljepši način. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299519 A zašto da ne spomenem? Neko će se uvrediti možda? Niti sam nesto izmislio niti slagao. Edit : Mislim da su vremena inkvizicije davna prošlost.Nece niko ovde naravno. Ali i Lampard treba da ispadne profesionalan a uz to i dobar prijatelj jer on sigurno kao kapiten/zamijenik je igrao bitnu ulogu kada je Willian dosao u klub i sigurno je da su imali neki fer i korektan prijateljski odnos. Sa druge strane kad vidis ni Willian nije imao losu sezonu, pogotovo statisticki pred sam kraj. Naravno ovo sto ker kaze je u potpunosti tacno, mogao je istati ovde sezonu ili dvije a ne ici u Arsenal, mogao je i on otici u Inter Miami :D Ali dobro, njegov zivot, mozda covjek ne zeli iz Londona i Engleske. Poenta price je sa mi kao klub treba uvijek da ispadnemo fer i korektni. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299521 Ali dobro, njegov zivot, mozda covjek ne zeli iz Londona i Engleske. Video sam jedan komentar negde, kaze ljudi iz Arsenala dolaze u Chelsea da ostvaruju snove i osvajaju trofeje, a igraci iz Chelseaja prelaze u Arsenal (Cech, Luiz, Willian) jer ne bi da se sele iz Londona. :D Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.