10. august 2020.6 god. comment_299522 Video sam jedan komentar negde, kaze ljudi iz Arsenala dolaze u Chelsea da ostvaruju snove i osvajaju trofeje, a igraci iz Chelseaja prelaze u Arsenal (Cech, Luiz, Willian) jer ne bi da se sele iz Londona. :DI onda nas taj Arsenal zakine za 2 FA Cupa i meni kazu da se previše nerviram i psujem :D Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299527 Gledam na nekoj stranici Arsenalovi navijači komentarišu "If you can't beat them, join them" (FA kup slika) za Willianov transfer, crna zavjesa mi pade pred očima. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299529 Gledam na nekoj stranici Arsenalovi navijači komentarišu "If you can't beat them, join them" (FA kup slika) za Willianov transfer, crna zavjesa mi pade pred očima. Willian je svakako najbolje izgledao četvrtkom uveče, ne znam zašto, tako da će Arsenalovi navijači imati čemu da se raduju. Prijavi
10. august 2020.6 god. comment_299530 Gledam na nekoj stranici Arsenalovi navijači komentarišu "If you can't beat them, join them" (FA kup slika) za Willianov transfer, crna zavjesa mi pade pred očima. Realno ljudi nas uzeli 2x zaredom u finalu kupa. Imaju pravo da se nasladjuju. Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299647 Dobre stvari: Ispunjeni svi ciljevi za ovu sezonu Moja očekivanja za ovu sezonu su bila da ne ispadnemo iz top 6, tj. da osiguramo igranje u Europi i za sljedeću sezonu. U kupovima nisam imao neke ambicije, to sam vidio kao dodatni prostor za davanje minutaže mladim igračima. U Ligi Prvaka bi ispadanje iz grupe bilo razočarenje, a ulazak u četvrtfinale bilo iznenađenje. Vjerovatno su mu poslodavci postavili slične ciljeve. Izborio je mjesto u Ligi Prvaka što je veliki uspjeh sa ovom ekipom. Ne interesuje me to što je Arsenal podbacio, kao i Tottenham. Čak ni to što smo od oktobra bili četvrti. Ova četvrta pozicija je dobar rezultat. Istina je da smo imali broj bodova sa kojim bi u nekim sezonama bili sedmi, ali smo imali i jednak broj bodova kao tim koji je završio na trećem mjestu. Kup također bolje od očekivanog. Ušli smo u finale FA Kupa što je uspjeh. Šteta što nismo došli do trofeja. U Ligi Prvaka okej rezultat. U skladu sa očekivanjima. Realnost je takva da trenutno nismo u top 10 u Europi. Sve u svemu, ciljevi ispunjeni u rezultatskom smislu. Dao šansu mladim igračima Godinama imamo jednu od najuspješnijih akademija u Europi. Osvaja se FA Kup za mlade, liga za mlade, liga rezervi. Igraju se finala omladinske Lige Prvaka. Šalju se igrači na posudbe od Championshipa, Vitessea, pa do zemlji rođenja tih igrača. I nikad niko da dobije neku šansu. Conte je ubacio Christensena u tim, Sarri je koristio Loftus-Cheeka (koji je igrao Svjetsko Prvenstvo sa Engleskom) i pomalo Hudson-Odoija. Napokon je došao neko ko će ih sve ubaciti u prvi tim. Ne samo da se ne boji ubaciti ih da igraju, nego im je još dao bitne uloge. Neke igrače uopšte nije morao da ubacuje, a ubacivao ih je. Tu mislim na Gilmoura, desilo se možda jednom da osim njega nema ko da igra. Neki su uspjeli samo debitovati, jer su idalje mladi i nedorasli vrhunskom fudbalu. Dobili smo 5-6 pojačanja potpuno besplatno, što je ušteda koja se ne može izmjeriti. Dobili smo imidž kluba koji daje šansu mladima i sada je puno lakše privoliti igrača u usponu da dođe kod nas. To nam je bio problem godinama unazad, jer ko bi htio da sjedi na klupi, na tribinama ili igra u Holandiji. Unaprijedio Kovačića Osim ovih mladih igrača, jedan od najvećih dobitaka ove sezone je Kovačić. Lampard je uspio da izvuće ono najbolje iz njega. Ako jedan majstor kao što je Zidane nije uspio, Lampard jeste. Siguran sam da to može još bolje da izgleda, jer Mateo ima još dosta prostora za napredak. A i sa boljim saigračima i igrom koja mu više odgovara će i on biti bolji. Fleksibilan sa formacijama Njegov prethodnik je bio Sarri koji je igrao uvijek u istoj formaciji. Uvijek je bio isti stil igre, uvijek su bile iste izmjene i sve je bilo predvidljivo. Prije njega je tu bio Conte, koji je izuzev prvih nekoliko utakmica, uvijek igrao istu formaciju. Nije bio baš predvidljiv kao Sarri, ali se barem stil i formacija uvijek znala. Lampard je izmijenjao nekoliko formacija, bilo je tu i 4231 i 433 i 343. Vjerovatno bi isprobao i 442 da ima igrače za to. Zna se ponekad fino prilagoditi protivniku i pogoditi sa formacijom. Bilo je i promašaja, o tome u drugom dijelu. Loše stvari: Branjenje prekida Svakome ko je pogledao 2 utakmice ove sezone je jasno da ne znamo braniti prekide. Nijedan protivnik nam nije izveo korner, a da komentator utakmice nije rekao da je to velika šansa za njih. Tu ne mogu toliko kriviti igrače, koliko mogu kriviti stručni štab. Šef struke je upravo Lampard i morat će se napraviti nešto povodom toga. Ako aktuelni sastav nije uspio riješiti taj problem, neka dovedu drugog trenera za odbranu. Svima je jasno, pa tako i njemu, da ovo nije dobro. Možemo dovesti i Van Dijka, ali prekidi se timski brane i jedan igrač bez dobre organizacije to ne može riješiti. Tvrdoglavost To što smo pobijedili Tottenham sa 343 formacijom ne mora značiti da ćemo pobijediti i Southampton. Postoji to nepisano pravilo da ne treba mijenjati ekipu koja pobjeđuje, ali je isto tako svaka utakmica priča za sebe. Pred kraj sezone sam lakše mogao prihvatiti taktički promašaj, jer se igrala utakmica svaka 3 dana i teško je bilo sve to spremiti kako treba. Problem je u tome što su jako loše pripremali utakmice za koje su imali puno vremena za pripremu. Zaboravljanje na igrače Iz čista mira se Pulišić zakuca na klupu i mjesec dana ni ne ulazi, ponekad ni u protokolu. Pa sa Tomorijem isto. Jednostavno se zaboravi na te ljude i ne stavlja ih se u igru. Potpuno neopravdano. Ne bih volio da se to nastavi dešavati. Sa ovim što je ubacio mlade igrače, unaprijedio ih i popravio imidž kluba nas je ponovo zadužio za sva vremena. Ova sezona je kad se sve sabere više nego uspješna. Sviđa mi se i to što transfer politika ide u dobrom smjeru, što se dovode igrači koji bi se mogli dobro uklopiti u okruženje, s obzirom na godine i talenat. Pogotovo to što ih lično zove i posjećuje sa Cechom. Sad će dobiti pojačanja, dobit će bolju ekipu, a samim tim će se očekivanja podići. Očekujem da sljedeće sezone ispravi neke od spomenutih grešaka i da pokaže više taktičkog umijeća. Kao i da češće budemo u stanju da se vratimo u utakmicu i preokrenemo. Pokazao se kao izvrstan menadžer u svim segmentima, osim onim strogo vezanim za same utakmice. To malo zabrinjava, ali vjerujem mu. Sa ovim timom je imao 66 bodova. Sa ovako očajnom odbranom koja će biti bolja kada se pojačamo. Sa Mountom, Abrahamom, Pulišićem, Jamesom, Tomorijem.. koji imaju 19-22 godine. Ovo što smo ove sezone vidjeli od njih je ništa, šta možemo očekivati. Sa novim pojačanjima u napadu bit ćemo još opasniji. Jedva čekam novu sezonu. Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299697 ovo sa mladim igracima je tako neralno, a sad uzimamo zdravo za gotovo haman. sjetite se kako je prije bilo kad mladic udje, jedva se ceka da pogrijesi da ga neki trener vrati u drugi tim. U zadnjih 10 godina mislim da je jos Conte bio taj koji je pruzao sansu mladicima. Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299708 Pa i ne sjećam se baš da je Conte nešto davao šansu mladićima. On je uveo Christensena i to je to. Ajde i Mosesa, ali on i nije toliko mlad nego je 100 godina bia po posudbama. Kome je još Conte da šansu? Ja se ne sjećam... Ništa više od Sarria koji je prvi koji je konačno da šansu RLC, a predkraj mu je i Odoi počea igrat... Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299710 Chalobah je igrao jedno vrijeme čini mi se, nešto se ne mogu sjetiti ostalih. Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299724 jebiga ne sjecam se sad svih postava, ali znam da su u kupovima neki mladici dobijali sanse, sto ipak prije toga nije bio slucaj Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299725 Pa Odoi je prvi put dobio sansu kod Contea, protiv Newcastle cini mi se. Prijavi
11. august 2020.6 god. comment_299730 Dobio šansu kao i Broja kod Lamparda. Tek je kod Sarrija postao regularan prvotimac. Prijavi
12. august 2020.6 god. comment_299748 Je tako je aperion, Chalobah je nešto igrao u početku, onda ga je u jednom trenutku samo prestao stavljati i poslao na posudbu, ako se dobro sjećam... Prijavi
12. august 2020.6 god. comment_299750 Igrao je Ake nesto malo kod Contea, mada je Ake vec imao malo iskustva iza sebe u PL. U zadnjih 10 godina mislim da je jos Conte bio taj koji je pruzao sansu mladicima. Kako zaboravljas onaj Murinjov ACADEMY DAY kad je uveo Loftus Cheeka protiv Sportinga u poslednjem mecu grupne faze u 85. minutu :D Prijavi
13. august 2020.6 god. comment_299813 Dobro je Lamps to rotirao u prvom dijelu sezone, onda kada smo izborili i nokaut fazu u LŠ i kada smo bili u top 4, nekako kao da se počeo osjetiti manji pritisak i da se očekuje neki dobar rezultat, što nije bio slučaj na početku sezone, kada smo igrali totalno opušteno. Onda je Lampard počeo malo da jebe, pogotovo sa izmjenama, imaš 5 izmjena ti napraviš jednu do 85og minuta... Formaciju sa 3 stopera ne zelim da komentarišem Prijavi
21. august 2020.6 god. comment_300463 Kako njemu pripisujes zasluge za odlazak Vilijana kad čovek samo sto nije plakao pred kamerama da mu obezbedi novi ugovor? Njega tek čeka težak posao naredne sezone. Stvaranje nekog sistema igre(iskreno se nadam), uklapanje novih igrača, sređivanje odbrane, načina treninga... Prethodna sezona nije nosila veliki pritisak sa sobom. Svaka sledeća ce biti teza. Upravu whis bijaše https://www.facebook.com/189809408516/posts/10157902937288517/?sfnsn=scwspmo&extid=3ZaXLKmM7T4fMPCh Prijavi
22. august 2020.6 god. comment_300512 Ali cuj kad ti igrac kaze da ne misli da bi odigrao toliko meceva, znas koliko si debilno to odradio kao trener :D Frank ima mana, ali cvrsto se nadam da ce ih ispraviti nekako i da nece biti pretjerivanja u stavljanju igraca koji to ne zasluzuju. Prijavi
22. august 2020.6 god. comment_300518 A uvijek će bit bar netko tko igra stalno a po našem mišljenju ne bi trebao igrat. To je jednostavno tako, ja ne znam za klub/trenera koji nema bar jednog takvog igrača da igra stalno a navijači ga ne vole Prijavi
22. august 2020.6 god. comment_300529 Zanimljiva sezona je pred nama, ukoliko dođu Havertz i Chilwell i plus još neko od pojačanja koja se spominju, to ti je 5 vrhunskih igrača i pojačanja. Tako da sledeća sezona će biti drugačija, pritiska će biti i očekivati će se mnogo bolji rezultati od njega. Nadam se samo da mu one dvije panjetine u odbrani neće usrati posao Prijavi
25. august 2020.6 god. comment_300853 Frank Lampard has increased his backroom team ahead of the 2020/21 season, by appointing Anthony Barry as men’s first-team coach. Prijavi
29. august 2020.6 god. comment_301195 Frank Lampard has increased his backroom team ahead of the 2020/21 season, by appointing Anthony Barry as men’s first-team coach.Evo ga u akciji https://twitter.com/AAZchelsea/status/1299595615463264256?s=19 Prijavi
29. august 2020.6 god. comment_301200 Ovaj Barry je valjda radio na odbrani i proslu predsezonu s klubom. Prijavi
7. septembar 2020.6 god. comment_301639 Preziva se Barry, mora da ih uči kako lomiti noge protivnicima Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.