Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

Ko god se usprotivi Kloppu poraste mi u očima, Lamps legenda. Klopp je argonanto smeće koje je "zanimljivo" samo kad je epilog nečega što je njima u korist, čim izgubi ili mu nešto nije po volji ima izlive arogancije. Još ona nekultura, "neću da odgovaram na pitanja na engleskom, samo na njemačkom" pa to da je rekao da neko drugi jebali bi mu majku nekulturnu neprofesionalnu, a ovako mu se dive.

• Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Ko je ocekivao prije pocetka, ko je mogao reci da cemo zavrsiti medju 4?

Bez Hazarda, bez transfera, sa napadom Willian-Ziru-Pedro i bruku mladih neiskusnih igraca, vecinom iz druge lige i s nikakvim iskustvom na ovom nivou. Uz to povrede dvojice najvecih talenata prosle godine, Odoija te Loftusa.

Mnogo kritika Lampardu kad je odlucio zadrzati Kovacica a na kraju se to pokazao kao vrhunski potez. Kova igrac sezone, ogroman napredak pod tim istim trenerom.

Bilo je tu i nekih losih stvari, neshvatljivih poteza ali na kraju sezone top 4 osiguran i plus imamo sansu osvojiti FA Kup cime bi se iz vrlo dobre pretvorila u odlicnu sezonu uzimajuci u obzir okolnosti. 

Mislim da treba biti realan i cestitati mu ma prvoj sezoni, top4 i finale FA. Ako osvojimo kup bice ovo i vise nego odlicna sezona. Bilo je trenutaka kada smo na terenu top ekipa,dok je takodje bilo momenata kada smo se raspadali, samo da sledece sezone budemo konstantniji i bice sve u redu.

Ok rezultat s obzirom na sve okolnosti, ali vidim da ljudi govore da je Lampard "overachiever" sa ovom ekipom, a nekako se ne bih slozio sa tom konstatacijom, ostali su potpuno podbacili, Leicester se raspao, a Tottenham i Arsenal su imali neocekivano lose sezone, pa i United je bio ocajan tokom veceg dela sezone. Kada je u pitanju broj bodova, osvojili smo dva vise nego 2012. godine (64), a tada smo zavrsili sesti. Ovako niski standardi za ulazak u Top 4 nisu bili minimum 15 godina.

Hajmo biti realni, nije se očekivao top 4, ali se nije očekivalo ni da će glavni konkurenti biti ovoliko loši. Generalno dobra igra pogotovo u intervalima, ali i dosta lošeg u nekoliko intervala. Ne vidim ovo kao neki veliki uspjeh, ali ne vidim ni kao nešto loše, jednostavno sam neutralan i smatram ovo umjereno uspješnom sezonom.

Plusevi: Davanje šansi mladim igračima, tendencija ka eksperimentisanju, fleksibilnost, lijep i atraktivan fubal.

Minusi: Ne postojanje kontinuiteta, naivna taktička rješenja u pogledu odbrane (isti igrači su mnogo bolje igrali prethodnu sezonu u odbrani) i tvrdoglavost u određenim taktičkim rješenjima (npr. branjenje prekida).

I da, vezano za ovaj konitnuitet, nikad nismo toliko mečeva gubili na domaćem terenu, to je jednostavno nešto što se mora promijeniti.

Sve u svemu, 8/10.

Ako uzmemo titulu FA kupa, po meni ocjena 9/10.

Realno bez imalo pristrasnosti zato sto je klupska legenda smatram da radi i da je uradio dobar posao. Cinjenica je da je uradio vise nego sto je iko ocekivao pa bilo to zbog underachivementa konkurenata ili ne.

Ima Lampard jos da uci, to je takodjer cinjenica. Ali smatram da je dorastao ovom zadatku i da je pravi covjek u pravo vrijeme u pravom klubu.

Vidimo i kada su pojacanja u pitanju da se neke stvari drugacije rade, jasno se vidi iz razgovora sa igracima da ih je on kontaktirao i ubjedio da dodju. Jasno je da imamo viziju i dobar projekat. Jasno je da imamo blistavu buducnost kada je Lampard kao trener Chelsea u pitanju.

Ova ekipa ima potencijala za velike domete a dolaskom novih igraca, ovim koji su vec potpisali i ovima koji tek trebaju, vjerujem da cemo uskoro biti opet glavni konkurenti za titule u Engleskoj a ko zna, mozda i u Evropi.

Po meni 7.5 / 10

Odlicno odradjeno sto se tice lige i davanje sanse mladim igracima. Previse smo cekali da osiguramo top 4, ali eto i to je doslo. 8 po meni ako dodje do titule FA kupa. Minus mi je kasno mijenjanje igraca i guranje Williana i kada je katastrofalan. Fino mi je bilo gledanje lijepog fudbala, a lose mi je bilo gledanje ubacivanje Williana iz kornera i branjenje istih kao i prekida.

Ja nekako ovo sve poredim sa onom sezonom Contea kada je bila 10/10, jer je osvojio ligu sa kurcevim igracima.

Čestitam, istina da si konkurenti opasno podbacili, ali broji se Liga prvaka a ne kako i zašto smo došli do toga. Istina je da nas nitko nije vidio u top4 prije početka sezone, pa nisam ni ja vjerovao prvi.
Mnoge stvari zaboravljate.

1. Povrede

Povrede, najboljih igraca i igraca u najboljoj formi

Pulisic, vidjelo se sad na kraju da je jedan od najboljih igraca. Prvi dio sezone, sami pocetak, morao je da se uigra sa ekipom i da se navikne na engleski fudbal. Taman kada je poceo da kida dosla je povreda.

CHO, Povreda na kraju prosle sezone, zbog glupe americke turneje, taman je krenuo sa dobrim utakmicama i teska povreda na kraju sezone. Sto je rezultiralo time da propusti vecinu sezone u kojoj bi imao mnogo vecu minutazu.

Povrede njega i Pulisica su tjerale Lamparda da bukvalno mora da igra sa Pedrom i Willianom na krilnim pozicijama

Tammy, nakon sto nas je drzao u vrhu do januara/februara, izgorio fizicki i povreda naravno, poslije toga pad forme.

RLC, jedan od boljih prosle sezone, pravo osvjezenje bio. Nesto slično kao Kova ove sezone i opet zbog jebene americke turneje propustio citavu sezonu.

Kante, najbolji igrac na svijetu na svojoj pozicijo, sta drugo da kazem. Sezona sa dosta sitnih povreda i nikako da uhvati pravu formu i da se oporavi kako treba.

2. Ocajna odbrana

Trebam li bilo sta napisati o odbrani ove sezone. Rudiger, za koga se mislilo da je najbolji stoper, na kraju pokaze da je zaista klocina, kao sto su mnogi predpostavljali. Christensen, nista novo, nikakav napredak u igri i mozgu. Emerson razocarenje, Alonso isto tako u velikom pafu. Azpi morao opet da igra lijevog beka. Jedina je steta sto Tomori nije ostao u prvih 11 nakon sto je imao dobre tekme iza sebe a poslije toga povreda.

Bez transfera, sa puno povreda i opet na kraju LŠ i mogućnost osvajanja FA Cupa

Ukoliko osvojimo FA Cup

8.7/10
Amaterski, kao da nije gledao utakmice Arsenala. Nije mi jasno zasto nije kad se povrijedio Pulisic odmah napravio 2 izmjene, Mounta vratio u vezni red umjesto Kovacica a Odoia na krilo.
Ma sta je sad golman kriv, Cabalero radi brani dobro i ne treba gledati na to. Vise me brine njegov pristup i izmjene su mu uzas.

Tanka postavka, vidjelo se da ne ide ovako. Hajde odbrana svakako nikad nije ni funkcionisala, ali protiv Wolvesa se vidjelo da ovo tek u napadu nikakvog efekta nema.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.