5. maj 2021.5 god. comment_313911 Oduvijek sam htio Verattija kod nas, strašan igrač. City prošao na račun Navasa, 3 od 4 gola je mogao skinuti Prijavi
11. maj 2021.5 god. comment_314480 Još uvijek se ne zna gdje će se igrati finale. Turska je na crvenoj listi kada su u pitanju putovanja iz UK, također Johnson ne želi da odobri finale na Wembley-u. Komična situacija... Trebaju ponuditi Marakanu, ionako u Srbiji sviju boli kurac i za maske i sve, stadion je dobar i velik a navijača svakako neće biti, mada kakve su mjere u Srbiji te uzimajući u obzir da je i dosta ljudi vakcinisano ne bi ništa falilo i da se pusti određen broj navijača. Tačno bi ovo bila jedinstvena situacija za neki grad sa ovih prostora da ugosti ovakvu utakmicu. Kada može finale LE u Skoplju može i finale LŠ u Bg-u ko ga jebe :D Prijavi
28. maj 2021.5 god. comment_315799 UEFA’s club competitions committee has decided to scrap the away goals rule in European football The decision now needs approval from the executive committee. Ne znam šta da mislim, u neku ruku logičan potez, znao je taj gol u gostima jebavati stvari, kontaš bolje bez toga. Sa druge strane i to je imalo neku svoju draž Prijavi
28. maj 2021.5 god. comment_315802 Sa golom u gostima je uzbudljivije. Uglavnom se sve mora odigrati unutar 90 minuta. Bez gola u gostima je poštenije. Nisu to više ona gostovanja od prije 40 godina gdje se putuje 2 dana, pa onda igraš na nekoj poljani. Nije pošteno ni to pravilo u produžecima. Tada gol gosta vrijedi kao 2 domaćina i dobije još 30 minuta gratis povlaštenog položaja. Prijavi
29. maj 2021.5 god. comment_316034 https://twitter.com/LateNightReds/status/1398746418710552576 Prijavi
31. maj 2021.5 god. comment_316233 Prvi šešir za sljedeću sezonu: Chelsea Villarreal Manchester City Atletico Madrid Bayern Munich Inter Lille Sporting Drugi šešir: Barcelona Real Madrid Juventus PSG Manchester United Liverpool Sevilla Borussia Dortmund Prijavi
1. juni 2021.5 god. comment_316289 Baš glupo što su nosioci prvaci svojih liga ali hajde zato ćemo imati dosta zanimljivih grupa. Može Sevilla ili Barca dok bi Juve bio patnja Prijavi
1. juni 2021.5 god. comment_316301 Ostaje i dosta dobrih ekipa za treći šešir: Atalanta, Leipzig, Milan, Ajax, Porto.. Da hoćemo tu dobiti nekog bezveze i da ne bude nikakvih problema. Prijavi
1. juni 2021.5 god. comment_316306 Ostaje i dosta dobrih ekipa za treći šešir: Atalanta, Leipzig, Milan, Ajax, Porto.. Da hoćemo tu dobiti nekog bezveze i da ne bude nikakvih problema. Pa mi smo imali vise problema s ovima sto su kao bezveze :D Nama bi najviše legla popularna grupa smrti Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316957 UEFA ukinula pravilo vezano za golove u gostima. Po meni dobar potez. Čak bi ukinuo, ako nekako može, produžetke. Neka se odmah penali pucaju. Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316961 UEFA ukinula pravilo vezano za golove u gostima. Po meni dobar potez. Čak bi ukinuo, ako nekako može, produžetke. Neka se odmah penali pucaju. Zasto se onda igraju dve utakmice, odnosno kod kuce i u gostima, ako domaci teren vise nije tolika prednost. Sad je to apsurdno, nek se igra jedna kod jedne ekipe i gotovo. Svako ko je igrao veliki fudbal zna koliko znaci domaci teren pa i bez publike Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316964 Zasto se onda igraju dve utakmice, odnosno kod kuce i u gostima, ako domaci teren vise nije tolika prednost. Sad je to apsurdno, nek se igra jedna kod jedne ekipe i gotovo. Svako ko je igrao veliki fudbal zna koliko znaci domaci teren pa i bez publike Vratit ce se publika, oni predstavljaju taj faktor prednosti. Najbolji primjer je ona utakmica izmedju Liverpoola i Barcelone na Anfieldu prije 2,3 godine. Navijaci su ih poveli bukvalno do preokreta. Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316978 Nisu trebali ukinuti, to je cinilo car mnogih preokreta i pobjeda slabijih protiv jacih. Ovako ce se jos rjedje desavati iznenadjenja. Mozda se zele iskupiti "superligasima". Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316980 Nisu trebali ukinuti, to je cinilo car mnogih preokreta i pobjeda slabijih protiv jacih. Ovako ce se jos rjedje desavati iznenadjenja. Mozda se zele iskupiti "superligasima". Ali ce se još ređe dešavati da ti dođe mutavi Simeone u goste, da jedan gol i da ostatak dvomeča gledaš mrtvi bunker. Sad ce fudbal morati da se igra, ne da se brani. Prijavi
24. juni 2021.5 god. comment_316981 Najgluplje pravilo u fudbalu sto je postojalo, uz ono i kad igrac skine dres pa dobije zuti karton. Prijavi
25. juni 2021.5 god. comment_316983 Ali ce se još ređe dešavati da ti dođe mutavi Simeone u goste, da jedan gol i da ostatak dvomeča gledaš mrtvi bunker. Sad ce fudbal morati da se igra, ne da se brani. U tome i jeste draz, ne mora sve da bude napadacki, ofanzivno, nek neko igra i bunker pa nek se protivnicka ekipa pomuci da ga probije Opet sad moze da se desi da ce igreti bunker obe utakmice i da ide na penale na taj nacin, bice bunkera svakako ili da protivnicka ekipa da gol u gostima i da na 1:1 ide na 0:0 na gostovanju Prijavi
25. juni 2021.5 god. comment_316985 Bome to pravilo je po meni jako nefer, matematika je jasna, ako ste dali isti broj golova niko nije bolji. Jedino mjerilo u fudbalu su golovi i to je to. Sto se tice bunkera, jbg, i to je neka taktika. Prijavi
25. juni 2021.5 god. comment_316986 Treba ukinuti i produzetke u revansu. Poslije 180 minuta je nerijeseno, nema potrebe vise igrati. I tu je jedna od ekipa u prednosti jer ima pola sata vise pred svojim navijacima. Opet ako je neko dobio crveni to je jos 30 minuta sa igracem manje. Najbolje odmah preci na penale, a tu rastu sanse slabijoj ekipi da nekako prodje. Prijavi
25. juni 2021.5 god. comment_316987 Simeone će igrat bunker neovisno ima li pravila gola u gostima ili ne. Bunkera će uvijek bit, i treba ga bit, nogomet je raznolika igra i to je i čini zanimljivom. Ne vjerujem da je UEFA bezveze ukinula to pravilo bez da je prethodno napravljeno istraživanje. Ideja tog pravila, koliko znam je da se izbjegne da ekipe u gostima igraju bunker, vjerojatno je statistika pokazala da pravilo nije donjelo željeni učinak i da se bunkeri igraju neovisno o tom pravilu. Doduše, sad imamo problem da jedna ekipa potencijalno (ako bude nerješeno nakon 180 min) ima 30 minuta više na domaćem terenu, a ovo pravilo je to kompetiziralo, ti imaš više minuta doma, ali ti zato imaš 30 min više da daš taj gol u gostima. Ali pitanje je što je veća prednost, ja bih rekao ipak ovo drugo... Tako da ćak bi se složio s Adiem, daj odma penale i to je to, produžeci su ne potrebni 180 minuta je dovoljno. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.