19. februar 2020.6 god. comment_293167 Nemaju ni Bourenmouth i Norwich sad nešto previše para pa igraju ofanzivan fudbal. Stil igre najviše zavisi od trenera. Simeone bi se i sa Barcom branio. Prijavi
19. februar 2020.6 god. comment_293168 Atalanta razbila Valenciu, kad se sjestim da smo i mi kod kuce izgubili od ove Valencie, igra Atalanta odlicno. S druge strane Totenham izgubio i ako im je falilo puno igraca jedva su skrpili nesto. Prijavi
19. februar 2020.6 god. comment_293175 Onda ti ne znas sta je licemerje. Kada si ti na ovom forumu procitao da Vajz, ja ili Hamco velicamo previse defanzivni pristup bilo koga od trenera Celsija? Pa kad se Murinjo poceo raspadati svi sem mene i Vajzija ste ga branili iako smo predvideli krah koji se kasnije i desio. Dalje, ako mislis na osvajanje Lige Sampiona takodje nikad nigde na ovom forumu nisi mogao da procitas da je bilo ko od nas izjavio da nam se dopada nacin na koji je osvojena. Locemerje je moj prijatelju velicati kod sebe ono sto kritikujes kod drugih. A mi to ne radimo. Cas zavrsen. LP-2012-Barcelona na Stamfordu Citiram-Wisey- Taktički, tehnički bilo je to upravo onako kako je Robbie opisao - gotovo savršeno. ;) Za prolaz trebat će savršeno, on to zna. Očekivano, ostavili smo srce na terenu što se kaže, poginuli za pobjedu i vratilo nam se bez obzira na stvorene šanse, udarce, ma sve živo. Jutros me zove jaran, kaže 'Halo, jesi čuo najnovije vijesti ?' Kaže 'Završila tekma, navijači izišli na ulice da proslave a Xavi, Iniesta i Messi ostali da se dodaju na stadionu.' :lol: Dakle, tamo gdje se lomilo sve (sredina terena) odigrali smo fantastično. Disciplina, borbenost, pokrivanje, duel-igra ali bez ikakve grubosti... Sjajno. Obi, Lamps i Raul potpomognuti nevjerovatnim Ramizom koji je na sve strane stizao, odradili su lavovski dio posla. Ono što je prošlo pored njih uglavnom su zaustavljali Cahill (kakvo pojačanje !!! ), JT, nevjerovatni Cole i nešto slabiji Bane. Ono što je i pored njih prošlo branio je bog na golu Cech. Sreća je pratila hrabre, a kome od nas nije prošao flashback Iniestinog gola u zadnjoj minuti na onu stativu ? :D Ima tu još u postu, ovo je samo dio. Čas završen. I ja nigdje nisam glorificirao taj nogomet, nego im čestitao na zasluženom i rekao da to nije nimalo lagano niti može to svatko. Štoviše, čak i ne volim takav nogomet što sam već napisao. Ali nazivati to sramotom ili antinogometom mi ne pada na pamet Prijavi
19. februar 2020.6 god. comment_293176 Ovo me podsjeca na one supljake od protivnickih navijaca 2012. A i dan danas ista mitomanija. U citavom nizu utakmica odigrali 3 defanzivno, od toga 2 protiv najjace Barcelone ikad i jednu protiv ultra mocnog Bayerna na njihovom terenu. O nasoj ekipi tad da ne pricam. Sto ne spomenes kako smo Napoliju 4 komada uvalili, dobili Benficu i dole u Portugalu i kuci. Tottenhamu zabili 5 golova u polufinalu FA kupa pa u finalu pobijedili Liverpool. I te su se utakmice iste sezone igrale, samo ne vidim da se sjecas toga. Isto tako se ne sjecas da je polufinale kupa igrano u nedjelju navece a vec u utorak prva utakmica protiv Barselone. Sa pola ekipe u poznim igrackim godinama pripremiti takva 2 meca za 48 sati je poduhvat. Elem nejse, ne kaze niko da je sramota sta igraju vec da je smor zivi. Iskreno zaboli me qrac ionako ih pogledam 1-2 godisnje i to ako nema nista pametnije radit. Prijavi
19. februar 2020.6 god. comment_293177 Whisper je to rekao, kao i da nađem post gdje je netko od vas nešto slično napisao na ovom forumu, trebala mi je puna minuta. Prva tema i hop. Znači bunker je opravdan zavisno od situacije, inače atletico je baš veliki favorit protiv liverpoola koji je prvak kao i barca tada, i pritom skida sve moguće rekorde u ligi. Kako god, to je bio naš trademark kao što je danas ovo atleticov, ne može to nitko poreći. Godinama, ne govorim o jednoj utakmici. Prijavi
19. februar 2020.6 god. comment_293178 Drago mi je da si skaro nasao jer stvarno mi se nije dalo traziti, zahvaljujem. Ajde sta ste se izvukli iz konteksta tu jednu recenicu. Niko nije poredio Burnley sa Atleticom nego stil igre. Opet kazem mnogi ne pridaju znacaju odbranu. Sinoc je bio duel najboljeg napada protiv najbolje odbrane. Atletico je pokazao da se mozr igrati protiv Liverpoola i to na jedan jedini moguci nacin a to je da se zatvoris i ne pruzis im sansu za tranziciju u kojoj su najbolji na svijetu. Siguran sam da bi bilo par golova razlike da je Cholo isao da se nadigrava s njima, sto naravno nije njegov stil. Ne garantuje niko prolazak Atletica nego ponavljam diskusija je o SINOCNEM MECU. Ako cemo tako o ulaganju i moci: Felix je dosao jer je prodan Griezman. Sumnjam da bi pljunuli 120 mil da se to nije desilo. Dalje, Real i Barcelona su daleko bogatiji klupovi pa im je Atletico na celu sa Simeoneom pomrsio racune, prvenstveno zahvaljujući toj njegovoj odbrani koji Whisper naziva antifudbalom. Njima to donosi rezultate i furaju. U redu je reci da ti se ne svidja nesto. Uostalom meni prvom se gadila Barcelonina Tika-taka pa nisam to nazivao antifudbalom. Prosle sezone mi se gadio fudbal pod Sarrijem sa 27160 dodavanja. Takodjer druga sezona kod Conteom je bila teska za gledati (kada je poslije utakmice sa Cityjem rekao nesto tipa nisam budala da se otvorim i primim 4 5 golova, to je najgora utakmica koju sam gledao u zivotu). Poenta svega jeste to da imaju razni stilovi igre : neki vise napadacki neki manje, neki vise odbrambeni neki manje. Stvar ukusa je kome se sta vise svidja i sta preferira. Cilj oprovdava sredstva. Simeoneu skidam kapu za pevu utakmicu gdje je u potpunosti otupio ostricu Liverpoola koji ce mnoge rekorde oboriti u Premiershipu. Cas zavrsen. Ovdje ne pricamo zasto to igra protiv Leganesa, Granade i slicnih ekipa. Prijavi
19. februar 2020.6 god. comment_293180 Pa to ako je Chelsea igrao antifudbal ne mora da znaci da smo mi kao navijaci ovog kluba to simpatisali. Bas naprotiv. Sto se ticd jucerasnje tekme Atletica i Liverpula, i nekako je to ok kad ti protivnik ne uspije stvoriti mnogo sansi. Medjutim generalno je to los pristup, protivnik ti stalno vrsi pritisak i stvara sanse a tebi jedino preostaje da se molis da ne iskoriste te sanse. I kakve su ovo gluposti sa poredjenjem Atletica i Njukastla, Barnleya... hahah p Jao Felix sam kostao 130 miliona ovo ljeto. Cak sta vise, ovaj tim Atletika uopste nije los igracki, individualno imas itekako dobrih i tehnicki potkovanih igraca, mislim smijesno je porediti njih i nekakve Barnlije, Njukastls i slicno...Generalno to ako se zna igrati, rezultatski nije sigurno loš pristup pogotovo u kup utakmicama. Igrali su 2 puta finale LP, sumnjam da su molitvom došli do tamo, ili do prvaka prvenstva. Kao što kažeš, kada protivnik ne uspije stvoriti puno šansi, onda je to sigurno legitiman način dolaska do rezultata. Dakle, nije stvar neke sreće. I da, ne bih to volio gledati u chelseaju opet. A boli Simeonea ili upravu atletika kurac za to hoće li netko simpatizirati, ili neće to, dok rezultatski to ide. Kao što je i naše u prošlosti Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293186 Ne mogu sve da vas citiram, pronaci cete se :D Jebiga prodade me Vajz za trofej LS :D Od sad samo u svoje ime. Prvo se pravi smesno poredjenje Atletika sa Brajtonom i sl a posle mu krivo sto ga citiramo na to. Svasta. Dosao Feliks jer je prodat Grizman? A ostatak ekipe? Kosta, Lemar, Morata, Lodi...? Koliko je movca Simeone skrsio tokom godina na stvaranje ekipe? Stotine pa opet igra ne postoji, fudbal mu je jednostavno negledljiv a i rezultati su mu pali kurcu za usi. On nista revolucionarno nije napravio niti je izmislio nesto novo pa da ga se toloko hvali. Uvek igra dupli blok pa ako prodje prodje. Ima fantasticnu ekipu, gpdinama sastavljenu i veoma skupo placanu a prstom nije mrdnuo da unapredi igru. Antifudbal koga gotovo vise niko i ne igra. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293188 Mislim da cilj opravdava sredstvo. Simeone je vidio da se ne vrijedi nadigravati protiv Liverpoola, nego stavio odbranu duboko da oni ne salju loptu u for i tako u potpunosti zatvorio Liverpool koji nije znao kako treba napraviti sansu kada ne moze nabiti i da trci Salah i ekipa iza odbrane. I to je ljepota gledati, kada najbolji tim premier lige se muci napraviti nesto i ne mogu, jer im je to samo Mourinho jos uradio ove sezone, svi glumili debile i nadigravali se sa njima, ukljucujuci i nas. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293192 Atletico je s tim bunkerom bio 2. puta u finalu lige prvaka, i osvojio prvenstvo pored Barce i Reala. A to što ga nitko više ne igra je stvar mode, sad je u modi napadački nogomet i pressing, kad top ekipe koje to sad igraju padnu i dođe neki Mourinho i bunkerom ih pobjedi svi će opet igrat bunker i tako u krug. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293193 Samo neka se vise nikad ne vrati tiki-taka i sarrijev fudbal, ono je nesto najgore sto se moze gledati, gledas kako se jedna ekipa dodaje 80 minuta i nista. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293194 Samo neka se vise nikad ne vrati tiki-taka i sarrijev fudbal, ono je nesto najgore sto se moze gledati, gledas kako se jedna ekipa dodaje 80 minuta i nista. Ili gledas Simeoneov Atletiko ili Murinjove ekipe koje 90 minuta dva tacna ofanzivna pasa ne umeju da sastave. E to je patnja za oko i za mozak. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293195 Eto da rezimiram, nemam ništa protiv, i ja ne simpatiziram takav nogomet. Samo me smeta kada lažno moraliziramo i to nazivamo nekom sramotom ili antinogometom, a to je daleko od toga. Sad da je liverpool bio bolja ekipa u toj utakmici, promašivao šanse, složio bih se da je sramota što su izgubili, ovako ne mogu. Isto tako ne može ih svatko tako zatvoriti, pa nije to baš lagano odigrati. Toliko o toj temi Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293196 Nije tu samo Griezman. Ljudi su u plusu 70 milione ove sezone sto se tice transfera. Trose jer i prodaju. A od sezone 12/13 samo su jednom imali nesto veci minus (90tak miliona) osim toga sve u granicama normale cak i par sezona u plusu. Ne racunam zaradu od lige, sponzora znaci samo transferi. Pa covjek jednostavno doveo igrace koji njemu odgovaraju i za njegov stil igre. Nece se sigurno interesovati za Dybalu, Matu ili Ozila. Ko zna igrati dobru odbranu i biti konkretan iz ono malo posjeda lopte sto dobije je za mene gledljivo i skidam kapu jer SIGURNO nije lako igrati tako. Da li bi ja volio da moj Chelsea igra tako? Ne bih volio. Sjetite se utakmice City - Chelsea pod Konteom kada smo ih dobili 3 : 1. Sumnjam da je mnogima od vas to bilo negledljivo i da je bio antifudbal. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293199 Nemoj uspoređivati s Chelseam, navijamo za njih pa su ljudi subjektivni. Kako god da dobijemo dobro je, a kako god da izgubimo loše je. Kad igramo bunker onda se ljudi bune jer se igra bunker i govore kako bi rađe izgubili 5-0 nego tako igrali, a onda kad se to stvarno i desi (igramo napadački a izgubimo) onda plaću da se mora igrat bunker. Nikad zadovoljni. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293201 Sjećate li se utakmice protiv Atletica u polufinalu Lige Prvaka. Ja sam mislio da će obje ekipe stati na svoju polovinu i da stajati tako i ostaviti loptu na centru nek se i ne izvede. Ako me pamćenje dobro služi, oni su igrali hrabije od nas i više napadali. Idalje ne mogu zamisliti šta bi se desilo da je Courtois imao klauzulu u ugovoru da ne smije braniti protiv nas. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293227 https://www.youtube.com/watch?v=mPlfKlbKe2o&feature=emb_title Evo taktičko objašnjenje za jedan od naših poznatih "bunkera" Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293228 Ili gledas Simeoneov Atletiko ili Murinjove ekipe koje 90 minuta dva tacna ofanzivna pasa ne umeju da sastave. E to je patnja za oko i za mozak. Opet takav fudbal gledati je uzbudljivije nego gledati tika taku kada je igra mrtvija nego sa defanzivnim fudbalom. Kad je barca bila u prajmu tad sam najmanje gledao utakmicu od njih. Milijardu dodavanja, zaspes nakon 15 minuta, nikakvog uzbudjenja. Treba znati igrati defanzivan fudbal, mi sad kad kad bi krenuli igrati defanzivno ne bi znali igrati. Sa defanzivnim fudbalom opet imas vise mogucnosti da kreiras sansi, prvo pustis protivnika da se otvoris i onda udaras kontre. I ponekad preneses incijativu na drugi dio terena kad se protivnik umori. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293231 Pustati protivnika da igra, diktira tempo utakmice, uzima posed, napada i paliti svecu da odbrana izdrzi i da jedna od 50 dugih lopti padne tvom napadacu u krilo za mene ce uvek biti dekadentni antifudbal, svejedno da li ga igra Crvena Zvezda, Celsi, Atletiko ili bilo koji drugi klub na svetu. Lepota fudbala je u onome kako je Dortmund pojeo PSZ, brzom igrom, stalnim ofanzivnim kretnjama igraca, visokim presingom i zadnjom linijom na 40 metara od gola iako protivnik ima MBapea i Nejmara. To je fudbal kakav treba slaviti. Ne videh ovde nikakve hvalospeve na racun Favra i ekipe a oni su, za razliku od Simeonea igrali fudbal i pobedili jaceg i skupljeg od sebe. Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293233 Pustati protivnika da igra, diktira tempo utakmice, uzima posed, napada i paliti svecu da odbrana izdrzi i da jedna od 50 dugih lopti padne tvom napadacu u krilo za mene ce uvek biti dekadentni antifudbal, svejedno da li ga igra Crvena Zvezda, Celsi, Atletiko ili bilo koji drugi klub na svetu. Lepota fudbala je u onome kako je Dortmund pojeo PSZ, brzom igrom, stalnim ofanzivnim kretnjama igraca, visokim presingom i zadnjom linijom na 40 metara od gola iako protivnik ima MBapea i Nejmara. To je fudbal kakav treba slaviti. Ne videh ovde nikakve hvalospeve na racun Favra i ekipe a oni su, za razliku od Simeonea igrali fudbal i pobedili jaceg i skupljeg od sebe.Mi pričamo o konkretnoj utakmici Atletica i Liverpoola, jesi pogledao tu utakmicu? Ne razumijem čemu ovakve nebuloze ako si pogledao utakmicu, ili si samo pogledao statistiku Prijavi
20. februar 2020.6 god. comment_293234 Cristiano Ronaldo ima više golova u Ligi Šampiona nego Atletico Madrid :D Prijavi
21. februar 2020.6 god. comment_293244 hahahhahaha koja hrpa proserevanja, toliko da mi se ne upušta u raspravu (iako ima dijelova s druge strane s kojima se slažem definitvno) ali samo ću reći živio Simeone, živio Diego Costa, živio Drogba, živio de Rossi, živio Gattuso, živio Radja Nainngolan, živio Essien, živio Terry, živio Bane Ivanović...itd itd itd..živjeli svi nogometni ratnici koji bi krv i život ostavili na terenu, njihovo je nogometno kraljevstvo.. ovim putem želim poželjeti sreću Simeoneu i Atletico Madridu u uzvratu, i prolaz sa teškim bunkerom i 0-1 na Anfieldu, al ovaj puta bez ijednog udarca u okvir gola od strane svemoćnog Liverpoola (što je naravno nemoguće, jer je Lpool fantastičan a takav i nogomet igraju) i Kloppa koji kao i ostali koje se previše hvali o ljubaznosti, galantnosti, gospodskom i fer ponašanju pokazuje opet znakove ljudskog bića, te da je kao i svi sklon radnjama u suprotnosti navedenih epiteta.. Simeonea će kao i svakog igrača i navijača Atletica, ukoliko prođu naravno, savršeno boljeti ona stvar za priče o antinogometu isto kao što je mene i vas zajedno sa igračima chelseaja i stručnim stožerom na čelu s Abramovićem (koji je veliki zagovornik seksi nogometa) boljela ona stvar za doslovno sve kada se uzela liga prvaka, kao i kada se odabrao taj način igre i nogometa masu puta a pobjedilo se.. jer to je jebeni dio igre, dozvoljeni, ništa loše niti zabranjeno, pošteno mukom i borbom nadjačati protivnika, neovisno o tome da li možda imaš ili nemaš kadar igrača sposoban za pružiti ljudskom oku ljepšu i dopadljiviju igru, takav je izbor trenera i svako se bori na svoj način za koji misli da je najbolji...ako je to antinogomet i dekadencija onda iskreno čestitam nogometnim magovima koji tako tvrde, prebacujem se na vola oko stola.. usput, nedavno sam pogledao kup utakmicu Bilbao-Barca na san Mamesu..e ono je nešto što obožavam i volim gledati, i što bi ja tražio od svoje ekipe kad bih bio trener, i naravno samo takve igrače dovodio koji bi mogli ispoštovati plan svojim karakteristikama.. naravno, govorim o Atletic Bilbau, svaka im čast!! Prijavi
26. februar 2020.6 god. comment_293439 Veceras uz City i Lyon. Volio bih da City nagazi ovog Reala poganog Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.