26. februar 2015.11 god. comment_205174 Nije jača Bundesliga, Primera je jača, i PL je precenjeno takmičenje. I kako ćeš drugačije vagati kvalitet lige, ako ne po rezultatima u Evropi. A najbolji timovi iz navodno najjače lige jedva prolaze grupnu fazu. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205178 Nikad primera ispred engleske lige. I ne samo meni, vec i navijacima spanskih klubova. Za mene nije validan kriterij ispadanje u turniru po nokaut sistemu. U jednoj, dvije, tri pa i vise utakmica u sezoni se sve moze desiti i svako svakog moze pobjediti. Dokazi za to su, skoro pa svakodnevni. Ne znam o cemu vi serete jebo vas real i barca. Ok ako su nekom real i barca iznad svih fudbalskih klubova na jebenom svijetu, ali nemos rec da je primera bolja od premiershipa, jebo te hljeb. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205179 Engleska liga je interesantnija od Španske. Španska liga je jača od Engleske. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205182 E jbg. Ne znam ništa... 2008 CL polufinale - 3 engleska kluba (Liverpool, Chelsea, Man Utd) i jedan španski (Barcelona); Englesko finale 2012 CL polufinale - 1 engleski klub (Chelsea), 1 njemački (Bayern) i 2 španska (Real i Barca); 1 engleski klub u finalu Ostali Englezi: Man City ispao u grupi, Man Utd, aktuelni šampion Engleske - ispao u grupi, Arsenal 1/8 finala (Milan ih natrpo 4:0 prvi meč) 2013 CL polufinale - 2 njemačka (Dortmund, Bayern), 2 španska (Real, Barca); Njemačko finale; Englezi: Arsenal 1/8 finala, Chelsea, brani titulu CL - ispo u grupi, Man Utd 1/8 finala, Man City, tad aktuelni šampion engleske - poslednji u grupi. 2014 CL polufinale - 2 španska kluba (Atl Madrid, Real), 1 njemački (Bayern) i 1 engleski (Chelsea); Špansko finale Ostali Englezi: Man City 1/8 finala (od španskog tima), Man Utd 1/4 finala (od Bayerna), Arsenal 1/8 finala (od Bayerna) 2015 CL: Liverpool ispao u grupi, Man City ispao vjerovatno od španskog tima 1/8 finala, Arsenal ispao od Monaka 1/8 finala. Opet jedini Chelsea ima neke realne šanse za prolazak u 1/4 finale. E sad sami pogledajte 2008. i 2013. godinu. Imali 3 tima u polufinalu, a sad se sve češće dešava da engleski tim ispada u grupi. U grupi jebenoj! Zato kažem, engleska liga je zanimljivija od španske, a španska je jača od engleske. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205187 Oduševljen sam Monacom. Gotovo savršena partija na gostovanju u Ligi Šampiona, bila bi savršena da nisu imali 2-3 lapsusa u koncentraciji i dopustili Arsenalu gol uz par šansi Girouda. Mogli su im naprijed staviti još koji gol komotno. Ali kako su samo iskontrolisali utakmicu od 65. minute pa do kraja, pa nevjerovatna zrelost u igri. Ovako bismo mi morali igrati na strani, sa balansom u igri, a ne povlačenjem u vlastiti 16-erac i branjenje do iznemoglosti, dok neko ne pukne i pogriješi. Jako kompaktna ekipa, dobro postavljena, odlično se nadopunjuju i svi znaju šta im je raditi na terenu. Jardim je to vrhunski napravio, sušta suprotnost od rasute Wengerove družine, sastavljene od pičkica i neostvarenih preplaćenih zvijezda. Nadam se da mogu ponoviti ovu partiju u uzvratu i zasluženo otići u 1/4 finale. Drugu tekmu sam letimice pratio, krivo mi je što Leverkusen nije makar još jedan dao do kraja. Volio bih da izbace Atletico. Konačno da još neko pohvali Monaco i Jardimea. Čovjek izvlači 200% iz limitirane ekipe koju su svi otpisali još dok su izvučene grupe. Uz to posjeduje i malo one murinjavštine i sada je Monaco ekipa koja na svom stadionu prima 2 gola al kad im je loš dan, tako da ne vidim način kako Arsenal može proći. I pored svega Monaco ima hemiju među igračima, najbolje se vidjelo u zadnjem kolu kad je Fabinho dao gol i zaplakao, euforija kao da je to gol za trofej LŠ. Koliko god mi prija istrolovati Profu, šta reći za Girouda idiota koji je promašio hetrik? Ej profesionalni fudbaler da promaši 3 čista zicera s 5 metara skroz neometan. Pametan čovjek bi poslije ovoga doveo klasnog zadnjeg veznog i špica, al Profa će izigravati mudo i dovesti nekog Francuza iz DIjona za 10 milki i onda ce mu plaćati bolovanje. Atletico izbjegao brukanje. Malo je reći da sam iznenađen onako očajnom igrom. Leverkusen ih uzeo na njihov fazon, ali očekujem da ovo Atletico okrene kući jer ako ispadnu od Leverkusena to bi bio šok. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205189 To je to,ne vredi se raspravljati cim ovaj kaci statistiku iz evrope Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205200 Španska liga ima puno više timova koji mogu nešto napraviti u Evropi od Engleza, Engleska liga je izvaganija od Španske, ali nije jača, čisto jer su Real i Barsa kvalitetniji npr od sve i jednog kluba u Engleskoj. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205212 Opet kažem, liga se sastoji od 20 klubova. Ili da pojednostavim kad neki ne kontaju, Bayern ne bi moga onako s poslom trpati QPR ili Villu, Real i Barca se ne bi prošetavali gostovanjima kod Stokea, Palacea ili Swanseaja. Kad tvrdiš da je jača liga tvrdiš to za cjelokupnu konkuretnost i sve ekipe, što je potpuno pogrešno. U Premiershipu se igra daleko najbolji i najjači fudbal, pa to i laici vide kada porede dvije utakmice. Činjenica je samo da su najveći timovi u krizi. Neki su u tranziciji, neki nemaju dobrog trenera, neki tek trebaju da naprave iskorak... Doći će to sve na svoje mjesto. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205215 Zašto onda Englezi veze nemaju u Evropi? Zašto Liverpool, koji važi za jačeg od tog QPRa, Stokea itd, ne može parirati tom Realu koji, po tvojim riječima, ne bi dobio QPR i Stoke. Ili Bazelu? Zašto Arsenal dobija 3 komada od Monaka? Zašto Chelsea ne može proći grupu sa Nordsjelandom, Shaktarom i Juventusom? Zašto City svaku godinu muku muči da prezimi u LP? U zadnjih par godina, 2 ili 3, engleska liga pada kvalitetom. Činjenica. Ti kažeš da Bayern ne bi natrpao Villu, ja kažem da bi! Šta ćemo sad? Treći put ponavljam, engleska liga je najzanimljivija za gledanje i praćenje, ali je španski fudbal jači od engleskog, što se vidi po učinku u najjačem takmičenju. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205216 Nije tačno da sam rekao da Real ne može dobiti QPR i Stoke. To si izmislio. Napisao sam da su najjače ekipe u krizi. Pa fali tu jedan United, koji je godinama bio nosilac Engleza u LŠ, zajedno s nama. Liverpool je opao lošom poslovnom politikom, Arsenal ionako nikad nije bio nešto posebno a tek sada je utonuo u prosjek. Cityu samo fali dobar trener, oni su jako blizu dobrom rezultatu, baš kao i PSG recimo. Prirodno je i sasvim normalno da odlaskom Fergusona nakon više od 25 godina taj klub ne može nastaviti funkcionirati kao da se ništa nije desilo. Oni se sada traže, u tranziciji su. Slično smo i mi prolazili prethodnih godina nakon što je otišla ona stara generacija igrača, stvorena u prvom Mourinhovom mandatu. Liverpool mora bolja pojačanja dovoditi, imali su priliku na ljeto da naprave iskorak ali su pogriješili sa izborom transfera. Međutim, novaca će biti za sviju i sigurno je da će se ovi klubovi dizati. Druga stvar, 'manji' klubovi u Premiershipu rastu iz godine u godinu, pogledaj čovječe jedan Everton na 12. mjestu sada kupio na ljeto igrača za 25-30 miliona. Swansea uzeo ponajboljeg napadača iz Holandije, Norwich onomad kupio Van Wolfswinkela, jednog od boljih iz Portugala, a ovakvih primjera ima koliko hoćeš. Ti klubovi su itekako jači i biće sve jači, u odnosu na period prije 10-15 godina. U Španiji će Barcelona i Real uvijek imati monopol, eto pojavio se tu Atletico prethodnih par godina i popravio im dodatno evropski skor, mada je teško očekivati da će oni dugo trajati i postati tu konstanta. Slično kao Bayern u Njemačkoj. Pitam vas sviju zašto ne gledate utakmice Elche vs Grenada ili Rayo Vallecano - Celta Vigo? Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205220 Pitam vas sviju zašto ne gledate utakmice Elche vs Grenada ili Rayo Vallecano - Celta Vigo? Neko gleda, neko ne.. Jer nisu toliko zanimljive. Ali nije baš i da se traže streamovi za Burnley - Hull City. Engleska liga je zanimljiva jer male ekipe mnogo češće otimaju bodove velikim klubovima, nego u Španiji, Njemačkoj. Al desi se i tamo, al rijeđe. Zato je je engleska liga mnogo moćna za praćenje, kad igra bilo koji veliki tim protiv bilo kog malog tima. Npr Liverpool - Chelsea :D Šalim se, ali npr Man Utd - WBA, će uvijek biti zanimljivije od Barcelona - Celta Vigo, tačnije neizvjesnije. A Hull - Burnley je isti kurac ko Rayo - Celta. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205223 Pitam vas sviju zašto ne gledate utakmice Elche vs Grenada ili Rayo Vallecano - Celta Vigo? Tko kaže da nitko ne gleda? Ja gledam i te utakmice i utakmice tipa Apollon Smyrnis - Penagialios i utakmice kao Maghreb Tetouan - Olympique Safi... ;) Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205225 Ovdje brkamo neke činjenice. Činjenica je da ljudi prate onu ligu u kojoj igra njihov omiljeni klub... Samo je na Balkanu izuzetak da se prati 16 liga zato što u svakoj igraju neki domaći igrači, al' otom-potom. E tu je stvar da nekog navijača Reala iskreno zaboli kurac za Stoke-Swansea, dok će sigurno pogledati Elche-Granadu ako ima te dvije opcije. To što mi ne bi gledali Elche je samo zbog toga što nam puca kurac za špansku ligu... Eh sad, ne možemo reći da je Premiership najpopularniji zbog gledljivosti utakmica tipa Stoke-Swansea. Premier liga je najpopularnija jer su najviše izreklamirali to takmičenje i prodali najviše prava za prenose utakmica. Evo na Balkanu Sport Klub prenosi svaku tekmu već godinama... Primeru su tek počeli prenositi ali je vidljivo da i ona dobija na popularnosti kod nas, upravo zbog toga. Jednostavno, Premiership drže iznad ostalih masni ugovori za prenos utakmica, a za to smo sigurno zaslužni u velikoj mjeri i mi, kao i City, jer da nije bilo Abramoviča i Arapa, sad bi se za titulu borili United i Arsenal, možda i Liverpool, te bismo imali kopiju španske ili njemačke lige. Abramovič je svojim ulaganjem podigao konkurenciju u ligi, a samim tim je postala atraktivnija, te su posljedično TV prava prodavana u više zemanja i za masnije pare. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205228 Pitam vas sviju zašto ne gledate utakmice Elche vs Grenada ili Rayo Vallecano - Celta Vigo? Jbg teško je tako postaviti stvari, jer sve zavisi ko koji klub prati.. Ako se igraju u isto vrijeme, ja ću recimo prije pogledati QPR-Hull nego Valencia-Sevilla, jednostavno postoji liga koja je prioritet, a to je Premiership, i zbog Chelseaja i zbog navike i zbog zanimanja za tu ligu. Mislim da i oni koji su neutralni prije biraju Premiership.. Engleski klubovi ne pružaju partije kkakve bi trebalo da pružaju u LP, eh sada da li je razlog splet okolnosti ili je razlog neki prelazni period u kome svi najjači engleski klubovi nešto traže što im je potrebno za uspjeh u LP to je pitanje. Sve zavisi kako to neko posmatra, ja recimo smatram da ako španska liga ima dva kluba koji su jači od svih klubova engleske lige, da to ne znači da je španska liga jača.. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205230 Neko gleda, neko ne.. Jer nisu toliko zanimljive. Ali nije baš i da se traže streamovi za Burnley - Hull City. Engleska liga je zanimljiva jer male ekipe mnogo češće otimaju bodove velikim klubovima, nego u Španiji, Njemačkoj. Al desi se i tamo, al rijeđe. Zato je je engleska liga mnogo moćna za praćenje, kad igra bilo koji veliki tim protiv bilo kog malog tima. Npr Liverpool - Chelsea :D Šalim se, ali npr Man Utd - WBA, će uvijek biti zanimljivije od Barcelona - Celta Vigo, tačnije neizvjesnije. A Hull - Burnley je isti kurac ko Rayo - Celta. Kako je Hull-Burnley isti kurac ko Rayo-Celta kad kažeš da je Primera kvalitetnija od Premiershipa? To znači da nije isti kurac, već da su Rayo i Celta kvalitetnije ekipe od Hulla odnosno Burnleya, što opet znači da se igra kvalitetnije, da je bolji fudbal. Prema tvom kriteriju predlažem ti da pratiš BH Telecom Premijer ligu. Ako hoćeš zanimljivost, neizvjesnost, 'mali' otkidaju bodove 'velikima'... To je pravi izbor. Kad god imam vremena ja pogledam sve utakmice Premiershipa u terminima u kojem ne igra Chelsea. Npr, ako Chelsea igra subotom u 16:00, a u 13:45 ima tekma Sunderland vs Leicester, pogledaću je. Znam da će biti dobra tekma, ne zato što je zanimljiva, već jer će se igrati kvalitetno, brzo, onako kako ja volim fudbal. Iako reLo, ta utakmica veze nema sa klubom za koji navijam, niti bilo šta utiče na njega više od utakmice Athletic Bilbao vs Villarreal. Pogledam ja s vremena na vrijeme i utakmice Primere, Serije A, Bundeslige, Ligue 1 i svaki put uhvatim sebi kako zaključujem da je Premiership daleko ispred ovih liga i utakmica. @gandalf Tebe ne računamo ovdje. :D @reLo Smiješna je tvrdnja da su ljudi izreklamirali nešto negledljivo tek tako i prodali za milijarde i milijarde funti prava. Ne funkcioniše to tako, ne mogu se ljudima prodati muda pod bubrege, nije to Bosna. Znači ljudi znaju šta kupuju, u šta ulažu. Zapitaj se onda zašto nisu toliko platili Primeru ili Bundesligu? Dobro bi i njima došli novci, ma šta pričali. Kupuje se kvalitet, kupuje se najjača liga na svijetu. Jebeš ti Real i Barcelonu, oni će tamo uvijek monopol držati, drže ga otkad je fudbala. Baš zato u Engleskoj postoji ravnopravnost i svakom se klubu omogućava da gradi svoj uspjeh. Meni se ne sviđa to što hoće da napravi sa ovim FFP-om, više guše manje klubove i pokušavaju da ostave taj monopol na vlasti, plaše se Citya, Chelseaja, PSG-a. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205233 .... Premier liga je najpopularnija jer su najviše izreklamirali to takmičenje i prodali najviše prava za prenose utakmica. ... Ajde?! Kao da si rekao ananas je skuplji od krompira jer mu je veca cena. :D Premijer liga je i neizvesnija liga od Primere a samim tim i bolja. To je jedino merilo kvaliteta lige, uz kvalitet fudbala koji je neosporan u obe lige. To sto su TOP4 tima bolje odradili posao u Evropi od TOP4 engleska tima nije merilo za jacinu lige vec za kvalitet tih 8 timova. Jos jedna stvar, Engleska je zemlja fudbala. Tamo se zivi za fudbal. Moze da se desi da Spanci odigraju par sezona bolje od Engleza, i to je to. Engleska ce se uvek vratiti. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205238 Slažem se s Kaloudom i reLom. Španjolska liga je trenutno najjača. To kaže koeficijent, to kažu činjenice. Engleska liga je imala svoj vrhunac 2008. i 2009. godine. Otkako nema više stabilne Velike četvorke i otkako je City uletio u igru to više nije to. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205245 Slažem se s Kaloudom i reLom. Španjolska liga je trenutno najjača. To kaže koeficijent, to kažu činjenice. Engleska liga je imala svoj vrhunac 2008. i 2009. godine. Otkako nema više stabilne Velike četvorke i otkako je City uletio u igru to više nije to. Pa trebao si odmah reći da pikaš samo koeficijent i to je to, da ne vodimo džaba diskusiju. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205261 Jasta su neg jaci. Englezi su sramota. englezi su sramota. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205292 Pa trebao si odmah reći da pikaš samo koeficijent i to je to, da ne vodimo džaba diskusiju. Eto ne trebamo voditi džaba raspravu jer za mene je Primera najjača liga, pa tek onda Premiership i Bundesliga, pa francuska liga i na kraju Serie A. Evo i Liverpool se prosuo. Kakav pad otočkog nogometa. Nevjerojatno. Pogledajte koliko timova imaju Španjolci koji su u realnom stanju da osvoje Ligu prvaka - Real, Barca i Atletico. U Engleza je to samo i samo Chelsea. City nikada nije bio konkurent, ljudi su jedva našli svoje mjesto pod suncem u postgrupnoj fazi. A i tu ih odma Barca raspe. Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205298 uopšte neću ni da pitam po kom osnovu je onda sledeći poredak " za mene je Primera najjača liga, pa tek onda Premiership i Bundesliga" Pa trebao si odmah reći da pikaš samo koeficijent i to je to, da ne vodimo džaba diskusiju. vidiš da ljudi imaju "svoj" poseban kriterijum tzv "ko ima veći kurac" a najače je to što na svakom forumu od severnog do južnog pola uvek imaš ovakve likove,koji se javljaju sa istom,ali bukvalno istom pričom kad god izgube Arsenal,Livči,Siti,Junajted možeš im naštelovati sat po njima Prijavi
26. februar 2015.11 god. comment_205302 Atletico moze samo kurcu za usi padati, ona prosla sezona se vise nikad nece ponoviti. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.