Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

Source: Independent i Eurosport

Gareth Bale:

"Every game in the Premier League, you have to be at 100 per cent for 90 minutes or you will lose.

"In Spain, you can be up at half-time against the bottom club and take your foot off the gas.

"You can rest players and take people off. If you try for 45 minutes, you won't win a match in the Premier League.

• Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

Naravno kad igraš za Real koji može sebi da priušti takav luksuz, a u PL si igrao za Tottenham koji je koristio 15 igrača i koji nikad nije bio blizu vrha.

Most take-ons completed in Europe's top 5 leagues since 2014/15:

- Eden Hazard (388)
- Neymar (366)
- Lionel Messi (363)
- Wilfried Zaha (311)

Prelos igrac Zaha :D

pa ova sezona mu je jedna od bolji i statistički gledano i ovako u praksi, gledam ja redovno CP, neke partije su mu bile baš vrhunske, pogotovo ona protiv Hala

no problem je u tome što je CP u rasulu, čitao sam da je Benteke u svadji nekoj sa Taunsendom, čak su Taunsenda pokušali da oteraju poslednjih dana prelaznog roka ....

imajte u vidu i to da je Zaha bio na AKN 

jbg lik je malo lenj, u to nema greške ali ima talenat, eno Poch hoće da ga dovede 

Ma meni je isto predobar igrac, al su ga popljuvali ovdje kad sam spomeno jednom. Gledo sam tako tekme i igra momak odlicno, a ovaj statisticki podatak je vrhunski
Ok, to i nisam bas upucen, ove sezone sam ga gledao i na osnovu toga sam komentarisao igrace koji mogu dosta dobro pokrit tu poziciju. Cak mislim da bi za dobru cijenu mogao bit pun pogodak nekoj od jacih ekipa
  • 3 sedmice kasnije...
Cudi me da niko nije spomenuo detalj iz sinocne utakmice izmedju Francuske i Spanije?! Za one koji ne znaju, sinoc je testtirana video tehnologija u smjeru ofsajda tj. da li je ofsajd bio ili ne. Radi se o tome da su uveli jos jednog sudiju koji sjedi za racunarom i na osnovu grafike moze kao i mi gledaoci pored malih ekrana vidjeti da li je bio ofsajd ili ne.

Sinoc se to pokazalo itekako dobra stvar. Nakon sto je Grizman postigao gol, sudija je na trenutak priznao gol, ali nakon razgovora sa svojim pomocnikom koji je pratio situaciju na racunaru, gol je ponisten. Opravdano u potpunosti. Bio je minimalan ofsajd koji sudija tesko moze vidjeti u djelicu sekunde, ali ipak je bio. I to je sve ukupno trajalo nekih 10 sekundi.

Nema sta, ja sam u potpunosti za ovo da se uvede jer u zadnje vrijeme sudije sve vise i vise stete donose nego dobrih odluka.

ima nekih caka, npr kad je u pitanju imigraciona politika, valjda klubovi sa ostrva imaju sad, odnosno imaće gori položaj u odnosu na klubove iz EU kada su u pitanju transferi igrača van EU i to mladjih od 18 godina

al brate, da ga jebeš, ko da štancaju igrače iz akademije pa da je to sad neki problem :D 

Ne. Brexit je najbolja stvar sto su uradili u zadnjih 10 godina.

Strašno dobra stvar, kako da ne. Ekonomija im u padu, gube Škotsku, rigoroznija pravila za non-EU igrače etc etc. Euroizolacionizam nikad nikome u Europi nije donio dobra, niti može donijeti osim Švicarskoj koja je stvorena na principima neutralnosti i Norveškoj dok ima nafte ali sve je to od danas do sutra.

• 2 sedmice kasnije...

http://www.index.hr/sport/clanak/kriza-u-barceloni-je-puno-dublja-nego-sto-se-misli/963784.aspx

Kačim ovde zbog zaključka na kraju, jako zanimljiv i istinit, ne samo u kontekstu dotičnog kluba, nego i u čitavoj savremenom fudbalu... Pravo u centar pogađa. Zato pričam da suštinski nema razlike između "nas" i svih ostalih, tj. "njih".

Nogometni klub nije samo broj na šarenom semaforu, on ima svoj specifičan etnos, identitet koji ga razlikuje od drugih klubova, nešto zbog čega baš njega volite a neki drugi ne podnosite ili ste prema njemu ravnodušni. Današnja utrka između nogometa i novca donijela je fenomen da su najveći klubovi svijeta strahovito - isti. Identične transfer politike, proboj na strana tržišta, agresivne marketinške kampanje, „šeikiziranje“ dresova, zapostavljanje omladinskih škola i sve brža kupnja svega potrebnog za kratkoročni rezultat koji se traži već danas. Štoviše, fluktuacija trenera, ideja i igrača među najvećim klubovima gotovo je izgubila draž da se uz klub vežete zbog neke specifične persone koja će vjerojatno već sutra zaigrati za jednog od rivala iz začaranog vrha svjetskog nogometa.

Barcelona mi je dugo vremena bila najdraži strani klub jer su u tom svijetu ludila poslovali i ponašali se drugačije. Bila. Danas se ni po čemu ne razlikuje od bilo kojeg drugog svjetskog teškaša koji poput nekog bezličnog trgovačkog putnika pokušava "zavaljati" konkurenciju ne bi li došao korak ispred njih. I to je sasvim legitimna strategija, ali to je igra u kojoj već postoje brojni aligatori i Barcelona igra njihovu igru.

A to je jedina igra preostala kada si odbacio svoju, onu koja ti je triput donijela najveće uspjehe u klupskoj povijesti i oduševljavala svakog tko voli igru. I zato zapravo nije pretjerano bitno hoće li biti prvaci ove sezone, hoće li uspjeti šokirati Juventus u uzvratu i hoće li Enrique dobiti otkaz. Na kocki je u ovom modelu mnogo više od toga, a to je mogućnost da najpoznatiji logo svjetskog nogometa u potpunosti izblijedi. To je brend koji se ne može kupiti i jedini koji ih može razlikovati od onih u čiji su žrvanj svojevoljno ušli. A ako nije više od kluba, onda nije Barcelona.

da je Barsa kojim slučajem pogodila sa nekim klincem u medjuvremenu dotični bi ćutao danas verovatno, isto važi i za transfere, jbg promašili sa Gomezom, Ardom i još par njih, zemljo otvori se, fudbal je propao, kako da ne

meni je ovo smešno, čitam na drugim forumima apokaliptične postove nekih navijača Barse, LOL 

šta onda treba da kaže navijač Arsenala ili bilo koji drugi navijač nekog kluba sa ostrva ? 

kod nas jedan transfer da promašiš, ma dve utakmice da izgubiš, već te prestignu na tabeli, isti ti su do juče slavili Pepa i njegovu utopiju, kako da im se ne raspadne ceo svet kad ništa drugo osim pobede nisu videli u životu 

igiju obrisan post i obrisaću svaki drugi post koji se u medju raspravi sastoji od 2 do 3 reči 

Tužno je vidjeti kako se od nekadašnje filharmonije, sredina terena pretvara u slabo plaćenu nadničarsku ispomoć za trojku ispred sebe. Divlji nogomet u kojem su zapostavljeni svi segmenti igre koji su ih činili sjajnima slika je Barcelona već dugo vremena. Pa opet, analiza problema mora otići na dublju razinu.

tačno tako, za Barsin pad je još malo kriva kriza na Bliskom istoku, kakav buthurt 

Možeš da brišeš postove, ali to ne briše činjenicu da ne razumeš suštinu. Najmanje se radi o transferima ovog ili onog kluba, barem u onome na šta sam se fokusirao, klubovi su postali identični. Jedina razlika između Chelseaja, Uniteda, Cityja, Barcelone, Reala, Arsenala, PSGa, donekle Bayerna i ostalih, čak i manjih klubova je boja dresa u kom nastupaju. Besmisleno mi je sve postalo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.