Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

Koja glupost.

Pa normalno da ce Fifa i Uefa reagovati jer imaju takmicenja pod svojim okriljem. Ako hoces da se takmicis u tom takmicenju moras igrati po njihovim pravilima. Ako neces, eto im super liga svakako i neka se u njoj takmice.

A i domace lige su bile protiv osnivanja super lige.

• Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

Ne razumijem čemu se sad opet digla priča oko super lige zbog te odluke suda? Pa nije svojevremeno ta liga propala zbog UEFE, nego jer su klubovi svi redom počeli izlaziti iz nje kad se javnosti pobunila.

Pa bilo je pitanja kada će doći do sukoba mafijaških organizacija, čak mi je bilo malo i nejasno kako UEFA drži sve pod kontrolom. Iskreno briga me ko je na kojoj strani, mogu to posmatrati samo sa sportske strane, a to je da je koncept Superlige gori od ovog što imamo.

• 1 mjesec kasnije...
18 minutes ago, reLo said:

kao što zapad sve odvede u krajnost

ajd to, zamisli da istok odvede u krajnost, sjekli bi sudiji ruku za nedosudjen penal

• 4 sedmice kasnije...

Jedna od iritantnijih pojava u zadnje vrijeme u fudbalu je što se sport približio nekim influenserima, youtuberima, gejmerima, reperima i sličnim probisvijetima. A prednjači ovaj nekakav Speed. Ne pratim tu scenu, ali ponekad mi iskoči na internetu nešto o njima. Kad se taj pojavi uglavnom mi bude neprijatno gledati. Pozvalo ga na dodjelu Zlatne lopte, tamo neko proglašenje, svi aplaudiraju, on nešto ustao i dere se. Prilazio igračima, smarao ih. Upoznao Ronalda i valjao se po cesti kao kakav hajvan. I tim likovima se sve više pažnje daje pa ih zovu na Sky Sports da analiziraju, rangiraju najbolje golmane i sl. A u zadnje vrijeme ih pozivaju na humanitarne prijateljske utakmice. I taj stručnjak je na takvoj utakmici uklizao Kaki i mogao ga ozbiljnije povrijediti.

Volio bih kad bi Kun Aguer0 dao svoje mišljenje o ovoj pojavi. Radujem se unaprijed.

Sreca njegova pa je Kaka poznat ko veliki vjernik. Mogu zamisliti da je recimo Roy Keanea ovako skrsio. 

Doduse ne bi ovaj mali smrdo smio prici Keaneu ni na 15 metara.

Elem, to su sve nuspojave i posljedice zaglupljenosti na drustvenim mrezama. Forumi su relikti proslosti, cudo je veliko da je ovaj nas forum opstao i opstaje evo vec 13 godina.

Nisam ni ja naročito star, ali ove mlađe generacije što se lože na youtubere, influencere, šupljače kao što su ovaj ishowspeed, su apsolutno retardirane. Prvo, kriv je onaj koji pravi ovakve događaje, gdje se isti medijski prostor daje sportistima i streamerima, drugi krivci su sportisti koji se odazivaju na to i promovišu to i na kraju najveći krivac oni koji prave popularnim ove ljudi i oni sami.

U pozadini glavni krivci su moderni roditelji.

Sad sam malo gledao tog debila pa vidim i eden bio.

Uvijek neki lijep osjecaj vidjet edena. Ne mogu vjerovat kakvog smo igraca imali. Uvijek pozitivan lik. Daj Boze da ikada bolji zaigra u plavom dresu.

Daj Boze da za nasih zivota dozivimo gledati jos jednog takvog u svetom nam dresu.

Kada je Didier odlazio rekao sam da takav napadac narednih 30 godina nece krociti Bridgeom. Za Edena se usudim reci da je to mozda i 50 godina. Neponovoljiv igrac, on se jednostavno igrao lopte.

5 hours ago, ker said:

Nisam ni ja naročito star, ali ove mlađe generacije što se lože na youtubere, influencere, šupljače kao što su ovaj ishowspeed, su apsolutno retardirane. Prvo, kriv je onaj koji pravi ovakve događaje, gdje se isti medijski prostor daje sportistima i streamerima, drugi krivci su sportisti koji se odazivaju na to i promovišu to i na kraju najveći krivac oni koji prave popularnim ove ljudi i oni sami.

U pozadini glavni krivci su moderni roditelji.

takvo vrijeme doslo

daj sto vise gledanosti, i izvuci sto vise novca. a upravo je ovo recept za to.

gori su ovi igraci sto prihvataju igrati ove utakmice sa ovim debilima.

• 1 mjesec kasnije...

Pluskvamperfekt ili ti davno proslo vrijeme

Tad mogao imati standarde. Sad moras paziti sta pricas pred kamerama, da se ne bi neko uvrijedio ili da se igraci ne okrenu protiv tebe.

• 1 mjesec kasnije...

Igracina, desertacije ce se pisati o njegovoj karijeri. Svidja mi se sto je srao mladim igracima kako ne postuju nista, pa im pokazivao svojim primjerom da se trebaju cistiti kopacke i soba za sobom. Profesionalni igraci su izgubili kompas za kulturom i da zato sto zaradjuju bruku para sedmicno ne mora da znaci da trebaju se ponasati kao princevi.

Nadam se da ce svaki klub imati slicnu moralnu osobu, jer jbg ne moze imati igracinu kao Kroosa, ali to i ne mora imati.

• 1 mjesec kasnije...
  • Popularna objava

Nešto razmišljam o ovoj novoj tehnologiji sa čipovima u lopti za detekciju dodira, što prikaže ono kao EKG, što je pomoglo da se dosudi penal Njemačkoj protiv Danske i da se poništi jedan od golova Lukakua protiv Slovačke. Ako se na osnovu snimka ne može ustanoviti je li igrač igrao rukom onda uopšte nije bitno je li igrao ili nije. Jer da je igrao rukom na način da je to prekršaj onda bi lopta promijenila smjer i znalo bi se odmah je li bilo kontakta. Ovako lopta leti, možda pogađa u ruku, i nastavlja da leti kako je i letjela ranije. Potpuno nepotrebno i teži se primjeni nekih pravila umjesto pravednom suđenju utakmica.

• 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 sedmice kasnije...

Nebitno mi je stvarno ko ce osvojit, ali smatram da je ovo da se zna pobjednik prije pocetka ceremonije nigdje veze, bukvalno spustis vaznost te ceremonije na niske grane i onda kao skandal sto se neko ne pojavi. Opste poznata cinjenica je da je fudbal pun ufuranih idiota ogranicenih ko balkon i ti sad ocekujes da ti se Vinicius, Bellingham i ostatak klape nacrtaju u Parizu a znaju da eto Rodri osvaja, u neko doba ih i kontam ako znam i prije pocetka te neke ceremonije da je Pero Perić dobitnik pa sto bi se onda ja nesto pretrgao da dođem na ceremoniju.

Objavi imena 10 kandidata, i tu noc na ceremoniji se glasa, npr moze i sistem eliminacije u svakom krugu ispadaju dvojica i onda dobijes dvojicu u finalu, i eto ti show, drama, cirkus. Svaki ce se pojavit, ako se ne pojavi nije u konkurenciji i eto ti..

• Popularna objava

Odakle početi?

Prvo bih u svakom slučaju našamarao svakog ko objavi dobitnika prije nego što on bude proglašen. Koji je onda smisao ceremonije ako je uništeno svako uzbuđenje oko toga? Neka mu poštom onda dostave.

Izbor funkcioniše na sljedeći način. Nekad sredinom jula kad se sezona u potpunosti završi šalju se glasovi France Footballu. Glasa po 1 novinar iz skoro svake zemlje na svijetu, po sistemu 5-4-3-2-1. Među tim novinarima se nađu i ljudi koji manje prate fudbal nego što ja pratim gimnastiku, pa njihove glasove uvijek dobije jedinih 5 igrača za koje je čuo, bez obzira na to kakvu su sezonu imali. I to dovoljno govori o objektivnosti i relevantnosti. Da se vratim na poentu, glasovi se šalju u julu, a proglašenje je na kraju oktobra. To znači da se 3 mjeseca unaprijed pobjednik zna. I normalno je da će procuriti.

Svi ovi izbori se polako pretvaraju u dodjeljivanje nagrada na osnovu PR-a i kako bi se nekako pokušali svi zadovoljiti. Tako je kad su pokrali Lewandowskog izmišljena nagrada najbolji napadač, u međuvremenu su izmislili i za najboljeg mladog da Mbappe dobije utješnu nagradu, kasnije i za golmane, pa za najbolji klub da se utješe Kante i Jorginho 2021. godine itd. A koliko je naštimano vidi se po tome što najbolji golman godine nikad ne završi u najboljih 11 godine, nego se pokušava zadovoljiti što više interesnih grupa. Te nagrade sada pratim više zbog tradicije.

Ok je da pobjednik zna par dana unaprijed, da budu sigurni da će se pojaviti, da pripremi govor i to. Nije ok da neko ne dođe samo zato što nije pobijedio ili zato što neka treća osoba nije pobijedila. Posebno što ove godine Vinicius nije bio toliko ispred ostalih da je nepravda što neće dobiti. Šta je onda trebao Lewandowski uraditi prije 3 godine? Druga stvar je što se ovaj hvalio mjesec dana da je dobitnik i mangupisao se po terenima.

Prikazivao se nekad Masterchef Hrvatska na Federalnoj TV paralelno sa Novom HR. Finale nedjelja navečer, proglašen pobjednik, konfete, nagrade i to sve. Sutradan svađa u školi, jedni tvrde da je osoba A pobijedila, drugi tvrde da je osoba B. Ispostavilo se da su snimili obje varijante i jedni pustili jednu, a drugi drugu. A obje su snimili iz razloga da se osiguraju ako pobjednik otkrije prije kraja emitovanja da je pobjedio, da mu oduzmu titulu i daju ovom drugom. Možda su i ovi pripremili 2 varijante za Zlatnu loptu. Možda se ovo desilo da se održi uzbuđenje i napetost. Vidjet ćemo..

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.