28. oktobar 2024.1 god. comment_359579 29 minutes ago, Adi said: Svi ovi izbori se polako pretvaraju u dodjeljivanje nagrada na osnovu PR-a i kako bi se nekako pokušali svi zadovoljiti. Tako je kad su pokrali Lewandowskog izmišljena nagrada najbolji napadač, u međuvremenu su izmislili i za najboljeg mladog da Mbappe dobije utješnu nagradu, kasnije i za golmane, pa za najbolji klub da se utješe Kante i Jorginho 2021. godine itd. Umalo da zaboravim kad nisu dali Salahu Zlatnu loptu nego su mu dali Puškaš nagradu za gol koji nije trebao biti ni nominovan. Prijavi
28. oktobar 2024.1 god. comment_359580 3 hours ago, reLo said: Šta mislite o ovome što Rodri osvaja zlatnu loptu i zbog toga Real bojkotuje dodjelu? Po meni Rodri zasluženo, rijetki igrač Cityja za koga nemam negativnih emocija. Nek se zapitaju malo o kredibilitetu nagrade za ubuduce. Smijesno je ovo nepojavljivanje na ceremoniju, da li je igrac osvojio ili nije osvojio. Ako je igrac u igri za tu nagradu, onda ima da dodje. Ne znam da li je procurilo ili nije, ali ovo ne bi smjelo da se desi. Koja je onda poenta? Jos pogotovo Real javno izasao sa otkazivanjem putovanja, sto znaci da i nije bas procurilo nego su javili prije vremena. Prijavi
28. oktobar 2024.1 god. Popularna objava comment_359583 Ta je nagrada izgubila svaki smisao ima minimum 5 godina. Mozda i 10. Cudi me da je debili i ove godine nisu dali Messiju, zasluzio je za dominiranje u MLSu. Prijavi
8. decembar 2024.1 god. comment_360555 Marco Reus sa La Galaxyem osvojio prvu ligašku titulu u životu. MVP lige, naravno - Messi. Prijavi
8. decembar 2024.1 god. comment_360560 Messi nije niti najbolji asistent, ni najvise golova, ni najbolji tim, ali MVP hahaha Prijavi
9. maj 2025.1 god. comment_364068 Šta mislite o tome što Alonso preuzima Real? Ja kontam da nije baš pametan izbor. Mogao bi biti ko Maresca ili Potter. Ipak u Leverkusenu nema nekih očekivanja, a ovamo bez 2-3 trofeja po sezoni to se smatra neuspješnom sezonom. Prijavi
9. maj 2025.1 god. comment_364070 Ne mora to nista znaciti. Imas bezbroj primjera gdje su mladi treneri bez iskustva uspjeli u velikim klubovima. Pa najocitiji primjeri su ti Zidane u Realu, Enrike u Barseloni i evo Slot u Liverpulu. Conte kao izuzetno mlad trener i bez nekog iskustva preuzeo Juventus i 3x zaredom osvojio Seriu A. Juventus tad uopste nije bio najjaci klub u ligi. Prijavi
9. maj 2025.1 god. comment_364071 Alonso je legenda fudbala, samo po sebi to povlaci jak autoritet jer je covek osvojio sve kao igrac, cak i dodao par trofeja kao trener. Nije to isti kos sa Mareskom ili Poterom, daleko od toga. Ako se nametne u svlacionici i ako uvaljaju Vinija u Arape ne sumnjam da ce biti odlican. Prijavi
9. maj 2025.1 god. comment_364073 Bice njemu dobro ako ne povrijedi osjecaje Mbapeu i Vinicijusu. Prijavi
9. maj 2025.1 god. comment_364076 Ovo što je napravio u Bayeru je nešto najbliže onom što je Klopp uradio sa Borussijom, tako da ste strane je sigurno spreman za najveće klubove. A svi najveći klubovi su ga tražili. Ipak je i Bayer dosta viši nivo od klubova iz kojih mi trenere dovodimo. Osvojiti Bundesligu, uzeti kup, konkurisati za naslov u narednoj sezoni, igrati finale LE i dobro se pokazati u LP je veliki uspjeh za tim koji je 4-5 u Njemačkoj. I to tim koji je tamo percipiran kao Tottenham u Engleskoj. Hoće li uspjeti? To nikad ne znamo, ali ima sve preduslove. Prijavi
9. maj 2025.1 god. comment_364077 5 hours ago, hamco said: Pa najocitiji primjeri su ti Zidane u Realu, Enrike u Barseloni i evo Slot u Liverpulu. Conte kao izuzetno mlad trener i bez nekog iskustva preuzeo Juventus i 3x zaredom osvojio Seriu A. Juventus tad uopste nije bio najjaci klub u ligi. Od 4 primjera 3 su došla u sređen klub, usporedi stanja tih klubova i kluba u koji su došli Potter/Maresca i eto ti razloga zašto su ovi uspili a ovi nisu. Real ima kvalitete, a Alonso je u pokazao da zna posao, nema razloga da ne uspije. Najveće pitanje je kako će riješiti problem Vinicus/Mbappe, moderni nogomet ne trpi čak dvojicu igrača koji ne igraju presing/obranu Prijavi
12. maj 2025.1 god. comment_364155 Nije mi jasno kako se Barcelona iscupa iz onolikih govana. Pa ljudi su u takvoj situaciji da jedva igraca mogu registrovati za sezonu. Nama dosli jos bogatiji vlasnici, i mi postali nekakav osrednji klub sa luzerskim mentalitetom. Prijavi
12. maj 2025.1 god. comment_364156 4 minutes ago, Spaha said: Nije mi jasno kako se Barcelona iscupa iz onolikih govana. Pa ljudi su u takvoj situaciji da jedva igraca mogu registrovati za sezonu. Nama dosli jos bogatiji vlasnici, i mi postali nekakav osrednji klub sa luzerskim mentalitetom. Sreca u nesreci sto bi se reklo da nisu imala para da dovedu gotove igrace i zvijezde, samo njih par. Nesto slicno onomad nasoj situaciji kad smo imali ban 2 transfer roka i dosao Lampard i dao sansu nasim akademcima. Samo sto je evidentna razlika u talentu i kvaliteti nase i njihove akademije. Nasa je takodjer veoma dobra ali njihova je level za sebe. Tomori, James, Chalobah, Mount, Abraham, Lamptey, Livramento, RLC, Hall (nisu svi Lampardovi) nasa skola i akademija. Da stvar bude gora kod nas samo James ostao u ekipi. ili Cubarsi, Balde, Garcia, Casado, Bernal, Pedri, Gavi, Yamal, Fermin Lopez sve njihova skola i akademija La Masia. Prijavi
12. maj 2025.1 god. comment_364157 42 minutes ago, Spaha said: Nije mi jasno kako se Barcelona iscupa iz onolikih govana. Pa ljudi su u takvoj situaciji da jedva igraca mogu registrovati za sezonu. Pa dal ti možeš da uporedjuješ globalnu situaciju u Primeri i u Premiershipu. Da je teško izdržati na vrhu na ostrvu pokazuju primeri Arsenala prvo, pre toga Liverpula, pa Evertona, titula Lestera, pa Junajteda, pa Čelzija, Totenhema, svi redom padaju i spotiču se, na drugu stranu iskaču Brajton, Brentford, pa pre par godina sećam se da je Barnli bio najbrže rastući klub finansijski u Evropi, Bornmut, Notingem, možeš do sutra da nabrajaš uspone i padove Šta je tolko problem Realu i Barsi, pa oni ubedljivo najveći deo kolača od TV prava dele, najunosnije sponzorske ugovore, i najveći prihod od ulaznica, bilo je neke priče da će kao podeliti novac na pravedniji način pre par godina ali to nije zaživelo. To naravno ne znači da umanjujem vrednost akademija iz ovih klubova ali kad zagrebeš malo vidiš da je gomila igrača tu sa strane, iz Francuske, Nemačke, Engleske, Holandije, nije to tek. Nije da gore pomenuti engleski klubovi nemaju dobre igrače u akademijama, mislim da je više situacija to što je u primeri velika koncetracija na jednom ili dva mesta, dok je u engleskoj to raštrkano, po nekog izbaci svaki klub, pre Sautempton, pa VIla, Liverpul itd... Prijavi
14. maj 2025.1 god. comment_364187 https://www.reddit.com/r/soccer/s/dEXvygscu4 Jebte lik je u induciranoj komi nakon operacije stomaka.. kakav sudar sa stativom 😮 Prijavi
19. maj 2025.1 god. Popularna objava comment_364351 Kakav sunovrat Ajaxa ljudi moji... Ljudi su u poslednjih 5 kola dobili samo jedan mec(2D 2L) i izgubili vec vidjenu titulu. Farioli je smatran jednim od najtalentovanijih trenera potpuno pogubio konce i kontrolu nad ekipom te dao otkaz. Prijavi
20. maj 2025.1 god. comment_364369 Ovaj digao ruke izgleda. United postaje takvo groblje za sve koji u njega udju... Prijavi
20. maj 2025.1 god. comment_364370 Neku noc gledam isjecak intervju Ratcliffea, kaze u decembru prosle godine United bio pred bankrotom. Prijavi
15. juni 2025.1 god. comment_365188 Gattuso će postati novi selektor Italije. Mislim da ta zemlja ima 100 boljih trenera od njega, a jedan je Maresca. Prijavi
15. juni 2025.1 god. comment_365196 3 hours ago, Adi said: Gattuso će postati novi selektor Italije. Mislim da ta zemlja ima 100 boljih trenera od njega, a jedan je Maresca. Nismo mi te srece moj Adi.. Prijavi
15. juni 2025.1 god. comment_365206 Ne znam za vas, ali meni ovo Svjetsko klupsko prvenstvo ne budi nikakve emocije. Totalni promašaj FIFA-e. Prijavi
15. juni 2025.1 god. comment_365209 22 minutes ago, reLo said: Ne znam za vas, ali meni ovo Svjetsko klupsko prvenstvo ne budi nikakve emocije. Totalni promašaj FIFA-e. Podsjeca na prijateljske kada igramo u predsezoni. Prijavi
15. juni 2025.1 god. comment_365211 Quote Speaking on Serbian talk show RTV Pink in January 2009, she said: 'Dino had arranged that people should turn on the stadium lights for us and he finally fulfilled his dream of having sex in the middle of a football pitch. It was very naughty.' Tekst citiran iz Dejli mejla, znači sad sam sve video kada je RTV Pink upao ovde, hahaha Prijavi
15. juni 2025.1 god. comment_365212 Naišao sam na tekst danas. Kakav clickbait, da ne znam ko je po opisu bih pomislio David Beckham. Prijavi
14. juli 2025.1 god. comment_365957 Sezona se završila, šta mislite ko osvaja Zlatnu loptu i kome biste je dali? Po meni postoje samo 3 kandidata - abecednim redom: Dembele, Raphinha i Salah. Ko god da je osvoji od njih trojice bilo bi mi ok. Ko god da je osvoji mimo njih trojice bi bio teški cirkus. Ja bih je dodijelio Salahu. Bio je daleko najbolji strijelac i najbolji asistent najjače lige svijeta koju je njegov klub osvojio. Da nije bilo njega mogli bi samo sanjati titulu. U prvoj polusezoni je bio bez ikakve dileme najbolji igrač svijeta. Mislim da je neće dobiti samo zbog toga što svi zaborave prvi dio i gledaju završnicu. Da je Slot stavio nekog drugog da šuta penal umjesto Nuneza, Dembelea niko ne bi spominjao, a Salah bi možda bio kandidat br. 1. Raphninha je bio najbolji igrač Barcelona koja je ukupno gledano bila drugi najbolji tim u Europi ove sezone. Najveći doprinos je dao njihovom putu u Ligi Prvaka, u kojoj je imao bolju statistiku golova i asistencija nego što je Messi i u jednoj sezoni imao. Olakšavajuća okolnost su mu bile dvije dodatne utakmice u prvoj fazi. Nikako se ne smije dogoditi da Yamal uzme Zlatnu loptu pored živog Raphinhe koji je bio evidentno bolji od njega ove sezone. Dembele se pojavio negdje iza Nove Godine i odigrao polusezonu iz snova. Njegov tim je osvojio sve domaće trofeje, što nije pretjerano važno, ali i Ligu Prvaka na vrlo dominantan način. Na Svjetskom su nastavili u tom stilu i zaustavljeni su u finalu. On je propustio dosta bitnih utakmica u samoj završnici, što mu sa jedne strane poboljšava statistički dojam, a sa druge strane stvara utisak da ekipa ne ovisi o njemu. Dodatni razlog zašto bih dao Salahu je zbog toga što mu je ovo možda 4. - 5. baš vrhunska sezona u karijeri, dok je drugoj dvojici prva i pitanje je hoće li ih ikad više ponoviti. Igrači za koje mislim da trebaju biti u top 10 pored njih su Yamal, Mbappe, Olise, Pedri, Kvaratskelia. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.