9. oktobar 2022.3 god. comment_334984 Pa nema baraza cini mi se. Ima al preko lige nacija Zanimljiva mi grupa kod srba. Sve komsije Prijavi
10. oktobar 2022.3 god. comment_334991 Srbi nekako najbolje prošli ovaj put, iz prvog šešira Mađarska je premija, dobra su ekipa, vidjelo se sad i na Ligama nacija ali može se sa njima itekako igrati. Ovo ostalo većinom komšije i Litvanija. Realno sramota će biti bilo šta osim prve dvije pozicije i direktnog plasmana na EP Hrvatska onako, solidno, Wales i Turska su zvučne ekipe ali opet mislim da je Hrvatska tu kvalitetnija. Također mislim da bi bilo veliko iznenađenje da ne prođu direktno dalje. Bosna, diablo kao i svaki bošnjo kuka na Slovačku i Luksemburg, ako je repka toliko loša da se kmeči zbog ovih ojebina onda i ne treba nigdje da se plasira i bruka Prijavi
10. oktobar 2022.3 god. comment_334992 5 minutes ago, Kun Aguer0 said: Srbi nekako najbolje prošli ovaj put, iz prvog šešira Mađarska je premija, dobra su ekipa, vidjelo se sad i na Ligama nacija ali može se sa njima itekako igrati. Ovo ostalo većinom komšije i Litvanija. Realno sramota će biti bilo šta osim prve dvije pozicije i direktnog plasmana na EP Hrvatska onako, solidno, Wales i Turska su zvučne ekipe ali opet mislim da je Hrvatska tu kvalitetnija. Također mislim da bi bilo veliko iznenađenje da ne prođu direktno dalje. Bosna, diablo kao i svaki bošnjo kuka na Slovačku i Luksemburg, ako je repka toliko loša da se kmeči zbog ovih ojebina onda i ne treba nigdje da se plasira i bruka Ocekivan scenario: Srbija ne prolazi grupu na SP,(il prodjemo ko drugi pa nas neko nakanta) Piksija smenjuju, na njegovo mesto dolazi neki novi Krstajic, Curcic ili tako neki lik i zavrsimo cetvrti u grupi. Prijavi
14. oktobar 2022.3 god. comment_335126 Prošli vikend: Borussia D. - Bayern, Milan - Juventus Ovaj vikend: Liverpool - Manchester City, Real Madrid - Barcelona, PSG - Marseille Jedni od najjačih derbija u svih 5 liga u roku od 2 sedmice. Samo je šteta što termine nisu uskladili nego će se preklapati. Prijavi
22. oktobar 2022.3 god. comment_335513 I ova manifestacija Zlatna lopta je već neko vrijeme cirkus. Prvo otkazivanje one godine jer kao nisu se sve lige odigrale do kraja. Baš šteta, veliki favoriti iz Francuske i Holandije nisu pokazali sve što mogu. Mislim da je postojao koncenzus i među navijačima Messija i Ronalda da je Lewandowski pokraden. Onda godinu kasnije Messi osvaja pored Lewandowskog, a za njega izmišljaju nagradu najbolji napadač da ga utješe. Ove godine su izmislili nagradu, ne znam ni kako se zove, da Mane kao drugoplasirani nešto dobije. Lewandowski je dobio ponovo tu nagradu za najboljeg napadača, koja nema nikakvog smisla jer je i Benzema napadač. Trećeplasirani De Bruyne je dobio utješnu nagradu za klub godine, kao i Kante i Jorginho prošli put. Na kraju je važno samo ko je pobjednik, eventualno top 3, ostalo se sve brzo zaboravi, ali neke stvari vrijeđaju inteligenciju. Haller na 12. mjestu, Vlahović na 17. mjestu, a Nkunku na diobi posljednjeg mjesta. Igrači koji su se našli od 20. do 30. mjesta su imali isti broj bodova, ali ih je neko sortirao prema vlasititom nahođenju, pa je tako Ronaldo izolovan na 20. mjestu, Kane na 21., a ostali dijele neka mjesta. Da ne spominjemo to da Thomas Muller kao najbolji asistent u Europi u posljednjih 5 godina nijednom nije bio nominovan. Kao šlag na tortu stiže nagrada za najboljeg mladog igrača, koja je inače izmišljena da Mbappe dobije utješnu nagradu prije 3-4 godine. Nagrađuje se najbolji u21 igrač u protekloj sezoni. Dobitnik nagrade je Pablo Gavira, poznatiji kao Gavi iz Barcelone. Ovdje inače glasaju bivši dobitnici Zlatne Lopte. Ne mogu zamisliti bivšeg fudbalera koji gleda listu i kaže: prvo mjesto Gavi, u konkurenciji Bellinghama, Musiale i drugih. To je izbor za najboljeg mladog igrača, a ne za najmlađeg dobrog igrača. To što je on najmlađi to ne bi trebao biti presudan faktor. Ima priliku i sljedeće godine. Prošle sezone je tu pobijedio Pedri, tako da Barcina PR služba odrađuje odličan posao. Kako to da oni uvijek imaju najveće talente na svijetu i na svakoj poziciji najboljeg igrača na svijetu, a evo godinama ništa ne osvajaju i ne mogu grupnu fazu Lige Prvaka da prođu. Neka mi objasni neko ko to razumije. Srećom, kad jednom osvojiš ne možeš ponovo, tako da ne znam kome će dati naredne sezone. Fatiju polako vrijeme istiće. Prijavi
22. oktobar 2022.3 god. comment_335514 Ja sam iskreno nehoticno bacio pogled na dodelu iste nagrada za fudbalerke. Znam, kreten sam. I tu je izbor sou, osvojila ona Putellas iz Barse, koja jeste prvak Spanije, ali je pukla u finalu ls. Naravno, nije vazno sto je Samm Carr osvojila dva trofeja ili je Engleska osvojila EP. Ipak Barsa mora da osvoji , pa i ove opskurne nagrade. Prijavi
22. oktobar 2022.3 god. comment_335528 Ta iz Barce jeste stvarno najbolja igracica u prethodnoj sezoni. Prijavi
23. oktobar 2022.3 god. comment_335532 Svi ti izbori gdje drugi biraju su odmah prepuni nekih znakova pitanja. Zato, ako je to već nešto oficijelno, treba da bude bodovano. Tipa, hat-trick važi toliko bodova u toj ligi. Asistencija toliko. Gol toliko. Žuti karton toliko, crveni toliko. I sl. I na kraju sjedi, podvuci crtu, saberi bodove i proglasi najboljeg. Prijavi
23. oktobar 2022.3 god. comment_335536 Za to imaš statističke aplikacije, tipa sofascore, whoscored i sl., koje sve utakmicu daju ocjenu igraču, na kraju sezone pogledaš ko u prosjeku je ima najveću i to ti je to Prijavi
23. oktobar 2022.3 god. comment_335546 Na nije sve u tome. Treba posebno da se boduje npr. ako je pobjednički gol.. Ili kod defanzivaca, ako je spasio čist gol. Pa onda učinak u derbijima, te učinak protiv žnj ekipa. Pa koliko je procentualno igrač učestvovao u trofejima ekipe itd. Dakle nešto mjerljivo da bude. A ne tamo neki novinari da glasaju. On voli Messija i nema šanse da ikom drugom da glas. Jer čovjek je subjektivno biće (muškarci manje nego žene, ali ipak). Prijavi
23. oktobar 2022.3 god. comment_335561 4 hours ago, reLo said: Na nije sve u tome. Treba posebno da se boduje npr. ako je pobjednički gol.. Ili kod defanzivaca, ako je spasio čist gol. Pa onda učinak u derbijima, te učinak protiv žnj ekipa. Pa koliko je procentualno igrač učestvovao u trofejima ekipe itd. Dakle nešto mjerljivo da bude. A ne tamo neki novinari da glasaju. On voli Messija i nema šanse da ikom drugom da glas. Jer čovjek je subjektivno biće (muškarci manje nego žene, ali ipak). Aham, Fantrax style bodovanje. Pa nekad nije sve u statistici, ali se dosta vidi u istoj. Mozda da od top 10 tih bodovanih ljudi glasaju. Prijavi
24. oktobar 2022.3 god. comment_335603 Ma ljudi kakva zlatna lopta, to je već duže vremena cirkus, komercijala klasična koja je počela kada su se počeli takmičiti Ronaldo i Messi. Tada si mogao osvajati šta si htio, neko od njih dvojice osvaja, bez obzira na sve. Onda se priča dodatno proširuje na ovo što je Adi napisao, Lewa ne dobija nagradu jer nisu sve lige bile odigrane a najbitnija takmičenja su recimo završena. Onda sledeće sezone Messi dobija nagradu jer je osvojio prvi trofej sa repkom u životu dok je Jorginho u top 3. Da cirkus bude još veći tu kreću izbori za najboljih 11. E to je već show, tu se recimo dešava da je Mendy najbolji golman nekog takmičenja ali nije u najboljih 11. To je bilo u LŠ čini mi se, mada je i ovde isti slučaj samo ne mogu davesti jedan 100% tačan primjer igrača pa sam uzeo Mendya. Sad kreću te utješne nagrade, dodatno sviranje kurcu. Golden boy, Pedri i Gavi u poslednje dvije godine. Pedri jer je odigrao 70 utakmica jadničak a na pola njih se vuko ko slina zadnjih pola sata sa dušom u nosu i Gavi koji nije također uradio ništa. Ovamo imaš Belinghama koji zabija u LŠ, kapiten je Dortmunda, igra na Evropskom i tako eto... Kao i sve u fudbalu danas, totalna komercijalizacija i teško sranje, kruna na sve to je ovaj cirkus koji slijedi sad u novembru zvani Katar. Prijavi
26. oktobar 2022.3 god. comment_335725 Jedna tema za razmišljanje. Ko spada u top 5 napadača na svijetu? Vjerujem da će se 95% nas složiti da su tu Kane, Haaland, Benzema i Lewandowski. Ali ko je peti? Neki od napadača koji su dugo bili u tom krugu su ili u penziji ili jednom nogom u penziji. Tu mislim na Ibrahimovića, Suareza, Aguera itd. Ovi neki mlađi napadači Jesus, Lautaro, Vlahović, Schick, Osimhen i dr. mi još uvijek nisu za elitno društvo. Prijavi
26. oktobar 2022.3 god. comment_335733 On je najbolji od svih, ali na njega nikako ne mogu gledati kao na klasičnog napadača. Prijavi
26. oktobar 2022.3 god. comment_335738 2 hours ago, Adi said: Jedna tema za razmišljanje. Ko spada u top 5 napadača na svijetu? Vjerujem da će se 95% nas složiti da su tu Kane, Haaland, Benzema i Lewandowski. Ali ko je peti? Neki od napadača koji su dugo bili u tom krugu su ili u penziji ili jednom nogom u penziji. Tu mislim na Ibrahimovića, Suareza, Aguera itd. Ovi neki mlađi napadači Jesus, Lautaro, Vlahović, Schick, Osimhen i dr. mi još uvijek nisu za elitno društvo. đejmi vardi Prijavi
26. oktobar 2022.3 god. comment_335744 Meni licno Mitrovic je taj peti. Nema boljeg spica od ovih 5. Prijavi
27. oktobar 2022.3 god. comment_335763 Meni Jesus, Lautaro i Mbappe nisu klasični špicevi, pogotovo zadnja dvojica. Jesus možda sad i jeste budući da ga je Arteta opet vratio u špic, ne rotira ga kao Pep. Zaboravili ste Lakaku spomenuti Immobile, Vlahović i Mitrović u samome vrhu također Prijavi
20. novembar 2022.3 god. comment_336666 Najbolja slika u modernom fudbalu. Jedino sto mi je zapalo za oko je čudan raspored Messijevih figura na šahovskoj tabli Prijavi
7. januar 2023.3 god. comment_337604 Roberto Martinez izgleda novi trener Portugala. Šteta, propade dobra generacija Portugalaca. Prijavi
13. februar 2023.3 god. comment_340451 Zanimljivo, hrabar potez u svakom slucaju. Valjda ga nece sikanirati zbog ovoga. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.