Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ross Barkley (2018-2022, 100 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 398
  • Pregledi 32,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Evo Arsenal proda Guenduzia za 11 miliona i Torreiru za nekih 6-7, Liverpool za Minamina uzeo 15ak a mi jedva nešto malo više uzeli za Wernera recimo.  Pa kad je Liverpool uvalio onog Brewstera Sheffi

• Skontala nova uprava da ne znaju kako prodati igrača i uzeti pare za to pa haj da počnemo raskidati ugovore. Kakve ojebine i olupine su se prodavale i još uvijek se prodaju Barkley i ostali naš višak

• Najveci talenat u UK, steta mada mlad je trebali smo na pozajmicu pa da ga vratimo u januaru.

Uglavnom, Tottenham pregovara sa Barkleyem, ali Židov ne da više od 100 000 funti tjedno, to je onaj njihov salary cap. Daju mu kao neku svotu za potpis što bi bilo + 20000 funti tijekom 5 sezona i vjerojatno neki basic salary oko 60000. Barkley može dobiti više ako ostane u Evertonu. Nadam se da neće tamo otići
  • 4 mjeseca kasnije...

"I'd like to think we can keep Barkley, unless somebody's already done a deal for him. I am not daft enough to know in this game that those words and phone calls might not have already gone on.

"If we could get Ross Barkley to stay then nobody would be more delighted than me. Whether that is a possibility I do not know. For me it's about getting him back in the squad first and seeing where we are from there."

Big Sam

• 1 mjesec kasnije...
Jebo taj transfer ako je daj samo da se transferuje. Lik nije igrao vise od pola godine, u jako upitnoj formi, definitivno sam protiv ovog transfera.

Ma nije samo nek' se transferuje u tom mrtvom smislu, nego treba poceti od nekoga. Barkley je igracina, i bas pametan igrac, nije ni Van Dijk u formi, nije jos nekih igraca, pa opet se kupuju za nenormalne pare. Mi mozemo dobiti Barkleya za male pare, i uz to sto je englez, je neko ko moze zamjeniti Fabregasa na pravi nacin. Kad vec nismo mogli dovesti Goretzku, ovo je drugi pick.

Stoji to da je 15 miliona sad mala cifra, ali gomilamo ekipu sa igracima koji su prosjecni. Nije Barkley los igrac, ali nije ni bog zna nesto. Imao je potencijal da bude, nije i sad ga jebaji.

Realno, ukoliko iz ekipe izbacis Hazarda, Kantea, Azpia i Kurtou, ostali su skup prosjecnih igraca (izuzev mozda jos Fabregasa i Christensena koji tek treba postati vrh). 

Ovo govorim iz ugla poredjenja sa samim "creme de la creme" ekipama u Evropi.

Bayern, Real, Barselona, PSG, sada vec City, cak i Juventus su igracki daleko bolje ekipe od nas. 

Ljudi kazu da su Engleske ekipe oslabile iz ovog ili onog razloga, cinjenica jeste da je u pitanju nikad slabiji igracki roster ekipa iz Prema. 

Chelsea je nekada imao igrace kao sto su Terry, A.Cole, Balack, Essien, Lampard, Anelka, Drogba, 
United imao Ronalda, Rooneya, Teveza, Gigsa, Scholesa, Vidica, Ferdinanda, Evru i druge... 

Ovo sad je krs zivi, tu i tamo poneka zvijezda ostalo mrtvi prosjeci. 

Zavisi sta smatras stvarnim WC igracima, onim malo slabijim i zaista prosjecnim igracima. Primjera radi, Kante, Kurtoa i Azpi ne bi mogli primirisati prvih 11 u toj ekipi. Jedino mozda Hazard a i on bi se morao dobro potruditi. Pa Malouda iz najboljih dana je za Williana i Pedra licno Robben. Da ne pricam jos da nisam naveo Makelelea ili Carvalha, zatim J.Cole-a. 

Isto vazi i za United, skup zaista kvalitetnih igraca, skoro pa legendi ovog sporta. 

Kada su obje ekipe igrale finale 2008. tada su zaista i bile najajce u Evropi, po suhom kvalitetu ali i igri na terenu. Igraci na klupi (Giggs,Nani, Berbatov - Shevcenko, Anelka, Alex) bi hladno mogli igrati u prvoj postavi sadasnjih ekipa i bili bi nezamjenjivi.

300px-Man_Utd_vs_Chelsea_2008-05-21.svg.

Naravno, zato smo tada harali, sad je tranzicijski period za sve engleze, ali ide na bolje, svi smo prosli u LP.

Ja mislim da ako bude dobijao minute Barkley, da udje u formu da ce biti odlican, vec protiv ako ne Norwicha, onda protiv Arsenala treba da pocne, nije vise povrijedjen, i trebaju mu samo minute.

I ja bih volio da momak dere, ali sumnjam. Recimo, prije dvije godine bih objerucke prihvatio ovaj transfer, jer je bio u usponu forme, fiziki takodjer dobar kao i tehnika. Ali vec 2 godine lik kaska, stagnira, a ko zna, mozda je cak i nazadovao.

Vidjet cemo... Ovo je kocka, to sam prije svega htio reci. 

Barkley i Dele su dva najbolja engleska veznjaka......Ovaj transfer mi je želja odavno i netko je konačno napravio pravi potez. Igračina kojeg je peder Koeman bez ikakvog raloga držao na klupi. I drago mi je da ga nije pokupio ćelavi peder iz Citya
Pa i nije neki preveliki rizik s obzirom da je 15M danas ništa, praktički si ga besplatno dobija.

Ja sam malko skeptičan po pitanju ovog transfera, bio je veliki talent a onda se negdje po putu pogubia. Za mene je nekako osta na tom vječitom talentu. Ali neka ga, za 15m se isplati probat, još je relativno mlad tako da ima nade da se vrati na staro put a Conte je i lošije igrače pretvara u igračine. Ako ništa popunjavati će kvotu Engleza.
Nisam nesto za ovaj transfer, niti je ikad bio neki dobar igrac, niti je neki ekstra talent, napuhano skroz samo zato sto je englez.. Daljnje napumpavanje ekipe prosjekom po mom misljenju, igraca ovakve kvalitete imamo mali milion ili cak i malo bolje, ali ajd neka me razuvjeri
Ovaj je ostao predugo na tome da je potencijal, a bio je bas talentiran. Zakasnio je on sam s ovim transferom bar 2 godine. Al eto ajde drag mi je isto igrac, ima one vatre u njemu i nadam se da je dovoljno motivisan da napravi pravu karijeru. Chelsea mu moze puno pomoci u tome kao i Conte kao vrhunski strucnjak. Za nas relativno mali rizik, ne znam zasto je neko protiv ovoga.
Moram reci da mi se svidja i sto pokusamo uvesti tih par Engleza u jezgru tima, nadam se da ce Loftus biti tu uskoro takodjer.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.