24. oktobar 2021.4 god. comment_320274 Trebali su gurati do 10:0, šteta. Na dnu se izdvajaju Norwich, Burnley i Newcastle. Norwich nema nikakve šanse, kao Sheffield prošle sezone. Newcastle će spasiti pojačanja na zimu, a Burnley nikad lošije nije izgledao. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320275 Al ne vjerujem koja kampanja se pravi i guranje Salaha za Zlatnu loptu. Klasicni Liverpulovci. Covjek odigrao mjesec i kusur dobre forme, bez ijedne titule, ovi ga pokusavaju ispred jednog Kantea ugurati za najboljeg igraca na svijetu. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320276 Steta za ono gazenje Uniteda, ocekivao sam da nece izgubiti danas. Ovo nije dobro za nas, Ole pred izlazim vratima kluba. Zidane, Conte slobodni Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320277 Hvala Bogu na Tuchelu. Kakav cirkus u Unitedu, a Liverpool sve bolji i bolji. Nadam se da će ih oslabiti onaj afrički kup inače će biti veliki problem za ostale. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320278 Protiv nas izgleda nece igrati ni Salah ni Mane, fino fino. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320280 Al ne vjerujem koja kampanja se pravi i guranje Salaha za Zlatnu loptu. Klasicni Liverpulovci. Covjek odigrao mjesec i kusur dobre forme, bez ijedne titule, ovi ga pokusavaju ispred jednog Kantea ugurati za najboljeg igraca na svijetu. Bilo je jače od mene i izdvojio sam statistiku za neke napadače u 2021. godini: Igrač - Golovi - Asistencije - (trofeji) Lewandowski 52 8 (Bundesliga, Superkup Njemačke) Haaland 42 13 (Kup Njemačke) Mbappe 36 16 (Liga Nacija) Messi 36 13 (Copa America, Kup Španije) Benzema 34 13 (Liga Nacija) Ronaldo 36 4 (Kup Italije, Superkup Italije) Salah 32 8 Lukaku 29 10 (Serie A) Moreno 26 13 (Liga Europe) Ovo je statistika u svim ZVANIČNIM utakmicama za klub i reprezentaciju. Za napadača koji nije osvojio nijedan trofej u sezoni važno je da ima brutalnu statistiku kako bi se nečemu nadao. Mnogo njih je ispred Salaha po tome u 2021. godini i još imaju poneki trofej osvojen. U vrhunskoj formi jeste, možda i najboljoj na svijetu, ali Zlatna lopta ne. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320282 Čudan bi bio premiership bez ekipa kao što je Barnli, kao što su ranije bili Stouk, WBA itd. mada sad kako su krenuli sa upumpavanjem sve više novaca, te i takve ekipe polako nestaju. Mene samo živo interesuje šta oni rade sa parama, ne znam dal se sećate da je upravo taj Barnli bio ekipa koja je u lupam tri sezone, napravila tipa 300% povećanje prihoda u odnosu na ulazak na onu sezonu kad su ušli u premiership. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320283 Uzimaju vlasnici, isto kao Newcastle donedavno. Norwich je slican klub. Vlasnici ubise pare, a ne daju upravi da kupuju igrace i idu u minus. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320285 Klubovi poput Burnleya nemaju toliko velike prihode, u odnosu na rivale u ligi naravno. Nisu planetarno popularni, tako da ne mogu dobiti jak sponzorski ugovor, ne mogu puno da zarađuju od prodaje dresova (ne mogu zamisliti da dijete u Kini ili Americi nosi dres Ashleya Barnesa), a i stadion im je manji tako da nema puno prihoda ni na dan utakmice. U koroni su konkretno oni mogli da propadnu i spasila ih je prodaja kluba. Trude se sa tim novcem kojeg zarade zadržati postojeći kadar na okupu i nema većih ulaganja od strane vlasnika sada kada se ponovo može. Prijavi
24. oktobar 2021.4 god. comment_320287 Ma para od tv prava ima dovoljno da pokrije sve Barnlijeve troškove i da im ostane za 2-3 pojačanja. Zadnji put kad sam gledao 2013/14 Sanderlend koji je ispao tu sezonu je zaradio 150 miliona. Prijavi
25. oktobar 2021.4 god. comment_320288 upravo na to sam i mislio, suviše su to veliki prihodi u odnosu na izdatke ne mogu da pričam nešto za Barnli napamet, čitao sam dosta za Sautempton recimo, pa za Bornmut, a sećam se da je veliki uticaj na srozavanje kluba bila upravo "politika" vlasnika svojevremeno kod Svonsija jeste da su ovi manji klubovi osetili minus zbog izostanka navijača ali to je mnogo više pogodilo veće klubove, pričam naravno samo za premiership Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320316 Ovih dana pomno pratim desavanja oko Uniteda i ono sto je na kraju jasno jeste da ce OGS nastaviti voditi ekipu. Podrsku je dobio i od Fergusona kao i ostalih iz uprave. Medjutim, stolica mu se sada opasno trese, svaki naredni kiks bi ga mogao kostati otkaza. Ko god da dodje umjesto njega to ce biti duplo bolje za United. Najvise se spominje Conte ali iz uprave Uniteda nisu sigurni da li je on pravo rjesenje. Zizu ih je izgleda odbio. Ono sto je sigurno jeste da je United igracki medju 5-6 ekipa u evropi i ukoliko ih preuzme iole dobar trener a kamoli neki vrhunski sa jakim autoritetom to ce biti problem i za nas i za druge ekipe u Premu. Ronaldo, Cavani, Bruno, Sancho, Rashford, Martial, Greenwood, Pogba... pa cak i u odbrani imaju solidne igrace u vidu Shawa, AWB, Varanea, pa cak i Megvajer bi u solidnom sistemu bio vrhunski stoper(pogledaj ove nase Rudigera i Christensena). Individualno uz PSG i City mozda i najjaca ekipa u svijetu trenutno. Samo ih treba znati voditi. Jer realno posle SAF-a bio je Moyes, LvG i Mourinho ali su oni imali znatno losije igrace nego ovo sto danas United ima. Nadam se da ih nece preuzeti neko tipa Ten Hag ili Conte. Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320317 Ma da izdrzi ole do utakmice sa nama pa nek se nosi u tri picke materine Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320318 Conte bi njih posložio samo tako. Imao bi autoritet kojeg Ole nema u svlačionici. Ne znam kako se Solskjaer uopšte ovoliko zadržao na Unitedovoj klupi. Kod nas bi već tri puta dobio nogu sigurno, ali nije da mi nije drago što su u takvoj situaciji. Pored Liverpoola, najmrži klub u ligi ubjedljivo. Potpisao je taj novi ugovor nedavno, očigledno Glazeri nisu voljni da mu isplate tolike pare pa ga još uvijek drže u životu i traže opravdanja za njegove rezultate. Isto tako ko garantuje navijačima Uniteda da se Conte neće sukobit sa upravom. Prvo Conte traži puno rukovodstvo nad transferima, izbjegava klubove gdje nema dovoljno sredstava za transfere a United se poprilično potrošio u zadnjih nekoliko sezona, mogli bi zavrnuti sredstva, a trebat' će im taj zadnji vezni. Nije mi to neki spoj Conte i Glazeri, ali eto ostaje da se vidi. Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320321 Ne znam koliko bi se uklopio Conte, svi znamo koju on formaciju igra pogledaj sastav Uniteda nemaju lkudi wind beka, ekipa puna krila, Konte igra bez krila. Ko bi im igrao u sredini? McFred je tanak dvojac... ne znam, ja dam sumnjicav sto se Kontea tice Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320322 Ne znam je li bolje da dočeka utakmicu protiv nas ili ne. Bolji smo učinak imali protiv Fergusona nego sada protiv Solskjaera. Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320323 Sreca pa ce ostati, ali nadam se da kada dobije otkaz da ce Scholes dobiti ulogu glavnog trenera :P Prijavi
26. oktobar 2021.4 god. comment_320350 Scholes nema vremena, valja ćerku zadovoljit. SWEET HOMEEEE ALAABAMAA Prijavi
27. oktobar 2021.4 god. comment_320358 Sta mislite o WestHamu i Moyesu? Od mene sve pohvale. Bukvalno su dosli na jedan totalno drugi nivo, to uopste vise nije slaba ekipa vec naprotiv, postali su izuzetno jaka ekipa. Prije svega fizicki skroz mocna ekipa, visoki i snazni igraci na skoro svakoj poziciji. Zouma, Ogbona, Sooucek, Rice, Antonio.. zatim imaju i par sasvim dobrih tehnicara kao sto su Creswell, Bowen, Benrahma, Fornals, Lanzini... Skup tehnicki i fizicki jakih igraca. Mene zaista ne bi iznenadilo da oni na kraju zavrse u top 4. Ok, mozda jeste malo preambiciozno s moje strane, ali ajmo malo spustiti ljestvicu. Top 6 je siguran plasman. Jaci su mi i od Arsenala i od Totenhema. Prijavi
27. oktobar 2021.4 god. comment_320359 Previse je top 4, ali ovo je pokazao jednom Moyes sa Evertonom. Zna covjek, samo mu treba vremena. Prijavi
27. oktobar 2021.4 god. comment_320365 Igraju jednostavno, a takve je najteže zaustaviti. Imaju i brzinu i visinu i snagu, tako da je teško igrati protiv njih. Svaki drugi korner je gol šansa, svaka kontra je opasnost, odbrana im je jako dobra. Igranje na više frontova za sada nije problem. Ulazak u top 4 bi bio čudo, tako da je realnije da se bore sa Tottenhamom i Leicesterom za 5-6. mjesto. Prijavi
27. oktobar 2021.4 god. comment_320366 Nemoguće je da itko uđe u top4 pored velike 4-vorke, prevelika je tu razlika u kvaliteti, jedino ako United prekasno da otkaz Ole-u Prijavi
27. oktobar 2021.4 god. comment_320367 Nemoguće je da itko uđe u top4 pored velike 4-vorke, prevelika je tu razlika u kvaliteti, jedino ako United prekasno da otkaz Ole-u Cak i tada su previse individualno jaki da ne udju u TOP4. Prijavi
27. oktobar 2021.4 god. comment_320374 City ispao iz Liga Kupa tako da neće osvojiti šesti trofej zaredom. Zanimljiv mi je izbor kamere za penale Prijavi
28. oktobar 2021.4 god. comment_320384 Nervira me taj ugao kamere, ne valja ništa i nervira me sto nema usporeni snimak penala (ni na nasoj utakmici nije bilo) Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.