Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Kad smo kod Citya evo izbaceni iz Europe na dvije godine i kaznjenj sa 30 miliona.
Mislim da je ovo kraj Pepa u Manchesteru (ako se stvarno pokaze da je istina).
Da li ovo znaci da ce i 5.momcad Premiershipa ici u LP na kraju sezone ako je vec City banovan.

Trebalo bi da znaci. Ne vidim razlog zasto bi bilo drugacije.
  • Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Sudsko vijeće je također utvrdilo da, kršeći propise, Manchester City nije surađivao u istrazi ovog slučaja od strane CFCB-a.

Sudsko vijeće izreklo je disciplinske mjere nogometnom klubu Manchester City i to da će biti isključeni iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone (tj. sezone 2020/21 i 2021/22) i platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

Vrijeme je i bilo. I mi smo platili cijenu kršenja pravila pa tako trebaju i oni. Vjerovatno će uložiti žalbu ali to im neće biti od pomoći. Nakon žalbe, javnost će znati sve detalje.
Ludilo, ako tako ostane u LP ide i 5, a to znači da stvarno moramo bit debili da se sljedeće sezone ne plasiramo.

Jbg, offside je offside.

Sto se tice Citya, oni kazu da ih je istrazitelj javno vec prije istrage osudio, i zato nisu suradjivali. Dat ce dokaze CASu i nece biti nista od toga. Pa i nas su zajebali samo tako, jer su se nacalili na kosti bezveze kao za mlade igrace i onda kazna, ne smijes dovoditi starije igrace, a mozes nastaviti mladje dovoditi :D

Sta cekaju sa PSG-om?

Sad se spominje da ce FA oduzeti bodove, ovo ako se desi, a neminovno je, ode Liverpool na jos vecu razliku.  Fuj

Sta cekaju sa PSG-om?

Sad se spominje da ce FA oduzeti bodove, ovo ako se desi, a neminovno je, ode Liverpool na jos vecu razliku. Fuj

Je l znas onu "Tresla se gora rodilo se nista"?

FA nece reagovati pre zalbenog postupka. Jer im sigurno nece oduzeti bodove pa ih posle vracati ako ih CAS oslobodi.
Ma i CAS ako bude reagovao to ce im samo umanjiti kaznu. Tako da ce umjesto dvije dobiti jednu godinu suspenzije, nema sanse da ce CAS tek tako ponistavati UEFIne odluke. Isto ko i sa nasim slucajem, negodit ce se negdje izmedju.

Sta cekaju sa PSG-om?

Sad se spominje da ce FA oduzeti bodove, ovo ako se desi, a neminovno je, ode Liverpool na jos vecu razliku. Fuj

Pa šta da će ić na još veću razliku? Liverpool je i tako već osvojio, zar iko misli da ih City još može stić?
Haj osvojili su davno ali treba li im navlaciti da svaku pobijede jebo mater.. Covjek u skoku, ovaj ga odgurne rukom s ledja pod loptu i nije faul.
U najmanju ruku sumnjivo ovo što se dešava na posljednje dvije utakmice Manchester Uniteda. Protiv nas se ne daje ni žuti karton za onaj start Maguirea, gol Zoume se poništava jer je Fred (čini mi se) gurnuo Azpilicuetu koji je po domino efektu gurnuo Shawa. Zatim Maguire koji možda nije ni trebao da bude na terenu zabija gol za 2:0. Giroudov gol se poništava zbog offsidea, a da se pritom ne uzima stvarni trenutak upućivanja lopte, nego prvi trenutak u kojem je Giroud ispred odbrane.

Danas se poništava gol Watfordu vjerovatno zbog igranja rukom Dawsona. Ne bih rekao da je ono za poništavanje. Nedugo nakon toga Martial zabija gol iz najblaže rečeno dvojbene situacije po pitanju offsidea. Nijednog trenutka se nije dovelo u pitanje regularnost tog gola, VAR se nije oglašavao, sitacija sa linijama nije prikazana, a ni sudija koji komunicira sa njima.

Da li su sudije odlučile da Manchester United ide u Ligu Prvaka ili samo fantaziram?
Vrlo moguce.

Fazon s VARom je da igraci moraju na svaku odluku skakati, protestvovati. Kad se primi gol ne treba stati vec moras bilo sta traziti, nebitno i ako nisi siguran. Tako praviti pritisak na sudije da se gleda VAR pa mozda nesto naidje. Inace te sjebase a da nisi ni svjestan.

VAR je pokazao da engleske sudije pojma nemaju o fudbalu. Ne razumiju igru. Mozda bi trebalo razmisliti o pravilu da neko ko nije igrao fudbal 11 na 11, barem u mladjim kategorijama, ne bi smio suditi.

Vrlo moguce.

Fazon s VARom je da igraci moraju na svaku odluku skakati, protestvovati. Kad se primi gol ne treba stati vec moras bilo sta traziti, nebitno i ako nisi siguran. Tako praviti pritisak na sudije da se gleda VAR pa mozda nesto naidje. Inace te sjebase a da nisi ni svjestan.

VAR je pokazao da engleske sudije pojma nemaju o fudbalu. Ne razumiju igru. Mozda bi trebalo razmisliti o pravilu da neko ko nije igrao fudbal 11 na 11, barem u mladjim kategorijama, ne bi smio suditi.

Ma stari moj ovo kako oni sude izgleda kao da nikada nisu pogledali utakmicu jebenu, kao da ne znaju pravila. Svako ko gleda fudbal dugo i razumije fudbal, bez obzira da je invalid i da nikada nije zaigrao lopte bi bolje sudio. 

Jednostavno, kao da su u VAR sobi neke seke (žene :D ) koje niti su gledale fudbal te ih boli kurac za fudbal.

To o Manchester Unitedu i odlukama sudijskim je priča za koju se zna da je tačna, uvijek su ih gurali i uvijek će ih gurati. 

United, Juventus i barselona sveto trojstvo kada je u pitanju suđenje u njihovu korist.

VAR je nesto najbolje sto se moglo uvesti u moderni fudbal ali engleske sudije ne znaju da ga koriste, jedino Italijani koriste VAR kako treba, jucer gledam Napoli sudija pokleda 5 sekundi u monitor i odmah pokaza na penal tako i treba. Vise bi volio da englezi izbace VAR nego da ga ovako koriste.
Englezi su oduvijek imali očajne suce, VAR s tim nema veze. Da nema VAR-a ono isto ne bi dosudio crveni, samo bi imali izliku da nisu vidjeli. Ja nikako ne bi ukinuo VAR, dapače VAR u Engleskoj je odlična stvar jer je u potpunosti razotkrila (ono što smo već znali) da Engleska ima najgore suce u Europi. Možda sad konačno naprave nešto po tom pitanju...

Meni uopšte kod VAR-a nije problem ti ofsajdi sto se gledaju sto bi se reklo u bobu ako je ofsajd ofsajd je i jebi ga. Dodue čak i tu malo pretjeraju jer je nemoguće da se u toliko situacija nikada ne desi da igrači budu u liniji a također je ne znam da li je moguće da je i sama tehnika toliko precizna baš u milimetar.

Kada mi smetaju te situacije oko ofsajda, faula etc. je kada oni vrate situaciju kod gola nazad za 40 sekundi vrate se negdje u picku materinu, u sami začetak napada i tu čeprkaju nešto ili se vrate 10 pasova unazad i traze neki ofsajd. 

A zato ove situacije kao što su u naše dvije utakmice ne vide (navodim samo nas za primjer ali ima tu naravno još utakmica)

To su neke stvari koje moraju da koriguju i naravno ovi maloumnici u VAR sobama ne treba ništa da odlučuju makar ne u Engleskoj. Koliko god da je prosta odluka ili neka uposle ljude koji znaju suditi ili neka glavni sudija gleda svaku situaciju.

Zvanicno Siti poslao zalbu na CAS. Ne zna se kad ce odluka biti donesena.
Uglavnom UEFA gubi slucajeve koji odu na CAS jer ne salje svoje pravne zastupnike da brane donesenu presudu vec samo pisani format iste, dok naravno klubovi nastupaju sa svim mogucim sredstvima.
Ukoliko iz Kuce slicno postupe i ovaj put tesko da ce se kazna odrzati.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.