5. juni 2024.2 god. comment_355837 Palmer je po meni najbolje utakmice odigrao na tom desnom krilu, iako se nije mnogo razlikovala njegova igra na obje pozicije. Samo je inicijalno stajao na drugim mjestima. I uopšte nije bitno kako se zove pozicija koju igraju, nego je bitno po kojim dijelovima terena se kreću i kako igraju. A njih dvojica igraju na potpuno identičan način. Palmer ako će igrati 10-ku stalno će se izvlačiti u međuprostor na desnoj strani. Olise ako igra desno krilo stalno će se uvlačiti u međuprostor na desnoj strani. U istu zonu terena da rade iste stvari: centriraju, šutiraju i proigravaju beka. Tačno je da od viška glava ne boli i da bi svako želio imati girača kakav je Olise, ali se radi o tome da se klub nalazi u situaciji da mora prodavati igrače da pokrije minuse i da mora paziti kako troši, a njegovo dovođenje ni kratkoročno ni dugoročno ne pravi veliku razliku. Dugoročno imamo još 4 mlađa igrača koji tu igraju: Hutchinson, Angelo, Paez i Messinho. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355840 Hutchinson je na prodaju ako ne ove godine, onda iduce. Paez i Estevao ce tek napuniti 18 iduce godine i istina je da ce biti sa prvom ekipom, ali ne treba ocekivati da ce odmah dobiti neke posebne minute. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355851 Kad smo kod Omarija, je li istina da Arsenal ima 50% od naredne prodaje? Zar ga nismo besplatno doveli po isteku ugovora? Ako je tako onda se nećemo nešto usrećiti njegovom prodajom, kad god ona bila. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355856 @Wisey @Adi Procitao sam negde na Tviter da kod Mareske krila igraju u sirinu, tako da bi Olise igrao na levoj strani verovatno. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355857 1 hour ago, Whisper said: @Wisey @Adi Procitao sam negde na Tviter da kod Mareske krila igraju u sirinu, tako da bi Olise igrao na levoj strani verovatno. To je još gore 😂 Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355860 Spominje se da smo ozbiljno zainteresovani za Alvareza iz Sitija. Navodno je cifra 80 milliona funti. Dizem obe ruke za taj transfer, pre Osimena, Isaka, Seska... Pep je njega iskovao u kompletnog igraca, uklopio bi se savrseno. Kako stvari stoje, izgleda da je Shields glavni covek za transfere u Celsiju. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355864 Sesko je mlad perspektivan.... Cena i nije prevelika. Tim pre sto ce ga marnuti neko drugi ako mi ne. Ali ja prosto ne verujem da je igrac koji je u stanju da da 15+golova u Pl u odmah da bude igrac koji ce sve one Jackson ove sanse pretvoriti u golove. Nije on tolilko dominantan bio u bundes ligi. Drugi padez je ucestvovanje u igri tu tek Sesko ne moze da radi one stvari koje je radio Jackson. Bojim se da cemo mi njega da cekamo sezonu ipo pa ako imamo taj luksuz..... Prijavi
6. juni 2024.2 god. Autor comment_355866 3 hours ago, Whisper said: Spominje se da smo ozbiljno zainteresovani za Alvareza iz Sitija. Navodno je cifra 80 milliona funti. Dizem obe ruke za taj transfer, pre Osimena, Isaka, Seska... Pep je njega iskovao u kompletnog igraca, uklopio bi se savrseno. Kako stvari stoje, izgleda da je Shields glavni covek za transfere u Celsiju. Na svjetskom je bio super. Na pocetku sezone je lik bio ubica, nista losiji od Haalanda ili Bernarda Silve (zavisi gdje je igrao). Kasnije je, kako je sezona odmicala je bio mnogo los i ne konstantan, nista nije pokazao. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355870 Mene kod Alvareza najvise brine to sto nije klasicni napadac, on je vise nesto ko Nkunku a znaci takvog vec imamo. Smatram da je Sesko mnogo bolja opcija. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355871 Takođe sam više za Šeška, ovaj wannabe Aguero to sigurno nije. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355878 Otkad je napadac iz Bundesa sa jednom solidnom sezonom top opcija ? Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355881 Sesko i Alverez su skroz drugaciji profil igraca, nema potrebe ih porediti. To sto je Sesko odigrao jednu solidnu sezonu u Bundesligi nema veze s Alverezom. I Alvarez ima 2 sezone samo iza sebe. Alverez je dobar igrac samo koliko nam je potreban? On nije pravi napadac, vise je nesto kao Nkunku, dakle poluspic, AM ili cak na krilo. Nikako usamljen napadac. Pitanje koliko bi uopste mogao pruziti kada bi igrao klasicnog napadaca, u pravom smislu bi izgledao kao lazna devetka. Sesko s druge strane je blizu nivoa Haalanda, naravno nije takav golgeter kao on ali je igrac koji je nestvarno fizicki spreman, suta s obje noge podjednako dobro, dobar u skok igri, ledjima od gola i prema golu, cak sta vise za razliku od Haalanda igra u polju mu je duplo bolja jer posjeduje sasvim dobru tehniku za tu visinu. Za Seska bi bilo najbolje da odigra jos jednu sezonu u Bundesligi, medjutim problem je sto ce ga neko drugi uzeti ako ga mi ne uzmemo. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355883 Alvarez je odličan igrač i ima iskustvo PL-a, ali se slažem da nam nije nužan jer imamo takav profil u Nkunku (doduše tek treba vidjeti hoće li on bit fit ili će nastaviti s ozljedama). Što se tiče Seska, on je rizik. Potencijal je, ali tih potencijala već imamo. Nama trebaju igrači koji mogu odmah nešto donijet. Po meni ni jedan nebi trebao bit prvo opcija koju ćemo ganjati. Naravno, pitanje je i koji profil napadača želi novi trener. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355885 4 hours ago, hamco said: Mene kod Alvareza najvise brine to sto nije klasicni napadac, on je vise nesto ko Nkunku a znaci takvog vec imamo. Smatram da je Sesko mnogo bolja opcija. Jeste on napadac, samo ga je Pep koristio da zakrpi tamo gde fali, kao u periodu kad je menjao De Bruynea recimo. Realno mislim da bi trojka u napadu Nkunku - Palmer - Alvarez bila bas onako zajebana, jer sva trojica su jednako opasni po gol protivnika, samim tim je odbranu teze organizovati. Prijavi
7. juni 2024.2 god. Autor comment_355886 Ako ce Maresca birati onda sigurno prije Sesko jer njegova igra igraju u sirinu i na centarsut. Tu je sigurno mnogo opasniji Sesko nego Alvarez. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355896 Sjajan igrač je Alvarez ali opet mislim da nam treba neka mrcina u špicu. Pročitao sam negdje da nas izgleda napušta Rahim aga je li to tačno Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355897 Sesko je onda mrcina, lik ima skok igru, snagu, samo da vidimo i tu zavrsnicu koja nam iskljucivo treba. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355899 Nije lako procijeniti Alvareza. U prvoj sezoni je igrao isključivo u napadu, kad bi Haaland odmarao ili bi ulazio u igru pred kraj. I dobar je bio, zabiti 17 golova kao rezerva je velika stvar, koliko god neki od njih bili beznačajni. Zamislite da je Broja sa ovosezonskom minutažom zabio 10+. Dao je i nama neke golove. U drugoj sezoni se njegova uloga u ekipi promijenila. Startao je u većini utakmica i igrao svugdje po terenu. U napadu možda i najmanje. Počeo je izvoditi kornere i slobodne udarce, bio je drugi asistent ekipe, samo 1 asistenciju manje od De Bruynea i opet je uspio zabiti 19 golova u svim takmičenjima. Ono što sam od njega vidio po pitanju završnice je bilo impresivno. Kad izađe 1 na 1 na golmana to je uglavnom gol, za razliku od Jacksona. Ne znam koliko je opravdano da City toliko traži za njega ako je jasno da ne znaju šta bi s njim. Pogledajte kompilaciju Šeškovih golova za Leipzig na youtubeu. Ne znam je li ijedan bio tap-in. Sve neki šutevi glavom, voleji, golčine, zato je i prebacio debelo xG jer to nisu šutevi koji u normalnim okolnostima ulaze. On je trenutno vruća roba zato što je odlično završio sezonu. Zabio je na 7 ili 8 zadnjih utakmica u nizu, a u preko 10 je imao ili gol ili asistenciju. Na početku sezone mu je trebalo malo vremena da se prilagodi, iako je došao iz Salzburga. Openda je došao u isto vrijeme i uspio odmah da se nametne, dok se Šeško borio za to drugo mjesto sa Wernerom i Poulsenom. U drugom dijelu se izborio i nije se mogla zamisliti ekipa Leipziga bez njega. Na jednoj od posljednjih utakmica je Rose krenuo sa Poulsenom umjesto njega, nije išlo i odmah ga je na poluvremenu vratio. Znao je i on da promaši, recimo protiv Bayerna kad mu je Neuer skidao zicere. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355900 @Adi koga bi prije od njih dvojice i zbog cega? Uzmi u obzir iskustvo, cijenu, profil igraca, sve. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355911 Alvarez je trenutno bolji igrač, ali nešto se ne uzdam u to da ćemo ubosti sa nekim koga je City "odbacio". Tako da, Šeško. Mada ja bih uzeo Isaka. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355914 1 hour ago, ja13 said: Palmera je City odbacio... E ako će Palmer biti pravilo, a ne izuzetak onda ga jebi Sterling? Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355916 2 hours ago, ker said: Alvarez je trenutno bolji igrač, ali nešto se ne uzdam u to da ćemo ubosti sa nekim koga je City "odbacio". Tako da, Šeško. Mada ja bih uzeo Isaka. Siti ne zeli da ga proda, vec Alvarez zeli vecu minutazu, verovatno po ugledu na Palmera. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.