21. juni 2023.3 god. comment_345942 Ja sam mislio da smo dobili za Koulibalya 30 miliona, ali kako god. Kakav dan i kakvo budjenje, prodali smo dosta skarta za odlicne pare. Idemo sad kupiti par igraca, pa nastaviti prodavati ostatak smeca. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345950 2 hours ago, chiba said: Malo je to para, nemam pojma, baš se mnogo trošilo a nemamo sve podatke, mora da se gleda iz ugla FFP, znači baš trebaju detalji, kada će te pare da legnu, odnosno kako prolaze kroz knjige računovodstva Iz ugla ffpa smo ko suza čisti. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345951 Cekamo sluzbene objave ali kako sam shvatio sitni detalji su jos ostali do odlaska: Zijes, Kulibali, Mendi u Arabiju plus Kante koji je vec potvrdjen Zatim Haverc u Arsenal, Kovacic u City Pregovori se vode s Unitedom oko Mounta. Ako se sve obistini i odradi na kraju mislim da bih ovdje dodao jos Pulisica, Aubameyanga te nadam se Ćućua. Gallagher i RLC moguce da ostanu jer ce nam poslije ovoliko prodaje trebati veznih igraca. Ne vjerujem da cemo moci dodati 3-4 nova veznjaka. Caloba moze ici jer je odbrana sa Thiagom, Badijem, Fofanom i Kolvilom dobro pokrivena, a desno se pored Reecea prikljucuje Malo Gusto. Ima tu i Azpi da uleti ako bas nema ko. Lijevo je Cilvel i mali Hall. Neophodno nam je dovodjenje jednog centarfora te jednog krilnog ili ofanzivnog veznog igraca ako svi ovi odu, te minimum 2 vezna igraca + rezervni golman. Ovo se treba sto prije zavrsavati da bi novi trener mogao normalne pripreme odraditi s citavom ekipom. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345960 Azpi ide, Chalobah vjerovatno u Inter, RLC ili Conor, tu ce jedan ostati. Auba je isto blizu odlaska. Pulisica cemo vjerovatno uspjeti na kraju nekome uvaliti. Fofana ce na posudbu. Za Mounta su bas zagrizli nazalost, ja se i dalje nadam da ce ga nekako Poch natjerati da ostane. Jos samo da vidimo da li ce Lukakua moci kako natjerati da ode u Saudiju. Oko dolazaka sam vidio Mamardashvilija kao drugog golmana, malog iz Celte Vigo, Jacksona i Tonalija. Jos nije ni kako trebao poceo prelazni rok, vazno je samo nastaviti istim tempom. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345964 5 hours ago, Corto Maltese said: Ako posle ovog odstranjivanja skarta, ne uspostavimo neki sistem, e jbg onda Što je najgore od ove trojice jedino je škart realno Marokanski glumac, Kova je odličan igrač do Kulibali ako ništa može igrati solidno u rotaciji, nije ono što se očekivalo ali sa vremena na vrijeme je imao dobre partije. Glavnog smeća se tek treba rješiti Jedino što mi se ne sviđa je taj Jackson za špica, tu sam prije bio za nekog kapitalca ali nema veze, dok ne proigramo kako treba, nebitno ko da dođe biće kurac. Ako ode još Pulišić, podsječena obrva i vreća govana u napadu ostajemo sa Sterlingom, Mudrykom lijevo i Maduekeom desno tako da opet ostajemo tanki malo desno ali dobro šta da se radi, bolje niko da ne igra nego glumac iz Maroka Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345979 Djeste raja. Mislim da imaju planove koje ce igrace napasti, ali jos nista javno nije. Negdje sam procitao da se plavci do kraja mjeseca moraju rijesiti odredjenog broja igraca, ili ce prekrsiti neko pravilo, iz tog razloga se punom parom radi na odlascima. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345980 3 minutes ago, Blue97 said: Djeste raja. Mislim da imaju planove koje ce igrace napasti, ali jos nista javno nije. Negdje sam procitao da se plavci do kraja mjeseca moraju rijesiti odredjenog broja igraca, ili ce prekrsiti neko pravilo, iz tog razloga se punom parom radi na odlascima. Ne postoji to. Uvijek je bio plan da se mora rijesiti oko 10 igraca, iz razloga, jer ne moze trener uspostaviti normalne treninge sa 30+ igraca. Jos jedno 5 igraca bi trebalo otici. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345984 13 minutes ago, diablo_bih said: Ne postoji to. Uvijek je bio plan da se mora rijesiti oko 10 igraca, iz razloga, jer ne moze trener uspostaviti normalne treninge sa 30+ igraca. Jos jedno 5 igraca bi trebalo otici. To svakako. Samo neka idu Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345985 Odmah ću reći da nikada necu biti za prelaske naših igraca u redove rivala, tako da uopste nisam odusevljen prelaskom Kovacica u City, nisam odusevljen prelaskom Havertza u Arsenal, prosto mi se to ne sviđa pogotovo sto to nisu potroseni igrači. Nisu potrošeni u smislu da ako ubaciš te igrače u neki sistem koji bar malo funkcioniše da ces od njih dobiti nesto, gledam Kovacica neku noć nije to igrac za baciti, mi smo se u proteklih par sezona rijetko susretali sa nekim sistemom. Ako je prosla sezona parametar onda svi treba da napuste klub, slučaj Koulibaly takođe, jedan od najboljih stopera u Europi i odjednom ne valja kurcu nosi ga bilo gdje, ne znam, ja smatram da je bilo igrača koji su trebali napustiti klub prije ovih igrača. Znam sad ce neko reći npr "Havertz igra ko kurac spasili smo se" ok sve stoji, loš je, gledao sam ga ne mora mi niko prepricavat ko je loš i koliko. Naravno postoji i ta strana ako igrač želi da ide onda jbg pusti ga i to je to. Ono što hocu da kazem da smo mi trenutno takva olupina od ekipe u smislu postojanja neke volje da se nosi dres Chelseaja, u smislu postojanja bilo kakvog zajednistva, u smislu želje da se Chelsea vrati ne na stare staze slave nego na neki prosjek, znači fuj. Prosla sezona nam je pokazala da u ovoj ekipi nema trunke otpora, mi da smo prosle sezone bili u nekoj ozbiljnoj borbi za opstanak mi bi ispali bez pola riječi, odvratno na šta smo spali. Evo vidimo i po prelaznom roku, cim se pojavi info da je neko zainterssovan za naseg igrača ti imas situaciju da je se on posle dva dana vec dogovorio sa tim klubom, loša smo sredina za bilo koga, moze nam biti sasvim ok ovo šurovanje sa Arapima dok nas rijesavaju Ziyecha i sličnih, a sta cemo ako i nosioci ekipe samo cekaju neku ponudu. Na terenu užas, van terena užas, žali bože svih onih miliona slupanih u nista, slupanih u eto neku želju da se pokaže moć i ambicija. Kad malo bolje razmislim nas jedino i mozda moze spasiti da ode 50% ekipe, da ode svako onaj koji ne zeli da bude tu nebitno kako se zove, iz tog razloga ne zelim uopste da se stresiram nesto posebno ko odlazi i gdje, jedina moja nada je da nas novi trener "aminuje" svaki odlazak i dolazak, da eto bar nemamo situaciju da se ne moze ni trening odraditi zbog ovog i onog razloga. Prijavi
21. juni 2023.3 god. Popularna objava comment_345987 Jel se meni čini ili smo sve muslimane iz kluba prodali u Saudijsku Arabiju Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345994 I to taman pred hadždž i Kurban bajram. Slučajnost? Ne bih rekao. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345995 Ja bih jednu mucku ponudu sad bacio za Medisona. 35 miliona. Oni ce traziti 50 i nacemo se na 40 + 5 bonusi. Caiceda ce tesko biti dovesti jer je Brajton jeben u pregovorima. Izmust ce nas bar za 70 miliona, ako ne i vise. O Dzeksonu nista ne znam ali bar nisu neke prelude cifre. Na videima mi djeluje da je klasicnog napadaca u Spaniji igrao, a to je ono sto nam nasusno treba. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345997 46 minutes ago, Wisey said: Ja bih jednu mucku ponudu sad bacio za Medisona. 35 miliona. Oni ce traziti 50 i nacemo se na 40 + 5 bonusi. Caiceda ce tesko biti dovesti jer je Brajton jeben u pregovorima. Izmust ce nas bar za 70 miliona, ako ne i vise. O Dzeksonu nista ne znam ali bar nisu neke prelude cifre. Na videima mi djeluje da je klasicnog napadaca u Spaniji igrao, a to je ono sto nam nasusno treba. Ma našima je manje bitna cena od dinamike isplate. Ako instalments budu kako treba zavrsice se i taj transfer, na Caiceda mislim. Za Jacksona ce platiti malo vise od 30 miliona koliko iznosi klauzula, opet zbog plaćanja u ratama. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_345998 59 minutes ago, Wisey said: Ja bih jednu mucku ponudu sad bacio za Medisona. 35 miliona. Oni ce traziti 50 i nacemo se na 40 + 5 bonusi. Caiceda ce tesko biti dovesti jer je Brajton jeben u pregovorima. Izmust ce nas bar za 70 miliona, ako ne i vise. O Dzeksonu nista ne znam ali bar nisu neke prelude cifre. Na videima mi djeluje da je klasicnog napadaca u Spaniji igrao, a to je ono sto nam nasusno treba. Sad koga god da dovedemo, ceo tim je izmenjen i ja ne vidim nacin da takav tim prve sezone ima bilo kakav ozbiljan rezultat ko god da je trener. Jedino sto nam ide na ruku sto cemo cesto imati bazicne treninge izmedju meceva pa ce i tim moci brze da se uigrava. Caisedo da ali ne preko 70 milki, sve preko toga je bacanje para. I za Madisona plafon 45 50. Prijavi
21. juni 2023.3 god. comment_346000 Predsezona je da se uigravaju ljudi, cuj godinu dana trebaju da se uigraju. Trebaju godinu dana da pariraju Cityu, a ne da izbore top 4. Ako dovede svoje igrače i ne ostvari top 4 i on je promašaj. Prijavi
22. juni 2023.3 god. comment_346006 Ma tim se može uklopiti lagano sam je bitno kakav je kolektiv i da li su ljudi koji su tu došli da naprave nešto ili da uzmu pare. Po većini ovih što su otišli u Saudiju za parama vidiš zašto su bili tu, dobro je pa se tog šljama rješavamo Prijavi
22. juni 2023.3 god. Popularna objava comment_346009 Aubameyang je dosao krvavo raditi i boriti se. Njega mi samo cuvajte i ne dajte ga nikome. Osobno mu zelim presuditi. Prijavi
24. juni 2023.3 god. comment_346068 Ovo je ono sto ja vazim vec citavu sezonu. Nije problem u treneru, nije problem u Potteru ili kome vec ne. Problem je sto ne mozes trenirati ekipu nikako, jer ih je jednostavno previse. I kada uklonis mladice, opet ih imas previse. Nije ni cudo sto se zaboravilo na Halla i jos neke, jer ih mozda trener jednostavno nije ni vidio hahah Prijavi
24. juni 2023.3 god. comment_346077 Problem jeste u losem treningu i u broju a i u losem treningu. Kad ti imas grupu ozbiljnih profesionalaca sa dobrom radnom etikom oni povuku i ostatak, to kod nas ne postoji, i u takvom treningu treba mnogo vise ponavljanja i tu se gubi dragoceno vreme. A sam poter nije bio dovoljan autoritet. Al to je jedan problem, al ima ih jos mnogo duboko ukorenjenih u strukturi kluba koji se odrazavaju na sve, pocevsi od transfer politike, filozofije igre i tima i svega ostalog. Prijavi
24. juni 2023.3 god. comment_346078 Niko nije branio Potteru i Lampardu da kažu: "Auba, Ziyech, Pula, Datro, Hall, Carney, od sutra trenirate sa rezervnom ekipom, zvat ćemo vas kada budete potrebni" Prijavi
24. juni 2023.3 god. comment_346079 Prvo to nije tako lako, teraj se u kurac i kao resen problem. Kad imas 30 ljudi, ti treba da gledas ko sa kime ide ne ide, ko su kolovodje, potencijalne mine u svlačionici, a drugo oni imaju jasno definisane ugovore gde se zna kada i kako mozes da ih sankcionises. Ne moze to na osnovu utiska trenera, jer eto nije dao gol 20 meceva i tek tako. E u takvim okolnostima je tu ostatak stafa, sportski direktor, koji to hendluje i daje podrsku treneru, igraci a, razgovara i ume dobro da proceni i predvidi neke stvari. Bilo kom od nas da neko da 25 nezrelih 25 godišnjaka da njima upravljamo, posle 25 dana bi rekli ma terajte se svi u kurac, odo ja. Prijavi
25. juni 2023.3 god. comment_346087 22 hours ago, cobinho said: Prvo to nije tako lako, teraj se u kurac i kao resen problem. Kad imas 30 ljudi, ti treba da gledas ko sa kime ide ne ide, ko su kolovodje, potencijalne mine u svlačionici, a drugo oni imaju jasno definisane ugovore gde se zna kada i kako mozes da ih sankcionises. Ne moze to na osnovu utiska trenera, jer eto nije dao gol 20 meceva i tek tako. E u takvim okolnostima je tu ostatak stafa, sportski direktor, koji to hendluje i daje podrsku treneru, igraci a, razgovara i ume dobro da proceni i predvidi neke stvari. Bilo kom od nas da neko da 25 nezrelih 25 godišnjaka da njima upravljamo, posle 25 dana bi rekli ma terajte se svi u kurac, odo ja. Nije jednostavno igračima koji žele ostati u klubu, Auba, Ziyech, Mount, Pulisic svi žele ići tako da ne vidim problem da ih se zatjera u pičku materinu. Prijavi
25. juni 2023.3 god. comment_346088 Nigde nije izlazilo kao vest pa ne znam da li mi do 01.07 mora da nameknamo odredjen novac da bi bili cisti za ffp. Al ako nije tako treba malo taktizirati a ne na prvu ponudu prodaj. Ovaj pulisic i zijeh kakvi god da su glupo je da ne dobijemo 60+ milki za obojicu. Kojekakve trupce sa WC a uvaljuju za 50+ milki. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.