25. maj 2018.8 god. Autor comment_281623 Na stranu kakav je covjek, cinjenica je da je vec sa 25 godina veliki golgeter kojeg bi rado vidio u svome timu. Prijavi
25. maj 2018.8 god. comment_281624 Bolje cigo nego mlakonja ko Morata. Pored Ikardija povezuju nas sa Levandovskim i Higuainom (ako Sari dođe na mjesto trenera).Ja bih prije uzeo Ikardija svakako,zbog cijene i godina. Prijavi
25. maj 2018.8 god. comment_281625 Bilo kakav nogometaš koji zna zabiti gol nogom, je upgrade na ovakvog moratu Uz to Imamo Girouda koji je fizicki jaci igrac, zna spustiti loptu, zagraditi se, odigrati igracu do sebe, je takodjer jos jedan plus Takodjer, Giroud ce biti sigruno jos bolji, ovako je dosao povrijedjen, ne znam sad hoce li igrati na svjetskom, ali ce mu opet odmor dobro doci, neka sa nama odradi pripreme, bice dobro. Najbitnije je naci zamjenu za Fabregasa i Mosesa, to su prve dvije pozicije gdje treba krpiti Prijavi
25. maj 2018.8 god. comment_281626 Ja nebih kupovao napadača. Zaboravljate na Michya, čovjek rastura u Dortmundu, mislim da je svakako zaslužio dobiti šansu dogodine pogotovo ako dođe novi trener. A ja bih i Morati dao još jednu šansu, počeo je odlično sezonu kasnije je pao u formi jer je imao ozljedu leđa. Tu je i Giroud koji je igrao sasvim solidno. Uglavnom, mislim da imamo puno kritičnijih pozicija za rješit, napadač nam treba bit zadnji na redu. Ono što nama treba je ponajprije desni bek ili stoper i kreativac u vezi. Onda lijevi bek i desno krilo. Tek kad te 4 pozicije kupimo možemo razmišljati o ostalom. Prijavi
25. maj 2018.8 god. comment_281627 Miči nije sazrio za prvog napadača ni igrom ni ponašanjem.Trunku ozbiljniji od Balotelija na terenu.Što se tiče Morate, on ne želi ostati na Otoku,a i nije za engleskog fudbala,nek ide nazad u Španiju ili Italiju. Desno krilo,kreativan centralni vezni i špic su nam prijeko potrebni,ostalo manje više. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281636 Nisam htio duže vrijeme komentirat jer sam ne razočaran, nego ne postoji riječ za toliko lošu ovosezonsku transfer politiku. Svaki novčić smo okretali 10 puta šta se kaže i sad nas to košta višestruko više nego da smo doveli 1,2 superstara. Napravit ću cijeli plan za ekipu naredne godine, pa kom se da čitat, možemo dogodine vratit Chelsea tamo gdje mu je mjesto, a to je vrh PL,samo sa ljudima sposobnim koji razmišljaju kao ja, a ne da me oprostite od gov... pravit pitu. Osovina momčadi jeCourtois,Rudiger, Azpilicueta, Kante i Hazard, igrači koje svakako trebamo zadržat, ne postoji cijena za drugi klub, ti nam igrači trebaju da se izvučemo iz ovoga. A sad slijedi brdo igrača koje treba prodat: Zappacosta, Luiz, Cahill, BAKAYOKO, Drinkwater, Barkley, Pedro, Morata, možda i Fabregas. Umijesto svakog od ovih igrača treba dovest zamjenu da bi održali kvalitetu u rotaciji. Chelseov roster je takav da moramo igrat formaciju sa 3 odozada najviše zbog Azpilicuete koji ne može igrat beka, a ne može igrat ni u formaciji sa 2 stopera. Znači računajući da igramo 3-4-3 ili 3-5-3 plan pojačanja je sljedeći: Umijesto Zappacoste na to mjesto wing backa probao bi, možda malo iznenađujuće, ali stavio bi Balea, igrao je beka u svojoj karijeri i mislim da nakon kratke adaptacije bi bio odličan na tom mjestu. Umijesto dvojice stopera koji odlaze, vraća se Zouma, a drugi je naravno Koulibaly. Tu nema puno priče. Dolazimo do središnjih veznih, totalno sam razočaran njihovom igrom i pitam se šta ti ljudi rade u ovom klubu. Stavio bi Kantea na stranu,a ovo ostalo prodao,pa ako dođe do 8. mjeseca doslovno za daj šta daš. Drinkwater, Fabregas Bakayoko, Barkley adio, Zielinski,Ruben Neves,Seri, RLC zamjene. Na krilnim pozicijama nam jedan igrač fali, a još Pedra treba prodat. Lemar ima cijenu u nebesima, Perišić nije razina, Bailey je lijevo krilo, eksperimentirao bi sa Martinsom iz Sportinga, imam osjećaj da njegovo vrijeme tek dolazi. Zaha je oduševio i njega vidim kao perfektnog igrača u rotaciji. Martial je malo preskup iako je kvalitetan igrač.Da ne zaboravim Guedesa iz Valencije. Naravno tu je i Willian. Centarfori od trenutna 3( Batshuayi) može ostat samo jedan. Higuain,Benzema, Icardi moguće zamjene. TIm redosljedom. Treba prodat skoro cijelu armiju igrača sa posudbe da namaknemo novce za ovaj pothvat. Ali ne treba štedit, jako smo se opekli, u višestrukim smo gubitcima jer ne igramo ligu prvaka i još 100 stvari jer kao 1. smo imali katastrofalne transfer odluke, kao 2. dok su drugi rasipali novce,a na kraju se pokazalo kao uspješno, mi smo štedili. Ajmo sad to ispucat. Iako sam među prvima tjerao Contea još u 10. mjesecu, sad bih ga čak možda i ostavio, jer sa ovim rosterom i on bi igrao na dominaciju,posjed i napad. A taktičar je izvrstan. Ali i Sarri je možda čovjek koji nam treba, jer svima je dosta bunkerice, treba nam čovjek sa jasnom napadačkom tendencijom, pa kud puklo. Chelsea 2018./ 2019.: Courtois Azpi Koulibaly Rudiger Bale Kante Zielinsky Alonso Martins Hazard Higuain Klupa: Cabalero, Moses, Zouma, Christensen, Emerson, Seri,Neves, RLC, Willian, Zaha, Giroud. Koja moć. Snaga. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281646 Pasalicu druze to ne mozes ni na menadzeru sloziti.. Tebe je sevap u neki lokalni klub uvaliti da se igras tih transfera hehe Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281649 Cuj debeli higuain, pa covjek ne moze u seriji A da trci, a kamoli ovdje. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281650 Dragi kolege takvo razmišljanje nas je i dovelo tu gdje jesmo, a to je za Chelsea nedopustivo. Pa šta je to sad Liverpool,Arsenal, Tottenham, Everton se razbacuju s novcima a mi dovodimo škart. Ne možete zamislit u kakvim smo gubitcima jer nismo htjeli iskeširat. Pa bolje da smo doveli Neymara i Lewandowskog jer te novce smo sad spušili jer dogodine ne igramo Ligu Prvaka. Dovođenje Higuaina bio bi najbolji mogući potez. Pa to je igrač koji može igrat individualno i zna igrat nogomet. Znate koliko je takvih danas u Chelseaju ? Hazard i eventualno Fabregas i Willian. Ovo ostalo ne može ništa individualno. Dok nema Hazarda kvaliteta Chelseaja je jednaka ovim klubovima koji su ispali iz lige.Zato što igramo sa 9 defenzivaca a i ova dva ofenzivca ne mogu zadržat loptu ni protiv Boltona. Ne možeš igrat napadački nogomet a da ti je ekipa Kante Bakayoko, Drinkwater i u napadu Giroud. Svaki igrač kojeg sam naveo zna igrat nogomet i trebaju ti takvi igrači ako želiš igrat atraktivno i napadački. I Conte bi tako igrao da ima s kim. Mi smo toliko loši individualno napadački da si protivnik može dopustit da s 2 igrača strogo markira Hazarda. Ali da je tu Higuain i desno Martins i Bale koje sam naveo njih 3 bi to kaznili sa 6 golova. Što sam rekao na početku sezone Morata je užas, a Bakayoko ne može stat u istu rečenicu s Matićem. Ludom srećom je od Rudigera ispalo nešto. Prošlo lijeto smo imali ekipu, ovo lijeto nemamo. Ne želim gledat Chelsea u Europa ligi nego tamo gdje mu je mjesto a to je vrh Engleske lige i krug glavnih kandidata za osvajanje Lige Prvaka. Toplo se nadam da novi sportski direktor u istoj perspektivi gleda Chelsea. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281651 Mi dovodimo igrače čisto radi brojnosti,nismo mi malo potrošili prošli prelazni rok već glupo.Dovodimo igrače za rotaciju,a mladi nam odlaze na posudbe i propadaju.Ne znam zašto Musonda,Boga,Kenedy ne dobiju šansu,sve ono što Pedro,Drinkwater rade mogu i ova trojica gore plus što oni imaju šansu da napreduju za razliku od ovih penzionera.Pare treba trošiti na igrače koji će biti u prvom timu,a mlade koristiti za rotaciju. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281652 Musonda je tanak igrac, nije imao minutaze u Celticu i vrlo slabom prvenstvu Skotske. Boga je fantastican prospekt bio u mladjim kategorijama, letio po terenu, bas onako sila, snaga i tehnika. On je trebao imati neko mjesto u ekipi ove godine. Cak je i poceo prvu utakmicu protiv Burnleya, onda jednostavno nemas srece jer glupan Cahill dobija crveni i Boga izlazi u 25. minuti. Od tad se nije culo za njeg. Sada ima i solidnu sezonu u Birminghamu. Ocekujem da ce ga prodati na ljeto. Kenedy je trebao takodjer ici vise u rotaciju s Alonsom prvi dio sezone. Bice on zanimljiv igrac, samo je malo previse udaren u glavu, problematican tip. Chalobahu se trebalo ove godine dati vise prostora kad su vec Matica prodali. Bolji je igrac od Drinkwatera, a tek Bakayoka. Slazem se da nije bio problem nedostatak investicija, nego kvalitet. Najveci deficit imamo na sredini terena. Mislim da ce nam trebati tu minimum 2 igraca uz vracanje par mladih momaka. Bakayoka i Drinkwatera obavezno negdje rasprodati ako ikako bude prilike. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281653 Baka zasluzuje jos jednu priliku, pokazao je da zna pred kraj sezone, a i nije sad u nekim godinama, pa da ne moze nauciti jos neke stvari. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281654 Nije on nista pokazao, odigrao 3 tekme na kraju sezone i to nista posebno, nego se to cini dobrim nastupom kad uporedis ono sto je prikazivao 95% sezone. Nikad od njega nece biti igraca, samo cemo potrositi vrijeme ocekujuci od balvana da nauci pas poslati, a kamoli nesto vise. Mason Mount je Maradona licno za ovog magarca. Lik ne zno hodati doslovno, jedan od najlosijih igraca koji je ikad igrao za Celzi. Cesto sam se pitao tokom sezone kako je ovaj uspio dogurat uopce do profesionalnog fudbala. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281655 A jbg, ne mozes porediti Mounta, mali je kreator vise, nego ovo sto bi trebao baka da igra. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281657 Ma dajte ljudi, pa ne može čovjek za jednu sezonu zaboravit igrat. Kidao je u Monacu, bio igračina, i sad odjednom balvan koji ne zna hodat? To jednostavno nije moguće. Prijavi
26. maj 2018.8 god. comment_281658 Nista on nije ni u Monacu posebno pokazivao, ima nas koji smo i tad pisali da je macak u vreci. Mada je kod nas tek nadmasio sva moguca ocekivanja, jer niko nije mislio da moze toliko ocajan biti. Prijavi
27. maj 2018.8 god. comment_281667 Ukoliko Sarri bude novi trener volio bih da Zielinskog dovede sa sobom. Momak je masina, prototip igraca kakav nam podhitno treba. Izuzetno tehnicki potkovan a uz to moze puno ivtrcati i nije mekan ko Fabregas. Kontrola lopte na veoma visokom nivou, dobar bi bio i u pozicionom i tranzicijskom napadu. https://youtu.be/SMBq608S4Gw Prijavi
28. maj 2018.8 god. comment_281677 Ovo je ko kad ti treba baca signalne bombe, uzmi me tvoja sam.. a ti duduk, ne kontas Jorginho's agent: "I don't know if the negotiations between Napoli and City for Jorginho have moved forward. I'm not a part of that, so you'll have to ask Napoli. Chelsea are an important and interesting club, like Barcelona and Real, but they’ve never contacted me". Prijavi
28. maj 2018.8 god. comment_281679 Liverpool klepio Fabinha, Keita dolazi od ranije, Fekir takodjer blizu. Komplet novi vezni red, a nije ni jun mjesec poceo.. E moji debili u Upravi, drkate kurcinu citavu godinu i primate pare, boli vas.. pa nek mi neko kaze opet da je najveci problem trener u ovom klubu Prijavi
28. maj 2018.8 god. comment_281680 Liverpol će imati ekipu za titulu naredne sezone. Već sad imaju bolju ekipu od nas i Uniteda. Prijavi
28. maj 2018.8 god. Autor comment_281684 Hoce li neko da se kladi sa mnom da Liverpool nece biti u borbi za titulu?Nasi prvo trebaju rijesiti pitanje trenera pa onda mozebitna pojacanja. Postavlja se pitanje ima li ko retardiraniju upravu od nase? Sta je s Romanovom vizom, citam da je dobio Izraelsku i da seli u Tel Aviv? Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.