Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

Smijesno je reci da Bale nije dobar ili slicno,ali je po meni takodje smijesno dati 80+ miliona za jednog igraca.Pogotovo kad skontas da Costa i Fabregas zajedno nisu kostali toliko.
Zakljucak je taj da je bolje dovesti 2 igraca za isti novac nego jednog.
Ja bih licno volio Balea ali ne da platimo vise od 40 miliona.Ili druga opcija bi bila 2 igraca,recimo Lakazet i Snajderlin.
Ipak najbolja opcija je dovodjenje Pogbe,pa koliko god da kosta (ovim sam sebe demantujem) :D :P

Chelsea are lining up a stunning £30m bid for rising Everton defender John Stones, according to reports.

The 20-year-old has made 40 Premier League appearances since signing for £3m from Barnsley in 2013.

Able to play both centre-back and right-back, the England youth international's versatility is something Jose Mourinho values highly.

Chelsea are looking to add to their diminishing home-grown quota in their Premier League squad, by bringing in one of the country's top prospects.

http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2015/5/7/8543947/chelsea-can-afford-to-spend-130-million-this-summer-transfer-market

Možemo da potrošimo 130 miliona funti na pojačanja bez problema.

Sjajan članak, mnogo toga je objašnjeno, pročitajte obavezno.

What does £130m get you these days?

Quite a bit.

Let's throw out some hypotheticals.

1. Gareth Bale - £70m fee and a five-year deal at £300k per week - £29.6m per year in FFP costs

2. Koke - £40m fee and a five-year deal at £100k per week - £13.2m per year in FFP costs

TOTAL: £110m in transfer fees and £19.2m in annual wages (£129.2m spent) - ~£42.8m per year in FFP costs

Or, what about this?

1. Paul Pogba - £75m fee and a five-year deal at £200k per week - £25.4m per year in FFP costs

2. Raphael Varane - £30m fee and a five-year deal at £100k per week - £11.2m per year in FFP costs

3. Aleksandar Mitrovic - £8m fee and a five-year deal at £30k per week - £3.16m per year in FFP costs

TOTAL: £113m in transfer fees and £17.2m in annual wages (£130m spent) or ~£39.8m per year in FFP costs

Jeste Mitar za Englesku, nije za Chelsea. Trenutno su za njega klubovi poput Toona ili Swansea(verovatno ce i preci na leto u Newcastle). Njemu je u ovom stadijumu karijere najvaznije da igra. Ficicki je spreman za PL, takodje poseduje i veliki talenat. Jebe ga mentalni sklop malo, ponasa se kao razmazeno deriste ponekad, ali to se da srediti. 

Apropo onome sto je Mou navodno izjavio, da za cenu Pogbe zeli 2-3 igraca, isto bi vazilo i za Balea. 

Griezmann/Reus, Varane/Laporte i Laca7 staju lagano u taj okvir(130 miliona) cak ostane kusur za pojacavanje klupe. 

Mah, kad sam rekao nije Mitar za Englesku tu sam mislio na Chelsea konkretno, nisam razmisljao o ostalim klubovima.

Za pojacanja sto kazes takodjer ima i tu dosta istine mada bi fino bilo vidjeti konkretno Pogbu kod nas, od dole navedenih prvi pick mi je logicno Reus.

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

In: Green, Varane, Griezmann, Lacazette.

Out: Salah, Cech, Mikel/Ramires, Drogba

Dati bar jednom omladincu sansu, u slucaju da ode Mikel bilo bi super kad bi RLC bio rotacija.

In: Green, Varane, Griezmann, Lacazette.
Out: Salah, Cech, Mikel/Ramires, Drogba

Dati bar jednom omladincu sansu, u slucaju da ode Mikel bilo bi super kad bi RLC bio rotacija.

Ne, ne mozes prodati Mikela ili Ramiresa a da ne dovedes nekoga u sredini, jer ako ti de dese povrede i suspenzije gotovo, sta onda.

Green mi se ne svidja iako znam da bi bio drugi golman i da ne bi igrao mnogo, ali opet mi je ostao poznat kao kikser.

Dalje, dovođenjem Laca7 izbacujes Bamforda i Remy-a, dakle kada bi dolazio Laca morao bi prodati Remy-a i vidjeti sta ce biti sa Drogbom sto se ugovora tice.

Od ovih sa posudbe vidjeti koga se sve moze uvaliti za dobre pare i tu dodatno inkasirati i napraviti ubitacan igracki kadar za sledecu godinu.

Ne, ne mozes prodati Mikela ili Ramiresa a da ne dovedes nekoga u sredini, jer ako ti de dese povrede i suspenzije gotovo, sta onda.

Ramires ti je jednu utakmicu (uglavnom guran na krilo) odigrao u sredini, a Mikel je usao nesto malo sa klupe. Vise i bolje je Zuma igrao na toj poziciji, tako da kad skontas da bi tu imao Ramiresa ili Mikela, posto bi jedan bio prodan, zatim Matic, Fabregas, i u krajnjem slucaju Zuma ili RLC koji nije da nisu igrali na tim pozicijama. Ne sumnjam da bi kod Moua i Varane tu igrao. I svi ti igraci su na tim pozicijima isto korisni kao i Mikel, iako bi ja vise volio da Ramires napusti klub nego legenda Obi.

Plus, kao da je velika tragedija sto ce Laca izbaciti Bamforda, ionako je Bamford ili Remy u ovom slucaju treca opcija, a za njih je Laca trenutno avion. (uz svo duzno postovanje dvojici majstora).

Costa i Laca neka se bore za mjesto prvog. Costa je ionako pola sezone povrijedjen, to mu je vec navika, tako da nijedan ni drugi nece biti osteceni. Treci napadac ili Bamford ili Remy i super. Najbolje bi bilo Remya kao kusur u Lyon. Dobro njemu, dobro nama.

Ramires ti je jednu utakmicu (uglavnom guran na krilo) odigrao u sredini, a Mikel je usao nesto malo sa klupe. Vise i bolje je Zuma igrao na toj poziciji, tako da kad skontas da bi tu imao Ramiresa ili Mikela, posto bi jedan bio prodan, zatim Matic, Fabregas, i u krajnjem slucaju Zuma ili RLC koji nije da nisu igrali na tim pozicijama. Ne sumnjam da bi kod Moua i Varane tu igrao. I svi ti igraci su na tim pozicijima isto korisni kao i Mikel, iako bi ja vise volio da Ramires napusti klub nego legenda Obi.

Plus, kao da je velika tragedija sto ce Laca izbaciti Bamforda, ionako je Bamford ili Remy u ovom slucaju treca opcija, a za njih je Laca trenutno avion. (uz svo duzno postovanje dvojici majstora).

Costa i Laca neka se bore za mjesto prvog. Costa je ionako pola sezone povrijedjen, to mu je vec navika, tako da nijedan ni drugi nece biti osteceni. Treci napadac ili Bamford ili Remy i super. Najbolje bi bilo Remya kao kusur u Lyon. Dobro njemu, dobro nama.

Postirana slika Ramiresove minute i pozicija koju je igrao od City-a pa do povrede.

Nisi me skontao sto se tice napadaca, prodajes Drogbu, dovodiš Laca7.

Imaš Costu,Laca7,Remy,Bamford prenatrpano, diablova opcija itekako dolazi u obzir. Ukratko dovedeš Laca7 daješ Remya i to je to.

Koliko god voljeli Mikela samo lud covjek moze prodati Ramiresa a njega ostaviti.Naravno prodajom Ramiresa bi se dobilo vise novca nego da prodamo Mikela pa bi zbog toga i mogao razumjeti,ali u tom slucaju moramo dovesti pod obavezno nekog igraca sredine terena i to da bude dobar u oba pravca, i nazad i napred.Recimo Koke uopste nije los u defanzivnim zadacama jednog veznog igraca a u napadu je vise nego solidan.Ipak Pogba je nivo iznad ali sumnjam da cemo ga mi dovesti pored ekipa kao sto su PSG,City,barselona ili Real.Zato ne bi bilo lose dovesti Schneiderlina koji je bas u oba pravca solidan a od Ramiresa jaci na lopti bar 2x.

Koliko god voljeli Mikela samo lud covjek moze prodati Ramiresa a njega ostaviti.Naravno prodajom Ramiresa bi se dobilo vise novca nego da prodamo Mikela pa bi zbog toga i mogao razumjeti,ali u tom slucaju moramo dovesti pod obavezno nekog igraca sredine terena i to da bude dobar u oba pravca, i nazad i napred.Recimo Koke uopste nije los u defanzivnim zadacama jednog veznog igraca a u napadu je vise nego solidan.Ipak Pogba je nivo iznad ali sumnjam da cemo ga mi dovesti pored ekipa kao sto su PSG,City,barselona ili Real.Zato ne bi bilo lose dovesti Schneiderlina koji je bas u oba pravca solidan a od Ramiresa jaci na lopti bar 2x.

Mozes utopiti obojicu, ali onda obavezno moras dovesti nekoga od momaka koje si spomenuo i otvoriti sansu za RLC-a, dati mu povjerenje i minute, ima tu jako puno opcija hamco mnogo se toga moze rotirati.

Ispade sad Ramires bog za Mikela. Ramires jeste mozda korisniji sveukupno, ali nama je bitnjja pozicija zadnjeg veznog, a tu je Mikel jer je prije svega bolji u defanzivi. Ramires srlja vec godinu dana i bljesne jednom u sto godina, a Mikel kakav god da je barem je konstantan. Sto se tice napadaca, izgleda da ni ne citas sta pisem. Fino sam napisao da bi imali tri napadaca i u tom slucaju bi otpao Drogba, i neko od Bamforda i Remija.

Ispade sad Ramires bog za Mikela. Ramires jeste mozda korisniji sveukupno, ali nama je bitnjja pozicija zadnjeg veznog, a tu je Mikel jer je prije svega bolji u defanzivi. Ramires srlja vec godinu dana i bljesne jednom u sto godina, a Mikel kakav god da je barem je konstantan. Sto se tice napadaca, izgleda da ni ne citas sta pisem. Fino sam napisao da bi imali tri napadaca i u tom slucaju bi otpao Drogba, i neko od Bamforda i Remija.

jesi supak, cuj ne citam sta pises jer nisam vidio jedno ili :/

Evo citam hoce ovog malog iz Evertona, kakvo je misljenje vase o njemu, i o ceni, ja bas i nisam pratio njegove partije.

http://gianlucadimarzio.com/en/calciomercato/chelsea-is-in-pressing-for-evertons-john-stones-the-situation/

Meni nije los uopste.Svidja mi se sto ima dobre dodavacke sposobnosti.Pri tome jos i visok a za svoje godine itekako iskusan.

Stones je Englez, sto u okvirima PL znaci makximalno pumpanje cene.

Ne pratim Everton, stvarno, tako da nisam narocito upucen u njegov talenat, ali naisao sam na zanimljiv clanak. 

Institut za studije u sportu (CIES) iz Neuchatela je sastavio listu najboljih igraca Evrope do 23 godine, na osnovu kvaliteta njihovih nastupa tekuce sezone, po pozicijama.

Stonesa nema na toj listi, ali ima nekih drugih mladih stopera iz PL, koji bi mogli da izrastu u vrhunske. 

CIES uglavnom ima dobro stivo, kad je u pitanju spport. 

Uglavnom, pogledajte i sami

http://www.football-observatory.com/IMG/pdf/wp110_eng.pdf

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.