Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ljetni prelazni rok 2026

Istaknuti odgovori

[quote name='soxx' timestamp='1338315827' post='53575']
A mata na klupi ?
[/quote]
E vidite zbog ovoga ja govorim da previse kupujemo, u ovom slucaju Mata na klupi a daleko najjaci veznjak u Chelsea .. bolje da sada pojacamo odbranu nego vezni red :)
  • Odgovori 20,6 hilj.
  • Pregledi 1,2 mil.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Obožavam ga hahhahaha rekao sam već da je tata svakog prijelaznog roka, jer čim mi se smije samo uletim na forum brzinski i pogledam je li šta pisao, strava koliko je krvav tip hahahaha Zamisli š

• Morao sam iskopati ovo da se ismijem 😂

• KARAĐORĐE PRELAZI U CHELSEA HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA AJ KRV TI JEBEM PLAČEM OD SMIJEHA KAKAV TRANSFER TREBA MU NAPISATI KARAĐORĐE NA LEĐIMA

Objavljene slike

hazard moze igrati i u napadu ali i kao onaj iza torresa ja sam citao na toj poziciji se i bolje snalazi a matu u napad ,ma biti ce to extra :wub: i netrebaju nam felaini ili dembele ja bi jos probao jos dovesti tamo zamjenu za bosingwu i to je to :)
Posto smo se previse potrosili dovodjenjem Hulka i Hazarda (nadam se da je to gotova stvar) nema smisla sad trosit jos nekih 40 milja na Modrica ili 30 milja na nekog drugog kreativca... treba se rijesit kao sto smo se svi slozili essiena, oriola poslat na posudbu a sad ovisi kako cemo igrat... al vjerujem da cmeo igrat 4-2-3-1... a to ce izgledat ovako nekako:

cech
ivanovic, luiz, terry, cole
mikel, ramires
hulk hazard mata
torres

zamjene za mikela i ramiresa imamo u lampardu, mairelesu i mceachronu, zamjene u hazardu i mati imamo u marinu i de bruyneu a i tu ce ostat jos malouda a sto se tice hulka tu moze uskocit starridge ili cak ramires... a u napadu treba jos gurat lukakua... znaci sto se veze tice ja sam za to da se gura mceachron i da se ne dovodi pojacanje mada bi nam Modric bio od jako velike koristi i pokazao bi se kao veliko pojacanje ali posto smo kupili hazarda i najvjerojatnije ce doc hulk onda ne smijemo trosit tolko para...

a sta se tice obrane... e tu smo kratki... ajde a cole ima dostojnu zamjenu bertranda... luiz i terry imaju samo cahilla dok ivanovic trenutno ima samo hatchinsona i ferreiru... sad neznam jel uprava kluba ima u planu konacno pocet gurat juniore ili cemo dovest jos jednog branica koji moze odigrat i kao stoper i kao bocni... a posto ferreira najvjerojatnije odlazi onda moramo nac rijesenje... jer u obrani imamo preeeeekratak kadar za cijelu sezonu...
[quote name='Terry26' timestamp='1338542613' post='54544']
sve ok , samo ko ti je mceachron ?
[/quote]

Josh McEachran.

Ljudi nikako da zapamte kako se preziva :D

Zato ga ja uvek zovem Josh B)
[/quote]

nemoj zamjerit ali njegovo prezime uvijek fulam ... nikako da zapamtim kako se pravilno pise... :D

mada sam ovaj put fuljo samo za jedno slovo... xD

Josh McEachran
[url="http://www.transfermarkt.co.uk/en/josh-mceachran/profil/spieler_128905.html"]http://www.transfermarkt.co.uk/en/josh-mceachran/profil/spieler_128905.html[/url]

a ako slucajno nisi cuo za njega (najveca mlada nada engleskog nogometa i buducnost chelsea) onda se malo informiraj oko nasih mladica i buducih potencijala ;)
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1338542349' post='54538']
Posto smo se previse potrosili dovodjenjem Hulka i Hazarda (nadam se da je to gotova stvar) nema smisla sad trosit jos nekih 40 milja na Modrica ili 30 milja na nekog drugog kreativca... treba se rijesit kao sto smo se svi slozili essiena, oriola poslat na posudbu a sad ovisi kako cemo igrat... al vjerujem da cmeo igrat 4-2-3-1... a to ce izgledat ovako nekako:

cech
ivanovic, luiz, terry, cole
mikel, ramires
hulk hazard mata
torres

zamjene za mikela i ramiresa imamo u lampardu, mairelesu i mceachronu, zamjene u hazardu i mati imamo u marinu i de bruyneu a i tu ce ostat jos malouda a sto se tice hulka tu moze uskocit starridge ili cak ramires... a u napadu treba jos gurat lukakua... znaci sto se veze tice ja sam za to da se gura mceachron i da se ne dovodi pojacanje mada bi nam Modric bio od jako velike koristi i pokazao bi se kao veliko pojacanje ali posto smo kupili hazarda i najvjerojatnije ce doc hulk onda ne smijemo trosit tolko para...

a sta se tice obrane... e tu smo kratki... ajde a cole ima dostojnu zamjenu bertranda... luiz i terry imaju samo cahilla dok ivanovic trenutno ima samo hatchinsona i ferreiru... sad neznam jel uprava kluba ima u planu konacno pocet gurat juniore ili cemo dovest jos jednog branica koji moze odigrat i kao stoper i kao bocni... a posto ferreira najvjerojatnije odlazi onda moramo nac rijesenje... jer u obrani imamo preeeeekratak kadar za cijelu sezonu...
[/quote]

Samo mi molim te reci kako mss iznositi loptu sa Mikelom i Ramiresom na sredini ??Znas i sam kakve smo probleme ove sezone imali s tim, cak je Luiz moro iznositi i rizikovati. Pa svaka ekipa koja ima jak vezni red ce nas pojesti tako. Naprave presing i gotovo. Svi znamo da ramires nije nesto pretjerano dobar u sredini a svojim igrama prosle sezone je zasluzio mjesto u prvih 11. Medjutim ja ne znam gdje bi mogao igrat. Znaci umjesto Ramiresa il MIkela mora igrati Lampard, neko novo pojacanje ili eventualno de bruyne.
[quote name='Zero-cooL' timestamp='1338542902' post='54552']
Samo mi molim te reci kako mss iznositi loptu sa Mikelom i Ramiresom na sredini ??Znas i sam kakve smo probleme ove sezone imali s tim, cak je Luiz moro iznositi i rizikovati. Pa svaka ekipa koja ima jak vezni red ce nas pojesti tako. Naprave presing i gotovo. Svi znamo da ramires nije nesto pretjerano dobar u sredini a svojim igrama prosle sezone je zasluzio mjesto u prvih 11. Medjutim ja ne znam gdje bi mogao igrat. Znaci umjesto Ramiresa il MIkela mora igrati Lampard, neko novo pojacanje ili eventualno de bruyne.
[/quote]

ma svjestan sam ja toga... ;) i bio bih presretan da dodje Modric... mada i za 40 milja... jer bi nam se taj transfer itekako isplatio.. a sto se tice de bruynea u vezi... hmmm. mislim da nebi islo... ali ako bi dofurali modrica ili moutinha (fellaini se tu ne uklapa... jer je on meni nesto kao mikel... dobar u defanzivi a prema naprijed me nije odusevio...) ili cak nekog treceg... to bi onda znacilo da essien mora obavezno odletit... da McEachran mora na posudbu i tu bi ostali jos maireles i lampard... a sta se tice ovog iznosenja lopte od mikela i ramiresa... u pravu si... mikel kad drzimo ofenzivu se izgubi jednako kao i ramires i skoro da su beskorisni... :/
Ovi trenutni transferi pokazuju da se ide prema igri Reala koja je inace meni ljepsa od Barcelonine, sad ce nam veza biti potpuno ista kao kod njih gdje se najvise napadi zasnivaju na krilima i igra je jakoo brza :)
[/quote]
šališ se ? :D ( jes da je fulio koje slovo )
Ludost bi bila dovesti Dembelea ili Fellainia. Prvo nemaju kvalitet da bi unaprijedili igru, a mi težimo ka tome. Drugo previše bi bilo Belgijaca, što jest, jest.

Ako se ne može dovesti extra kvalitet u vezi, ne treba ni prosjek, jer imamo velike talente u vidu Josha i Kevina, koji pretenduju za extra klasu.

Hoću reći, zašto Musu, kad imamo Kevina, zašto Felainia, kad imamo Josha... ;)

U odbrani možda desni bek, i to bi bilo to.
[quote name='how yes no' timestamp='1338549250' post='54584']
Ludost bi bila dovesti Dembelea ili Fellainia. Prvo nemaju kvalitet da bi unaprijedili igru, a mi težimo ka tome. Drugo previše bi bilo Belgijaca, što jest, jest.

Ako se ne može dovesti extra kvalitet u vezi, ne treba ni prosjek, jer imamo velike talente u vidu Josha i Kevina, koji pretenduju za extra klasu.

[/quote]potpuno se slazem bilo bi dosta belgijanaca,a desni bek bi bio najbolje apizcuileta iz marseja jer on je dobar i naprijed a odlicno se snalazi i kad se zatvaramo
[quote name='how yes no' timestamp='1338549250' post='54584']

[/quote]

Za dembelea se slazem ako ovec budu dovodili napadaca za nizu cijenu neka to bude Ba iz newcastla( ako o de Danny taj jedan napadac ce biti i vise nego potreban).

Ne slazem se za Fellainija. Evidentno je da nam je potreban zadni vezni. Imamo Mikela od kojeg se ocekuje mnogo naredne sezone, Romeu nije spremna za neku veliku ulogu u ekipi kao i Josh koji realno tesko da moze dobiti sansu i naredne sezone, s obzirom da nije igrao u Swensea-u tesko je ocekivati da ce igrati i kod nas( ima vremena ya njega dobice on sansu kod nas ali bojim se da jos uvijek nije doslo vrijeme za to), imamo Meirelesa koji nije igrac za velike utakmice, zna on odigrati dobro ali ipak nije to ono sto nam treba s obzitom da je placen 12 mil po meni i nije toliko lose pojacanje, imamo Essiena koji je nazalost "izdušio" i veliko je pitanje hoce li biti tu dogodine. Lamps jos moze pokriti zadnjeg veznog dobro ali on nazalost nece moci toliko dugo igrati na ovakvom nivou.
Ako ode Bizon jasno je da je potrebn zadnji vezni.
U prvom mjestu bi volio vidjti Modrica koji je fenomenalan u iznosenju lopti i kreiranju akcija , prava je radilica( on bi nam doso ko budali samar).
Ako ne dodje on volio bi Fellainija ili Witseala.
Ne bih se slozio da je Fellaini prosjek, smatram ga veoma korisnim igracem, nije zvijezda ali je veoma pouzdan. U prvom redu moze imati ofanzivniju u defanzivniju ulogu. Odlicno pokriva teren ima dosta precizne pasove i jos je odlican u skoku. Mnogo bi se bolje uklopio od Meirelesa. Sa nim u skoku bi bilo mnogo jaci kao u ofanzivnom tako i u defanzivnom djelu.
Fellaini ima 24 godine i pred njim je solidna karijera, samo je pitanje vremena kada ce preci u neki veci klub. Volio bih da taj klub bude Chelsea, .
Otkud ti to da naredna sezona nije pravo vrijeme da se Joshu pocne davati sansa? Kad je vrijeme? Kad napuni 24-25 godina?
Modric nije zadnji vezni vec tipicni veznjak. A pored Mikela imamo Romeua koji je pokazao da moze itekako biti odlican u prvih 11. To sto je dozivio povredu nije nista neuobicajno za fudbalera. Ali nije slomio nogu pa da sada nista od njega ne mozemo ocekivati. Everton bi trazio dosta para za Fellainija, a davati nekih €25-30m za igraca koji ce biti izmjena, nema smisla. Mikel, Romeu i (mozda) Meireles su sasvim dovoljni za zadnjeg veznog.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1338551694' post='54594']
Otkud ti to da naredna sezona nije pravo vrijeme da se Joshu pocne davati sansa? Kad je vrijeme? Kad napuni 24-25 godina?
Modric nije zadnji vezni vec tipicni veznjak. A pored Mikela imamo Romeua koji je pokazao da moze itekako biti odlican u prvih 11. To sto je dozivio povredu nije nista neuobicajno za fudbalera. Ali nije slomio nogu pa da sada nista od njega ne mozemo ocekivati. Everton bi trazio dosta para za Fellainija, a davati nekih €25-30m za igraca koji ce biti izmjena, nema smisla. Mikel, Romeu i (mozda) Meireles su sasvim dovoljni za zadnjeg veznog.
[/quote]
Mozemo se mi zavaravati za Josha, ja bi volio da on dobije sansu sledece sezone ali bolje pogledati stvari realno ako nije odigrao 5 maceva za Swensea kako ce se uspjeti namenuti kod nas. On sada ima 19 godina, koji jos to igrac igra u nekom vrhunskom timu u prvoj postavi sa 19 godina.( izuzetak je Arsenal)
Realno nije spremna za prvi tim, njemu je potrebno da konstantno igra, i mislim da je jasno da to u Chelseju jos uvijek nece dobiti( jedinu za drugi tim).
Siguran sam da ce ponovo otici na posudbu, samo se nadma da ce ovaj put pogoditi klub. Nemoj pisati gluposti kakvih 25 godina za 2 ili 3 ako ne bude nekih povreda treba ga ocekivati u prvom timu( kad se LAmps penzionise).
Naravno da Modric nije zadnji vezni ali u Spursima najcesce igra na toj poziciji jer i oni igraju 4:5;1. Sjajno se snalazi, Modric je nesto najbolje sto nam se moze desiti.
Romeu je odigrao 4 dobre utakmice kada su su svi poceli govoriti da je bolji od Mikela a onda nakon 2 slabije odma se govori da b trebao ici. Naravno da bi trebao ostati, slazem se da ga je povreda dosta unazadila ali ne vjerujem da u narednoj sezoni moze igrati nesto vazniju ulogu( mozda grijesim al ja sam takvog dojma). Moze pomoci ali misli da nije sposoban konstantno igtati u slicaju odlaska Essiena.
Meireles po meni nije igrac za velike utakmice, to se bar pokazalo ove sezaone. Ponekad je isto ko muva bez glave.
Mozda si u pravu za Fellainija da je preskup, ako ode Essien gotovo sigurno treba ocekivati dolazak jedanog zadnjeg veznog koji bi u tom slucaju bio i vie nego neophodan.
Kad bi Fellaini dosao sigurno ne bi bio na klubi pored Remeua, i Meirelesa, rekao sam vec zasto.
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1338535626' post='54503']
Samo mi reci da se zafrkavas...
[/quote]
Pa jeftin je, naravno nije klasa ni blizu Nandu, ali kao zamjena i nije toliko loše, iako ja kad bi dovodio njemu zamjenu to bi bila puno jača od Dembelea a opet ne jaka kao Falcao
[quote name='El_Nino' timestamp='1338553957' post='54610']
Pa jeftin je, naravno nije klasa ni blizu Nandu, ali kao zamjena i nije toliko loše, iako ja kad bi dovodio njemu zamjenu to bi bila puno jača od Dembelea a opet ne jaka kao Falcao
[/quote]
cccccc pa Lukaku njegha može učiti kako se igra fudbal
[quote name='chelseafan97' timestamp='1338552916' post='54601']
Mozemo se mi zavaravati za Josha, ja bi volio da on dobije sansu sledece sezone ali bolje pogledati stvari realno ako nije odigrao 5 maceva za Swensea kako ce se uspjeti namenuti kod nas. On sada ima 19 godina, koji jos to igrac igra u nekom vrhunskom timu u prvoj postavi sa 19 godina.( izuzetak je Arsenal)
Realno nije spremna za prvi tim, njemu je potrebno da konstantno igra, i mislim da je jasno da to u Chelseju jos uvijek nece dobiti( jedinu za drugi tim).
Siguran sam da ce ponovo otici na posudbu, samo se nadma da ce ovaj put pogoditi klub. Nemoj pisati gluposti kakvih 25 godina za 2 ili 3 ako ne bude nekih povreda treba ga ocekivati u prvom timu( kad se LAmps penzionise).
Naravno da Modric nije zadnji vezni ali u Spursima najcesce igra na toj poziciji jer i oni igraju 4:5;1. Sjajno se snalazi, Modric je nesto najbolje sto nam se moze desiti.
Romeu je odigrao 4 dobre utakmice kada su su svi poceli govoriti da je bolji od Mikela a onda nakon 2 slabije odma se govori da b trebao ici. Naravno da bi trebao ostati, slazem se da ga je povreda dosta unazadila ali ne vjerujem da u narednoj sezoni moze igrati nesto vazniju ulogu( mozda grijesim al ja sam takvog dojma). Moze pomoci ali misli da nije sposoban konstantno igtati u slicaju odlaska Essiena.
Meireles po meni nije igrac za velike utakmice, to se bar pokazalo ove sezaone. Ponekad je isto ko muva bez glave.
Mozda si u pravu za Fellainija da je preskup, ako ode Essien gotovo sigurno treba ocekivati dolazak jedanog zadnjeg veznog koji bi u tom slucaju bio i vie nego neophodan.
Kad bi Fellaini dosao sigurno ne bi bio na klubi pored Remeua, i Meirelesa, rekao sam vec zasto.
[/quote]

Pa Josh je najveci engleski talenat. Toliko se cekalo da akademija izbaci jednog ovakvog igraca i onda se treba cekati jos 3 godine pa da pocne dobijati sansu. Ima li to smisla ikakvog? Zasto cekati 3 godine? To da on nije zreo je glupost. Nema on na svojoj poziciji Colea kao sto ima Bertrand pa da mora cekati 3 godine. Njemu se naredne sezone vec mora poceti davati sansa kod nas, da osjeti tim, da osjeti pritisak. Sto prije ga gurnuti u vatru i da pokaze svoj talenat. Kurac bi Wilshere postao ovo sto je postao da su ga vucarali po posudbama do 23. godine. Bi zamalo bio ovo sto sada jeste - glavni veznjak u Engleskoj reprezentaciji. Pa u Farceloni pored jednog Xavija, Alcantara dobija sansu. A Cuenca je vec poznata prica. Da li bi Hazard bio ovakav da mu nije data sansa da se dokazuje? Ne kazem da Josh bude standardan, ali da u barem 50% utakmica dobije po 20-30 minuta i dosta. Momak ima priliku da postane jednog dana najbolji veznjak na planeti, sigurno. Zato ga treba sto prije gurati kod nas u prvih 11. Vise mu znaci 20 minuta kod nas, nego cijela utakmica u tamo nekom klubu.

Modric ne igra zadnjeg veznog, igra sa Parkerom u paru. Parker pomaze odbrani da se lopta dostavi Luki, a onda Luka sa VDV-om, Baleom i ostalima kombinuje i kontrolise sredinu terena.

Romeu bi bio back-up Mikelu i to bi mogao odradjivati k'o od sale. Odlican za rotaciju, a kada povrati samopouzdanje bice jos bolji. Kad Mikelu zatreba predah, uleti Romeu koji je zeljan igara. Sto se tice Meireles to je vec odavno sazvakana prica. Problem je sto si ti i jos neki ocekivali da je Meireles Iniesta. Covjek je back-up igrac, rotacija. On ti nikad nece kreirati igru i biti glavni igrac na terenu, nikad. Ali ce zato odlicno odraditi posao kada je taktika u pitanju, kao recimo u dvomecu sa Benficom i Farcelonom.

Ako se mora dovesti zadnji vezni (a ne mora), onda nekoga jeftinijeg. Fellaini nikako!
  • Autor
[quote name='how yes no' timestamp='1338554621' post='54620']
Ma jebo veznjaka, evo stiže nam Messi :lol: :lol:

[url="http://www.tribalfootball.com/articles/chelsea-owner-Abramovich-willing-buy-250m-messi-guardiola-3209961"]http://www.tribalfoo...ardiola-3209961[/url]
[/quote]
HAHAHAHAHHAHA .
[quote name='how yes no' timestamp='1338554621' post='54620']
Ma jebo veznjaka, evo stiže nam Messi :lol: :lol:

[url="http://www.tribalfootball.com/articles/chelsea-owner-Abramovich-willing-buy-250m-messi-guardiola-3209961"]http://www.tribalfoo...ardiola-3209961[/url]
[/quote]
hahahha :D
Dosta igraca se spominje u zadnjih 10 ak postova, pa i ja da kazem svoje misljenje. Meni je Romeu najupecatljiviji. Decko ima veliki potencijal al mislim da mu fali samo malo hrabrosti i odvaznosti u fazi napada. U odbrani napreduje jako dobro, jos kad ojaca fizicki bice fenomenalan. Al me najvise kod njega impresionira brzina u distribuciji lopte, ne prima je, okrene se, razmisli, vec sve na prvu i tu jako malo gresi. Inteligentan je , brzo razmislja i kao takav ako mu se pruzi malo vise prostora u organizaciji napada sa tim "na prvu" moze dosta da doprinese u napadu.
Meirales i nije bas po mom ukusu, trom je i spor za svoju konstituciju, a i za zadnjeg veznog i nije fizicki bas jak. Dobar sut i dobar pas ima, ali mu treba malo vise prostora, pa sam sumnjicav koliko moze naredne sezone u ovoj koncepciji sa malo brzim igracima. Da bi smo iskoristili brzinu dovedenih igraca jako je bitan pravovremen pas bez cekanja a tu ima mesta samo za neke fudbalera a ne i za Meiralesa.
Na poziciji zadnjeg veznog nama treba igrac zbog kojeg Hazard ili Mata nece morati mnogo da se spustaju ka nasem golu i tako trositi svoju energiju na takve stvari.
Ramires i Obi se uklapaju ovde sasvim solidno, Lamps takodje ali godine ga stizu. Joshu treba sansa da bi se pokazao kako se snalazi u ovoj prici.
A dovodjenje jos nekog veznjaka, hm, pitanje ideje trenera, jako diskutabilno. Tim pre sto se ne zna moze li Esien jos dosta da pruzi, ali ta povreda je mnogo zajebana. U ovoj polusezoni je bilo nerealno ocekivati od njega vrhinskli nivo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.