Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Infrastruktura (Stamford Bridge i Cobham)

Istaknuti odgovori

[quote name='Blues_95' timestamp='1336156359' post='45479']. A kakva je ovo rijeka,jezero ili sta je ovo na slici , da li je to onako stavljeno ili u blizine te fabrike stvarno ima rijeka ili jezero ? [/quote]

Pa odmah je pored rijeke, sto bi sigurno uljepsalo stadion a nije puno ni daleko od Stamforda Bridgea...
  • Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 96,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Sve je to OK, fini planovi ali ja bi ipak volio da ostanemo na SB-u i da se ako je ikako moguce poveca kapacitet na tih 50-60 hiljada sjedista :)

A osim toga kako su mogli poslati vec ponudu i planove za ovo ako jos uvijek nemaju saglasnost ChelseaPitchOwnersa :wacko:
Ma serem se ja u te dimnjake fabrike i u tih 60 000 mjesta.Dati SB za to nikad !!! I sta ce sa OsGoodom treba kad sruse stadion da kerovi pisaju po njemu ? Ako ne mozete prosiriti SB onda nista ne dirajte.

[img]http://www.chelseafc.com/javaImages/6d/9/0,,10268~7276909,00.jpg[/img]

[img]http://www.chelseafc.com/javaImages/8b/6e/0,,10268~3698315,00.jpg[/img]
Chelsea ce graditi novi stadion, u to budite uvereni.

Na proslom sastanku CPO je odneo prevgu za nikakvu razliku. Naci ce Roman 5 clanova koje ce moci da potkupi i na kraju ce opet biti po njegovom.
Daleko od toga da njega ne zanima istorija kluba, koja ima odredjenu vrednost, kad pricas unucima bajke pored kamina, ali on samo razmislja komercijalno, u skladu sa modernim svetom. A to razmisljanje donosi njemu manje troskove i vece prihode klubu u buducnosti.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2139784/Chelsea-secret-talks-super-rich-Qatari-Khalid-Al-Thani.html?ITO=1490

Celnici kluba se vec sastaju i sa potencijalnim investitorima, i to ni manje ni vise sa Katarskom "royal" porodicom.

Ja zdusno podrzavam Battersea projekat, i nadam se da ce Plavci dobiti jedan od najspektakularnijih stadiona u svetu fudbala.
http://www.guardian.co.uk/football/2012/may/04/chelsea-battersea-power-station-stadium

Svi detalji o ponudi Chelsea-ja za kupovinu zemljista, te planovi za izgradnju stadiona i pratecih objekata.

Roman bi prakticno bio vlasnik jednog dela Londona ako se ovo ostvari.

Kakav nos za bisnis ima taj covek....
ali opet, od 1905 je Chelsea na tom stadionu, danas je 2012. godina, bolje neg sta otkupi roman oko stadiona ako se sta moze, pa ga prosirit

prije je stadion bio mnogo veci, pa se godinama smanjivao, da je bar onaj ostao iz 90tih, mislite da bi se Man United tako lagano odrekao svoga stadiona, da bi se real odrekao svoga stadiona?
[quote name='Spaha' timestamp='1336209470' post='45574']
ali opet, od 1905 je Chelsea na tom stadionu, danas je 2012. godina, bolje neg sta otkupi roman oko stadiona ako se sta moze, pa ga prosirit

prije je stadion bio mnogo veci, pa se godinama smanjivao, da je bar onaj ostao iz 90tih, mislite da bi se Man United tako lagano odrekao svoga stadiona, da bi se real odrekao svoga stadiona?
[/quote]

Ne mozes porediti Real i Manchester sa Chelsea-jem...

Oni su mnogo veci klubovi, i njihovi stadioni su davno izgradjeni u skladu sa renomeom tima.
A di bi ti gradio jos oko trenutnog stadiona?
Znas kako izgleda okolina? Sve je naseljeno.
Nije lako u Londonu prosiriti ili izgraditi stadion.

Ovo trenutno je odlicna ideja, stadion unutar zidina tvornice. Povezat ce se proslost/povijest i sadasnjost.
I jos jedna stajaca tribina iza juznog gola s 15 000 mjesta. Fenomenalno

I netko je spomenuo seljenje Bridgea, Bridge se nece selit. Onda bi bili cijelo vrijeme za vrijeme izgradnje bez stadiona. Gradit ce se iz temelja novi stadion koji ce biti fenomenalan.

Milijardu funti se planira uloziti u stadion covjece.
A prije koji mjesec citao da vladi treba milijarda funti da parlament i Big Ben renoviraju jer propadaju u Temzu, a mi stadion za te pare lolI da, s 15 000 stajacih mjesta navijanje ce bit odlicno
Htjeli mi to ili ne ovaj potez se mora napravit. Klub sa velikim ambicijama poput Chelseaa jednostavno teba veći stadion da bi se te ambicije ispunile.
Sviđa mi se lokacija i ideja za stadion, vidim da će se ova lokacija priključiti na podzemnu željeznicu što će koštati 200 miliona funti..
Planovi su fantastični, vidit ćemo kakva će realizacija tih planova bit.
Svima se teško oprostit od SB-a ponajviše zbog divnih uspomena (a i zbog pepela Petera Osgooda koji je pokopan tamo ;) ) ali ovaj potez se mora uradit..:)
pa zar je stamford stalno natrpan do kraja? pa da nam treba veci stadion? uvjek se vidi da ima slobodnog mjesta, 50 hiljada nama je dovoljno

hocemo li zavrsiti kao arsenala, pa i taj belaj nam fali
E, ljudi, ja nisam nigde pročitao za novo ime stadiona.
Ostaje Stamford ili će da bude nešto kao Samsunga arena,... ?
[quote name='Zxenox95' timestamp='1336216190' post='45602']
[/quote]

Nisi ni imao gde da procitas....

Battersea park je u opticaju zbog lokacije....
[quote name='Whisper#2' timestamp='1336216398' post='45606']

Nisi ni imao gde da procitas....

Battersea park je u opticaju zbog lokacije....
[/quote]

ma nisam imao net 5 dana pa me mrzelo da čitam sve vesti, pa da vidim da me informišete..
Gledao sam neke izglede stadiona, mada mislim da je ono kičeraj, da nije stvarno..
Novi stadion je vjerovatno neminovnost. Ali ne treba ulazit u priče oko toga ako nismo dovoljno upoznati sa cijelom situacijom. Ja sebe smatram još nedovoljno informiranim o tome tako da kad god stignem čitam i skupljam informacije. :)
[quote name='Wisey' timestamp='1336217926' post='45615']
[size=5][i][u][b]Novi stadion je vjerovatno neminovnost.[/b][/u][/i][/size] Ali ne treba ulazit u priče oko toga ako nismo dovoljno upoznati sa cijelom situacijom. Ja sebe smatram još nedovoljno informiranim o tome tako da kad god stignem čitam i skupljam informacije. :)
[/quote]

Kad si ti uspeo to da izgovoris, CPO nece biti nikakav problem :P
juče mi se baš ova ideja i nije svidjela, ali sada kad sam vidio neke skice mi se zapravo čini da to nije uopće loša ideja

loša strana je jedino što bi otišli sa Stamforda i to bi bilo teško preboliti

i neznam kako oni planiraju ovih 15000 stajaćih mjesta, dali je taj broj uračunat u ovih 60000?
smatram da bi svakako trebalo da imamo recimo 65000(možda čak i 70000, samo je pitanje jel bi mi to mogli popuniti u svakoj tekmi?) sjedalica, a onda još i ta dodatna jeftinija stajaća mjesta za one prave navijače (odnosno one koji navijaju, a nemaju baš para da plaćaju te skupe ulaznice)
po meni bi svakako trebalo 65000 sjedećih da bi naš stadion mogao ugostiti i npr. finale lige prvaka...jer vjerujem da UEFA u finalu nebi dozvolila stajaća mjesta što znači da bi ostalo 50000 ili još manje sjedalica što je ipak po meni premalo za finale lige prvaka

ne sviđa mi se i što bi tribine bile odvojene, mislim da je ipak bolje rješenje da je sve spojeno

jedna ogromna prednost svega toga jest činjenica da bi takav stadion (naravno sa okolnim tematskim parkom) bio uvjerljivo najglamurozniji a možda i najneobičniji stadion na svijetu, čime bi se Chelseajev brend strašno povećao
to nama treba, povećanje brenda, s čime dolazi i povećanje prihoda a onda i mogućnost kvalitetnog (pozitivnog) poslovanja
[quote name='Zxenox95' timestamp='1336216190' post='45602']
[/quote]

Chelsea prodaje pravo na ime stadiona, naći vjerojanto če bit neki katarski kurac kao što se Arsenalov zove Emirates ili Citiyev Etihad, mii ćemo imat svojju ružnu pičku materinu, odvartna imena za stadion.

Wh kaže Chelsea nije klub veličine United ili Real, zašto ?? vjerojano puca na trofeje, i tu je u pravu, mi nemamo toliko trofeja ukupno imamo 28 dok Real samo ligaških trofeja ima 32 čini mi se, ' još ovi kupovi i europa, dok United ligaških ima 18 možda na krju ove sezone uzmu i 19. + još ostali kupovi i europa, tako da ćemo se tu složit Chelsea nije ni blizu po trofejima ovoj dvojci velikana zbog ečga je često meta sprdancije umjetan klub, naftaši, ruski klubčić, CSKA itd. no mi navijači znamo pravu vrijednost kluba, da taj klub ipak nije bez povjesti, da taj klub možda nema tolko trofeja ali ima puno povjesnih znaćajki, kao npr. prvi ngleski klub koji je išao avionom na neku ligašku utakmicu (msm da je to bilo protiv Newcastlea) prvi engleski klub koji je stavio imena na dresove, i bilo je eto to, taj Stamford Bridge , dom i srce ovog kluba jer je zapravo na njemu klub i osnovan ali evo sad se o njemu govori kao višku, nedovoljno dobrim zbog slabog izvora prihoda (ko da nam je gazda siromah a ne Roman Abramovič) jel vreijedi zbog novaca izbrisat jednu od najvećih povjesnih znaćajki kluba ? Chelsea nema veliku povjest ali ima nešto na što sam ja osobno kao navijač jako ponosan, i srce me boli kad gledam da rus radi od kluba što oće ko da je njegova prćija ne mareži za povjest i vrednote kluba nego samo i isključivo gledaju na zaradu i biznis
@chelseathebest

Pročitaj ovo pa onda vidi što UEFA misli o stajaćim mjestima
[url="http://www.fai.ie/PDF/UEFAStadiumInfrastructureRegulations2010.PDF"]http://www.fai.ie/PD...lations2010.PDF[/url]

i) Standing accommodation: areas with benches, [b]sectors for standing spectators or terraces without seats. [/b]

Nema veze jel finale ili je prva kvalifikacijska utakmica za ligu prvaka.
Malo proučite kad iznosite takve činjenice.

Također, dosta vas spominje povijest. Na povijesti se ne živi već na sadašnjosti i budućnosti.
Veliki broj klubova u svijetu je promijenio stadione, čak i četvrti u gradu.
Ja shvatam da će biti teško i čudnoo i žalosno bez Stamforda, ali mislite li da je Stamford nama veći od [i]Hajberija[/i], arsenalovim navijačima. Ja sam siguran da nije, ali oni ostadoše bez njega, pređoše na drugi, veći, ljepši, atraktiviji stadion i klub samo na osnovu njega puno bolje radi. Drugačije je samo kad na utakmicu umjesto 40, dođe 60 hiljada navijača ili obicnih posjetilaca.
Tome pridodaj atrakcije koje nudi taj novi stadion, sve više si u plusu.

Kako bi tek bilo da se izgradi taj stadion u toj elektrani, najneobičniji stadion bi bio, tu bi veliko turista prišlo, veći prihodi klubu, bolje će živit klub.
Neće ni Roman stalno ubrizgavat novac, stat će i to, te zato valja prihode nalazit na drugim mjestima.

Ja se nadam da će ta ponuda što prije biti prihvaćena, te da se sve sredi u što kraćem, moguće roku. Te da se začne graditi, bio bi to fantastičan stadion i sve oko njega.

A Stamford će naravno vječno biti u srcima svih navijača Chelsea-ja. Ali što je bolje, bolje je.
[quote name='how yes no' timestamp='1336222837' post='45652']
A Stamford će naravno vječno biti u srcima svih navijača Chelsea-ja. Ali što je bolje, bolje je.
[/quote]

Biti će u srcima onih koji su navijali u eri Stamford Bridgea. Daljnje generacije neće možda ni znat za Stamford više

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.