Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Infrastruktura (Stamford Bridge i Cobham)

Istaknuti odgovori

[quote name='Elao' timestamp='1332068705' post='36245']
Samsung arena je premocno ali komercijalno i nece se uvjek zvati tako, treba neko pravo englesko ime :)
[/quote]

Ali prvih 20-30 godina lako moguće.
Ipak će im trebat prihodi i prodat će ime vjerojatno.

Možda New Emirates? :D
  • Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 96,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

[quote name='stifmeister' timestamp='1332069801' post='36254']

Možda New Emirates? :D
[/quote]

još samo treba da izgleda kako kopiramo šugavi Arsenal.

Ja sam za to da se zove Samsung arena.
[quote name='Elao' timestamp='1332068705' post='36245']
Samsung arena je premocno ali komercijalno i nece se uvjek zvati tako, treba neko pravo englesko ime :)
[/quote]

Bilo bi dobro da se sto duze zove tako.
Samsung je jedna od vodecih kompanija u proizvodnji tehnickih uredjaja, ciji se godisnji prihodi broje u desetinama milijardi dolara... Kao takva, cini vise nego dobrog sponzora,za klub kao sto je Chelsea. Prodajom prava na ime stadiona, Chelsea bi obezbedio dugorocno partnerstvo, sa pomenutom firmom, sto podrazumeva i dobar priliv novca, na racun kluba.
Sad kad razmislim malo, bilo mi se na FM10 desilo da mi se gradi novi stadion i proda Stamford Brigde.A baš je bilo fora ime, što mislite na FrišÄić Park? :D
Što se tiče Samsung Arene to bi bilo najisplativije ime, jer bi imali još veći priliv sredstava od sponzorstva.. No ipak, volio bi da ime stadiona sadrži nešto vezano za klub i njegovu povijest, ( npr. kao Santiago Bernabeu ), ne mora to bit ime najvećeg igrača al bi bilo lijepo da je ime jedinstveno samo za nas..jer može se za 10 godina i novi Dinamov stadion zvat Samsung arena, šta znaš!?
Simbolika me ubija, nikako se sjetit nečeg jednostavnog a upečatljivog, lako za zapamtiti :huh:
[quote name='bbj26' timestamp='1332103488' post='36491']Što se tiče Samsung Arene to bi bilo najisplativije ime, jer bi imali još veći priliv sredstava od sponzorstva.. No ipak, volio bi da ime stadiona sadrži nešto vezano za klub i njegovu povijest, ( npr. kao Santiago Bernabeu ), ne mora to bit ime najvećeg igrača al bi bilo lijepo da je ime jedinstveno samo za nas..jer može se za 10 godina i novi Dinamov stadion zvat Samsung arena, šta znaš!? Simbolika me ubija, nikako se sjetit nečeg jednostavnog a upečatljivog, lako za zapamtiti :huh:[/quote]

Rampant regardant?
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1332103569' post='36492']

Rampant regardant?
[/quote]

Jedna od mogucih opcija, da :)
Ima tko veću sliku možda?
Naime, radi se o Independetovom vodiču o mogućim budućim lokacijama stadiona

[img]http://cdn3.sbnation.com/fan_shot_images/218792/66-chelsea_653981a.jpg[/img]
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1331343538' post='34397']
[url="http://chelseabalkan.com/index.php/item/862-vijece-doveo-u-pitanje-chelseajeve-tvrdnje.html"]http://chelseabalkan...ve-tvrdnje.html[/url]

Eto je vijest što sam preveo, u kojoj se pobliže objašnjava sadašnja situacija oko Stamforda, izgleda da je općina Fulham zapela za to da Chelsea ostane na Stamfordu tj. da se Stamford proširi.

Ja se s time slažem, a daljnju raspravu prepuštam Whisperu i Wiseyju da vrate ovaj topic na staze stare slave ;)
[/quote]

Ako opstina finansira prosirenje, onda se moze pricati o ovome.

Na stranu vaznost SB-a, nostalgija, istorija i to sve, ali niko nije lud, da plati 600 miliona, za renoviranje stadiona, kad se za te pare moze sagraditi citav sportski kompleks....
Opcija nemoguca !
[quote name='Whisper' timestamp='1332107719' post='36524']

Ako opstina finansira prosirenje, onda se moze pricati o ovome.

Na stranu vaznost SB-a, nostalgija, istorija i to sve, ali niko nije lud, da plati 600 miliona, za renoviranje stadiona, kad se za te pare moze sagraditi citav sportski kompleks....
Opcija nemoguca !
[/quote]
Ne, nego to vijeće tvrdi da je nadogradnja i proširivanje kapaciteta Stamforda izvodivo za manje para nego gradnja novog stadiona. I sasvim je razumljivo da lokalne vlasti žele zadržati Chelsea na ovoj lokaciji.
[quote name='Wisey' timestamp='1332107935' post='36527']
Ne, nego to vijeće tvrdi da je nadogradnja i proširivanje kapaciteta Stamforda izvodivo za manje para nego gradnja novog stadiona. I sasvim je razumljivo da lokalne vlasti žele zadržati Chelsea na ovoj lokaciji.
[/quote]

Koliko ja umem da citam, pise da bi 600 miliona kostala obnova, i prosirenje...
[quote name='Wisey' timestamp='1332110605' post='36559']
Da i to je manje nego novi stadion.
[/quote]

Tebe sam smatrao jednim od najinformisanijih clanova Foruma....

Emirates Stadium - 430 miliona

Allianz Arena - 550 miliona

Donbas Arena - 400 miliona

Velelepno Pticje gnezdo - 500 miliona
Ne znam da li ti stadionu uključuju i kupovinu zemljišta što je u našem slučaju neophodno. Isto tako ne mislim da su oni ovo bezveze rekli.
[quote name='Wisey' timestamp='1332112525' post='36575']
Ne znam da li ti stadionu uključuju i kupovinu zemljišta što je u našem slučaju neophodno. Isto tako ne mislim da su oni ovo bezveze rekli.
[/quote]

To su cene celokupnih projekata.

SB se nalazi na jako atraktivnoj lokaciji, u gradu. Prodaja tog zemljista, bi bila dovoljna, za kupovinu novog...

Cinjenice su, sto se pitanja SB - Novi stadion tice podeljene... Ali, meni se cini, da ti, ne prihvatas ovu drugu opciju, iz nekih svojih licnih ubedjenja.
E a vidi, ne drži Chelsea to zemljište nego CPO. ;)
Što se generalne diskusije tiče, više u narednim danima. Sad sam preumoran da bi nešto više pisao.
[quote name='Wisey' timestamp='1332113159' post='36582']
E a vidi, ne drži Chelsea to zemljište nego CPO. ;)
Što se generalne diskusije tiče, više u narednim danima. Sad sam preumoran da bi nešto više pisao.
[/quote]

Pa zato je i Roman nudio, da to zemljiste otkupi.
CPO ce verovatno da istera, po svome, ali to nikako nece doneti dobro klubu.
Istorija je bitan sklop svake price, ali ne i bitnija, od buducnosti.
[quote name='Whisper' timestamp='1332113383' post='36585']

Pa zato je i Roman nudio, da to zemljiste otkupi.
CPO ce verovatno da istera, po svome, ali to nikako nece doneti dobro klubu.
[b]Istorija je bitan sklop svake price, ali ne i bitnija, od buducnosti[/b].
[/quote]

To si lijepo rekao . Bravo .

Neophodan je novi stadion .
[quote name='Whisper' timestamp='1332111908' post='36569']

Tebe sam smatrao jednim od najinformisanijih clanova Foruma....

[/quote]

Sama uprava je rekla da je obnova stadiona jeftinije rješenje.
Komentirano je to par stranica prije ovdje.
[quote name='chelseathebest' timestamp='1332171518' post='36663']
ako je njima jeftinije dati 600 milja za obnovu nego X milja za gradnju novog, onda ja više ništa ne razumijem...
[/quote]

Logično je da košta više pa je s time isplativije.

Pa ne gradi se samo 4 tribine i dolje travnjak stavit. U projekt ulaze zgrade, infrastruktura, tko zna gdje uopće planiraju pa je tu možda kakvo seljenje zgrada/stanara, promjena prometnice. Nije to tako jednostavno, a pogotovo ne u Londonu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.