3. april 2015.11 god. comment_211479 Nisam mislio nista lose kad sam rekao mali,pravilnije bi bilo da sam rekao mladji.I nisu to neke baljezgarije vec neke konkretne cinjenice.Ne moze dijete od nekih 12/13 godina isto razmisljati kao recimo sa 20.To je bila poenta. Svejedno,ne pamtis vjerovatno meceve kada je Nadal igrao finala Wimbledona 5x od cega je 2x osvajao taj turnir.Ukoliko si imalo upoznat sa tenisom i i njenim podlogama znat ces da ti na travi brzina nije presudan faktor vec udarci i servis.E to je ono u cemu je Nadal upravo zbog povreda najvise nazadovao.Servis i forhend su mu najvise oslabili zbog povrede ramena i ledja.Cak nije ni brz vise kao sto je nekada bio radi povreda koljena.OK slazem se da nije mozda talentovan kao Federer i Djokovic ali je on svojim radom to nadoknadjivao.I kada je bio u punoj snazi i kada nije imao problema sa povredama bio je tata ovog sporta.Htjeli mi to priznati ili ne,voljeli ga i li ne voljeli ali Nadal ima bolji medjusoban skor sa svim teniserima na ATP touru.Ocekujem da ga Nole prestigne u tim duelima ali to je i za ocekivati jer Nadal vise nije ni sjena onog Nadala koji je dominirao svojevremeno.Svi misle da Nole igra trenutno svoj najbolji tenis u karijeri,ali to je samo zato sto Federer(zbog godina) i Nadal(zbog povreda) vise nisu na istom nivou(max) kao sto su nekad bili pa je konkurencija dosta slabija jer danas fakticki vise niko ne moze osvojiti Grand Slam osim ove velike trojke.Zaluta ponekad neko drugi ali to je na jednom od 20 turnira. Ok je reci bolji je Nole,bolji Fedex itd..ali reci za nekog ko je osvojio 65 titula u svojoj karijeri da je ogranicen igrac je van svake pameti. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211482 Dobro, mlađi sam i po tome tvoj stav je mjerodavniji. U redu. Sve si rekao. Ne vrijedi da ulazim u bilo kakvu daljnju raspravu jer ćeš konstantno nabadati nos preko te činjenice iako u ovom slučaju to nema veze sa demantovanjem mojih argumenata. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211488 Nadal se previše forsa kad igra, nije lijepo za gledati. Federer onako opušteno igra, ko kralj. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211490 Pa keru jedno je favorizovati nekog drugog, ali izjavit da je ogranicen teniser je apsurdno. I Nole u najboljim danima je stepenicu ispod ove dvojice u najboljim danima. Pricamo o kvalitetu, stepenica ispod momcino :D I ti reci ovako nesto za Noleta bice ok, to je u tvojim ocima... Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211492 Pa keru jedno je favorizovati nekog drugog, ali izjavit da je ogranicen teniser je apsurdno. I Nole u najboljim danima je stepenicu ispod ove dvojice u najboljim danima. Pricamo o kvalitetu, stepenica ispod momcino :D I ti reci ovako nesto za Noleta bice ok, to je u tvojim ocima... Objasnio.Poenta price i jest da su ova dvojica oslabili zbog gore navedenih razloga i zato je Nole napravio ovaj iskorak.Realno i istinito. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211494 Rafa je unikatan igrac kakav se vise nikada nece pojaviti.Apsurdno je pricat da je ogranicen osvajao je turnire na svim podlogama all-around igrac. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211497 I Nole u najboljim danima je stepenicu ispod ove dvojice u najboljim danima. Pricamo o kvalitetu, stepenica ispod momcino :D stani bolan, kolko su trajali i kad su bili ti njihovi najbolji dani ? za stepenicu niže a on evo već 4 godine konstantno u samom vrhu, ne mogu mu ni jedan ni drugi ništa jbt. i sad si ti džane reko da je nadal bio godinu dana iznad sviiiihh, a u zadnje 4 godine, a pazi čovjek je '86to godište, je za stepenicu ispod novaka. ovo je po mom mišljnu glupa rasprava pa čak mislim i da se ovdje leče neki kompleksi poređenjem nečeg što se ne može poredit Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211498 De Macko dijete si :P O kakvim ba kompleksima pricas, kao meni Nole neke komplekse nabijo pa zato iznosim svoje misljenje u kojem je on za mene po kvaliteti treci igrac kojeg sam ja gledao. Sta ce mi nabijat komplekse jebe mi se za sve trojicu. Al cuj ne moze se kao poredit Nadal sa Noletom. Jebo te hljeb, cime hoces da ih uporedim? Titulama i da zavrsim diskusiju? Sjedi dva Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211499 i mene boli kurac za svu trojicu, al shvati da ne možeš poredit najbolje dane jednog sa najboljim danima drugog Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211500 Kako ne mogu jebote. Nadal je prije 4-5 godina bio daleko najbolji igrac svijeta. Igrao svoj NAJBOLJI TENIS IKAD. Nije osvajao samo zemljane podloge ko sto laici pricaju, koji procitaju par novinskih clanaka. Dje je ba bio Nole svih tih godina? Niko do finala nije mogao pored njega i Federera. Pocele povrede, sve ostalo je poznato. Kako kome... I kazes ne mogu mu nista. Ok, dovoljno si i time rekao. Najmanje 2 GS Nadal je uzeo s povredom. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211501 Kako ne mogu jebote. Nadal je prije 4-5 godina bio daleko najbolji igrac svijeta. Igrao svoj NAJBOLJI TENIS IKAD. Nije osvajao samo zemljane podloge ko sto laici pricaju, koji procitaju par novinskih clanaka. Dje je ba bio Nole svih tih godina? Niko do finala nije mogao pored njega i Federera. Pocele povrede, sve ostalo je poznato. Kako kome... I kazes ne mogu mu nista. Ok, dovoljno si i time rekao. Najmanje 2 GS Nadal je uzeo s povredom. e tu sam te čeko, ko je njega skino s tog 'trona' pa je evo 4 godine najbolji ? Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211502 Novakova je "WE ARE TOP OF THE LEAGUE", a Nadal i Federer mogu da odgovore "You ain't got no history". Nole plastika :D Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211503 Vidim velika dominacija Noleta zadnje 4 godine. Nikad vise razlicitih osvajaca grand slamova. Cak je i Murray iskoristio Federerov pad u igri i Nadalove povrede. Al ej Murray, isti onaj Murray sto je 10godina iskompleksiran od strane koga? Noleta? De Macko sjedi 1 Nadal vs Nole (medjusobni susreti, ne titule) US Open 2:1 Australian Open 0:1 historijski duel, ako se sjecas klinjo Roland Garros 2:0 Wimbledon 0:1 Ovo dominacija zadnje 4 godine? Uređeno 3. april 2015.11 god., autor izmjene: Dzan Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211504 Evo najduzi teniski mec odigran u 3 seta.Mec koji je trajao duze od 4h.Naravno reziseri niko drugi no Rafa i Nole.Uzivajte u odlucujucem tiebreak-u ovog meca.Ne traje dugo a spektakularni poeni. https://www.youtube.com/watch?v=TlxEKoBc9H0 Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211506 Đoković - Nadal, međusobni susreti od 2011.2011. 6-0 (nadalov najbolji tenis) 2012. 1-3 2013. 3-3 2014. 1-0 klinjo me možeš zvat slobodno ne ljutim se, naravno da se sjećam jbt dok sam bio metar i šumska jagodica ja sam pratio sport. i baš se sjećam tog meča, jbt gledo sam 6 sati i posle toga mi se tenis zgadio da ga ne gledam do dana današnjeg. p.s. boli me kurac za noleta, rafu, federera, samo hoću da ti kažem da je glupo poredit najbolji tenis jednog sa najboljim tenisom drugog jer se to ne može poredit nikako i da kad napišeš da je nadalov najbolji tenis za stepenicu bolji od noletovog zvučiš ko napaćeni bošnjo kome je džeko bolji od ronalda za 3 klase. Prijavi
3. april 2015.11 god. Autor comment_211507 Nadal je sam kriv za povrede, nije to nikakva nesreca. Ne mozes igrati tako ko sto je on igrao i ocekivati da organizam ostane zdrav. S druge strane, Roger igra i dan danas a da ti ne vidis da se covjek oznojio posteno. Po 5-6 sati puca reketom ko gospodin. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211511 Sva tri su prejaki, Federer je baš onaj prirodni gospodin, gospodski igra, elegantno, super talenat.. Nadal i Đoković su rezultati ekstremnog treninga, a Nadalov organizam ne može više podnositi takve napore.. Federer - Messi Đoković i Nadal - Ronaldo Naravno, ne govorim to za ovaj trenutak, nego uopšteno zadnjih par godina... Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211512 Macko, ne pokusavam te naljutit :D I covjeka uvijek gledaj kao jedinku, nemoj mu sudit ako ne znas neke stvari. Ta recenica napaceni bosnjo preglupo zvuci. Ja sam iz Engleske Kobe-Jordan (naravno da ces porediti njihovu igru u prime godinama, tj. kada su dostigli svoj vrhunac i igrali svoju najbolju kosarku) Kobe-James (ista situacija, Kobija pocele stizati godine, umor, povrede. Da ti ne pricam koliko je stepenica iznad Jamesa bio u svoje vrijeme) Al eto ocito nisi cuo za takva poredjenja. Velikani se porede s velikanima, mora se znat ko je najbolji svih vremena. A ko poslije njega. Sva tri su prejaki, Federer je baš onaj prirodni gospodin, gospodski igra, elegantno, super talenat.. Nadal i Đoković su rezultati ekstremnog treninga, a Nadalov organizam ne može više podnositi takve napore.. Federer - Messi Đoković i Nadal - Ronaldo Naravno, ne govorim to za ovaj trenutak, nego uopšteno zadnjih par godina... Kad cujem to Messi talenat, Ronaldo samo atleta koja je postigla sve ekstremnim treningom muka mi jebena Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211513 Sva tri su prejaki, Federer je baš onaj prirodni gospodin, gospodski igra, elegantno, super talenat.. Nadal i Đoković su rezultati ekstremnog treninga, a Nadalov organizam ne može više podnositi takve napore.. Federer - Messi Đoković i Nadal - Ronaldo Naravno, ne govorim to za ovaj trenutak, nego uopšteno zadnjih par godina... Bravo Kale majstore.Otprilike i jest tako.Mada ne mozes reci da nisu oni talentovani.Jesu ali ne toliko. Pazi ovo: Nadal i Federer su odigrali 33 meca jedan protiv drugog.Rezultat je 23:10,to je nekih 70% u korist Nadala.Medjutim tu dolazi i ona slavna vezana za statistiku i bikini :D Nekad je bolji i mjerodavniji sud ono sto nase golo oko vidi.Federerova elegancija,sposobnost i talenat vezana za ovaj sport je nesto nevidjeno.Covjek naprosto uziva dok ga gleda.Mada i statistika je na njegovoj strani osim u tim medjusobnim duelima. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211514 džane nisi me naljutio. samo mi daj 1 argument po čemu je nadalov najbolji tenis za kalsu bolji od noletovog ? ja ti se ovde izvinim zbog tog što sam ti bzvz uzeo 5min(10,15,20,...1h,2h nez ni ja) života Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211515 Klinjo ti je u gaćama. (Inače jako je teško natjerati mene da budem neprijatan, ali ti si uspio) Jedini ko je ovde pristrasan si ti. Ja ne favorizujem nikoga, to odmah da se zna. Nadal je ograničen zato što je kompletno i samo defanzivno orjentisan igrač koji dočekuje servis 6 metara iza osnovne linije i koji ne bi napao pa ni da mu to bude uslov za nastavak karijere. Zadnje četiri godine se vidi ko je ko, a vidi se da je i on toliko isforsiran da je pokidao svoj organizam sa 28 godina tako da jedva može da nastavi karijeru. Njegovo glavno oružje je šljaka i može da priča ko šta hoće, on na betonu nema šta da traži protiv Novaka, a ni prodiv Federera. Ima bolju statistiku u nekim pogledima, ali ako gledamo čistu statistiku sa svih takmičenja na betonu nema šta da traži ni pored jednog ni pored drugog. Imaš slobodno pravo da pogledaš ATP listu zadnje četiri godine i sve će ti biti jasno. Pozdrav i nemam namjeru da se raspravljam više sa tobom. Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211516 Jel to meni keru? Ako je meni, tebi se nisam ni obratio s klinjo. Ja se s Mackom zjb :D Prijavi
3. april 2015.11 god. comment_211517 Jel to meni keru? Ako je meni, tebi se nisam ni obratio s klinjo. Ja se s Mackom zjb :D Pa i tebi u globalu ako si me nazvao klinjo. Pošto se cijela rasprava vodi oko toga što sam ja mlađi i nisam kompetentan da sudim... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.