Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,9 hilj.
  • Pregledi 105,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Jedan od najvecih je zavrsio karijeru. Ne samo teniska ikona, nego sportska. Covjek koji je imao toliko uticaja u svim sferama sporta, nesto kao Jordan, Schumaher, Usain Bolt, stari Ronaldo, Messi...

• Treniro te komsija Bogoljub a rekete kupio kod kineza za 4 marke. Ti si mislio da si treniro tenis

• kume, da si nastavio trenirati, sad si mogao vodati Barbaru Šegetin i imati malog Luku

Objavljene slike

• Autor

Nek je uzo, al brate kako lik igra defanzivan tenis puj. Ma svi ovi igraju defanzivno, i on i Nadal i Đoko. Mada Đoko igra najofanzivnije od defanzivaca. Ja sam nekako prestao pratiti intenzivnije stvari kako se Feđa smirio, tj. ušao u godine.

• 1 mjesec kasnije...

Ima Mirza Basic,  od nedavno je medju porficima. http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Ba/M/Mirza-Basic.aspx

Igrao je nedavno u Halleu protiv Janovicha i pobjedio sa 2 1 sto je bila senzacija jer je ovaj oko 20 og mjesta. Onda je nazalost izgubio od Zvereva a da je pobijedio igrao bi sa Federerom.

Ne znam mu rezultate poslije toga, koliko ova drzava podrzava i stimulise sportiste i grace govori i cinjenica  da cak  ni u medijma imamo malo prilke  citati o Mirzi dragulju Bosanskom.

Jutros je odigran veliki teniski derbi izmedju Rafe i Rogera u kome je Spanac upisao 21 pobjedu u medjusobnim duelima na taj nacin plasiravdi ise u polufinale Cincia gdje ce  igrati protiv Berdicha koji je dobio Murraya u 2 laka  seta. Tu ocekujem neizvjestan mec sasvim sigurno u tri seta. Treba Berdiha na US Openu izbjeci, sposoban je za velike stvari. Tomas Crupa radi dobar posao sa njim iako on po meni nije  pretjerano talentovan teniser a i nema jaku psihu ali ima odlican forhend i odlicno se krece  za svoju  visinu . Njegov pravi test bice sutra Rafa.

Sto se tice meca da napisem svoje vidjenja i sami tok meca za ove koji nisu gledalu. Ovo ce biti malo poduze pa oni koje  ne zanima tenis neka ne citaju,

Mec je bio susta suprotnost ona  prethodna 2 ove sezone na sljaci,  bio je  veoma dobar i rezultatski neizvjetan do zadnjeg udarca.

Mec su oboica poceli izuzetni nervozno, bila je to  ko ce vise  grijesiti iz bekenda kako se set blizio kraju tako je  Federer uspijevao da podigne svoj nivo igre i cak da odlicno parira Rafi sa osnovne linije sto je rezulitiralo brejkom u 11.gemu prvog seta, zatim je Roger potvrdio brejk i sasvim zasluzeno osvojio set uz bolju igru od Spanca. Nastavilo se u slicnom ritmu,

U sledecem setu Federer  je odlicno pogadjao forhend i servis a Rafa se bazirao na jos defanzivniju igru odnosno na igru sa osnovne linije,( u cemu je mozda i najbolji nasvijetu) nosen sjajno odigranim prvim setom Fedex je pogadjao  vinere a posebno je bio dobar na svoj servis , ali nije napravio brejk. Razlog tome su  ritetni iz bekedna sa kojim je imao je velikih problema  iako mu je Rafa servirao na tu stranu u 85 posto slucajeva i iako je znao gdje  ce dobiti servis Roger nije  uspjevao dobro reternirati sa te strane. Pokuksvao je sa spin udarcima  iz  bekenda , dosta rjedje je igrao slajs kao u nekim prethodnim duelima. Roger je bio nesto blize brejku sve do 4 4 kada je prestao da ubacuje prvi servis i kada su greske intenzivnije pocele. Imao je gem loptu, napravio par gresaka, ponovo bio nervozan , bezpotrebno zurio i na kraju dozvolio Rafi brejk nakon velieke borbe u tom gemu. Rafe je potvedio brejk i osvojio set.sa 6 4.

To je vjerovatno  kljucni momenat u  mecu jer nakon toga gema vise nista nije bilo isto, Fedex je pao psiholoski i igracki a Rafa je postao nesto agresivniji.

U trecm setu Rafa je odma dobio 3 brejk lopte nakon ocekivanog pada Rogera koji je uspio spasiti dvije brejk  lopte a kod trece je iako je pogodio odlican prvi servis izasao naprijed odma poslije servisa i odigrao dosta traljav drajv volej Rafi na reketl, a nravno Spanac je to bio spospoban iskoristiti. Napravivsi brejk i dobivsi  naredni gem lako poveo je sa 3 0.

Do 5 3 se doslo kada je Rafa imao svoj servis  sa kojim  bi potvrdio pobjedu i odlicno je poceo sa 3 poena dosavsi  do 40 0 ,  ali onda je  Roger na veliko iznenadjenje  (jer je do tada igrao dosta losije prvenstveno u razmjeni  ai i geijesio je  vise od protivnika) odigrao 3 fenomenalna  poena spasivsi 3 mec lopte  (podigao je igru za 2 ili 3 bivoa vise u odnosu na prednodne gemove )

Prvenstveno sjajno je  igrao beknd koji je do tada  skripio, na 15 40 i 30 40 je odigrao dva nevjerovatna forhend vinera, spasio je jos jednu na sjajan nacin i doslo se do djusa ili ti izjednacenja. Onda je Rafa dosao do poena i nove mec lopte posto je bio bolji u razmjeni ali i sedecu mec loptu je Fedex spasio u velikom stilu doduse ne vinerom ali bio je odlican u razmjeni i onda je dosao trenutrak odluke ali i srece za jednog a nesrece  za drugog, nije zahvalno i posteno  tvrditi da bi Fedex napravio brejk ali treba istaci da je Rafa imao mnogo srece u tom najbirtnijem momentu a da je Fedex odlicno zaigrao.

U poenu kod izjednacenja grala se duza razmjena u kojoj je Fedex imao prednost, Rafina lopta je udarila u vrh mrzice i presla, isto se deslio i sledecem Federeovom forhendu ali zbog izuzetne siline sa kojom je Federer udario l  vjerovatno bi bio viner)  i zbog cvrsto zategnute mrezice kako je tokom citave nedelje loptica odlazi van terena a Rafa dobija mec loptu koju na sjajan nacin i u velikom stilu jos jednim bekend vinerom koristi i na taj necim upisuje  21 pobjedu  u 31 mec sa velikim rivalom. X(

Fedex pokazao i izrugao se kladionicama koji su stavili kvotu oko 3 75 na njega, jako mi je zao jer se vidjelo da je mogao a i mnogo bi mu znacilo za samopouzdanje pred US Open nakon veoma teske sezone koji ima. Da je imao vise samopouzdanja i da nije onako pao, stoje  posljedica niskog samopouzdanja  naravno i fizicki ali ne  toliko fizicki koliko mentalno s obzirom da je odigrao dosta manji broj meceva ove  seozne nego prethodnih nekoliko. 

Kod ritetna se najvise vidi samopouzdanje igraca, moguce da je to presudlo.

Da jos kazem da je igro sa starim reketom sto mnogim komntatorima sa Sport kluba kojeg cijenim nije bilo jasno pa su govorili da  igra sa novim reketom sa vecom glavom a vidi se po boji ovaj crni a onaj crveno bijeli. Nevjerovatno mi je da  neko ne procita jednu takvu inforamciju kada se bavi takvim poslom. Inace da se vratim na  temu,  mislim da ne bi trebao ponovo uzimti  prototip sa vecom glavom jer tako gubi osnvonvo obiljzje  svoje igre agresivnost odnosno gubi sjajan forhend.

Mislim da se iz ovoga sto sam napisao o mecu moglo naslutiit za koga navijam. :D

Nisam novinar , iako sam jedan dio napisao u novianrskom stilu, inece da jesam naslov bi bio Razjareni bik ili prebacivac  loptice dobio Federea., salim se ali inace za veliku cetvorku.( nekadasnju sobzirom da je Roger sad na petom mjestu) volim reci Federer i prebacivaci loptica :D

Inace, Fedex je pokazao da nije  rekao zadnju rijec, da je bio  malo pribraniji mec bi zavesio u onom  pravcu u kojem je krenuo ovako nije uspio odbraniti  titulu tako da  gubi dodatne bodove, ali ako bude igrao ovako moze se vratiti gdje je bio.

To potvrdjuje i Rafina izjava nakon meca

"If he plays the way that he played tonight, his ranking going to be much higher in not a long period of time.

Jos da kazem da ako Novak ovako nastavi igrati da ce izgubiti prvo mjesto od Rafe  posto ovaj ne brani nista  do kraja godine a Novak je u krizi. Jos ako osvoji Cinci, treba se nadati  da ce ga Berdich doboti sto nije nemoguce, sve je pocelo od kada je na Franch  openu prije finala rekao dobicu ja Rafu u stilu, bolji sam od njega imam igu za njega.

Ne pitajte me koliko mi je trebalo da ovo napisem, evo bar sad ne trebate gledati snimku a i ako budete bice vam dosta neinteresantno poslije citanja ovoga.

PS : Jednom sam prije par mejseci napisao sastav iz meternjeg na 5 stranica

Inace da dodam, Sharapova je prekinula suradnju lil  ti saradnju sa Jimmyem Connorsom, nakon jednog meca, posto je u Cinciu izgubila od Sloane Stephens. Jest ovako slatka i daga mi je zbog ofanzivnog stila igre  ali ovo je zalosno. Srozava tenis na sramotan nivo.

Kad mi neko  pomene  Connorsa, uvijk se sjetim one epizode Mucki kad Del Boy i Rodni bare dvije cure  u klubu pa se Del Boy dosjeti i u svom stilu kaze da je Rodni teniser. Kaze dobio je Connorsa 9 1 u setovima a sada idu po nove palice za tenis. :D

Jos da dodam da je mec lopta koju je Rafa iskoristio odnosno peta kada je Rafa zavrsio vinerom bila u autu, da je Roger zatrazio Chellenge ostao bi u mecu dakle treba reci nezasluzena pobjeda Nadala. Federer je tokom karijere lose koristio challange a sada ga je taj isti kostao meca. Sta ti je sudbina.

NADAL je zapusio usta svima koji su rekli da posle povrede ne moze biti onaj stari ,ustvari i nije onaj stari sad je mnogo ZAJEBANIJI :D 

Jos da dodam da je mec lopta koju je Rafa iskoristio odnosno peta kada je Rafa zavrsio vinerom bila u autu, da je Roger zatrazio Chellenge ostao bi u mecu dakle treba reci nezasluzena pobjeda Nadala. Federer je tokom karijere lose koristio challange a sada ga je taj isti kostao meca. Sta ti je sudbina.

pRJfgXW.gif

Rafa veceras ganoLa 2:0 protiv Isnera .  

PS: Ovo bi mogla biti najuspjesnija godina za Nadala , sto se trofeja tice  ;) . Hah a pisalo se da se nikada nece vratiti kao onakav kakav je otisao . 

pRJfgXW.gif

Rafa veceras ganoLa 2:0 protiv Isnera .  

PS: Ovo bi mogla biti najuspjesnija godina za Nadala , sto se trofeja tice   ;) . Hah a pisalo se da se nikada nece vratiti kao onakav kakav je otisao . 

Tak je bilo jarane, da si gledao mec vidio bi ali Roger je mislio da je dobra.

Rafi ide stvarno bolje nego sto se ocekivalo nakon 6 mjeseci neigranja ali treba reci da mu ide na ruku losa igra Federera ove godine i Novakov pad u  formi.  Takodje ni Ferer ,Tsonga i Del Potro koji bi mogli da urade nesto nisu na novou.

Nije  impresivniji nego sto je bio prije  2, 3 godine.

Evo za nevjernog Tomu.

564553_677581658937285_1854253539_n.jpg

Tak je bilo jarane, da si gledao mec vidio bi ali Roger je mislio da je dobra.

Rafi ide stvarno bolje nego sto se ocekivalo nakon 6 mjeseci neigranja ali treba reci da mu ide na ruku losa igra Federera ove godine i Novakov pad u  formi.  Takodje ni Ferer ,Tsonga i Del Potro koji bi mogli da urade nesto nisu na novou.

Nije  impresivniji nego sto je bio prije  2, 3 godine.

Evo za nevjernog Tomu.

A vidoviti moj druze kako znas da ja nisam gledao mec  @-)

A vidoviti moj druze kako znas da ja nisam gledao mec  @-)

Utvaram si da bi primijetio  da je lopta bila sumljiva ili bi pogledao poslije bilo je to na svim stranim portalima, i nemoj taj smajli objavljivati bole me oci kad mu gledam u oci. $-)

I na osnovu te jedne situacije kazes da Rafa nije zasluzio pobjedu ? 
tumblr_m48kwqzqxW1r3zat8.gif

To sam rekao u defektu vise, procitaj gore sto sam pisao samo da Federer nije onoliko pao odnosno izgubio samopouzdanje nakon sto mu je ovaj uzeo sat ne vjerujem da bi dobio jer nije bio bolji. Federeovo samopouzdanje koje je na niskom nivou je odlucilo i Rafina konstantnost.

I da jos kazem da je vrlo moguce da bi mu uzeo brejk u tom slucaju jer je proigrao mnogo bolje.

Nemoj se koristiti tim gifovima u diskusiji podcjenjivacki je i ide mi na jetru.

To sam rekao u defektu vise, procitaj gore sto sam pisao samo da Federer nije onoliko pao odnosno izgubio samopouzdanje nakon sto mu je ovaj uzeo sat ne vjerujem da bi dobio jer nije bio bolji. Federeovo samopouzdanje koje je na niskom nivou je odlucilo i Rafina konstantnost.

I da jos kazem da je vrlo moguce da bi mu uzeo brejk u tom slucaju jer je proigrao mnogo bolje.

Nemoj se koristiti tim gifovima u diskusiji podcjenjivacki je i ide mi na jetru.

I sam Federer je izjavio da je Rafa zasluzeno pobjedio i da je on zadovoljan svojom igrom ali jednostavno je Rafa bio prejak .  
Vidio si i sinoc (ako si gledao) Berdych odigrao odlicno , maestralno ali jednostavno Rafa bolji u presudnim trenutcima .

I sam Federer je izjavio da je Rafa zasluzeno pobjedio i da je on zadovoljan svojom igrom ali jednostavno je Rafa bio prejak .  
Vidio si i sinoc (ako si gledao) Berdych odigrao odlicno , maestralno ali jednostavno Rafa bolji u presudnim trenutcima .

Rekao je da je bio bolji u kljucin trenutcima ne u mecu,

Berdicha nisam gledao ali moram priznati da sam ocekivao u 3 seta u najboljoj je formi  ove sezone trenutno Ceh, on nema psihu pa je moguce da je grijesio u kljucim momentima kako to inace radi.

VAMOS RAFA !!!  

Najruzniji trofej sjecam se kad ga je Roger dizao da sam bio u soku.

Cestitke Rafi treba reci da je najbolji trenutno iako ga nikako ne volim,  zbog tikova, zbog stila ali mora mu se priznati legenda je ovoga sporta i sto bi Ameri rekli Gift of the game. Bez njega tenis nebi bio isti.

treba da se pohvali  i Isner koji je svim protivnicima pruzio jak  otpor i nije nimalo lahak protivnik.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.