23. februar 2014.12 god. comment_165064 Bayern i Farsa i ne igraju potpuno isti stil.. jest tu pimpanje i to al bayern je puno uboiti. A Cae msm da zeli da mi igramo nest slicno Dortmundu od pre 2 sezone ;) Da se igra brze, da se lopta brze prenosi .. :* Bgm stil je bara bata prošle godine je Bayern bio dosta ubojiti u bolji po meno Al ponovo Dortmund je igrao brzu tranzicoju i brze kontre nije tu bilo puno dodavanja a on bi bas to volio Prijavi
23. februar 2014.12 god. comment_165130 Jedno su zelje drugo su mogucnostu.Isto tako za neku promjenu je potrebno vremena,ne ide nista preko noci. Prijavi
23. februar 2014.12 god. comment_165147 Riješit se Mikela, Colea, Luiza, Dembe i Širlea. Dovest jednog stopera i špicu i to je to. Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165236 Ja bar mislim da ti hoćeš Bayern ili barsu od Chelsea gdje su svi igraci tehničari i dodaku se dodaju se dodaju se dodaju se.... Ja bas obrnuto mišljenje imam jebe mi se za posjed za broj dodavanja volim čvrstu pozrtvovanu odbranu i brzu tranziciju igre sa brzim kontrama ;) Bayern i Farsa i ne igraju potpuno isti stil.. jest tu pimpanje i to al bayern je puno uboiti. A Cae msm da zeli da mi igramo nest slicno Dortmundu od pre 2 sezone ;) Da se igra brze, da se lopta brze prenosi .. :* Ma pustite vi te priče o kvalitetnom prđenju, uvijek dvije-tri iste osobe to kažu što se mene tiče, navikao sam. Poslušat ću svaku korisnu kritiku, a ne glupe odgovore na moje obrazloženje koje radikalno i neće se ostvariti ali ima sigurno uporište koliko god slijepo neki vjerovali u drugačije. Ja hoću da Chelsea počne igrati kvalitetno kako je igrao od 2003 sve do dolaska Andre Viilas-Boasa. A razdoblja naše najkvalitetnije igre u tom periodu su bila sljedeća. Sezona 2005-06 Sezona 2008-2009, ali onaj dio pod Hiddinkom što smo bili vođeni Sezona 2010-2011 kad su se pod Ancelottijem ludi rekordi obarali uz Double Poslije Boasa, na klupi su nam bili i Di Matteo i Debeli Konobar i sad The Special One ali nikako još da se oporavimo od Boasa. I ove sezone, iako na tablici stojimo odličnu u vrhu, nekako je bilo utakmica koje su me najviše podsjećale na te muke pod Boasom, ono kad djelujemo totalno nemoćno i kad se previše griješi, pogotovo u primanju i dodavanju lopte. A najveći antagonisti takve mučne igre su sada za mene Mikel, Ramires, Oscar, Cole -al eto on malo i igra- i napadački trio. Zato bih ih se riješio. Mora Mou proraditi na tome, al s ovim igračima stvarno ne znam kako će. Volio bih da sam u krivu, da griješim i da me Mou i ekipa demantiraju u neko dogledno vrijeme. Ali stvarno ne mogu da shvatim kako se od profesionalca koji igra u Premiershipu u vrhunskom klubu za silne milijune može lopta odbijati ko od drvo, pa makar bili u pitanju i dani loše forme. Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165242 pa korisna evo ti kritika, kazes da bi volio puno puno vise vise dodavanja?? pa jel to stil barse i bayerna? najvise mi taj opis lici na njihov dodavanja hiljadu i velik posjed, iskravi me ako grijesim isto tako nevidim kako smo prvi put pod murinjom imali puno dodavanja? koliko se ja sjecam, igra je bila brza i ubojita, nesto sto ce sigurno ganjati i ovaj put naravno uz odredjene modifikacije al glavna razlika je sto si tamo imo drogbu koji bi zabijo golove, pa nakon pobjeda nisi imo ni zelje a nisi ni obraco paznju na to koliko je pasova bilo i je li bilo puno dodavanja... mislim da tu nadu o puno dodavanja mozes odma bacit, jer znas i sam da murinjo igra brzu tranziciju pa cak i u realu koji je bio klasu iznad cijele lige je igro na brze kontre, nesto sto tek kod nas se uvodi i naravno da nemoze se za pola godine sistem napravit, treba tu dosta uvjezbanosti ocjecaja za prostor i sl. ;) Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165249 pa korisna evo ti kritika, kazes da bi volio puno puno vise vise dodavanja?? pa jel to stil barse i bayerna? najvise mi taj opis lici na njihov dodavanja hiljadu i velik posjed, iskravi me ako grijesim isto tako nevidim kako smo prvi put pod murinjom imali puno dodavanja? koliko se ja sjecam, igra je bila brza i ubojita, nesto sto ce sigurno ganjati i ovaj put naravno uz odredjene modifikacije al glavna razlika je sto si tamo imo drogbu koji bi zabijo golove, pa nakon pobjeda nisi imo ni zelje a nisi ni obraco paznju na to koliko je pasova bilo i je li bilo puno dodavanja... mislim da tu nadu o puno dodavanja mozes odma bacit, jer znas i sam da murinjo igra brzu tranziciju pa cak i u realu koji je bio klasu iznad cijele lige je igro na brze kontre, nesto sto tek kod nas se uvodi i naravno da nemoze se za pola godine sistem napravit, treba tu dosta uvjezbanosti ocjecaja za prostor i sl. ;) Nije stvar u puno dodavanja. Ne volim Barcinu igru, a ni pretjerano ne volim Bayernovu igru ove godine jer guše igru s milijardu pasova. Ali ne volim ni ovu našu igru sada. Ja bih volio samo da naši igrači počnu vezati-povezivati malo više točnih pasova. I da počnu raditi presing, prije AVB-a je bar to bilo kako treba. Čim lopta dođe do Ramirea ili Oscara prekida se niz točnih pasova. Vrlo često. Prekida se odmah i Chelseajev napad. To me živcira. Njih dvojica jako često nisu sposobna primiti i proslijediti loptu i tu je kraj priče. Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165255 Nije stvar u puno dodavanja. Ne volim Barcinu igru, a ni pretjerano ne volim Bayernovu igru ove godine jer guše igru s milijardu pasova. Ali ne volim ni ovu našu igru sada. Ja bih volio samo da naši igrači počnu vezati-povezivati malo više točnih pasova. I da počnu raditi presing, prije AVB-a je bar to bilo kako treba. Čim lopta dođe do Ramirea ili Oscara prekida se niz točnih pasova. Vrlo često. Prekida se odmah i Chelseajev napad. To me živcira. Njih dvojica jako često nisu sposobna primiti i proslijediti loptu i tu je kraj priče. Apsolutno se slazem s tobom Cae...ustvari razumijem sta hoces da kazes.Jer cinjenica je ta da imamo igrace koji mogu da vezu i da se dodaju do besvejsti ko od šale,samo da se malo poradi na tome,ali mislim da to nece biti nikako moguce sa Murinjom,ne zato sto ne zna,vec sto ne zeli takvu igru.Mozda je to bolje,mozda losije,ali moras shvatiti jednu stvar,a to je da mi igramo fakticki bez napadaca,vjeruj mi kad kazem da bi nasa ekipa razvaljivala da imamo jednog Suareza u napadu,ili Aguera,a da ne spominjem Drogbu iz najboljih dana,a kamoli Mesija,Falcao-a(mada ko zna kakav ce biti nakon povrede,ko sto gledam alias Torres).Jer nama se 3/4 napada zavrsi lose zbog napadaca,pa to i Sasa Matic moze vidjeti. Po meni bi igra mogla i trebala biti na veci posjed lopte sa ovakvim igracima,ali da bi tako igrali pod broj jedan moramo vise trcati,pod 2 kada izgubimo loptu odmah vrsiti presing,pod 3 izaci visoko,pomjeriti zadnju liniju napred,a ne trcati nazad kada se lopta izgubi,i vjeruj mi da bi to sve uspjeli igraci moraju trcati puno vise....U tom konceptu igre,takodjer bekovi trebaju igrati dosta ofanzivnije,ali bas ofanzivnije,a ne ko kod nas da Azpi ne ide u napad ama bas nikako...jer Hazardu je duplo teze jer ga udvajaju,nema pomoci po toj strani i cudi me kako ista dobro uspije uraditi jer sve sto uspije,uradi sam!Tu takodjer ne bi bilo mjesta za Ramiresa,vec za jednog Pjanica,ili Modrica koji znaju kako sacuvati loptu u svojim nogama,pogotovo u kombinaciji sa Maticem(Nemanjom :) ) bili bi maestralni...i da naravno,da Murinjo to zeli,takav pristup igri! Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165260 Ima Cae poantu. Vi mu stavljate riječi u usta i kažete da on želi igru kao Bayern ili Barca s puno dodavanja, a on to nigdje nije rekao. Tako da malo više čitati s razumijevanjem. Prijavi
24. februar 2014.12 god. comment_165264 Nije stvar u puno dodavanja. Ne volim Barcinu igru, a ni pretjerano ne volim Bayernovu igru ove godine jer guše igru s milijardu pasova. Ali ne volim ni ovu našu igru sada. Ja bih volio samo da naši igrači počnu vezati-povezivati malo više točnih pasova. I da počnu raditi presing, prije AVB-a je bar to bilo kako treba. Čim lopta dođe do Ramirea ili Oscara prekida se niz točnih pasova. Vrlo često. Prekida se odmah i Chelseajev napad. To me živcira. Njih dvojica jako često nisu sposobna primiti i proslijediti loptu i tu je kraj priče.točno to previše griješe u prijemu i predaji pa ostanemo nigdi ni naprid ni nazad. Vidili ste sinoc sta se dogodilo atleticu kad je ima niz loših pojedinaca u prijemu i predaji. Najbolja obrana lige a curi na sve strane... Prijavi
28. mart 2014.12 god. comment_168977 Dring today's press conference, Jose Mourinho was asked if he was irritated by recent reports popping up about PSG's interest in both Eden Hazard and Oscar. He responded with the following: "No, it's not irritating. It's no problem. If there is Financial Fair Play, they don't have the money to buy them. If there is no Financial Fair Play, £300m for both, Chelsea have to think about it." Prijavi
20. april 2014.12 god. comment_172325 Ovo je moja lista za odstrel koju sam napravio upravo odgledavši 15to-minutni sažetak današnjeg prvog poluvremena utakmice kojeg nisam mogao gledati, a drugo poluvrijeme sam gledao. Lomilo se u meni godinama. Pratim svaku našu utakmicu silne godine. Ne postoji utakmica koju nisam odgledao a u kojima nisu nastupali igrači s liste za odstrel. Jednostavno to po meni nisu igrači dovoljnog kvaliteta za Chelsea i tu je kraj cijele priče. Znam, reći će sada Wisey i ostali dušebrižnici da sam nerealan, da su Ramires i Oscar veliki igrači radilice i da samo trenutno nisu u formi. E pa ja pratim obojicu, ne postoji minuta koju nisam pogledao i ovo je moj konačni sud. Bez obzira što su obojica znalji bljesnuti, učiniti izvanredne stvari - Ramires gol Barceloni i još što šta, Oscar gol Juventusu i još što šta, opet mi kao navijaču nije dovoljno. Uz ovaj ljetni odstrel volio bih promjenu filozofije naše igre, jer nakon ove utakmice sam morao otići do WC-a da povratim. Ne znam kad mi se ovako smučilo, a to se nakuplja već dugo dugo vremena. Plače mi se kad gledam kako protivnicima prepuštamo inicijativu i to traje čitavu sezonu. Hoću bolji, brži, agilniji Chelsea čiji će igrači moći uvezati dvocifren broj pasova, gdje će svi gristi i praviti presing. Ovo je jako tužno, meni je puko film. Znam da treba dati Mourinhu vremena da sve posloži, ali mora i Gospodin Posebni napokon početi aktivnije da sudjeluje u tom poslagivanju ekipe i da počinje svoje riječi pretvarati u djelo. Chelsea iz njegova prvog mandata je bio pa barem četiri do pet puta ubitačniji. A ubitačnost ne možete imati uz ovih sedam igrača, što zbog starosti, što zbog slabe forme, što zbog nedovoljnog kvaliteta. Sve više dolazi do izražaja ova moja lista za odstrel. A mnogi ste pljuvali po njoj. Prijavi
20. april 2014.12 god. comment_172327 Cae sve i da si upravu(ne kažem da nisi) ali nema šanse da odu svi ovi igrači,pa ne možemo svake sezone pravit novu ekipu i onda se tiješit rečenicom "ovu sezonu se uigravamo sljedeća sezona je naša".Već sam na ovoj temi rekao da bi prodajom Oscara Mourinho sam sebe proglasio budalom jer je upravo Matu(našeg najboljeg igrača u posljednje dvije sezone) prodao zbog povjerenja u Oscara i njegovog forsiranja.Rekonstrukcija napada je obavezna ali i tu imamo već jedno riješenje a to je Lukaku(ako uopšte neko računa na njega)+dovest napadača. Promijeni ovo "lista za odstrel" pa nismo lovačko društvo :D Prijavi
20. april 2014.12 god. comment_172340 Svi Brazilci da odu u SJevernu Koreju na prevaspitavanje . Prijavi
22. maj 2014.12 god. comment_175446 Ko bi na to mogao napustiti ovog ljeta? Spominje se nekoliko igrača. Eto´o, Demba, A.Cole, ... Igrači koji će sigurno otići. Zatim slijede Torres, Obi Mikel, Ramires i David Luiz. Ramires i David Luiz ako budu odlazili otići će samo za dobre pare. Torres i Obi Mikel nisu imali neku veliku ulogu ove sezone niti su doprinijeli nekoj boljoj igri i što se mene tiče, obojica mogu napustiti Chelsea. Znači napustiti će nas minimalno 5 igrača što je dobro. Malo ćemo počistiti ekipu i dovesti bolje i mlađe igrače. 5 IN 5 OUT. Prijavi
22. maj 2014.12 god. comment_175478 Oscaar ostaje to je vise nego sigurno. Ocekujem mnogo od njega sljedece sezone. Cak vjerujem da ce biti jedan od najboljih. Mislim da je ovdje dosta Scollari svojim brazilcima sapnuo pa ovako lose forme brazilaca. Svi brazilci su podbacili, ne znam koji je to brazilac ove sezone dobro odigrao.. Smrdi mi tu nesto. Oscar je pokazao da ima talenta a kako ce napredovati to ce vrijeme pokazati. Prijavi
23. maj 2014.12 god. comment_175505 Demba i Emboaba ostaju, i mozda Ramires... Ostali verovatno idu. Prijavi
23. maj 2014.12 god. comment_175506 David Luiz nas napustio za 50 mil funti, tj 60 mil eura. Hvala mu na svemu i sretno mu. Ali PSG se doslovno popišao po Platiniju i UEFA-i. Ljudi im zbog mahnitanja na tržištu udarili kaznu od 70 mil eura. Oni platili kaznu i umjesto da se smire kako je Platini očekivao, oni nastavili mahnitati kupivši štopera za 60 mil eura. Može im se haha. Prijavi
23. maj 2014.12 god. comment_175507 PSG target Luiz in £50m deal Paris St Germain are in advanced talks with Chelsea to sign David Luiz for £50m, according to Sky sources. 50 miliona, svaka čast upravi :) Eto da ih nekad i pohvalimo :) Prijavi
23. maj 2014.12 god. comment_175521 50 miliona, svaka čast upravi :) Ziv bio dobri covjece :) Prijavi
23. maj 2014.12 god. comment_175546 CHELSEAFAN5 daj mi jedan dobar razlog zasto prodati Schürrle-a , ne mogu da vjerujem da si rekao da se trebamo rijesiti tog igraca .Covjek ore kad igra mene podsjeca i na Ballacka vec sad po svojoj borbenosti voli ovaj klub ne kao npr Hazard koji ce danas sutra zeljeti da ode iz kluba.I uvijek cu puno vise cijeniti igraca kao sto je Schürrle nego npr igrace tipa Hazarda i nemam nista protiv Hazarda da se razumijemo samo sam primjer naveo. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.