3. juli3. jul comment_373140 da li je on bese zvanicno stupio u radni odnos od prvog jula znaci sezona psovanja, uzdizanja, lozenja moze zvanicno da se otvori Prijavi
8. juli8. jul Autor comment_373201 On 7/3/2026 at 6:21 PM, chiba said: da li je on bese zvanicno stupio u radni odnos od prvog jula znaci sezona psovanja, uzdizanja, lozenja moze zvanicno da se otvori Dakle da pocnemo 😁 Prijavi
8. juli8. jul comment_373203 Al najjači je brat na X koji odbrojava dane do prvog treninga, prethodno ga ujebali sa promocijom. Prijavi
9. juli9. jul Popularna objava comment_373227 Danas pocinju pripreme. Prva utakmica je 28.07. u Australiji protiv Sidneya a prva takmicarska je 24.08. protiv Fulhama u 01. kolu. Pozitivna stvar je da nova sezona tesko da moze biti gore i sa vise razocarenja od prosle, tako da startamo s malo optimizma. Nadam se da ce Alonso fizicki dotjerati ekipu, jer nas je celavi ublehas unistio svojim losim treninzima tako da je @hamco svake sedmice kacio sramotne statistike o pretrcanim kilometrima. Prijavi
9. juli9. jul Popularna objava comment_373228 🔵 | Xabi Alonso on choosing Chelsea over Liverpool:* "I know this will hurt a lot of Liverpool fans to hear, but you deserve the truth. The Chelsea project is better than Liverpool’s right now. That’s why I wanted Chelsea so badly. Chelsea are building something big for the future... and the future is now. Liverpool don’t have that at the moment." Evo već su ga prevarili sa tzv. projektom. Prijavi
10. juli10. jul Autor comment_373238 Posto je novi sef zvanicno poceo sa radom zelim mu srecu i velike uspehe. Nemamo vise prava na "bomb squad" tako da nece biti odstranjivanja igraca iz ekipe tako da ce Alonso od starta morati da pokaze stav i autoritet da one koje ne zeli u timu budu srecni sto primaju platu a ne rade nista ili da se pakuju i odu. Prvo i najvaznije je da se ekipi vrati moral i popravi mentalitet jer povratak u optimalnu fizicku spremu posle ubitacno losih treninga prethodnika moze da potraje. Sto se same igre tice mi na papiru imamo ekipu koja moze da deluje jednako dobro u vise razlicitih formacija i stilova igre, ali mislim da necemo juriti u neki gengenpres bar ne odmah na pocetku. Middle block oko centra, jaka transicija i koriscenje sirine terena maksimalno. Dovodjenje pojacanja nije njegova briga, ali je obaveza "direktora" i vlasnika da ovog coveka podrze. Prijavi
17. juli17. jul comment_373324 Također želim da poželim sreću novom šefu. Bio mi je među top 3 pika za novog trenera uz Iraolu i Cesca, zanimljivo sve španci, možda da sam malo više naginjao ka Fabregasu jer je bio kod nas ali nema veze. Nadam se da će dobiti vremena i igrače koji su po njegovom ukusu, prva sezona je bez evrope što i nije toliko loše da se uigra ekipa i da se iskristališu uloge. Bio bih prezadovoljan ako bi izborio Ligu Šampiona sledeće sezone, mislim da ima realne šanse za to. Prijavi
24. juli24. jul comment_373575 🚨Ben Jacobs: "Xabi Alonso has asked Chelsea for time to assess the goalkeepers in Pre Season before making a reccomendation to the club. For now it is quiet, but if Alonso asks for a new goalkeeper, the club may have a look into the market" Evo do Alonsa je hoćemo li dovesti novog golmana ili ne. Prijavi
24. juli24. jul comment_373576 Izgleda Xabi nije gledao imbecila, inace mu ne bi trebale ni 2 minute da zatrazi novog golmana. Prijavi
24. juli24. jul Popularna objava comment_373577 Ako ne dovedemo golmana sa idejom da se gura Penders - podržavam. Ako ne dovedemo golmana sa idejom da brani Sanchez - ne podržavam. Prijavi
25. juli25. jul comment_373585 2 hours ago, Wisey said: Izgleda Xabi nije gledao imbecila, inace mu ne bi trebale ni 2 minute da zatrazi novog golmana. Umobolnik je golman koji me je koštao najviše živaca u ovom klubu, ne samo u ovom klubu, generalno u svijetu fudbala. Njegove gluposti, greške i maloumnosti su na nekom drugom nivou, Jackson ne bi mogao proći testiranje mozga ali ovaj je još gori. Najgore je bilo kada je vezao dobru formu, izgledao ko pouzdan golman jedan kratki period gdje sam taman prestao da gubim živce kad god ga vidim u kadru i onda je naravno opet pokazao da je jedan obični debil. Ako zavara Alonsa u predsezoni svaka mu čast ali nadam se da će mu neko pokazati klipove od umobolnika i njegove poteze. Prijavi
25. juli25. jul comment_373589 Ne vjerujem da će se kupovati golman, mislim da je ideja kluba da je Penders dugoračno riješenje i da se neće dovodit nitko tko bi njega ugrozio. Eventualno netko stariji kao prijelazno riješenje, ali to i Sanchez može odraditi. Ja bih odmah gurnuo Pendersa u prvu i to je to... Ali, kako god, mislim da se malo pretjeruje s Sanchezom, loš je i nedovoljno dobar za Chelsea koji se želi borit titulu, ali nije baš tolika rupa da je najhitnija moguća pozicija. Imamo važnije pozicije, golman je točka na i. A ne vjerujem da možemo sve dovest u jedno ljeto. Prijavi
25. juli25. jul Popularna objava comment_373598 Golman je kritična pozicija već godinama. Sve druge pozicije se nekako mogu zakrpiti, a problem sa golmanom se ne može sakriti. I godinama stvarno ne vidim problematičniju poziciju od golmana. Prijavi
25. juli25. jul Autor comment_373600 I godinama svi odbijaju da taj problem rese. Da barem Penders nije isao na SP, ovako dok on dodje sa odmora ovaj ce majmun vec da se ucepi Alonsu u dupe. Prijavi
25. juli25. jul comment_373613 4 hours ago, Whisper said: I godinama svi odbijaju da taj problem rese. Da barem Penders nije isao na SP, ovako dok on dodje sa odmora ovaj ce majmun vec da se ucepi Alonsu u dupe. Ali sa druge strane pozvan je za repku dok se za umobolnika zna da im ne može biti ni treći golman, čuj treći, jedva se ugura u top 5 Prijavi
25. juli25. jul comment_373619 Penders je trebao odmah doci u klub poslije SP. Nije ni branio, mlad nedokazan, nema iskustva. Da sam na njegovom mjestu uradio bih sve da se nametnem treneru. Pa ako treba jedan ljetni odmor skratiti, nije neka frka. Odmarat ce u septembru kad je reprezentativna pauza skoro 20 dana. Prijavi
25. juli25. jul comment_373621 3 minutes ago, Wisey said: Penders je trebao odmah doci u klub poslije SP. Nije ni branio, mlad nedokazan, nema iskustva. Da sam na njegovom mjestu uradio bih sve da se nametnem treneru. Pa ako treba jedan ljetni odmor skratiti, nije neka frka. Odmarat ce u septembru kad je reprezentativna pauza skoro 20 dana. Možda i neće odmoriti u septembru. Courtois je najavio da će odmoriti Ligu Nacija. Slažem se da bi bilo dobro za njega da skrati ovaj odmor, jer ima životnu priliku. Prijavi
25. juli25. jul comment_373623 1 minute ago, Adi said: Možda i neće odmoriti u septembru. Courtois je najavio da će odmoriti Ligu Nacija. Slažem se da bi bilo dobro za njega da skrati ovaj odmor, jer ima životnu priliku. A ono, lik je treci golman bio. Sluzio da ih ima dovoljno na zagrijavanju. I sad otisao negdje laditi jaja dok se u klubu kljucni period priprema i upoznavanja s novim trenerom desava. Ok, nije bio po dogovoru duzan odmah doci ali ambiciozni ljudi nekad zrtvuju malo odmora za karijeru. Prijavi
25. juli25. jul comment_373624 Belgija je odavno ispala sa SP-a, realno mogao je stići i u Australiju na pripreme, nije da se nešto i umorio na SPu sjedeći na klupi isto je radio kao i ja kući 1 minute ago, Wisey said: Ok, nije bio po dogovoru duzan odmah doci ali ambiciozni ljudi nekad zrtvuju malo odmora za karijeru. Ma bukvalno nije bilo ništa za žrtvovati, Belgija eliminisana prije 2 sedmice, dakle mogao je imati laganih 7-10 dana off i pridružiti se ekipi u Australiji Prijavi
27. juli27. jul comment_373711 Xabi Alonso: „Svi oni koji će se priključiti kasnije jer su stigli do završnih faza Svetskog prvenstva biće spremni [za početak sezone]. Moraju biti spremni.“ Xabi Alonso o Morgan Rogersu: „Sve se dogodilo brzo. Morgan je neko koga smo dugo pratili, ali će sigurno biti veoma važan igrač.“ „Želimo da izgradimo konkurentan tim. Trenutno smo u tom procesu. Imamo veliki kvalitet, mnogo talenta i moramo da shvatimo šta je potrebno da bismo bili konkurentni u Premijer ligi. Želimo ekipu sa pravom ravnotežom između kvaliteta i mentaliteta...“ „Bićemo fleksibilni kada su u pitanju taktika, pristup i planovi za utakmicu. Imamo svoje principe i ono što želimo može ostati isto, ali smo isprobavali i nastavićemo da isprobavamo različite ideje...“ „Sve pozicije [su otvorene]. Sve je moguće. Konkurencija unutar ekipe je pozitivna i to mi se dopada.“ Xabi Alonso o tome da Cole Palmer i Morgan Rogers igraju zajedno: „Imam plan. Imam ideju. Mogu da ih zamislim kako veoma dobro sarađuju. Potrebno je da pronađemo dobru ravnotežu...“ „Moramo biti svesni da će verovatno biti još nekih promena [odlazaka igrača]. Moramo biti fleksibilni i brzo reagovati. Najvažnije je da imamo jasnu ideju i jasan plan koji smo izgradili...“ Prijavi
1. august1. aug comment_373885 Sefe kako idu pripreme, koji oni stil fudbala tvoje ekipe igraju? Salu na stranu, ali bas protiv De Zerbija sam jedva cekao utakmicu da vidim kako cemo protiv jednog takvog trenera izgledati na terenu jer znamo svi sta i kako De Zerbijeve ekipe igraju i nisam zadovoljan onim sto sam vidio od nase ekipe pogotovo naseg trenera. Previse dugih lopti, izbijanja naprijed napamet, bez nekih uigranih mehanizama i patterna, postava na terenu na papiru itetkako dobra, dosta jaca od Tott i opet ninasta nismo licili. Nadam se da ce ovo izaci na dobro i da cemo pocetkom lige izgledati mnogo bolje. Za sad nisam zadovoljan uopste ali tek je pocetak tako da mozda pretjerujem pa hajde da vidimo. Pred nama je. Prijavi
1. august1. aug Autor Popularna objava comment_373886 @hamco ti mnogo glorifikujes De Zerbija, u tome je problem 😀 Sad ovo ozbiljno mislim. Prvi put kad nam na pocetku ekipa ne bude imala 40 igraca od kojih polovina practicno mora i treba da napusti klub do pocetka sezone tad mozemo ocekivati neke drugacije stvari. Ja se nadam da ce tako biti sledece sezone. Ne mozes normalno raditi, praviti taktiku i uigravati bilo sta sa ljudima koje sutradan nece ni biti na treningu. Mi smo upali u taj problem jos od samoh dolaska nove Uprave i nikako da se to otrese. Mozda je sada taj trenutak kad cemo se konacno osloboditi tereta i krenuti napred. Nase pripreme pocinju kad pocne sezona, kad se iz ekipe udalje svi koji ne zasluzuju da budu tu gde jesu i kad se napravi ta baza od 15/20 igraca koji ce nositi sezonu. Prijavi
1. august1. aug comment_373890 Ima smisla i ovo sto kaze Whisper, godinama nam se nagomilava škart kojeg se ne možemo riješiti. Također ne bih sudio puno na osnovu ovog samog početka i predsezone. Prijavi
1. august1. aug comment_373899 Ma druže ba, fofana i sanchez su tu već bog zna koliko godina, o čemu mi pričamo kakvi novi počeci.. najgluplja stvar ljudima koji su maltene sakati davati neku priliku jer eto nisi ti bio trener prethodnih 4-5 godina Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.