Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Xabi Alonso (trener)

Istaknuti odgovori

Da li sam ja jedini koji misli da on i Lamps ne bi funkcionisali na pravi nacin zajedno :-?

Ja mislim da bi on i Lamps extra funkcionisali. Nisam bas za njegovo dovodjenje pogotovo kad vidim koliko ima godina,da je igrao u Liverpoolu i za toliku cenu.

• Odgovori 192
  • Pregledi 7,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Niko ne spominje činjenicu da je ovaj forum toliko star da smo temu koja se odnosila na pojačanje u vidu igrača samo preimenovali u temu za novog trenera. 🤣🤣

• Bice to sve dobro, dati covjeku vremena, evo Arteta dobio 6 godina da poslozi ekipu, a mi nakon 3 utakmice ocekujemo neku dominaciju. Top 4 ako izborimo da se udaramo nogama u guzicu. 

• Tako je govorio Zaratustra

Objavljene slike

A evo na što su spali naši "transferi" da je udarna vijest 31-nogodišnjak.

Sta bi bilo da si topnik ? Sta bi rekao za Wengerove pjetlice ? 
Ja se nmg sjetiti niti jednog boljeg DMF-a od Xabi-a , podjetite me vi . 

Jedini problem su godine . Ali nesto i ne vjerujem da ce ovaj doci kod nas .

Sta bi bilo da si topnik ? Sta bi rekao za Wengerove pjetlice ? 
Ja se nmg sjetiti niti jednog boljeg DMF-a od Xabi-a , podjetite me vi . 

Jedini problem su godine . Ali nesto i ne vjerujem da ce ovaj doci kod nas .

Gundogan.

A zar ne bi bilo dobro kupiti Xabi Alonsa za male pare (31 god, manja cijena) nego davati 30tak miliona za nekog mladjeg, kada imamo i Chalobaha koji ce siguran sam ako ovako nastavi postati odlican defanzivni vezni i koji ce za godinu dvije dobiti pravu sansu.

Xabi Alonso je svakako odlican igrac bez obzira na godine.

Mislim da se o kvaliteti Xabi Alonsa ne treba puno pricat. Pa ljudi dragi on je jedan od najboljih ako i ne najbolji DM na svijetu.  I da doÄ‘e u Chelsea bio bi itekako dobro pojačanje.

Ali, uvijek postoji ali.

Ja sam protiv njegovog dovođenja. Em ima 31 godinu, a vjerujem da mi možemo s postojecim kadrom slozit dobru i ucinkovitu srednju liniju.

Što se Chelsea tice za pozicije DM mogu nam igrat: Luiz, Mikel, Romeu, Ake i povratnici Essien i mali Chalobah (najrađe bi njega gledo na toj poziciji, nisam ga nikad gledao kako igra, ali po vašoj prici i po onome što se da procitat u novinama veliki je talenat)

S gore nabrojanim igracima imamo kreativce i trkače koji se mogu upariti s njima: Lampard, Ramires i povratnici De Bruyne i McEachran

Za te dvije pozicije imamo širok broj igrača. Spoj mladosti i starosti. I zato vjerujem da bi mogli još jednu sezonu pokušat s ovime što imamo napravit nešto i dat prilike mladima pa kud puklo da puklo nego dovodit igrače koji su već u zavidnim godinama i s time unazadit napredak naših mladica.

A zar ne bi bilo dobro kupiti Xabi Alonsa za male pare (31 god, manja cijena) nego davati 30tak miliona za nekog mladjeg, kada imamo i Chalobaha koji ce siguran sam ako ovako nastavi postati odlican defanzivni vezni i koji ce za godinu dvije dobiti pravu sansu.

Xabi Alonso je svakako odlican igrac bez obzira na godine.

Ne bi bilo, imamo Lampsa, Essiena dok Chalobah ne dobije šansu

• Autor
255dae7d-3bb5-4aa7-915d-2a95d36461aa.jpg
Real Madrid midfielder Xabi Alonso has poured cold water on suggestions he could leave the club this summer. "Of course I'm going to be here next season," Alonso was quoted as saying by Marca following Madrid's eventful win over Malaga.

• 7 mjeseci kasnije...

svršava na spomen liverpoola i još je starkelja - ne hvala

EDIT: hvala kurcu. Zaključavaj temu

5986eace7160a9b270046baa38b3048b.jpg?ran

Najbolji defanzivni vezni na svijetu,iza njega odmah De Rosi,bio sam za dovodjenje bilo kojeg od njih jer su vrhunski igraci.
  • Adi mijenja naslov u Xabi Alonso (Španjolska, 1981)
  • 12 godine kasnije...
  • reLo mijenja naslov u Xabi Alonso (trener)

Ne sumnjam u njegove trnerske kvalitete. Dokazano dobar trener, i najbolje što smo u ovom trenutku mogli dovesti.

Ali sumnjam u upravu. Uprava se minjela nije, i već je rečeno da promjena neće biti. A ti ljudi dokazano pojma nemaju. Nadam se da će ispuniti obećanje i dat Xabi-u, ponajprije podršku, a onda i više uključenosti u transfere. Pa možda nekako i uspiju uz njegovu pomoć dovest smislena pojačanja. Ali skeptičan sam...

Samo mu dati maksimalnu podrsku, ne mislim iskljucivo samo na pojacanja vec podrsku u svakom smislu, i kada rezultati ne budu mozda najbolji i kada treba odstraniti nekog igraca koji se ne zalaze ili nesto sere. Ne smijemo dozvoliti da se igraci osjecaju nedodirljivim ni po koju cijenu.

Smatram da smo doveli odlicnog trenera ali samo ako dobije podrsku uprave moze nesto ostvariti. 
Radujem se novoj sezoni i volio bih da ne igramo evropu ako ce to biti liga konferencije. LE bih vec prihvatio jer samo osvajanje vodi u LS.

A sta mislite hoce li Alonso preferirati 3 ili 4 nazad? U Leverkuzenu je igrao sa 3 nazad i 2 wb dok je u Realu standardnu 4 nazad.

James, Gusto, Cucurella, Quenda, Hato pa cak mozda i Neto mogu igrati wb. E sad ima li to smisla s obzirom na krila kao Estevao, Palmer je takodjer tu, zatim mozda dovedemo jos neko krilo... 

Zelim mu svu srecu. Nadam se nekom stabilnom nogometu. Ne mora to biti niti neka ljepotica. Budimo realni, mi smo Chelsea, i mi smo operisani od neke lijepe igre. 

Nadam se da ce cistka i prijelazni rok krenuti od golmana i stopera. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.