Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Xabi Alonso (trener)

Istaknuti odgovori

Kone da je dosao iz Rome, o 50% problema ne bi bilo govora.

Alonso pokusava "ubosti" sa nekom od promjena kada su prirodne pozicije igraca u pitanju, za sad ga ne ide baš, jedino Neto na WB ima smisla ostalo promasaj. 

Nije problem ovaj poraz ako Alonso skonta da James nije za veznjaka, da Gusto nije ni za klupe, da htjeo ne htjeo proširi krug igraca kojima vjeruje, da pokusa tok utakmice mijenjati sa Barcom, sa Quendom, sa Gittensom, svjestan sam da u ovom trenutku on misli da to nisu igraci na nivou Chelseaja ali situacija je takva da nam i ti igrači trebaju da bi imali bar minimalne šanse za promjenu tempa utakmica.

• Odgovori 192
  • Pregledi 7,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Niko ne spominje činjenicu da je ovaj forum toliko star da smo temu koja se odnosila na pojačanje u vidu igrača samo preimenovali u temu za novog trenera. 🤣🤣

• Bice to sve dobro, dati covjeku vremena, evo Arteta dobio 6 godina da poslozi ekipu, a mi nakon 3 utakmice ocekujemo neku dominaciju. Top 4 ako izborimo da se udaramo nogama u guzicu. 

• Tako je govorio Zaratustra

Objavljene slike

Karma je cudo. Dobio je ulogu menagera i da ima uticaj na transfere. Pristao je da prodamo Enza a zamenu nismo spremili kad treba i sada je dosao u sotuaciju da protiv jebenog arsenala igra sa dva beka na poziciji centralnih veznih. Ili je tako hteo. Ako jeste onda je to jos gore. 

Drugo, iz aviona se vidi da mi ne mozemo da igramo sa 3(5) pozadi. Jednostavno tim i igraci nisu skrojeni za to i takticki to ne mogu dai sprate. Ako nastavi tako iskopao je i sebi a i nama raku i mozemo komotno da motamo kablove jos na pocetku sezone. Nije kasno ali ja ne vidim sta ovde nije jasno.

53 minutes ago, cobinho said:

Drugo, iz aviona se vidi da mi ne mozemo da igramo sa 3(5) pozadi. Jednostavno tim i igraci nisu skrojeni za to i takticki to ne mogu dai sprate. Ako nastavi tako iskopao je i sebi a i nama raku i mozemo komotno da motamo kablove jos na pocetku sezone. Nije kasno ali ja ne vidim sta ovde nije jasno.

Može li pojašnjenje kako to mi ne možemo igrati sa 3(5) nazad i sa koliko igrača nazad mi to možemo igrati?

Odbrana sa 3 pozadi je generalno ranjivija sem ako nije bas dobro uigrana i ako nemas 2dobra ving beka koja su brza, koja mogu da trce, i koja mogu da odgovore odbrambenim zadacima.

Moze i bez toga al to je kad imas centralne vezne koji mogu da diktiraju tempo igre i omogucavaju posed od 70% (gvarsioli man city sa rodrijem).

Takva odbrana se jalo lako razlaci i cesto se desava da krila imaju 1na 1 sa stoperima kojo su prirodno sporiji.

Kad igras pozicionu odbranu pogledaj kako i gde stoje 2 nasa AMC, ne brane bekove vec vise ka sredini i prakticno imaju ulogu mc/mcd i ako nisu vicni tim zadacima npr lose stoje ili ne isprate igraca ocas posla sansa zaprotivnika (preko rogersa smo tako primili gol a njemu je to generalno mana). 

Kad je pozicionao odbrana takva fakticki krila u odbrani nisu duplirana kao npr u 442 i ako te probij na krilu onda muke zive odmah su u 16. 

Ajmo sad malo na fazu napada npr danas si imao Acemponga cesto u zavrsnici napada jer generalno u fazi napada DRC i DLC idu sire i visoko i takve igrace ako nisu takticki obuceni lako ih uvedes u zamku i seva kontra a i nemamo centralne vezne koji mogu da diktiraju ritam igre i koji su iskusni i takticki potkovani da znaju kako da stoje kad mogu da krenu kad da drze ledja kad stoperi odu visoko da prate da li su oba ili jedan stoper otisla visoko......... (James nije njegova pozicija,Lavia neiskusan, Gusto u drugom jos gore...)

Da bi igrao sa 3 pozadi na tako visokom nivou mora da imas iskusnog i inteligentnog stopera sto mi nemamo i 2 igraca pod njegovom komandom kao i dobrog 2 dobra MC koji drze ritam igre (zato i jeste jako veliki problem sto je Enzo otisao a zamenu nismo nasli) i moras da imas posed. 

Sve ovo je jako tesko uigrava i treba mnogo vremena posebno sa ovakvim igracima a dok se to ne desi mi cemo primiti 60 golova. 

6 hours ago, BT14 said:

Ne znam jeste li primijetili, ali za mene je Rogers stvarno veliko osvježenje u napadu, da smo bili pametni i Gitensa mijenjali za Leaa iz Milana i tu mislim da se ne bi zajebali. 

Dovesti igrača koji je onakvog mentaliteta kakvog je Leao i onakvog profesionalizma i odnosa prema poslu (fudbalu) bi bila najveća moguća greska i nazadovanje koje bi smo mogli napraviti. 

Neprofesionalan, sebican, bez zalaganja, bez rada na terenu, koncentracija 0.

Bukvalno sad da mi kazes da nadjem goreg igraca za ekipu i svlacionicu morao bih da se namucim da nadjem gore ime od Leaa

• Popularna objava

Mozda 3 pozadi nije lose ako u vezi imas igrace kao sto su Caicedo ili ovaj Camara sto je trebao preci, dakle igrace koji mogu trcati 90 minuta non stop, koji su agresivni, koji se mogu boriti. Ovako sa veznim redom kao James i Lavia, ili Barco to nema smisla, nema dovoljno misica i snage za to. Tu je jedino rjesenje preci na 4 nazad i pojacati vezu jos jednim igracem. Common sense, nije uopste toliko tesko za skontati ni laiku. Zato mi je cudno da trener to ne vidi.

Sve dok nemamo 2 fizicka jaka vezna igraca, Caicedo i jos jedan ne treba teziti igri sa 3 stopera i 2 wb. Pobjedit cemo mi jos nekoliko meceva u toj formaciji jer imamo individualni kvalitet, ali pricam uopsteno da to nije rjesenje sa ovim izborom igraca.

Da ne bude da samo kritikujem Alonsa, pohvalno je da stvarno igramo direktnije i brze, igraci su i fizicki vidno spremniji nego prosle godine. Medjutim ovo nije dovoljno, moramo malo vise stati na loptu, promjeniti formaciju i probati kontrolisati utakmicu malo vise. Takodjer treba koristiti vise Estevao, Gittensa, Quendu pa cak i Welbecka ili Emeghu. Joao Pedro je juce bio mrtva nakon 60-70 minuta, nije mogao sprint odraditi kamoli sta drugo. U takvoj situaciju moras ga vaditi.

Hamco sve objasnio zasto moramo razmisljati i o formaciji sa 4 nazad, prosto nemas partnera za Caiceda, pored toga ono sto je osnova te formacije sa 3 nazad nemas ni dva top wing beka, tako da ne znam, mislim da sa ovom trenutnom formacijom jedino ta trojka napred ima koristi.

Daleko od toga da smatram da je formacija totalni promasaj al nemas materijala dovoljno da to bude na nekom visokom nivou.

Problem obrane nije 4 ili 3 od zada, problem je stil igre (tranzicijka igra) gdje nemaš dovoljno kvalitetnu i fizički/trkači močnu sredinu za to. Igrao ti s 4 ili 3 isti problem ostaje. Jedino ako s 3 od zada bi dodao jednog veznjaka, pa kad već nemaš kvalitetu pa da probaš na brojnost pokrit rupe, ali i ova dva smo jedva sakupili...

Riješenje je smanjit tranziciju i kontrolirat igru više kroz posjed. Ali onda će ljudima bit dosadno...

Što se tiće napada, slažem se da nam možda bekovi nisu dovoljno dobri za ovu formaciju (barem dok se ne vrati Palestra), ali nemamo ni krila bog zna kakva tako da nije neka razlika

https://www.telegraph.co.uk/football/2026/09/07/chelsea-conceding-goals-xabi-alonso-caicedi-martinez-james/

Kad je Mareska preuzeo, onda se angazovala starogrcka akademija nauka i umetnosti da nam objasni kako mi ne razumemo njegov pogled na fudbal

jedan poraz Alonsa, odma se secira i salje uzorak na patohistolosku analizu

Nije mi problem formacija, i da promijenimo u 4-3-3 ili 4-2-3-1, tko bi igrao opet taj vezni red, na isto dođe, u 5 deka.

9 hours ago, skaro said:

Nije mi problem formacija, i da promijenimo u 4-3-3 ili 4-2-3-1, tko bi igrao opet taj vezni red, na isto dođe, u 5 deka.

Pa nije isto, ako imas slabu vezu onda je makar brojcano pojacaj. Ovako si bio na vjetrometini jer nasa dva vezna nisu dovoljno fizicki agresivni da mogu odg zadatku formacije 3-4-3

• Popularna objava

Vecina kritika je na mjestu. Mada moramo i mi nekad imati strpljenje, podrzati jednog trenera pa kud puklo da puklo. Prosle smo godine zavrsili 10., raspali se po savovima. Dajte malo sacekajte sad sa spominjanjem majke, pruzimo covjeku priliku da nesto napravi. Ima falinki dosta u igri, ima gresaka strucnog staba, ima zabrinjavajucih tendencija. Ipak, ako smo ista naucili od gledanja Celzija to je da se nikad ne zna sta ces dobiti. Mozda nas ovaj put pozitivno iznenade.

Slazem se Wisey. Kad vec to spomenu da damo podrsku treneru, meni je i sad krivo sto su Roseniora onako sabotirali, ne zbog Chelsea (hajmo reci da eto nije nivo Chelsea) vec zbog njega samog. Covjek je ismijavan zbog izgleda, govora.. pa jebem im krvave majke koja se odrasla osoba smije nekome za izgled ili govor? Rosenior po meni nije cak ni los trener naprotiv, ali to pokazuje samo kakve smo primadone imali i jos ih neke imamo tu. 
Btw eno ga drugi sa Parisom u ligi.

Ma jedna stvar je poražavajuća, da mi nakon toliko godina iskustva počinjemo sezonu sa dva ista lika kao glavnim štoperima. Definicija ludila. Da li će Alonso to skontati vrlo vjerovatno hoće, da li će na vrijeme skontati ne znam, ali jel moralo to ovako biti? I ako si znao da ćeš igrati sa 3 štopera, morao si dovesti još jednog kvalitetnog. 

a ko ih je sabotirao, pa nismo mi navijaci...

cak i medju nama, nema nas mnogo koji ulaze u sitna crevca, da cita bas sve tekstove

nisam ja dzabe pominjao hvalospeve o Mareski..

setite se sta se desilo sa Liamom, nedugo nakon sto je stigo (pre toga je bila ona kriza naravno) i onda je kaznjen Enco od strane trenera i to mislim da su mu namestili, nit smo nesto dobili time, samo smo se jos vise usrali

sledece, pominje se navodno da je postojao neki usmeni dogovor sa Encom jos iz maja meseca, i jos neke sture informacije da nekakav sukob postoji jos od ranije, e sad kako god to da tumacimo, ako je istina, Alonso nema nista s tim.... sad kolko i da li uopste postoji njegova krivica za ovo odugovlacenje sa Encom, to je drugo pitanje

ono sto ja mogu da napomenem, da citajuci tekstove verovatno ih ima na stotine i stotine, nikada nisam video da se pod Romanom tolko lajalo, da su favorizovali ili bacali pod voz trenere, za igrace jeste bilo, ali cak i u neki najgorim situacijama prosto smo samo sacekali otkaz i to je to

sada je situacija drugacija, ova uprava jebe na sitno, nekad pokvareno, i uvek je na kraju nekako bas trener sam kriv 

da ne pisem u vise tema

imam jednu ne negativnu kritiku, vise predlog

po mom misljenju mislim da treba nekako da dozira ove mlade igrace na drugaciji nacin

totalno je rasulo ako odjednom promeni celu vezu i napad, em nemaju iskustva, tempo makar bio i kup je brzi, ne snalaze se i onda se to svodi na neke individualne akcije na silu, greske i dodavanjima i sl. 

bolje npr. da proba Estevao da mu igra ali da bude na terenu sa Palmerom ili Rodzersom

isto vazi i za ostale igrace, Kuenda nije ni dobio sansu ( ne znam dal je povredjen), onaj novi spanac mi nije nesto odigrao, ponovo nam je sve suplje bilo u prvom poluvremenu

Isto vazi i za Gitensa, neka krene da ga ubacuje od 70 minuta

Barko mora da igra pored Kaiseda

1. Il ce da pravi Enca i Kaiseda od blata ili ce da popije otkaz

2. u svih 5 utakmica su nas protivnici pojeli na sredini terena a medju njima je samo Arsenal iz top 4

3. ovo sa bekovima sta radi je totalni promasaj, a on i dalje ne odustaje, apropo toga, nijednu utakmicu mu nisu igrali dva prirodna centralna vezna

4. pojedini igraci su totalno ispali iz rotacije, Estevao, Gitens, Quenda nemaju nikakvu funkciju u timu

5. dozvolio da Esugo ode na pozajmicu

6. izbor formacije i igraca nam apsolutno nista nije doneo, ispada sad da nismo pogodili sa Rodzersom da bi mozda sve izgubili

ne zelim da zamisljam na sta bi ovo licili da igramo protiv Bajerna ili PSG, Reala

Nek se popisa na ovaj bod, glavni je krivac za izgubljena 2 boda, dokle vise Malo Gusto i budala vidi da ne mozemo igrati sa 3 igraca pozadi.

Znam da je rano i nadam se da grijesim, znam da smo svi siti promjena trenera i da treba nekad istrpiti trenera i dati mu ovlasti, ali bojim se da Alonso nije taj. Ponavljam, nadam se da grijesim. Ovo nije hejtanje, pesimizam i slicno ali dovoljno pratim fudbal da mogu da prepoznam kada je do igraca a kada do trenera i loseg sistema i taktike.

Vec mi je usrao sezonu maltene a tek smo krenuli. Brentford u gostima pobjediti necemo ni da ljudi igraju sa igracem manje. 

Majku jebali pa jer moramo uvijek pogrijesiti sa odabirom trenera i dovesti picke. Estevao, Gittens, Quenda uopste mu nisu u planu, glavnu rijec mu imaju Neto, Gusto i Fofana, James u vezi. 

Sta god da napisem kontra Alonsa mislim da necu pogrijesiti. Jbga, mozda zvucim pesimistivno ali lazni optimizam nece pomoci.

Jebem ti ja sport u kojem su ovakvi treneri. Imaš 4 dobra trenera, 2 su u kukuruz ligi, treći je u najomraženijoj ekipi, a četvrti u španskoj ligi.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.